Sveiki,
gal galesit atsakyti
socialine darzelio darbuotoja paprase pristatyti pazymas uz 05.06 ir 07 men. Su manimi, tai viskas aisku, nueisiu i Sodra ir israsys, o is kur paimti pazyma, kad vyras dirbo viesuosius darbus ir darbo birza uz kelias dienas mokejo pasalpa, jei buvo isejes is darbo birzos nuo 06 menesio iki dabar? Ar uzteks atsviesti tik bedarbio knygele, kuria gavo siandien prisiregistraves darbo birzoje?
Sveikos
Esu skaičiusi buvusio darželio stende, kad vaikams sergantiems atopiniu dermatitu, astma ir kt ligomis priklauso 25proc nuolaida darželiui. gal esat kas susidūrę su tokia lengvata? ar galėtumėte nurodyti tikslų straipsnį, kuris kalba apie šią lengvatą?
ačiū labai
Papildyta:
pati radau, kad jau panaikinta
Esu skaičiusi buvusio darželio stende, kad vaikams sergantiems atopiniu dermatitu, astma ir kt ligomis priklauso 25proc nuolaida darželiui. gal esat kas susidūrę su tokia lengvata? ar galėtumėte nurodyti tikslų straipsnį, kuris kalba apie šią lengvatą?
ačiū labai
Papildyta:
QUOTE(violence @ 2010 10 05, 10:28)
Sveikos
ačiū labai
ačiū labai
pati radau, kad jau panaikinta
Kokių dokumentų reikia darželyje tvarkantis nuolaidą, kai pajamos vienam asmeniui "netraukia" 525?
JEi stoviu darbo biržoj, bet jokių išmokų negaunu, tai ar reikia kokios pažymso iš ten su nuliukais pajamų vietoj? ar užtenka tik pažymų su gaunamom pajamom? Mūsų atveju būtų pažyma iš vyro darbovietės.
JEi stoviu darbo biržoj, bet jokių išmokų negaunu, tai ar reikia kokios pažymso iš ten su nuliukais pajamų vietoj? ar užtenka tik pažymų su gaunamom pajamom? Mūsų atveju būtų pažyma iš vyro darbovietės.
QUOTE(Natalija* @ 2010 10 04, 15:57)
Tai kad pas mus darželyje Vilniuje tikrai galiojo, ne aš viena to pasinaudojau, bet nuo šių metų rudens jau nebe...
Panevezyje ir siemet toliau tas galioja, pati pratesiau prasyma dar metams
Sveikos.Norejau paklausti del savo situacijos.
1) Esu siuo metu isejusi vaiko prieziuros atostogose.Vaikui 1,6 m.Pradejome vaika vesti i darzeli.Ar del to nesumazes mano motinystes pasalpa?
2) Musu pajamos per men nedideles,as gaunu motinystes pasalpa,o vyro pajamos yra tik uz zeme..Anksciau gaudavom socialine pasalpa,bet vyras menesiui buvo issiregistraves is darbo birzos,tai pasalpa nutrauke.Dabar vyras vel stovi birzoje.Kaip suprantu socialines pasalpos prasyti vel negalime,nes vyras dar tik menesi darbo birzoje stovi?O kaip del darzelio?Ar yra kokia galimybe gauti kompensacija?
Aciu atsakiusioms
1) Esu siuo metu isejusi vaiko prieziuros atostogose.Vaikui 1,6 m.Pradejome vaika vesti i darzeli.Ar del to nesumazes mano motinystes pasalpa?
2) Musu pajamos per men nedideles,as gaunu motinystes pasalpa,o vyro pajamos yra tik uz zeme..Anksciau gaudavom socialine pasalpa,bet vyras menesiui buvo issiregistraves is darbo birzos,tai pasalpa nutrauke.Dabar vyras vel stovi birzoje.Kaip suprantu socialines pasalpos prasyti vel negalime,nes vyras dar tik menesi darbo birzoje stovi?O kaip del darzelio?Ar yra kokia galimybe gauti kompensacija?
