Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokestį už darželį

kiekvienas darzelis turi savas taisykles.

Ne kiekvienas darželis, o kiekvienas miestas (savivaldybės sprendimas).
Papildyta:
Na aš ir jau eilę metų tyliai mąstau, kuo karininkai nusipelno, kad gali mokėt tik 50 proc? Ir jokios pateisinamos priežasties nerandu. Realiausia ir protingiausia būtų atsižvelgt į šeimos pajamas ir vaikų sveikatos lygį, manau. Ir šitą reikalą turėtų nustatyti ne kiekv miesto savivaldybės, o ŠMM.

Kadangi darželių steigėjas yra ne ŠMM, o savivaldybė, tai ji ir nustato mokėjimo tvarką.
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2010 12 10, 15:40)
Negi nėra darželyje nuolaidų tiems, kas augina vaikus vieni - be kitų pusių???

Nėra, jei vaiko gimimo liudijime įrašytas tėvas, nėra miręs ir t.t. Ir niekam nesvarbu, kad nuo gimimo, ką čia nuo gimimo, nuo nėštumo testo tas tėvas dėjo į kojas, ir prie vaiko auginimo nei piršto nepakrutino, kas kad pripažino tėvystę - tai tik įrašas popieriuke. Vaiką augina viena mama juk. Bet tai niekam neįdomu. schmoll.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 12 10, 16:25)
Yra
"Mokestis už vaiko maitinimą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tėvų prašymu mažinamas 50 procentų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatytos vaiko dienos maitinimo normos už kiekvieną lankytą, nelankytą ir nepateisintą dieną, jeigu:
            9.1. vaikas (vaikai) turi tik vieną iš tėvų"

Nėra. Čia, kaip minėjau, ir kaip pacitavo dokumentą kita mamytė, tik tokiu atveju yra nuolaida, jei vaiko gimimo liudijime tėvas neįrašytas, miręs, sėdi kalėjime ir pan., o ne faktiškai vaikas auginamas tik mamos. Vilniaus mieste yra būtent taip. Viskas suvedama į tai, kad "abu tėvai privalo išlaikyti vaiką". O tai kariškiai turbūt to neprivalo ar algos negauna? Juk tai nėra taip. Žodžiu, nėr teisybės. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 12 11, 03:20)
Nėra, jei vaiko gimimo liudijime įrašytas tėvas, nėra miręs ir t.t. Ir niekam nesvarbu, kad nuo gimimo, ką čia nuo gimimo, nuo nėštumo testo tas tėvas dėjo į kojas, ir prie vaiko auginimo nei piršto nepakrutino, kas kad pripažino tėvystę - tai tik įrašas popieriuke. Vaiką augina viena mama juk. Bet tai niekam neįdomu.  schmoll.gif
Nėra. Čia, kaip minėjau, ir kaip pacitavo dokumentą kita mamytė, tik tokiu atveju yra nuolaida, jei vaiko gimimo liudijime tėvas neįrašytas, miręs, sėdi kalėjime ir pan., o ne faktiškai vaikas auginamas tik mamos. Vilniaus mieste yra būtent taip. Viskas suvedama į tai, kad "abu tėvai privalo išlaikyti vaiką". O tai kariškiai turbūt to neprivalo ar algos negauna? Juk tai nėra taip. Žodžiu, nėr teisybės.  doh.gif

tai teisingai vienisa mama ir skaitosi ta kuri viena augina vaika del to,kad mire tetis,ar neirasytas i gym.liudijima,o jei mama irase teva i vaiko gim.liudijima,tai jau nevienisa,gali paduot toki teti alimentu.Tokias mamas as neskaitau vienisomis.(save irgi,auginu,kaip ir skaitosi,viena vaika)
Cia mano nuomone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 11 gruodžio 2010 - 10:12
sveikos,noriu paklausti,susitvarkysiu as kompensacija uz darzeli,bet yra pas mane skola uz ji,tai ar gali man jie ta skola isskaiciuoti atbulinia data?tikrai neturiu uz ka susimoketi siuo metu,
Atsakyti
QUOTE(estrelij@ @ 2010 12 13, 09:14)
sveikos,noriu paklausti,susitvarkysiu as kompensacija uz darzeli,bet yra pas mane skola uz ji,tai ar gali man jie ta skola isskaiciuoti atbulinia data?tikrai neturiu uz ka susimoketi siuo metu,

manau, kad ne, nuo tos datos kai susitvarkysit kopensacija, gausit mazesnius mokescius, bet skola turesit susimoket, jei laiku nesusitvarket dokumentu kompensacijai unsure.gif bent jau pas mus tai atbuline data mokesciu niekas neperskaiciuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rds @ 2010 12 13, 09:49)
manau, kad ne, nuo tos datos kai susitvarkysit kopensacija, gausit mazesnius mokescius, bet skola turesit susimoket, jei laiku nesusitvarket dokumentu kompensacijai unsure.gif  bent jau pas mus tai atbuline data mokesciu niekas neperskaiciuoja  4u.gif

