Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 6 dalis

QUOTE(Chera @ 2009 09 08, 14:08)
yra 3 skirtingi ciuziniu tipai: spyruokliniai, putu poliuterano ir lateksiniai wink.gif ai ir dar visokie misrus  biggrin.gif

O ant spyruoklių dedamas irgi arba lateksas arba poliuretanas, tik plonesnis sluoksnis, ar klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Chera @ 2009 09 08, 14:08)
yra 3 skirtingi ciuziniu tipai: spyruokliniai, putu poliuterano ir lateksiniai wink.gif ai ir dar visokie misrus  biggrin.gif

Nelabai tada suprantu, gal jus padesit, tai ka tada reiskia tempuriniai, viskoelastiniai ir saltu putu ciuziniai. Tai jie kazkaip maisyti.
Renkuosi ciuzinuka 160 x 200, radau labai daug rusiu, geriausiai konsultuoja mergaites Tempur'o atstoves. Bet kaina labai jau smarki.
Kas tos saltos putos? Termo elastine, viskoelastine medziaga ir ar galima tuos ciuzinius deti ant groteliu? Ar jie nebijo namu dulkiu erkuciu?
Atsakyti
QUOTE(algita @ 2009 09 08, 17:06)
Nelabai tada suprantu, gal jus padesit, tai ka tada reiskia tempuriniai, viskoelastiniai ir saltu putu ciuziniai. Tai jie kazkaip maisyti.
Renkuosi ciuzinuka 160 x 200, radau labai daug rusiu, geriausiai konsultuoja mergaites Tempur'o atstoves. Bet kaina labai jau smarki.
Kas tos saltos putos? Termo elastine, viskoelastine medziaga ir ar galima tuos ciuzinius deti ant groteliu? Ar jie nebijo namu dulkiu erkuciu?

Mano galva, visi išvardinti yra porolonas (poliuretanas) tik su skirtingomis savybėmis ir galbūt kažkiek skiriasi gaminimo technologija. Tempuras tai tas pats viskoelastinis = termoelastinis porolonas, tiesiog patentuotas pavadinimas.
Visus pageidautina dėti ant grotelių, tik, kuo storesnis čiužinys, pradedant nuo 20cm, tuo grotelių įtaka komfortui mažesnė (bet juntama, išbandžiau).
Turiu kaltschaum čiužinį - raikytas porolonas ir tiek smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 08 rugsėjo 2009 - 16:41
QUOTE(Y2K @ 2009 09 08, 17:37)
Mano galva, visi išvardinti yra porolonas (poliuretanas) tik su skirtingomis savybėmis ir galbūt kažkiek skiriasi gaminimo technologija. Tempuras tai tas pats viskoelastinis = termoelastinis porolonas, tiesiog patentuotas pavadinimas.
Visus pageidautina dėti ant grotelių, tik, kuo storesnis čiužinys, pradedant nuo 20cm, tuo grotelių įtaka komfortui mažesnė (bet juntama, išbandžiau).

Kaltshaum tai cia tos saltos putos, beje po tempuro man jos labai patiko, labai smagu ir dar kietuma galima rinktis, o tai man asmeniskai yra privalumas.
O porolonas tai ar turi kokiu neigiamu savybiu?
Atsakyti
La, buvau siand ermitaze, visa si menesi taiko nuolaida - 30% ciuziniams, nezinau ar visiems, bet Lono tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Radau dar viena ciuziniu tema stai cia lotuliukas.gif labai jau idomus kai kurie pasisakymai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MsStonke @ 2009 09 08, 12:34)
Ačiū už atsakymą  4u.gif .
O puliuretanas nealergizuoja? Galvojau, kad tai kažkas panašaus į lateksą. Nu ne chemikė aš.

Poliuretanu grupes ciuziniai yra maziausiai alergizuojanti medziaga, naudojama ciuziniuose. As dar negirdejau nei vieno rimto atsiliepimo apie problemas su tuo susijes, isskyrus klimakterini atveji.
Atsakyti
QUOTE(MsStonke @ 2009 09 08, 14:16)
Skaitinėju apie čiužinius aprašymus, bet niekas neaišku. Jei Jolana iš Lono turi 7 zonas, tai Norka plius neturi. O medžiaga ta pati. Nu visia nieko nebesuprantu. Please help...

Cia prajuokinai.

Kaip tau taip susviete, kad Norkoje yra zonos? Kas sake ar kaip pati jas ten imatei?
Gi ne nuo medziagos zonavimas priklauso, o nuo apdirbimo, ispjaustymu, intarpu ir kitu konstrukciniu sprendimu.
Papildyta:
QUOTE(Y2K @ 2009 09 08, 17:37)

Saunuole.
Atsakyti
QUOTE(algita @ 2009 09 08, 18:23)
Kaltshaum tai cia tos saltos putos, beje po tempuro man jos labai patiko, labai smagu ir dar kietuma galima rinktis, o tai man asmeniskai yra privalumas.
O porolonas tai ar turi kokiu neigiamu savybiu?

Jokiu minusu neturi mano nuomone, bent jau ryskiu pries kitas medziagas. Viskas priklauso nuo tankio ir elestingumo bei minkstumo.
Tempuro-viskoelasto-eucathermo-porolono tinginio as nemegstu del leto prisitaikymo.
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2009 09 08, 23:12)
Radau dar viena ciuziniu tema stai cia lotuliukas.gif labai jau idomus kai kurie pasisakymai lotuliukas.gif

Man patiko komentaras : turiu gera ciuzini, gerai issimiegu, bet pirkciau dabar kietesni, nes ant kietesnio sveikiau miegoti.!!!
Konkretus blondiniskas poziuris, ziureti ne kaip patogu, o ka bobutes sneka.
Atsakyti
QUOTE(Zoran @ 2009 09 09, 12:03)
Man patiko komentaras : turiu gera ciuzini, gerai issimiegu, bet pirkciau dabar kietesni, nes ant kietesnio sveikiau miegoti.!!!
Konkretus blondiniskas poziuris, ziureti ne kaip patogu, o ka bobutes sneka.

Man ten daug pasisakymu patiko lotuliukas.gif Ir dar patiko variantas su Dormeo ciuzinio izeminimu doh.gif
Atsakyti
Zoran, turiu dar viena klausimeli 4u.gif
Siandien radome pirkti lova, bet ji ne su grotelemis, o plokste, ploksteje yra ispjaustytos skyles. Pardaveja tikino, kad ta plokste tinka lateksiniam ciuziniui. Ciuzini issirinkome Kristyna ax.gif
Kaip manai tiks ta plokste su skylemis ar butina dairytis groteliu?
Aciu 4u.gif
Atsakyti