Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

srove,aiskiau ir nebuna,ot saunuole smile.gif uz reportaza 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
kad saldumynų tema atitiktų savo pavadinimą ir kaip pasiteisinimą už offtopinimą su sūriais,atnešu Citrininį pyragą
user posted image
vėl gi iš kuking.net forumo tongue.gif įdomesnis gal dėl to,kad paskelbtas vyro bigsmile.gif originalas čia
tešlai:
50 g tik šviežių mielių sutrinti su
200 g sviesto ir
2 v. š. cukraus, įpilti
200 ml pieno ir per kelis kartus suberti ir išmaišyti su
3 st. miltų
iš tešlos iškart iškočiojam 2 lakštus.vieną dedam ant skardos.
tuo metu gerai nuplaunam,apipilam verdančiu vandeniu ir sutarkuojam 1 citriną su visa žieve (man tarkuoti sekėsi sunkiai g.gif kitą kartą pabandysiu maksimaliai nutarkuoti žievę,perpjauti pusiau,išimti kauliukus ir susidoroti su ja smulkintuve tongue.gif ),greitai sumaišom su 1,5 st. cukraus (reikia daruti greitai,nes išsiskirs sultys ir, pasak autoriaus, nieko nesigaus).
įdarą greitai paskleisti ant tešlos,uždengti antru tešlos lakštu,gerai sujungti visus kraštus,padaryti skylę per vidurį (tik ne kiaurai,aišku tongue.gif ) kad neiškiltų puslės.
nei laiko,nei temperatūros autorius nenurodė g.gif kepiau 180 C 45 min (dariau iš pusės normos)
mums patiko bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 11 lapkričio 2009 - 23:22
Larissa,gal ir velu jau,bet imu pora gabaleliuuser posted image
Atsakyti
QUOTE(*Jonė* @ 2009 11 11, 21:57)
Visa torta?


Aha visa lotuliukas.gif
Isemiau, puse neber tongue.gif , bet zyymiai skanesnis gerai pastovejes, kaip ir dauguma tortu, pirma kart pasidariau mazokai kremo, tai dabar, kad pasidauginau doh.gif , nu nesvarbu, dar kelis zodzius apie torto krastus, neisivaizduoju, kaip juos sutvarkyti, kad jie zemyn nenuciuoztu rolleyes.gif , biskvitas nestoras minkstas, kremas sunkus, taip ir ciuozia zemyn, nespeju iki kameros nunesti rolleyes.gif .Kam patinka, kad kas trasketu tarp dantu ir varske, tai gal patiks, o siaip orginale varskes nera, tai man kazko truko, as ir imaisiau, jei varskes nedesit, tuomet reikia padidinti grietineles kieki iki 250gr. ir nedeti sviesto.Oi pamirsau pasakyti, kad i varske dejau sauksta kondensuoto doh.gif , gal dar ir vaisiu kokiu skanu butu.

user posted image

Larissa-labai skaniai atrodo pyragas, gundytojas wub.gif
Nu reik vakare nufotkint, siaubas blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 12 lapkričio 2009 - 00:02
Srove, sazines turek, toki pjuvi nakciai idejai doh.gif mad.gif Nu stovi dabar pries akis tas tortas nors tu ka bigsmile.gif Kaip noooriu, kaip skaniai atrodo, niam niam....
Nusikopinau recepta, bus isbandytas thumbup.gif
Dar klausimas: o butina ta torta i kamera kisti? Gal ilgiau saldytuve palaikius butu gerai? g.gif
Atsakyti
Srove,o del sonu,nepadetu paslegimas biski?
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2009 11 10, 23:51)
LARISSA  aciu uz karamelizuotus riešutus     4u.gif  wub.gif

Aš ir noriu padėkoti už karamelizuotus riešutus. Man tai metų atradimas 4u.gif per 10 min. turėt tokį gardėsį ant stalo bigsmile.gif Su medum dar nebandižiau, bet ruošiuosi ax.gif
Ir dar, mergaitės, Norfoj, sveriamų migdolų kg - 12,99 ir visai skanūs, normalūs riešutai tongue.gif

