Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 6 dalis

QUOTE(Zoran @ 2009 11 07, 09:24)
O tu zinai, kas tas atminties efektas? Kaip ta medziaga vadinasi, kad klausi?

Ikejoj jis taip ir vadinasi - putų poliuretanas su atminties efektu, memory foam. Kitų gamintojų dar vadinamas memorix, medicininės putos ir pan. Bet čia išvertus iš kitų kalbų, lietuviškai nežinau, todėl ir rašiau kabutėse. Tarp dešimčių pavadinimų radau tik girdėtą Tempur prekės ženklą. Jie savo puslapyje vadina ją viskoelastine medžiaga - klientų ausiai skamba gal gražiau nei porolonas (kad ir su kažkokiu gudriu efektu), bet esmė gi ta pati =) O Lietuvoj be Tempur dar kas nors prekiauja tokiais gaminiais, ar daugiau lietuviškai galiu nebeieškoti ir skaityti atsiliepimus būtent apie jų čiužinius?
Atsakyti
lono athena labai smagi , dar is feyco memo deluxe , memostarr . Cia geriausius isvardinau . Lietuvoj ji vadina viskoelastu.
Atsakyti
QUOTE(pempe1 @ 2009 11 07, 15:17)
lono athena labai smagi , dar is feyco memo deluxe , memostarr . Cia geriausius isvardinau . Lietuvoj ji vadina viskoelastu.

O, ačiū, dabar jau paieška bus produktyvesnė =)
Atsakyti
na, nuvažiuoti išbandyti dar nepavyko sad.gif bet gimė kita mintis: ar įmanoma būtų ant plokštės dėt groteles (na, kiek aukščiau, tvirtint prie šonų), o papildomai plokštėj prigręžiot skyles... aišku, lova paaukštėtų, bet... nereikėtų gaminti naujos ir dar kokiai paklodei vietos po plokšte būtų (išsitraukia iš šono)
Atsakyti
QUOTE(pempe1 @ 2009 11 05, 19:34)
biggrin.gif Klausimas laimingai mamytei. Del spyruokliniu , vieni ilgaamziskiausiu ciuziniu kur i kv.500 vnt .  multi pocket, mini pocket.
o 220-240 pocket, vilktos kisenines apie 5-7 metus tarnauja. Aisku priklausomai nuo svorio ir nuo lovos dugno.
  ax.gif O kaip del 187 tai jei bonell 5 viju tada normaliai. Bet lenkiskai nesuprantu  kokie pagrindinaii reikalavimai ciuziniui ? Galiu parinkt is Lietuvoj esanciu firmu.  4u.gif Ir su garantiniu aptarnavimu  butu lengviau. ax.gif  ir butinai sudejima parasykite .

ant lateksinio drasei galima ir ant pilvo miegoti. Tikrai , nes zinau kas taip miega. Latekso privalumai pries spyruokles , kad juose stipriau anatomines zonos isreiksto 0 geriau stuburas pailsi. O spyruokliniu privalumas tas kad orocirkuliacija gera. Viskas priklauso nuo lovos dugno ax.gif  kokios bus groteles ir kokio sudejimo esate?

Aciu labai uz atsakyma 4u.gif 4u.gif deja nesurantu ka reiskia bonell 5 viju blush2.gif blush2.gif Cia dar Ikeos ciuzinio specifikacijos:

Kietumo lygis: Kietas
187 spyruoklės 1m2

O jei patartumet ka Lt galetumem nupirkti tai buciau labai dekinga 4u.gif Gal as ir klystu bet kazkaip labiau esu linkusi prie spyruoklinio ciuzinio, nes jau ne is vieno zmogaus girdejau - kad reikia laiko priprasti prie lateksinio....

