Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokestį už darželį

QUOTE(Joreee @ 2011 01 05, 00:23)
Sveikutes smile.gif Norejau paklausti tokio klausimo... Mes esame 4 asmenu seima. As stoviu DB gaunu socialine ismoka, vyras gauna pareiguno pensija, sunus lanko mokykla o dukrytei 2 m.  Musu pajamos nedideles ir esame socialiai remtina seima. Mano klausimas toks. Ar teisybe kad pradejus vesti dukryte i darzeli man uz ja nuimtu tuos 315 lt pasalpos, bet kompensuot darzeli 100 %. O gal man priklauso ir pasalpa ir darzelis. Aciu uz atsakyma  ax.gif

vaikas turi buti namie iki 3 metu,nes jei anksciau nuvesit,soc.pasalpa jums nuims.
"motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:
- nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų; "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 04 sausio 2011 - 23:29
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 04, 23:28)
vaikas turi buti namie iki 3 metu,nes jei anksciau nuvesit,soc.pasalpa jums nuims.
"motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:
- nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų; "

O kaip dukrytei sueis 3 m. tada galesiu vesti i darzeli tada gausiu ir pasalpa ir kompensacija? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joreee @ 2011 01 05, 00:39)
O kaip dukrytei sueis 3 m. tada galesiu vesti i darzeli tada gausiu ir pasalpa ir kompensacija? smile.gif

Jei busit dar soc.remtini,tai gausit 100% kompensacija uz darzeli,jei iki to laiko aisku nieko nepakeis
Atsakyti
QUOTE(Guotė @ 2011 01 07, 17:54)
Pakomentuokite mamos vedancios vaikus i darzelius Klaipedoje, kaip ten realiai su tais mokejimais yra?Mano mazoji dabar isejo i darzeli, as nuo menesio galo i darba, praradome soc . pasalpa...bet pajamu neatsirado...Kaip man elgtis, eit i soc rupyba, kompensuos man darzelio mokesti ar nea...Kokia suma musu savivaldybeje turi gautis vienam asmeniui, kad butu kompensacija?

Atsakyti
QUOTE(Guotė @ 2011 01 07, 18:54)
Pakomentuokite mamos vedancios vaikus i darzelius Klaipedoje, kaip ten realiai su tais mokejimais yra?Mano mazoji dabar isejo i darzeli, as nuo menesio galo i darba, praradome soc . pasalpa...bet pajamu neatsirado...Kaip man elgtis, eit i soc rupyba, kompensuos man darzelio mokesti ar nea...Kokia suma musu savivaldybeje turi gautis vienam asmeniui, kad butu kompensacija?

pabandykite atsiversti savo darzelio tinklapi ir paskaitineti mirksiukas.gif , juk cia tu klaipedieciu ne marios lankosi mirksiukas.gif
tarkim paemiau pirma pasitaikiusi
http://www.darzelis-..._rinkmenos.html

Mokestis už maitinimo paslaugą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tėvų (kitų teisėtų vaiko atstovų) prašymu mažinamas 50 %, jeigu:
10.1. vaikas (vaikai) turi tik vieną iš tėvų, pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
10.2. šeima augina tris ir daugiau vaikų, pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
10.3. vienas iš tėvų atlieka tikrąją karinę tarnybą, pateikus tai patvirtinantį dokumentą;
10.4. vaikas auga mokinių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje, pateikus tai patvirtinantį dokumentą vasario ir rugsėjo mėnesiais;
10.5. vaikas turi didelius ar labai didelius specialiuosius ugdymosi poreikius, tai patvirtinus teisės aktų nustatyta tvarka;
10.6. yra sunki šeimos materialinė padėtis, Savivaldybės administracijos komisijos teikimu.

11. Mokestis už maitinimo ir ugdymo paslaugas nemokamas, jeigu:
11.1. šeima gauna socialinę pašalpą pagal Socialinės paramos skyriaus pateiktas pažymas;
11.2. vaikas auga socialinės rizikos šeimoje pagal Vaiko teisių apsaugos skyriaus pateiktas pažymas ir (ar) Savivaldybės administracijos komisijos teikimu.
12. Dokumentai, patvirtinantys lengvatos taikymą, pateikiami savivaldybės švietimo įstaigos direktoriui, priimant vaiką į įstaigą, o dokumentai apie vėliau atsiradusią teisę į lengvatą – bet kuriuo metu.
13. Lengvatos taikymas įforminamas švietimo įstaigos direktoriaus įsakymu.
14. Duomenys apie lengvatos taikymą tikslinami kiekvienais kalendoriniais metais. Paaiškėjus apie neteisėtą naudojimąsi lengvata, mokesčiai yra perskaičiuojami ir išieškomi įstatymų nustatyta tvarka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 07 sausio 2011 - 20:01
Kazin kodel reikia nesti pazyma apie seimos sudeti (tokios reikalauja darzelyje,taciau tokia net neegzistuoja) kiekvienais metais?A r mano vaiku skaicius sumazeja? doh.gif :mirksiukas:Tas poperizmas varo i nevilti!! verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2011 01 08, 00:24)
Kazin kodel reikia nesti pazyma apie seimos sudeti (tokios reikalauja darzelyje,taciau tokia net neegzistuoja) kiekvienais metais?A r mano vaiku skaicius sumazeja? doh.gif  :mirksiukas:Tas poperizmas varo i nevilti!! verysad.gif