Sūrių atradimai tai ir iš fantastikos srities 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 11 11, 12:17)
Larissa  bigsmile.gif įdomus čia tavo atradimas  bigsmile.gif tempk čia ir kitus 2 variantus, plyyyyyyz blush2.gif

dabar neturiu laiko išversti,bet tu ir pati puikiai rusiškai supranti mirksiukas.gif
su virimu iš pieno radau tokį
o be virimo,su actu kukinge radau mirksiukas.gif
Atsakyti
Na va viesam teismui pristatau siandienini savo kepini ax.gif
user posted image

Originalus receptas

Tešla
Kvietiniai miltai - 300 g
Cukrus - 100 g
Vanilinis cukrus - 1 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
Sviestas - 70 g
Kiaušinių tryniai - 3 vnt.
Grietinė, 30 % riebumo - 35 g
Vanduo - 20 ml
Sviestas skardai patepti - 15 g
Įdaras
Graikiniai riešutai - 150 g
Cukrus (riešutų įdarui) - 100 g
Varškė (9 %) - 540 g
Manų kruopos - 30 g
Cukrus (varškės įdarui) - 100 g
Kiaušinių baltymai - 3 vnt.

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
2. Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais. Sudėkite minkštą, gabaliukais supjaustytą sviestą, grietinę ir kiaušinių trynius. Trinkite (geriausia mikseriu) kol viskas gerai išsimaišys ir pasidarys trupiniai.
3. 1/3 tešlos trupinių atidėkite ir statykite į šaldytuvą.
4. Likusią tešlą sumaišykite su trupučiui vandens ir minkykite, kol taps vientisa. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir išklokite sviestu pateptos kepimo formos dugną ir šonus.
5. Riešutus pasmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi.
6. Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
7. Į varškę įmaišykite cukrų ir manų kruopas. Gerai išmaišykite.
8. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
9. Ant tešlos tolygiai paskirstykite riešutus su cukrumi, ant jų pilkite varškės įdarą ir išlyginkite, pabaigoje visą paviršių apibarstykite atidėtos tešlos trupiniais.
10. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, ir kepkite 1 valandą, kol gražiai apskrus.
11. Pyragą atvėsinkite ir ragaukite. Skanaus!

As vietoj graikisku riesutu dejau zemes riesutus, nes tik tokius turejau, tik siek tiek juos pakepinau orkaiteje cool.gif
Labai skanus pyragiukas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapute33: 12 lapkričio 2009 - 15:50
Labukas, oi pas mane labai panasu i LAPUTE33, tik su uogom biggrin.gif Receptas is SONATINOS, tik vietoj serbentu melynes:
Varškės pyragas su raudonaisiais serbentais

300 g miltų
¼ a. š. druskos
300 g cukraus
250 g minkšto sviesto
500 g raudonųjų serbentų
2 kiaušiniai
1/2 citrinos (žievelės ir sulčių)
500 g varškės
1 pakelis (38 g) vanilinio ar grietininio pudingo miltelių

Miltus, druską, 150 g cukraus ir 200 g sviesto gerai išmaišyti. 2/3 tešlos iškloti 22 cm skersmens atsidarančios formos dugną ir sieneles. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti iš orkaitės. Serbentus nuplauti, nuimti nuo šakelių ir 2/3 suberti ant tešlos pagrindo.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakti iki standumo. Trynius gerai išmaišyti su varške, 150 g cukraus, 50 g sviesto, pudingo milteliais ir citrinos sultimis bei žievele. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Šią masę sukrėsti ant serbentų. Likusį trečdalį tešlos paeiliui su likusiais serbentais sutrupinti ant pyrago viršaus.
Kepti toje pačioje temperatūroje 45 – 50 min.

P. S. į tą tešlos dalį, kurią reikia iškloti į formą, įpyliau šaukštą vandens, kad geriau susiminkytų. Formoje tešlą suformavau pirštais. Geriau prieš prapjaunant palaukti, kol atauš... Labai skanu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Gal kas nors galetumete imesti nuoroda, kur guli torto Rafaelo receptas? Labai aciu!
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 11 13, 08:27)
Gal kas nors galetumete imesti nuoroda, kur guli torto Rafaelo receptas? Labai aciu!

Prasom RAFAELO SVAJONE 4u.gif
Atsakyti