srove,aiskiau ir nebuna,ot saunuole uz reportaza
kad saldumynų tema atitiktų savo pavadinimą ir kaip pasiteisinimą už offtopinimą su sūriais,atnešu Citrininį pyragą
vėl gi iš kuking.net forumo įdomesnis gal dėl to,kad paskelbtas vyro originalas čia
tešlai:
50 g tik šviežių mielių sutrinti su
200 g sviesto ir
2 v. š. cukraus, įpilti
200 ml pieno ir per kelis kartus suberti ir išmaišyti su
3 st. miltų
iš tešlos iškart iškočiojam 2 lakštus.vieną dedam ant skardos.
tuo metu gerai nuplaunam,apipilam verdančiu vandeniu ir sutarkuojam 1 citriną su visa žieve (man tarkuoti sekėsi sunkiai kitą kartą pabandysiu maksimaliai nutarkuoti žievę,perpjauti pusiau,išimti kauliukus ir susidoroti su ja smulkintuve ),greitai sumaišom su 1,5 st. cukraus (reikia daruti greitai,nes išsiskirs sultys ir, pasak autoriaus, nieko nesigaus).
įdarą greitai paskleisti ant tešlos,uždengti antru tešlos lakštu,gerai sujungti visus kraštus,padaryti skylę per vidurį (tik ne kiaurai,aišku ) kad neiškiltų puslės.
nei laiko,nei temperatūros autorius nenurodė kepiau 180 C 45 min (dariau iš pusės normos)
mums patiko
vėl gi iš kuking.net forumo įdomesnis gal dėl to,kad paskelbtas vyro originalas čia
tešlai:
50 g tik šviežių mielių sutrinti su
200 g sviesto ir
2 v. š. cukraus, įpilti
200 ml pieno ir per kelis kartus suberti ir išmaišyti su
3 st. miltų
iš tešlos iškart iškočiojam 2 lakštus.vieną dedam ant skardos.
tuo metu gerai nuplaunam,apipilam verdančiu vandeniu ir sutarkuojam 1 citriną su visa žieve (man tarkuoti sekėsi sunkiai kitą kartą pabandysiu maksimaliai nutarkuoti žievę,perpjauti pusiau,išimti kauliukus ir susidoroti su ja smulkintuve ),greitai sumaišom su 1,5 st. cukraus (reikia daruti greitai,nes išsiskirs sultys ir, pasak autoriaus, nieko nesigaus).
įdarą greitai paskleisti ant tešlos,uždengti antru tešlos lakštu,gerai sujungti visus kraštus,padaryti skylę per vidurį (tik ne kiaurai,aišku ) kad neiškiltų puslės.
nei laiko,nei temperatūros autorius nenurodė kepiau 180 C 45 min (dariau iš pusės normos)
mums patiko
QUOTE(*Jonė* @ 2009 11 11, 21:57)
Visa torta?
Aha visa
Isemiau, puse neber , bet zyymiai skanesnis gerai pastovejes, kaip ir dauguma tortu, pirma kart pasidariau mazokai kremo, tai dabar, kad pasidauginau , nu nesvarbu, dar kelis zodzius apie torto krastus, neisivaizduoju, kaip juos sutvarkyti, kad jie zemyn nenuciuoztu , biskvitas nestoras minkstas, kremas sunkus, taip ir ciuozia zemyn, nespeju iki kameros nunesti .Kam patinka, kad kas trasketu tarp dantu ir varske, tai gal patiks, o siaip orginale varskes nera, tai man kazko truko, as ir imaisiau, jei varskes nedesit, tuomet reikia padidinti grietineles kieki iki 250gr. ir nedeti sviesto.Oi pamirsau pasakyti, kad i varske dejau sauksta kondensuoto , gal dar ir vaisiu kokiu skanu butu.
Larissa-labai skaniai atrodo pyragas, gundytojas
Nu reik vakare nufotkint, siaubas
Srove, sazines turek, toki pjuvi nakciai idejai Nu stovi dabar pries akis tas tortas nors tu ka Kaip noooriu, kaip skaniai atrodo, niam niam....
