QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 00:01)
pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis labai pigiai ir praktiškai be jokių pastangų:
jamat kefyro poką,kišat į šaldyklį,laukiat kol jis visiškai sušals.išimat iš pakuotės,įdedat į švarų merliuką ir pakabinat nakčiai ant čiaupo virš kriauklės.per naktį nuvarvės viskas,ko jums nereikia ir liks ...negaliu pasakyti,ar tai tikrai panašu į ricotta,nes nesu jos tikros ragavusi bet labai švelnios,vientisos konsistencijos kažkas tarp standžios grietinės ir kreminės varškės.
jamat kefyro poką,kišat į šaldyklį,laukiat kol jis visiškai sušals.išimat iš pakuotės,įdedat į švarų merliuką ir pakabinat nakčiai ant čiaupo virš kriauklės.per naktį nuvarvės viskas,ko jums nereikia ir liks ...negaliu pasakyti,ar tai tikrai panašu į ricotta,nes nesu jos tikros ragavusi bet labai švelnios,vientisos konsistencijos kažkas tarp standžios grietinės ir kreminės varškės.
Bandžiau šitą receptuką radau rusaičių forume varškytė gaunasi tikrai labai minkšta, puri pyragų pertepimams, tai nuostabi varškytė o aš dar valgiau su česnakiuku, krapiukais, pipiriuku, druskyte ir su juoda duona, tai fantastika
Bandykit, merginos, tikrai labai paprasta ir lengva pagamint
Ir dabar pas mane šaldiklyje įmestas kefyro pakelis, kai užsimanai varškytės, ištrauki, ir skanauji
QUOTE(Srove @ 2009 11 11, 01:37)
Sis budas man labiau primena fetos suri, tik be druskos ir to skonio, o rikotos gamyba turiu nusikopinusi, bet niekaip neprisiruosiu isbandyti, sako, kad skanu:
Šviežia, namie gaminta ricotta
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.
Šviežia, namie gaminta ricotta
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.
aš turiu bent dar 2 variantus nukopinusi..su obuolių actu be virimo ir su virimu (su grietinėle)..bet gi reik specialiai eiti,grietinėlę,citriną ar actą pirkti o čia turėjau kefyro mažą pakelį,tai ir įmečiau dėl bajerio..visai nesitikėjau tokio neprasto rezultato
QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 08:46)
aš turiu bent dar 2 variantus nukopinusi..su obuolių actu be virimo ir su virimu (su grietinėle)..bet gi reik specialiai eiti,grietinėlę,citriną ar actą pirkti o čia turėjau kefyro mažą pakelį,tai ir įmečiau dėl bajerio..visai nesitikėjau tokio neprasto rezultato
Butinai pabandysiu
QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 01:01)
kad visada prašom
čia,forume,pasidalino geri žmonės dar įdomesniu dalyku kai skaitau tokius receptus visada pagalvoju:kažkas gi dasiprotėjo TAI padaryti
nors tai nėra saldumynas,bet dažnai naudojamas tortų pertepimams,tai surizikuosiu ir parašysiu čia mano nuomone,tai pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis labai pigiai ir praktiškai be jokių pastangų:
jamat kefyro poką,kišat į šaldyklį,laukiat kol jis visiškai sušals.išimat iš pakuotės,įdedat į švarų merliuką ir pakabinat nakčiai ant čiaupo virš kriauklės.per naktį nuvarvės viskas,ko jums nereikia ir liks ...negaliu pasakyti,ar tai tikrai panašu į ricotta,nes nesu jos tikros ragavusi bet labai švelnios,vientisos konsistencijos kažkas tarp standžios grietinės ir kreminės varškės.laikau tai tikrai super atradimu sau,nes labai mėgstu kreminę varškę ir pertepimus iš jos,o paprastos varškės net su geru blenderiu neišeina man sutrinti iki visiškai vientisos konsistencijos
čia,forume,pasidalino geri žmonės dar įdomesniu dalyku kai skaitau tokius receptus visada pagalvoju:kažkas gi dasiprotėjo TAI padaryti
nors tai nėra saldumynas,bet dažnai naudojamas tortų pertepimams,tai surizikuosiu ir parašysiu čia mano nuomone,tai pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis labai pigiai ir praktiškai be jokių pastangų:
jamat kefyro poką,kišat į šaldyklį,laukiat kol jis visiškai sušals.išimat iš pakuotės,įdedat į švarų merliuką ir pakabinat nakčiai ant čiaupo virš kriauklės.per naktį nuvarvės viskas,ko jums nereikia ir liks ...negaliu pasakyti,ar tai tikrai panašu į ricotta,nes nesu jos tikros ragavusi bet labai švelnios,vientisos konsistencijos kažkas tarp standžios grietinės ir kreminės varškės.laikau tai tikrai super atradimu sau,nes labai mėgstu kreminę varškę ir pertepimus iš jos,o paprastos varškės net su geru blenderiu neišeina man sutrinti iki visiškai vientisos konsistencijos
O kefyras tinka 2,5%? Ar reikia to riebesnio, šaltibarštinio?
