Na va viesam teismui pristatau siandienini savo kepini
Originalus receptasTešla
Kvietiniai miltai - 300 g
Cukrus - 100 g
Vanilinis cukrus - 1 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
Sviestas - 70 g
Kiaušinių tryniai - 3 vnt.
Grietinė, 30 % riebumo - 35 g
Vanduo - 20 ml
Sviestas skardai patepti - 15 g
Įdaras
Graikiniai riešutai - 150 g
Cukrus (riešutų įdarui) - 100 g
Varškė (9 %) - 540 g
Manų kruopos - 30 g
Cukrus (varškės įdarui) - 100 g
Kiaušinių baltymai - 3 vnt.
1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
2. Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais. Sudėkite minkštą, gabaliukais supjaustytą sviestą, grietinę ir kiaušinių trynius. Trinkite (geriausia mikseriu) kol viskas gerai išsimaišys ir pasidarys trupiniai.
3. 1/3 tešlos trupinių atidėkite ir statykite į šaldytuvą.
4. Likusią tešlą sumaišykite su trupučiui vandens ir minkykite, kol taps vientisa. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir išklokite sviestu pateptos kepimo formos dugną ir šonus.
5. Riešutus pasmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi.
6. Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
7. Į varškę įmaišykite cukrų ir manų kruopas. Gerai išmaišykite.
8. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
9. Ant tešlos tolygiai paskirstykite riešutus su cukrumi, ant jų pilkite varškės įdarą ir išlyginkite, pabaigoje visą paviršių apibarstykite atidėtos tešlos trupiniais.
10. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, ir kepkite 1 valandą, kol gražiai apskrus.
11. Pyragą atvėsinkite ir ragaukite. Skanaus!
As vietoj graikisku riesutu dejau zemes riesutus, nes tik tokius turejau, tik siek tiek juos pakepinau orkaiteje
Labai skanus pyragiukas