Kažkada naršydama Jamie Oliverio puslapį, aptikau nesudėtingų, bet labai efektingų sausainių receptą:
Šokoladiniai sausainiai su šokolado įdaru

Jums reikės (30-čiai sausainių):
140 g sviesto
140 g cukraus pudros
2 kiaušinių trynių
255 g miltų su kepimo milteliais
30 g kakavos miltelių
30 gabaliukų šokolado
Kaip viskas daroma:
Sviestą su cukraus pudra išmaišome iki baltumo, įmušam trynius, supilam miltus su kepimo milteliais bei kakavą ir išminkome tešlą (man dar teko įpilti porą šaukštų vandens, kad viskas iki galo sukibtų). Trumpam įdedam į šaldytuvą.
Paimame trečdalį (nors aš ėmiau kone pusę) tešlos, iškočiojame ant pamiltuoto paviršiaus ir apvalia (~5 cm skersmens) formele išpjaustome 30 apskritimų. Išdėliojame juos ant skardoje patiesto kepimo popieriaus ir ant kiekvieno dedame po šokolado gabaliuką. Iškočiojame likusią tešlą ir išpjaustome 30 didesnių nei prieš tai apskritimų (~6 cm skersmens). Dedame juos ant šokolado gabaliukų ir užspaudžiame kraštus. Kepam 10 min. 190ºC temperatūroje.
Mano sausainukai nesigavo tokie išvaizdūs, kaip Jamie'o (dėl to turbūt neturiu nuotraukos), bet skonis buvo fantastiškas. Visi, kurie ragavo, buvo apžavėti ir negalėjo patikėti, kad tai naminiai sausainiai - tai esančio viduje minkšto šokolado, kuris nesukietėja net atšalus sausainiams, nuopelnas

Skanaus!