Nusikopinau recepta, bus isbandytas
Dar klausimas: o butina ta torta i kamera kisti? Gal ilgiau saldytuve palaikius butu gerai?
Nusikopinau recepta, bus isbandytas
Dar klausimas: o butina ta torta i kamera kisti? Gal ilgiau saldytuve palaikius butu gerai?
Srove,o del sonu,nepadetu paslegimas biski?
QUOTE(Ulitka @ 2009 11 10, 23:51)
Aš ir noriu padėkoti už karamelizuotus riešutus. Man tai metų atradimas per 10 min. turėt tokį gardėsį ant stalo Su medum dar nebandižiau, bet ruošiuosi
Ir dar, mergaitės, Norfoj, sveriamų migdolų kg - 12,99 ir visai skanūs, normalūs riešutai
Sūrių atradimai tai ir iš fantastikos srities
QUOTE(RiMami @ 2009 11 11, 12:17)
Larissa įdomus čia tavo atradimas tempk čia ir kitus 2 variantus, plyyyyyyz
dabar neturiu laiko išversti,bet tu ir pati puikiai rusiškai supranti
su virimu iš pieno radau tokį
o be virimo,su actu kukinge radau
Na va viesam teismui pristatau siandienini savo kepini
Originalus receptas
Tešla
Kvietiniai miltai - 300 g
Cukrus - 100 g
Vanilinis cukrus - 1 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
Sviestas - 70 g
Kiaušinių tryniai - 3 vnt.
Grietinė, 30 % riebumo - 35 g
Vanduo - 20 ml
Sviestas skardai patepti - 15 g
Įdaras
Graikiniai riešutai - 150 g
Cukrus (riešutų įdarui) - 100 g
Varškė (9 %) - 540 g
Manų kruopos - 30 g
Cukrus (varškės įdarui) - 100 g
Kiaušinių baltymai - 3 vnt.
1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
2. Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais. Sudėkite minkštą, gabaliukais supjaustytą sviestą, grietinę ir kiaušinių trynius. Trinkite (geriausia mikseriu) kol viskas gerai išsimaišys ir pasidarys trupiniai.
3. 1/3 tešlos trupinių atidėkite ir statykite į šaldytuvą.
4. Likusią tešlą sumaišykite su trupučiui vandens ir minkykite, kol taps vientisa. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir išklokite sviestu pateptos kepimo formos dugną ir šonus.
5. Riešutus pasmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi.
6. Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
7. Į varškę įmaišykite cukrų ir manų kruopas. Gerai išmaišykite.
8. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
9. Ant tešlos tolygiai paskirstykite riešutus su cukrumi, ant jų pilkite varškės įdarą ir išlyginkite, pabaigoje visą paviršių apibarstykite atidėtos tešlos trupiniais.
10. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, ir kepkite 1 valandą, kol gražiai apskrus.
11. Pyragą atvėsinkite ir ragaukite. Skanaus!
As vietoj graikisku riesutu dejau zemes riesutus, nes tik tokius turejau, tik siek tiek juos pakepinau orkaiteje
Labai skanus pyragiukas
Originalus receptas
Tešla
Kvietiniai miltai - 300 g
Cukrus - 100 g
Vanilinis cukrus - 1 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
Sviestas - 70 g
Kiaušinių tryniai - 3 vnt.
Grietinė, 30 % riebumo - 35 g
Vanduo - 20 ml
Sviestas skardai patepti - 15 g
Įdaras
Graikiniai riešutai - 150 g
Cukrus (riešutų įdarui) - 100 g
Varškė (9 %) - 540 g
Manų kruopos - 30 g
Cukrus (varškės įdarui) - 100 g
Kiaušinių baltymai - 3 vnt.
1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
2. Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais. Sudėkite minkštą, gabaliukais supjaustytą sviestą, grietinę ir kiaušinių trynius. Trinkite (geriausia mikseriu) kol viskas gerai išsimaišys ir pasidarys trupiniai.
3. 1/3 tešlos trupinių atidėkite ir statykite į šaldytuvą.