O sudejimai musu tokie:
As - 173cm, 65 kg
Vyras - 183cm, 75kg

QUOTE(Vi_ka @ 2009 11 07, 01:47)
Prieš porą metų pirkom spyruoklinį Sultan Hustad. Po bjaurios senos sofos pirmą laiką jis atrode visai geras, bet dabar aš jau jo nemėgstu (nebepatogu, paskausta nugarą ir netgi jaučiu spyruokles miegodama ant šono), tad net apsidžiaugiau, kai pradėjo lįsti brokas - pagulėjus, per patį centrą viršutinis parolono sluoksnis gerokai išsigaubia ir toks gan nemenkas burbulas gaunasi. Kadangi tam čiužiniui galiojo 25 metų garantija, mes jį pakeitėm į poroloninį, su taip vadinamu "atminties efektu". Sekmadienį atveš. Atsiliepimų apie tokius labai mažai, pasiskaičiau tik, kad stuburui yra gerai, tačiau pojūčiai gan specifiniai, toli gražu ne kiekvienam gali patikti. Parduotuvėj pagulėjau kelioliką minučių, man visai gerai buvo, žiūrėsim kaip jausiuos po nakties =) LaimingaMamyte, nebijok gulėti ant čiužinių ir klausti konsultantų. Be to, IKEA svetaineje yra speciali programa, padedanti išsirinkti čiužinį iš jų asortimento pagal svorį, ūgį, figūrą, gulėjimo padėtį. Pabandyk įsivesti savo parametrus, gal bus lengviau susiorientuoti.

Beje, gal kas jau yra išbandęs čiužinius su "atminties efektu"?

Labai lauksiu atsiliepimu apie jusu nauja ciuzini. Deja Ikeos ciuziniu negaliu isbandyti, nes mes Lt gyvenam... o cia Ikeos nera, todel uzsakineciau kad atveztu.... Kazkada gyvendama Svedijoje turejau kazkoki Sultana, bet neatskimenu modelio- nu bet toks patogus buvo thumbup.gif thumbup.gif
O Lt pries 2 metus pirkom ciuzini SBA balduose uz 1000Lt, kazkaip pagulejau parduotuvei ir pasirode nieko. Bet zinokit toks sssss, ziauriai minkstas, jei arciau lovos krasto pasislinkti tai ant tiek jis susipaudzia, kad tampa lygus su lovos krastu, nors turetu buti 15cm virs jo doh.gif doh.gif

Vienu zodziu, mums jau uz men. turi gimti leliukas ir neturim normalaus ciuzinio...cia man dabar tokia dilema, ir dar laikas spaudzia doh.gif doh.gif Busiu dekinga uz visus patarimus ir uz atsiliepimus apie ciuzinius 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 11 07, 20:29)
na, nuvažiuoti išbandyti dar nepavyko sad.gif bet gimė kita mintis: ar įmanoma būtų ant plokštės dėt groteles (na, kiek aukščiau, tvirtint prie šonų), o papildomai plokštėj prigręžiot skyles... aišku, lova paaukštėtų, bet... nereikėtų gaminti naujos ir dar kokiai paklodei vietos po plokšte būtų (išsitraukia iš šono)

Aislu galima deti ant plokstes, o jei dar skylius isgresi, tai visai gerai.
Papildyta:
QUOTE(Vi_ka @ 2009 11 07, 15:21)
O, ačiū, dabar jau paieška bus produktyvesnė =)

O tiksliau vadinamas - viskoelastinis putu poliuretanas.
Tai idomi medziaga, bet nera panaceja.
Atsakyti
labai įdomi ir aktuali tema, kaip tik ieškau čiužinio. Kaip ir daugumai, kurie miegojo "ant fofos" atrodo visi nauji čiužiniai yra geri biggrin.gif na bent geresni už buvisį.. smile.gif

iš tikrųjų perskaičiau visą temą, bet vistiek nieko neišsirinkau, gal per didelė pasiūla.

gal galite patarti? man reiktų ortopedinio čiužinio, nes prasidėjo skausmai nugaros apačioje. Speju "patogus" miegojimas savo padarė. Taip pat ieškau antialerginio.

Aišku norisi su visomis zonomis, kad meigoti ne tik patogiai, bet ir saugiai. svoris yra 60 ir 85 kg.

gal galite ką nors konkretaus patarti? už žmonišką kainą? nes vyras nesuvokia, kad už čiužinį galima mokėti 6000 lt.

ačiū.
Atsakyti
reikia patarimu smile.gif
reikia ciuzinio 1x2 2 metuku vaikui. lova su grotelem tai tinka bet koks. paskaiciau kruvas senu temu, tai ZOran visiems vaikams siulo LONO Norka, bet mane dar biski kankina abejones, tai surasysiu jas cia smile.gif

1. zodziu tokio amziaus vaikams dar nutinka nelaimiu (tai per pamperso krasta, tai siaip), zodziu bijau kad tas putu poliuretanas nesuplektu jei kas nutiktu, todel galvoju gal spyruoklinis geriau vedinasi ?