Sveiki, pasimeciau siandien pakalbejusi su aukletojom darzelyje. Kadangi ir sunus ir dukra eina i darzeli, bet i skirtingas grupes, tad gavau skirtinga informacija. O kaip yra is tiesu? Kai du vaikai eina i viena darzeli priklauso nuolaida berods 20%. bet ji priklauso tik vienam vaikui ar abiem?
Atsakyti
QUOTE(estrelij@ @ 2010 12 13, 09:14)

Deja, skolą teks išmokėti. Kompensaciją skaičiuos nuo tada, kada bus pateikti dokumentai. O susikaupusi skola liks, niekas atbuline data neperskaičiuos.

QUOTE(ateresa @ 2010 12 13, 10:59)
Sveiki, pasimeciau siandien pakalbejusi su aukletojom darzelyje. Kadangi ir sunus ir dukra eina i darzeli, bet i skirtingas grupes, tad gavau skirtinga informacija. O kaip yra is tiesu? Kai du vaikai eina i viena darzeli priklauso nuolaida berods 20%. bet ji priklauso tik vienam vaikui ar abiem?

Šiaip abiem vaikams skaičiuodavo g.gif Tiksliausiai pasakys buhalterė, kuri kuruoja Jūsų darželį.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 12 13, 12:16)
Negaliu dabar taip drąsiai ginčytis, bet kad šitos lengvatos taikomos tiek kariams misijose, tiek šiltuose ofisuose  lotuliukas.gif

tikrai taip doh.gif
(citata iš Kauno miesto savivaldybės tarybos 2010 m. liepos 9 d. sprendimu Nr. T-349 MOKESČIO UŽ VAIKŲ IšLAIKYMĄ IKIMOKYKLINĖSE IR PRIEšMOKYKLINĖSE GRUPĖSE MOKĖJIMO TVARKOS APRAŠO):

8. Tėvų (globėjų) prašymu mokestis mažinamas 50 procentų, jeigu:
...
8.6. vienas tėvų atlieka tikrąją karinę tarnybą, pateikus tai patvirtinančią pažymą;
...
Atsakyti
QUOTE(ateresa @ 2010 12 13, 10:59)

QUOTE(Upokšnis @ 2010 12 13, 11:17)

Šiaip abiem vaikams skaičiuodavo  g.gif Tiksliausiai pasakys buhalterė, kuri kuruoja Jūsų darželį.

Aciu uz atsakyma. Buvau siandien darzelyje, tai abiem vaikam nuolaida bus po 20 %. Vis sis tas. 4u.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif skaitineju ir man idomu pasidare, musu mazasis nuo sausio prades eiti i darzeli abu su vyru stovime darbo birzoje musu menesines pajamos apie 450lt ar mum priklausytu nuolaida uz darzeli ir kokio dydzio?aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasavytenis @ 2010 12 14, 20:00)
sveiki 4u.gif skaitineju ir man idomu pasidare, musu mazasis nuo sausio prades eiti i darzeli abu su vyru stovime darbo birzoje musu menesines pajamos apie 450lt ar mum priklausytu nuolaida uz darzeli ir kokio dydzio?aciu uz atsakyma 4u.gif

jums nuolaida uz darzeli neprilauso.
Atsakyti
Sveikutes smile.gif Norejau paklausti tokio klausimo... Mes esame 4 asmenu seima. As stoviu DB gaunu socialine ismoka, vyras gauna pareiguno pensija, sunus lanko mokykla o dukrytei 2 m. Musu pajamos nedideles ir esame socialiai remtina seima. Mano klausimas toks. Ar teisybe kad pradejus vesti dukryte i darzeli man uz ja nuimtu tuos 315 lt pasalpos, bet kompensuot darzeli 100 %. O gal man priklauso ir pasalpa ir darzelis. Aciu uz atsakyma ax.gif
Atsakyti