Aciu atsakiusioms
ar jus galit kaunietes pasiskaityt sprendima tarybos o ne speliot???
7. Tėvai (globėjai) mokesčio nemoka, jeigu vaikas nelanko grupės šiais atvejais:
<...>
7.4. motinos nėštumo ir gimdymo atostogų metu ne trumpiau kaip vieną savaitę, pateikus prašymą ir pažymos kopiją;
<...>
o siaip negi sunku pas gydytoja nueit?? as asmeniskai jei noriu maziu palaikyt namie, einu rasteli pasimt ir nevedu savaite...
O del fondo mokescio tai pagal susitarima su aukletojom ir jusu sazine - jei turit is ko - reiketu moket.
7. Tėvai (globėjai) mokesčio nemoka, jeigu vaikas nelanko grupės šiais atvejais:
<...>
7.4. motinos nėštumo ir gimdymo atostogų metu ne trumpiau kaip vieną savaitę, pateikus prašymą ir pažymos kopiją;
<...>
o siaip negi sunku pas gydytoja nueit?? as asmeniskai jei noriu maziu palaikyt namie, einu rasteli pasimt ir nevedu savaite...
O del fondo mokescio tai pagal susitarima su aukletojom ir jusu sazine - jei turit is ko - reiketu moket.
Nezinau kaip kitur, bet pas mus Panevezyje galioja kaip pateisintos visos dienos jei esi kito vaikucio auginimo atostogose iki 3 metu. Reikejo pristatyti pazyma is darbovietes, kad esu atostogose.
QUOTE(Samarija @ 2010 10 12, 13:25)
Na tai negi niekas negali manes apsviesti?
1. Motinistes pasalpa nesumazes.
2. Vyras turi isstovet 6 men,kad jums vel pritenduot i soc.pasalpa.Del darzelio,tai yra jau ne karta rasyta,kokios nuoloidos ir kam.
http://www.ldkastyti..._rinkmenos.html
o mane domina toks klausimas:
mano vyras dirba pamainini darba, ir zinau, kad uz tas dienas, kai jis nedirba, pateikus darbovietes grafika, nereikia moket uz darzeli, jei vaikas neina. bet pas maniski toks idomus grafikas, 2dienas dirba 7-19val, kitas 2dienas 19-7val ir paskui 4dienos laisvos, tai mus domina, ar tos dienos, kai dirba 19-7val yra pateisinamos, jei vaikas neina i darziuka? nes visa ta laika (jei vaikas eina i darziuka) jis namuose... Aukletojos uzklausem, tai ji atsake, kad ta diena vistiek yra darbo diena ir tiek
gal kuri esat susidurusi su panasia situacija
mano vyras dirba pamainini darba, ir zinau, kad uz tas dienas, kai jis nedirba, pateikus darbovietes grafika, nereikia moket uz darzeli, jei vaikas neina. bet pas maniski toks idomus grafikas, 2dienas dirba 7-19val, kitas 2dienas 19-7val ir paskui 4dienos laisvos, tai mus domina, ar tos dienos, kai dirba 19-7val yra pateisinamos, jei vaikas neina i darziuka? nes visa ta laika (jei vaikas eina i darziuka) jis namuose... Aukletojos uzklausem, tai ji atsake, kad ta diena vistiek yra darbo diena ir tiek
Čia gal reiktų paskiskambint tiesiai į seniūniją ar savivaldybę, į švietimo skyrių (ar kas ten kuruoja tą sritį) ir užklaust, nes kitu atveju interpretacijų gali būt n...
QUOTE(anchelika_84 @ 2010 10 18, 16:45)
o mane domina toks klausimas:
Reiktų tiesiai buhalteriai skambinti ir su ja išsiaiškinti. Bet pagal mane, tai skaitosi kaip darbo diena, nes dirbta naktinėj pamainoj. Mokestis neskaičiuojamas už laisvas dienas.