2. ar norka ne per kietas ? mano vyresnelis tai miega ant kietoko,bet mazelis kazkoks palepes, geriausia jauciasi ant muus latekso, o jis minkstokas man rodos.

3. ziauriai megst abu su broliu pasokineti, tai pacios pigiausios spyruokles turbut ilgai nelaikys? o pirkti brangias gaila,

zodziu padekite kas nors man apsispresti nes jau lova atvaziuoja doh.gif siaip norejau pirkti ka nors visai pigaus o po keliu metu pakeisti, kai baigsis sisiojimo etapai, bet aisku nenoriu kad blogai miegotusi jam doh.gif
Atsakyti
sveiki,
prisiskaiciau apie tuos ciuzinius jau galva net sukasi. kol kas apsistojom ties Lonu ir Medea plus bei Athena plus. siuo metu Medea taikoma 20% nuolaida tai gaunasi ta pati kaina kaip ir Athena. keista, bet prigulus salone Medea pasirode minkstesnis, nors technines charakteristikos sako, kad minkstesnis yra Athena... musu duomenys - 190x80 ir 172x62. reiketu 160x200 ciuzinuko...

beje, kur Kaune galima butu isbandyti cia taip giriamus Metzeler ciuzinius?
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2009 11 08, 00:41)
Aciu labai uz atsakyma  4u.gif  4u.gif deja nesurantu ka reiskia bonell 5 viju  blush2.gif  blush2.gif Cia dar Ikeos ciuzinio specifikacijos:

Kietumo lygis: Kietas
187 spyruoklės 1m2

O jei patartumet ka Lt galetumem nupirkti tai buciau labai dekinga  4u.gif Gal as ir klystu bet kazkaip labiau esu linkusi prie spyruoklinio ciuzinio, nes jau ne is vieno zmogaus girdejau - kad reikia laiko priprasti prie lateksinio....

O sudejimai musu tokie:
As - 173cm, 65 kg
Vyras - 183cm, 75kg
Bet zinokit toks sssss, ziauriai minkstas, jei arciau lovos krasto pasislinkti tai ant tiek jis susipaudzia, kad tampa lygus su lovos krastu, nors turetu buti 15cm virs jo  doh.gif  doh.gif

Vienu zodziu, mums jau uz men. turi gimti leliukas ir neturim normalaus ciuzinio...cia man dabar tokia dilema, ir dar laikas spaudzia  doh.gif  doh.gif Busiu dekinga uz visus patarimus ir uz atsiliepimus apie ciuzinius  4u.gif  4u.gif

Prie bet kokio naujo ciuzinio reikia priprasti. Kadangi dabar eksperimentuoju su skirtingo minkstumo ir sudeties ciuziniai tai per 3 naktis tik kunas adaptuojasi ir jau atranda pozicija , kaip patogu.
Kiek jus planuojate skirti kokybiskam ciuziniui su anatominem zonom? koks lovos dugnas?
pagal charakteristika i kv,187 spyruokles mazokai. spyruokliniai ciuziniai dazniausiai gamintoju skirstomu i klasikines spyruokles bonell kurios buvo musu ciuziniuose pries 15 metu. ir kai vienas verciasi , kitas jaucia.
pocket - kisenines vilktos spyruokles Pocket vilktos kišeninės spyruoklės pagamintos iš tvirtos, storos, specialios sudėties vielos, kur kiekviena spyruoklė yra atskirose
kišenėse. Todėl kiekviena spyruoklė veikia atskirai, tyliai.
Dar yra zonuoti taciau spyruokliniuose silpnai isreikstos zonos.
Dar yra mini pocket, multi pocket kyr ikv. 500 arba net 1000 spyruokliu.
Spyruokliniu vienintelis privalumas gera oro cirkuliacija. Jei yra padidejas prakaitavimas tai yera tik keli variantai arba tubes kuriu kainos nuo 3000lt dvigulio arba spyruokliniai.
Is tiesu lengviems liekno sudejimo zmonems spyruokles nera geriausias pasirinkimas. Ypac tiems kas megsta ant sono miegoti ax.gif tiesiog nepakankamai ispaudziama.
QUOTE(tindiriushka @ 2009 11 08, 14:07)
gal galite patarti? man reiktų ortopedinio čiužinio, nes prasidėjo skausmai nugaros apačioje. Speju "patogus" miegojimas savo padarė. Taip pat ieškau antialerginio.

