QUOTE(Guotė @ 2011 01 07, 18:54)
Pakomentuokite mamos vedancios vaikus i darzelius Klaipedoje, kaip ten realiai su tais mokejimais yra?Mano mazoji dabar isejo i darzeli, as nuo menesio galo i darba, praradome soc . pasalpa...bet pajamu neatsirado...Kaip man elgtis, eit i soc rupyba, kompensuos man darzelio mokesti ar nea...Kokia suma musu savivaldybeje turi gautis vienam asmeniui, kad butu kompensacija?
pabandykite atsiversti savo darzelio tinklapi ir paskaitineti
, juk cia tu klaipedieciu ne marios lankosi
tarkim paemiau pirma pasitaikiusi
http://www.darzelis-..._rinkmenos.htmlMokestis už maitinimo paslaugą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tėvų (kitų teisėtų vaiko atstovų) prašymu
mažinamas 50 %, jeigu:
10.1. vaikas (vaikai) turi tik vieną iš tėvų, pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
10.2. šeima augina tris ir daugiau vaikų, pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
10.3. vienas iš tėvų atlieka tikrąją karinę tarnybą, pateikus tai patvirtinantį dokumentą;
10.4. vaikas auga mokinių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje, pateikus tai patvirtinantį dokumentą vasario ir rugsėjo mėnesiais;
10.5. vaikas turi didelius ar labai didelius specialiuosius ugdymosi poreikius, tai patvirtinus teisės aktų nustatyta tvarka;
10.6. yra sunki šeimos materialinė padėtis, Savivaldybės administracijos komisijos teikimu.
11. Mokestis už maitinimo ir ugdymo paslaugas
nemokamas, jeigu:
11.1. šeima gauna socialinę pašalpą pagal Socialinės paramos skyriaus pateiktas pažymas;
11.2. vaikas auga socialinės rizikos šeimoje pagal Vaiko teisių apsaugos skyriaus pateiktas pažymas ir (ar) Savivaldybės administracijos komisijos teikimu.
12. Dokumentai, patvirtinantys lengvatos taikymą, pateikiami savivaldybės švietimo įstaigos direktoriui, priimant vaiką į įstaigą, o dokumentai apie vėliau atsiradusią teisę į lengvatą bet kuriuo metu.
13. Lengvatos taikymas įforminamas švietimo įstaigos direktoriaus įsakymu.
14. Duomenys apie lengvatos taikymą tikslinami kiekvienais kalendoriniais metais. Paaiškėjus apie neteisėtą naudojimąsi lengvata, mokesčiai yra perskaičiuojami ir išieškomi įstatymų nustatyta tvarka.