QUOTE(Srove @ 2009 11 10, 22:37)
Sis budas man labiau primena fetos suri, tik be druskos ir to skonio, o rikotos gamyba turiu nusikopinusi, bet niekaip neprisiruosiu isbandyti, sako, kad skanu:
Šviežia, namie gaminta ricotta
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.
Šviežia, namie gaminta ricotta
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.
mergaites,jei noresit parasysiu ir mascarpones surio receptuka
QUOTE(Kashaya @ 2009 11 11, 11:47)
O kefyras tinka 2,5%? Ar reikia to riebesnio, šaltibarštinio?
aš turėjau 2,5 ir viskas kuo puikiausiai gavosi
QUOTE(daividija @ 2009 11 11, 11:04)
mergaites,jei noresit parasysiu ir mascarpones surio receptuka
Žinoma kad norim .
QUOTE(daividija @ 2009 11 11, 12:04)
mergaites,jei noresit parasysiu ir mascarpones surio receptuka
Dar klausiat?
Larissa, ačiū, būtinai bandysiu
QUOTE(gitule @ 2009 11 11, 02:52)
RiMami, tu auksas Tai is parduotuvinio pieno galima irgi padaryti suri? As dievinu baltus surius, o ju pas mus nera pirkti. Dievazi pasidaryciau. O jeigu parduotuvinio pieno 2litrai, kiek grietineles reikia pilti? Nu kaip idomu dabar, negaliu Mano mociute darydavo is kaimisko rugusio pieno, idomu kaip su parduotuviniu gautusi
Su parduotuviniu pienu niekad nedariau, vadovaukis tuomet Srovės duotom proporcijom (ir parduotuvėje rinkis pieną įmanomai riebesnį) aš darau visad iš naminio pieno, jo riebumas tarp 3,5-4 tai va todėl ir reikia grietinėlės dadėt į parduotuvinį Nepaminėjau, vakar rašydama, kad man skaniausias be jokių priedų tas sūris O iš rūgusio pieno visiškai kitoks tas sūris būna, rūgštesnis, varškinis toks. Kartais darau ir tokį - imama maždaug lygiom dalim pieno ir kefyro. Pieną beveik užverdi, tuomet supilamas kefyras, įberi druskos pagal skonį, dar truputį pakaitinama, kol natūraliai atsiskiria išrūgos, kai tai įvyksta supili į sūrmaišį ir paslegi. Sėkmės jei bandysi
QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 08:46)
aš turiu bent dar 2 variantus nukopinusi..su obuolių actu be virimo ir su virimu (su grietinėle)..bet gi reik specialiai eiti,grietinėlę,citriną ar actą pirkti o čia turėjau kefyro mažą pakelį,tai ir įmečiau dėl bajerio..visai nesitikėjau tokio neprasto rezultato
Larissa įdomus čia tavo atradimas tempk čia ir kitus 2 variantus, plyyyyyyz
Daividija, dar klausi aišku norim
QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 00:01)
kad visada prašom
čia,forume,pasidalino geri žmonės dar įdomesniu dalyku kai skaitau tokius receptus visada pagalvoju:kažkas gi dasiprotėjo TAI padaryti
nors tai nėra saldumynas,bet dažnai naudojamas tortų pertepimams,tai surizikuosiu ir parašysiu čia mano nuomone,tai pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis
