Graziai cia supasakojot apie surius
, bet pagalvojus principas labai panasus visu, pilama rugstis, ar tai sitrinos, ar acto ir skirtingu riebumu grietinele, ar tai piena, kokio riebumo surio reikia, tokia ir renkames, tik tas kefyrinis aisku skiriasi.
Noriu ikelti receptuka ankstesnio tortuko, nes valgancios bent dvi uzsiprase recepto, man siaip irgi labai skanus, o apie biskvita, tai dar ko gero tokio minkstutelio ir purucio neteko valgyti.Turejau laiko, tai siek tiek pafotkinau, kad butu aiskiau, nors cia labai sudetingo nieko nera, bet gal kam pravers.
Teslai:
2baltymai
4kiausiniai(kiausiniai turi buti dideli)
110gr.cukraus
2 saukstai geri aliejaus
1 saukstelis vanilines esencijos
3 saukstai miltu(pasveriau, nes dariau antra kart, tai 75gr.dejau)
truputi druskos
puse stiklines aguonu(maltu, as maliau blenderiu)
1 pilnas arb. sauktelis kepimo milteliu.
Kiausinius su dviem baltymais plakti kol bus balta puri mase, gerokai padidejusi.
Nufotkinau pries ir po, kad matytusi, kiek turi padideti mase inde.
Supilti alieju, esencija, aguonas, isijoti vis pamaisant per kelis kart miltus, sumaisytus su kepimo milteliais ir druska.
Stai tokia mase turi gautis:
Ir ispilti ant kepimo popieriaus, patepto sviestu plonai ir pabarstytu miltais(miltu likuti nukratyti).Skarda turi buti per visa orkaites dydi.Islyginti.
Kepti 200 teperaturoje, gerai ikaitintoje orkaiteje apie 10 min., kol vos pagels.Iskepusi uzdengti sausu ranksluosciu, kol atves.Atrodo taip:
Supjaustyti i keturias dalis.Galima i tris, bet bus plonokas.Apacioje parasysiu krema, nes neleis ikelt daugiau foto.