Aišku norisi su visomis zonomis, kad meigoti ne tik patogiai, bet ir saugiai. svoris yra 60 ir 85 kg.

gal galite ką nors konkretaus patarti? už žmonišką kainą? nes vyras nesuvokia, kad už čiužinį galima mokėti 6000 lt.

ačiū.

O ugis koks jusu? ir koks lovos dugnas ? kokie groteliu tarpai?
apie 2000 lt ciuziniu butu priimtina kaina?

QUOTE(Bomba @ 2009 11 08, 14:27)
reikia patarimu smile.gif
reikia ciuzinio 1x2 2 metuku vaikui. lova su grotelem tai tinka bet koks. paskaiciau kruvas senu temu, tai ZOran visiems vaikams siulo LONO Norka, bet mane dar biski kankina abejones, tai surasysiu jas cia smile.gif

1. zodziu tokio amziaus vaikams dar nutinka nelaimiu (tai per pamperso krasta, tai siaip), zodziu bijau kad tas putu poliuretanas nesuplektu jei kas nutiktu, todel galvoju gal spyruoklinis geriau vedinasi ?

2. ar norka ne per kietas ? mano vyresnelis tai miega ant kietoko,bet mazelis kazkoks palepes, geriausia jauciasi ant muus latekso, o jis minkstokas man rodos.

3. ziauriai megst abu su broliu pasokineti, tai pacios pigiausios spyruokles turbut ilgai nelaikys? o pirkti brangias gaila,

zodziu padekite kas nors man apsispresti nes jau lova atvaziuoja  doh.gif siaip norejau pirkti ka nors visai pigaus o po keliu metu pakeisti, kai baigsis sisiojimo etapai, bet aisku nenoriu kad blogai miegotusi jam  doh.gif

O dar geresnis minkstesnis butu isabela 700lt malonesnis.
Be to yra specialios paklodes tokios kaip hs2000 id feyco nepraleidzia skysciu.
Papildyta:
Kaune labai mazai metzeler ciuziniu, galima tik ant arubos paguleti.
Atsakyti
QUOTE(pempe1 @ 2009 11 08, 15:52)
O dar geresnis minkstesnis butu  isabela 700lt malonesnis.
Be to yra specialios paklodes tokios kaip hs2000 id feyco nepraleidzia skysciu.
Papildyta:
Kaune labai mazai metzeler ciuziniu, galima tik ant arubos paguleti.

oi, 700 lt siuo kriziniu periodu biski per daug. ar kazka iki max 400 imanoma padoraus? beje, pamirsau pamineti, jis linkes prakaituoti uzmiegant, tai gal spyruoklinis butu geriausias variantas ?

o kiek tos paklodes kainuoja ? ir ar jos sugeria skysti ar tiesiog vaikas lieka guleti baloje ? nes tokiu atveju suslampa visa didziule kaldra, o tai irgi nekoks variantas doh.gif
Atsakyti
ten viduj iausta membrana kuri nepraleidzia o virsuj medvilnes pukeliai kurie paskirsto skysti. sklabti galima net 95 laipsniai . atitinka ligoniniu ir sanatoriju keliamus reikalavimus.
Jau geriau imkit tada koki paprasta spyruoklini , Lono man per kietas, yra is feyco tik dabar nepasakysiu kuris. Nueiki i salona paminkyti kuris bus minkstesnis malonesnis ta paimki. O po keliu metu padetis pasikeis ir leisit sau daugiau. Zoram gincysis, kad norka geriau. Taciau jus patys nueikite paguldykite vaikuti ant vieno ir ant kito ir tegul pajaucia kuris malonesnis.
Atsakyti