QUOTE(Agnė @ 2009 10 12, 15:00)
Ačiū, porolono man nereikia. Čia jūs taip juokaujate??
Nejuokauju.
Jei skaitėte temą, turėtumėt žinoti, kad čiužiniai iš esmės yra 3 rūšių : spyruoklės, lateksas ir porolonas. Spyruoklės, mano manymu, netinka dėl
svorio ir
aukščio. Lateksas į aprašytą lovą netinka dėl nurodytos
kainos ir blogos ventiliacijos. Atsižvelgaint į nurodytą kainą, lovos konstrukciją ir įmanomą čiužinio aukštį, lieka porolonas, tie aukščiau išvardinti variantai ir yra porolonas, tik kitokiais pavadinimais.
Pajuokavimui, egzotiški ne porolono variantai:
a. šiaudai arba šienas
b.vatinis senovinis čiužinys
c. pūkinis čiužinys
d. vien kokoso plaušo čiužinys (JYSKE būna, jei vaiko negaila)
e. lenta - Zoran mėgstamas variantas
f. grikių lukštai
QUOTE(san)
o man iškilo klausimas: kuom putų poliuretaninis čiužinys (galimi ir kiti to paties daikto pavadinimai - kaip supratau, visokie viskoelastiniai, šaltos ir ne putos ir t.t.) skiriasi nuo parolono? na kad ir Maxim čiužinio atveju (apart to, kad jis iš aliejaus, ir yra papjaustyta griovelių tam tikrose vietose).
Pavadinimais ir skiriasi
, pvz šaltos putos - kaltschaum yra vokiškas porolono pavadinimas, poliuretanas matyt labiau moksliškas pavadinimas, viskoelastinis - pabrėžia vienos porolono rūšies savybę prisitaikyti, Tempur - patentuotas viskoelastinio porolono pavadinimas.
Turbūt geriau formuluoti ne "kuo porolonas skiriasi nuo poliuretano", o "kuo čiužinio X porolonas skiriasi nuo čiužinio Y porolono", bet čia reikia klausti speco, t.y. Zoran.