Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 6 dalis

QUOTE(Agnė @ 2009 10 12, 12:01)
Sveiki, besirenkantys čiužinius smile.gif Turiu ir aš tokį iššūkį.. Pasiūlė man Kauno baldų "Aurėja" čiužinuką, kokia būtų nuomonė apie jį? Grotelės Flexo Star http://www.litbed.lt...m...ubOf=1&id=3 Renkuosi 160x200, mano ūgis 170, svoris 60, norėčiau tilpti į 1300Lt. Iš anksto labai dėkinga už patarimus!!

Kokia kaina Aurejos? Lono Athena siek tiek geresniu medziagu 200x160 kainuoja 1800Lt.
Atsakyti
Sveiki,
Na ir as skaiciau skaiciau, daug ka sau "atsidejau" i galvele smile.gif , bet vis gi stoju i eile del patarimu ax.gif :
Situacija tokia:
Sunus paauglis, 15 m, ugis 182, svoris apie 60kg.
Jo lova yra spintoje, ta prasme atsidaro spinta ir atsilenkia lova. Groteles gamyklines,tarpas 5 cm. Skirti galiu iki + - 500 Lt. Dabartinis ciuzinukas 8 cm, o viso remo asukstis, kur isideda ciuzinukas- 12cm. Aukstesnis ciuzinukas turbut netilps, nes lova neuzsidarytu spintoje:)
Koki ciuzini galima butu pasirinkti?
Buciau dekinga uz konsultacija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasaulisgrazus: 12 spalio 2009 - 11:20
QUOTE(Zoran @ 2009 10 12, 11:08)
Kokia kaina Aurejos? Lono Athena siek tiek geresniu medziagu 200x160 kainuoja 1800Lt.

Aurejai buvo akcija 1299 sba idejos namams
Atsakyti
nepavyko man praslyst su pigiausiu variantu biggrin.gif iš mano pasiūlytų trijų variantų MB išsirinko Metzeler Maxim (ant paprastų lovinių grotelių).

klausimas: ar šiuo atveju geriausias kainos ir kokybės santykis - gal galima dar ką geriau gauti už šią kainą arba gauti panašią kokybę už pigiau?

kas ilgiau tarnautų: Norka ar Maxim? nepastebėjau pas Loną visai jokių minčių apie garantiją g.gif ir, apskritai, ką reiškia garantija čiužiniui - elektronikos ar mechanikkos ten nėra - sugesti nėra kam. nuo ko apdraudžia garantija - nuo duobių išsigulėjimo, ar nuo ko?

ir kur Vilniuj galima būtų tų Metzeler pažiūrėti - kažkas temoj minėta buvo apie kažkokį saloną lyg domus galerijoj, bet domus puslapy nieko nerandu g.gif gal susapnavau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo san: 12 spalio 2009 - 12:43
o kokia nuomonė apie antčiužinius?
Atsakyti
QUOTE(Pasaulisgrazus @ 2009 10 12, 12:18)
... lova yra spintoje, ta prasme atsidaro spinta ir atsilenkia lova. Groteles gamyklines,tarpas 5 cm.  Skirti galiu iki + - 500 Lt.  Dabartinis ciuzinukas 8 cm, o viso remo asukstis, kur isideda ciuzinukas-  12cm. Aukstesnis ciuzinukas turbut netilps, nes lova neuzsidarytu spintoje:)

Pažiūrėkit čia: http://www.lonas.lt/...=lt&page_id=683
Tik tankį turbūt geriau rinktis didesnį nei nurodytas lentelėj.

Kitas ekonominis variantas, bet aukščiai prasideda nuo 15 cm: http://www.arbaldas....oduktai/29/2453

Trečias variantas IKEA, pvz.:
http://www.ikea.com/...oducts/70139758

Atsakyti
O gal dar be šių dviejų yra kokia alternatyva? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė @ 2009 10 12, 14:00)
O gal dar be šių dviejų yra kokia alternatyva? 4u.gif

Užsisakyti, kad išpjautų norimų parametrų (Ilgis x plotis x aukštis x tankis) porolono gabalą. Bet bus be užvalkalo, nebent nuo seno čiužinio tiktų.
Bet abejoju ar gautųsi pigiau.
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2009 10 12, 13:10)
Užsisakyti, kad išpjautų norimų parametrų (Ilgis x plotis x aukštis x tankis) porolono gabalą. Bet bus be užvalkalo, nebent nuo seno čiužinio tiktų.
Bet abejoju ar gautųsi pigiau.

Ačiū, porolono man nereikia. Čia jūs taip juokaujate?? doh.gif
Atsakyti
o man iškilo klausimas: kuom putų poliuretaninis čiužinys (galimi ir kiti to paties daikto pavadinimai - kaip supratau, visokie viskoelastiniai, šaltos ir ne putos ir t.t.) skiriasi nuo parolono? na kad ir Maxim čiužinio atveju (apart to, kad jis iš aliejaus, ir yra papjaustyta griovelių tam tikrose vietose).
Atsakyti
QUOTE(Agnė @ 2009 10 12, 15:00)
Ačiū, porolono man nereikia. Čia jūs taip juokaujate??

Nejuokauju.
Jei skaitėte temą, turėtumėt žinoti, kad čiužiniai iš esmės yra 3 rūšių : spyruoklės, lateksas ir porolonas. Spyruoklės, mano manymu, netinka dėl svorio ir aukščio. Lateksas į aprašytą lovą netinka dėl nurodytos kainos ir blogos ventiliacijos. Atsižvelgaint į nurodytą kainą, lovos konstrukciją ir įmanomą čiužinio aukštį, lieka porolonas, tie aukščiau išvardinti variantai ir yra porolonas, tik kitokiais pavadinimais.
Pajuokavimui, egzotiški ne porolono variantai:
a. šiaudai arba šienas
b.vatinis senovinis čiužinys
c. pūkinis čiužinys
d. vien kokoso plaušo čiužinys (JYSKE būna, jei vaiko negaila)
e. lenta - Zoran mėgstamas variantas smile.gif
f. grikių lukštai
4u.gif

QUOTE(san)
o man iškilo klausimas: kuom putų poliuretaninis čiužinys (galimi ir kiti to paties daikto pavadinimai - kaip supratau, visokie viskoelastiniai, šaltos ir ne putos ir t.t.) skiriasi nuo parolono? na kad ir Maxim čiužinio atveju (apart to, kad jis iš aliejaus, ir yra papjaustyta griovelių tam tikrose vietose).

Pavadinimais ir skiriasi wink.gif, pvz šaltos putos - kaltschaum yra vokiškas porolono pavadinimas, poliuretanas matyt labiau moksliškas pavadinimas, viskoelastinis - pabrėžia vienos porolono rūšies savybę prisitaikyti, Tempur - patentuotas viskoelastinio porolono pavadinimas.
Turbūt geriau formuluoti ne "kuo porolonas skiriasi nuo poliuretano", o "kuo čiužinio X porolonas skiriasi nuo čiužinio Y porolono", bet čia reikia klausti speco, t.y. Zoran.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 12 spalio 2009 - 14:57
Sveiki. Pasidavėm reklamai ir nusipirkom Dormeo Memory čiužinį. Nežinau ar man vaidenasi, bet nuo čiužinio kažkoks kvapas panašus į klijų. Negaliu miegoti, nes pradedu dusti. Gal kam panašiai buvo?
Atsakyti