pazyma apie seimos sudeti egzistuoja.Nes jus daugiavaike seima,todel jiems taip manau reikia tos pazymos,nes jus nuolaida gaunat uz mokesti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 08 sausio 2011 - 10:29
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 08, 11:28)
pazyma apie seimos sudeti egzistuoja.Nes jus daugiavaike seima,todel jiems taip manau reikia tos pazymos,nes jus nuolaida gaunat uz mokesti.

O man pareiske seniunijoj,kad pazyma tokiu pavadinimu neegzistuoja,ir kad reikia nesti pazyma apie deklaruota gyvenamaja vieta,kurioja nurodyti vaikai.Tai va sios pazymos kiekvienais metais isdavineti nenori,sako atsisviesk senaja ir nesk.Todel ir iskylo klausimas,kam nesti kiekvienais metais i darzeli,jeigu tinka atsviesta gyvenamosios vietos deklaracija,isduota pries 3 metus? mirksiukas.gif As puikiai suprantu,kad savivaldybes buhalterijai reikia patvirtinanciu dokumentu,bet ar neuztektu isduoti 1 karta,o veliau tik pasitikslinti gyventju registre,ar vaiku skaicius seimoje nesumazejo(pvz,mirties atveju...) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2011 01 08, 20:49)
O man pareiske seniunijoj,kad pazyma tokiu pavadinimu neegzistuoja,ir kad reikia nesti pazyma apie deklaruota gyvenamaja vieta,kurioja nurodyti vaikai.Tai va sios pazymos kiekvienais metais isdavineti nenori,sako atsisviesk senaja ir nesk.Todel ir iskylo klausimas,kam nesti kiekvienais metais i darzeli,jeigu tinka atsviesta gyvenamosios vietos deklaracija,isduota pries 3 metus? mirksiukas.gif As puikiai suprantu,kad savivaldybes buhalterijai reikia patvirtinanciu dokumentu,bet ar neuztektu isduoti 1 karta,o veliau tik pasitikslinti gyventju registre,ar vaiku skaicius seimoje nesumazejo(pvz,mirties atveju...) g.gif

Kažką painioja seniūnijoje. Pažymą apie deklaruojamą vietą ir apie šeimos sudėtį - du skirtingi dalykai. Juk šeimos nariai gali būti skirtingose vietose deklaravę gyvenamą vietą.
Kodėl nenori duoti pažymos g.gif Jos privalo išduoti, jei žmogus reikalauja.
Pažymą reikia nešti dėl daugelio dalykų mirksiukas.gif Juk sudėtis gali pasikeisti per vieną dieną, o buhalterija apie tai nieko nežino ir taikys lengvatą, kai ji nebepriklauso.
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2011 01 08, 21:49)

tikrai egzituoja tokia pazyma ir kaip uposksnis sake tai du skirtingi dalykai, juk gali buti, kad tevas guvena su dviem vaikais, o jus su likusiais trim, taigi dvi seimos, su skirtingais seimos nariais...
be to senos pazymos tikrai niekas nepriimtu, nes pazyma turi buti ne senesne nei 10 dienu, nes pasenusios negalioja. (kaip ir mamytes sake, seimos sudetis gali pasikeisti per 5 minutes).
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 01 07, 19:59)
pabandykite atsiversti savo darzelio tinklapi ir paskaitineti mirksiukas.gif , juk cia tu klaipedieciu ne marios lankosi mirksiukas.gif

Sita as zinau ir esu skaiciusi...bet norisi zinoti kaip realiai yra, nes nuejus pas vadovybe pamurmejo, kad nepriklauso ir tiek...toks jausmas, kad as pazymas is darbo pristacius lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ...ir aisku iteike mokejimo lapeli...
Zinau, kad savivaldybese yra skirtinga tvarka, todel ir klausiu klaipedieciu...Kokia suma turi tekti vienam zmogui...
Atsakyti
QUOTE(Guotė @ 2011 01 09, 14:24)
Sita as zinau ir esu skaiciusi...bet norisi zinoti kaip realiai yra, nes nuejus pas vadovybe pamurmejo, kad nepriklauso ir tiek...toks jausmas, kad as pazymas is darbo pristacius  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ...ir aisku iteike mokejimo lapeli...
Zinau, kad savivaldybese yra skirtinga tvarka, todel ir klausiu klaipedieciu...Kokia suma turi tekti vienam zmogui...

O kiek mazajai metuku?turbut nera 3 metu jei soc.pasalpa praradot.Nes jei butumete ir toliau soc.remtini,tai uz darzeli kompensuotu 100%.
Atsakyti