Labuka,
Kažkada naršydama Jamie Oliverio puslapį, aptikau nesudėtingų, bet labai efektingų sausainių receptą:
Šokoladiniai sausainiai su šokolado įdaru
Jums reikės (30-čiai sausainių):
140 g sviesto
140 g cukraus pudros
2 kiaušinių trynių
255 g miltų su kepimo milteliais
30 g kakavos miltelių
30 gabaliukų šokolado
Kaip viskas daroma:
Sviestą su cukraus pudra išmaišome iki baltumo, įmušam trynius, supilam miltus su kepimo milteliais bei kakavą ir išminkome tešlą (man dar teko įpilti porą šaukštų vandens, kad viskas iki galo sukibtų). Trumpam įdedam į šaldytuvą.
Paimame trečdalį (nors aš ėmiau kone pusę) tešlos, iškočiojame ant pamiltuoto paviršiaus ir apvalia (~5 cm skersmens) formele išpjaustome 30 apskritimų. Išdėliojame juos ant skardoje patiesto kepimo popieriaus ir ant kiekvieno dedame po šokolado gabaliuką. Iškočiojame likusią tešlą ir išpjaustome 30 didesnių nei prieš tai apskritimų (~6 cm skersmens). Dedame juos ant šokolado gabaliukų ir užspaudžiame kraštus. Kepam 10 min. 190ºC temperatūroje.
Mano sausainukai nesigavo tokie išvaizdūs, kaip Jamie'o (dėl to turbūt neturiu nuotraukos), bet skonis buvo fantastiškas. Visi, kurie ragavo, buvo apžavėti ir negalėjo patikėti, kad tai naminiai sausainiai - tai esančio viduje minkšto šokolado, kuris nesukietėja net atšalus sausainiams, nuopelnas
Skanaus!
QUOTE(ingaga @ 2009 11 10, 19:45)
Labuka,
Kažkada naršydama Jamie Oliverio puslapį, aptikau nesudėtingų, bet labai efektingų sausainių receptą:
Kažkada naršydama Jamie Oliverio puslapį, aptikau nesudėtingų, bet labai efektingų sausainių receptą:
Cia spec. miltai yra jau su kepimo milteliais?Labai jau efektingai atrodo, rytoj pat pabandysiu kepti, nes kaip tik liks pora tryniu nuo biskvito.O sokolada balta dejai?
QUOTE(Srove @ 2009 11 10, 20:00)
Cia spec. miltai yra jau su kepimo milteliais?Labai jau efektingai atrodo, rytoj pat pabandysiu kepti, nes kaip tik liks pora tryniu nuo biskvito.O sokolada balta dejai?
Matyt, užsieniuose būna ir tokių miltų, o šiuo atveju turbūt reiktų dėt 250 g miltų + 5 g kepimo miltelių (nežinau, kokios tikslios proporcijos, tai dedu iš akies)
O šokoladą išbandžiau įvairų, net ir keliasluoksnį Schogetten - visi puikiai tiko, bet baltas šokoladas, aišku, atrodo efektingiau
Merginos, gal kas turit nuorodą į varškinį tortą su snikers šokoladu
[quote=ingaga,2009 11 10, 18:14]
Matyt, užsieniuose būna ir tokių miltų, o šiuo atveju turbūt reiktų dėt 250 g miltų + 5 g kepimo miltelių (nežinau, kokios tikslios proporcijos, tai dedu iš akies)
Taip buna
Matyt, užsieniuose būna ir tokių miltų, o šiuo atveju turbūt reiktų dėt 250 g miltų + 5 g kepimo miltelių (nežinau, kokios tikslios proporcijos, tai dedu iš akies)
Taip buna
LARISSA aciu uz karamelizuotus riešutus
QUOTE(Ulitka @ 2009 11 10, 23:51)
kad visada prašom
čia,forume,pasidalino geri žmonės dar įdomesniu dalyku kai skaitau tokius receptus visada pagalvoju:kažkas gi dasiprotėjo TAI padaryti
nors tai nėra saldumynas,bet dažnai naudojamas tortų pertepimams,tai surizikuosiu ir parašysiu čia mano nuomone,tai pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis labai pigiai ir praktiškai be jokių pastangų:
jamat kefyro poką,kišat į šaldyklį,laukiat kol jis visiškai sušals.išimat iš pakuotės,įdedat į švarų merliuką ir pakabinat nakčiai ant čiaupo virš kriauklės.per naktį nuvarvės viskas,ko jums nereikia ir liks ...negaliu pasakyti,ar tai tikrai panašu į ricotta,nes nesu jos tikros ragavusi bet labai švelnios,vientisos konsistencijos kažkas tarp standžios grietinės ir kreminės varškės.laikau tai tikrai super atradimu sau,nes labai mėgstu kreminę varškę ir pertepimus iš jos,o paprastos varškės net su geru blenderiu neišeina man sutrinti iki visiškai vientisos konsistencijos
ne nu aš sakau, lietuvių išradingumui ribos nėra žinoma jei tai išmąstė lietuviai
QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 01:01)
nors tai nėra saldumynas,bet dažnai naudojamas tortų pertepimams,tai surizikuosiu ir parašysiu čia mano nuomone,tai pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis
Sis budas man labiau primena fetos suri, tik be druskos ir to skonio, o rikotos gamyba turiu nusikopinusi, bet niekaip neprisiruosiu isbandyti, sako, kad skanu:
Šviežia, namie gaminta ricotta
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.