4. Likusią tešlą sumaišykite su trupučiui vandens ir minkykite, kol taps vientisa. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir išklokite sviestu pateptos kepimo formos dugną ir šonus.
5. Riešutus pasmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi.
6. Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
7. Į varškę įmaišykite cukrų ir manų kruopas. Gerai išmaišykite.
8. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
9. Ant tešlos tolygiai paskirstykite riešutus su cukrumi, ant jų pilkite varškės įdarą ir išlyginkite, pabaigoje visą paviršių apibarstykite atidėtos tešlos trupiniais.
10. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, ir kepkite 1 valandą, kol gražiai apskrus.
11. Pyragą atvėsinkite ir ragaukite. Skanaus!
As vietoj graikisku riesutu dejau zemes riesutus, nes tik tokius turejau, tik siek tiek juos pakepinau orkaiteje
Labai skanus pyragiukas
Labukas, oi pas mane labai panasu i LAPUTE33, tik su uogom Receptas is SONATINOS, tik vietoj serbentu melynes:
Varškės pyragas su raudonaisiais serbentais
300 g miltų
¼ a. š. druskos
300 g cukraus
250 g minkšto sviesto
500 g raudonųjų serbentų
2 kiaušiniai
1/2 citrinos (žievelės ir sulčių)
500 g varškės
1 pakelis (38 g) vanilinio ar grietininio pudingo miltelių
Miltus, druską, 150 g cukraus ir 200 g sviesto gerai išmaišyti. 2/3 tešlos iškloti 22 cm skersmens atsidarančios formos dugną ir sieneles. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti iš orkaitės. Serbentus nuplauti, nuimti nuo šakelių ir 2/3 suberti ant tešlos pagrindo.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakti iki standumo. Trynius gerai išmaišyti su varške, 150 g cukraus, 50 g sviesto, pudingo milteliais ir citrinos sultimis bei žievele. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Šią masę sukrėsti ant serbentų. Likusį trečdalį tešlos paeiliui su likusiais serbentais sutrupinti ant pyrago viršaus.
Kepti toje pačioje temperatūroje 45 50 min.
P. S. į tą tešlos dalį, kurią reikia iškloti į formą, įpyliau šaukštą vandens, kad geriau susiminkytų. Formoje tešlą suformavau pirštais. Geriau prieš prapjaunant palaukti, kol atauš... Labai skanu smile.gif
Varškės pyragas su raudonaisiais serbentais
300 g miltų
¼ a. š. druskos
300 g cukraus
250 g minkšto sviesto
500 g raudonųjų serbentų
2 kiaušiniai
1/2 citrinos (žievelės ir sulčių)
500 g varškės
1 pakelis (38 g) vanilinio ar grietininio pudingo miltelių
Miltus, druską, 150 g cukraus ir 200 g sviesto gerai išmaišyti. 2/3 tešlos iškloti 22 cm skersmens atsidarančios formos dugną ir sieneles. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti iš orkaitės. Serbentus nuplauti, nuimti nuo šakelių ir 2/3 suberti ant tešlos pagrindo.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakti iki standumo. Trynius gerai išmaišyti su varške, 150 g cukraus, 50 g sviesto, pudingo milteliais ir citrinos sultimis bei žievele. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Šią masę sukrėsti ant serbentų. Likusį trečdalį tešlos paeiliui su likusiais serbentais sutrupinti ant pyrago viršaus.
Kepti toje pačioje temperatūroje 45 50 min.
P. S. į tą tešlos dalį, kurią reikia iškloti į formą, įpyliau šaukštą vandens, kad geriau susiminkytų. Formoje tešlą suformavau pirštais. Geriau prieš prapjaunant palaukti, kol atauš... Labai skanu smile.gif
Gal kas nors galetumete imesti nuoroda, kur guli torto Rafaelo receptas? Labai aciu!
QUOTE(Fregata @ 2009 11 13, 08:27)
Gal kas nors galetumete imesti nuoroda, kur guli torto Rafaelo receptas? Labai aciu!
Prasom RAFAELO SVAJONE