čia,forume,pasidalino geri žmonės dar įdomesniu dalyku kai skaitau tokius receptus visada pagalvoju:kažkas gi dasiprotėjo TAI padaryti
nors tai nėra saldumynas,bet dažnai naudojamas tortų pertepimams,tai surizikuosiu ir parašysiu čia mano nuomone,tai pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis
Aš šitaip pastoviai darau, kai kefyro atlieka kokio labai skani varškytė gaunasi
QUOTE(Srove @ 2009 11 11, 00:37)
Sis budas man labiau primena fetos suri, tik be druskos ir to skonio, o rikotos gamyba turiu nusikopinusi, bet niekaip neprisiruosiu isbandyti, sako, kad skanu:
Šviežia, namie gaminta ricotta
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.
Šviežia, namie gaminta ricotta
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.
Bandžiau šitą, kaip tikra riccota gavosi labai skanutėlė
QUOTE(gitule @ 2009 11 11, 02:52)
RiMami, tu auksas Tai is parduotuvinio pieno galima irgi padaryti suri? As dievinu baltus surius, o ju pas mus nera pirkti. Dievazi pasidaryciau. O jeigu parduotuvinio pieno 2litrai, kiek grietineles reikia pilti? Nu kaip idomu dabar, negaliu Mano mociute darydavo is kaimisko rugusio pieno, idomu kaip su parduotuviniu gautusi
Su parduotuviniu irgi viskas puikiai man gaunasi
QUOTE(daividija @ 2009 11 11, 11:04)
mergaites,jei noresit parasysiu ir mascarpones surio receptuka
Norim norim
mascarpone suris
600ml liesos grietineles(25 %) pasterizuotos
1 v.s. svieziu laimo sulciu
I platu puoda ipilti kokius 3cm vandens,uzvirinti ir sumazinti ugni,kad vanduo tik letai virtu.
grietinele supilti i karsciui atsparu inda,tada imerkti i vandeni.Uzvirinti grietinele,maisant.kaitinti 15min.
Supilti laimo sultis ir toliau kaitinti,maisant letai,kol grietinele sutrauks(pasidarys panasu i varske).grietinele taps tirsta ir kietoka.
kai taps labai tirsta isimti is vandens puodo ir atsaldyti 20min.Tuo tarpu isklokite sieteli su dregnu merliumi.Surio nespauskite,tik supilkite ir palikite.kai visiskai atsals,padekite i saldytuva,uzdenge maistine plevele 24 val.
Nuotrauka ne mano
600ml liesos grietineles(25 %) pasterizuotos
1 v.s. svieziu laimo sulciu
I platu puoda ipilti kokius 3cm vandens,uzvirinti ir sumazinti ugni,kad vanduo tik letai virtu.
grietinele supilti i karsciui atsparu inda,tada imerkti i vandeni.Uzvirinti grietinele,maisant.kaitinti 15min.
Supilti laimo sultis ir toliau kaitinti,maisant letai,kol grietinele sutrauks(pasidarys panasu i varske).grietinele taps tirsta ir kietoka.
kai taps labai tirsta isimti is vandens puodo ir atsaldyti 20min.Tuo tarpu isklokite sieteli su dregnu merliumi.Surio nespauskite,tik supilkite ir palikite.kai visiskai atsals,padekite i saldytuva,uzdenge maistine plevele 24 val.
Nuotrauka ne mano