As nelabai supratau kur ta kefira isivarvejusi dedi , ir su kuo jis galima valgyt , gal dar cukraus idedi,ATSIPRASAU ,kad nesuprntu,jai gali papasakok
Papildyta:
gal as ir ziopla ,,bet kas ta ricotta
Papildyta:
gal as ir ziopla ,,bet kas ta ricotta
QUOTE(Srove @ 2009 11 11, 00:37)
Sis budas man labiau primena fetos suri, tik be druskos ir to skonio, o rikotos gamyba turiu nusikopinusi, bet niekaip neprisiruosiu isbandyti, sako, kad skanu:
Šviežia, namie gaminta ricotta
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.
Šviežia, namie gaminta ricotta
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.
Na aš laaaabai rimtą a'le juokelį parašysiu. Rikotos taip niekad ir nepasidariau, bet trūksta tik žingsnelio aš tokiu būdu darau saldaus pieno sūrį į savaitę kartą tikrai darau tik iš naminio pieno tuomet grietinėlės nebūtinai pilt Kartais pieno sutraukinimui (kai beveik užverda) pilu mažam vandens kiekyje išleistos citrinų rūgštelės arba acto - pilu po mažai pagal poreikį, kol sutraukia pieną Tuomet karštą supilu į sūrmaišį ir t.p. karštą paslegiu Turit tikrų tikriausią skanų naminį saldų sūrį Iš 5 l pieno - gan nemažas sūris gaunas, druska pagal skonį, kad jaustųsi Į sūresnį variantą galima kmynų įmaišyt, į saldesnį - razinų (bet druskos pradžioj verdant pieną visvien reikia dėt ). Aš nebandžiau, bet kaimynė mano nuolat jį dar ir kepa aptepa lydytu sviestu ir įtrina vegeta (švelnesnis gaunas) arba galima aštresniais prieskoniais kokiais mėgstat įtrint (pvz. čili trupučiuku, česnakais) ir iškept orkaitėje - puikiausias užkandis prie vyno
QUOTE
As nelabai supratau kur ta kefira isivarvejusi dedi , ir su kuo jis galima valgyt , gal dar cukraus idedi,ATSIPRASAU ,kad nesuprntu,jai gali papasakok
Papildyta:
gal as ir ziopla ,,bet kas ta ricotta
Papildyta:
gal as ir ziopla ,,bet kas ta ricotta
Rikota tai saldaus pieno varškė, kiti sūriu vadina kartais cukraus dėt nereikia kai ją ruoši - paskui pridėsi kai pyragui kokiam naudosi ar pan.
QUOTE(RiMami @ 2009 11 11, 00:41)
Na aš laaaabai rimtą a'le juokelį parašysiu. Rikotos taip niekad ir nepasidariau, bet trūksta tik žingsnelio aš tokiu būdu darau saldaus pieno sūrį į savaitę kartą tikrai darau tik iš naminio pieno tuomet grietinėlės nebūtinai pilt Kartais pieno sutraukinimui (kai beveik užverda) pilu mažam vandens kiekyje išleistos citrinų rūgštelės arba acto - pilu po mažai pagal poreikį, kol sutraukia pieną Tuomet karštą supilu į sūrmaišį ir t.p. karštą paslegiu Turit tikrų tikriausią skanų naminį saldų sūrį Iš 5 l pieno - gan nemažas sūris gaunas, druska pagal skonį, kad jaustųsi Į sūresnį variantą galima kmynų įmaišyt, į saldesnį - razinų (bet druskos pradžioj verdant pieną visvien reikia dėt ). Aš nebandžiau, bet kaimynė mano nuolat jį dar ir kepa aptepa lydytu sviestu ir įtrina vegeta (švelnesnis gaunas) arba galima aštresniais prieskoniais kokiais mėgstat įtrint (pvz. čili trupučiuku, česnakais) ir iškept orkaitėje - puikiausias užkandis prie vyno
Rikota tai saldaus pieno varškė, kiti sūriu vadina kartais cukraus dėt nereikia kai ją ruoši - paskui pridėsi kai pyragui kokiam naudosi ar pan.
Rikota tai saldaus pieno varškė, kiti sūriu vadina kartais cukraus dėt nereikia kai ją ruoši - paskui pridėsi kai pyragui kokiam naudosi ar pan.
RiMami, tu auksas Tai is parduotuvinio pieno galima irgi padaryti suri? As dievinu baltus surius, o ju pas mus nera pirkti. Dievazi pasidaryciau. O jeigu parduotuvinio pieno 2litrai, kiek grietineles reikia pilti? Nu kaip idomu dabar, negaliu Mano mociute darydavo is kaimisko rugusio pieno, idomu kaip su parduotuviniu gautusi