Prieš mėnesį pabandžiau visų išgirtąją Rafelo svajonę išssikept Komentaruose buvau skaičiusi, kad gaunasi labai saldus, tad laisčiau biskvitą trijų citrinų sultimis, be to į biskvito masę dėjau mažiau cukraus (pusę normos).Galiu pasakyt, kad MB kitų tortų jau nepripažysta (buvau susiruošusi Bounty išssikept, bet atkalbėjo Įtariu, kad neleis man daugiau eksperimentuot, dabar visą gyvenimą tą svajonę kepsiu ir kepsiu )
Tiesa su puošyba tai tikrai dar "nedraugauju", labiau domiuosi tuo, kas viduje Bet prižadu pasitempti
http://public.fotki....-svajone-2.html
http://public.fotki....lo-svajone.html
http://public.fotki....elo-pjuvis.html
Obuoliu pyragas su migdolais
110 g minksto sviesto
120 g cukraus
2 kiausiniu
150 ml pieno
5 v.s. miltu
1 1/2 a.s. keppimo milteliu
125 g maltu migdolu
citrinos zieveles, ciamono
2 didesniu rugstesniu obuoliu
> pirma gerai isplakti cukru su kiausiniu.
> paeiliui sudeti likusius ingridientus ir viska gerai ismaisyti.
> pjaustytus obuolius imaisyti i mase, pilti viska i kepimo forma ir kepti ikaitintoj orkaitej 170° ~ 50 min. dar silta apibarstyti rudu cukrumi skanaus
110 g minksto sviesto
120 g cukraus
2 kiausiniu
150 ml pieno
5 v.s. miltu
1 1/2 a.s. keppimo milteliu
125 g maltu migdolu
citrinos zieveles, ciamono
2 didesniu rugstesniu obuoliu
> pirma gerai isplakti cukru su kiausiniu.
> paeiliui sudeti likusius ingridientus ir viska gerai ismaisyti.
> pjaustytus obuolius imaisyti i mase, pilti viska i kepimo forma ir kepti ikaitintoj orkaitej 170° ~ 50 min. dar silta apibarstyti rudu cukrumi skanaus
Labai skaniai atrodo tavo visi kepinukai tokie mieli
Obuoliukų pilnos dėžės prikrautos, reikės išbandyti
Obuoliukų pilnos dėžės prikrautos, reikės išbandyti
QUOTE(daivaP @ 2009 11 01, 22:01)
Labai skaniai atrodo tavo visi kepinukai tokie mieli
labai aciu uz tokius zodzius
bandyk tikrai, man laaabai patiko kepiau is puses normos nes kaip pabandymui tai nenusivyliau,is visos turetu gana nemazas gautis
QUOTE(dosa @ 2009 11 02, 17:39)
aciu va gera ideja davei, simtasm metu nekepus reiktu vel issivirti suzavejo tavo
Varskes spurgos ir vafliu asorti . Sveikutes as pirma karta jungiuos prie jusu saldaus stalo tikiuosi priimsit. Spurgos- 300g. varskes 4 kiausiniai , 3 v.s. cukraus(kas megsta saldziau tai daugiau) 8-10 v.s. miltu(priklauso nuo varskes ,jei ka dadeti dar 2 saukstus) 1 a.s. kepimo milteliu , truputi vanilininio cukraus , jei turiu itarkuoju citrinos zieveles. kiausinius isplaku iki purumo dedu cukru vel plaku, idedam varske , dar pamaisom , sudedu likusius produktus ismaisau, tesla turi buti ne skysta , kad galetume slapiomis rankomis daryti rutuliukas. Deti i ikaitusi alieju kepti kol apskrus. Vaflius istepiau majonesu apibarsciau vienus kepintais suditais riesutais , kitus kmynais , ir keleta pabandziau su porais. (cia daugiau prie alaus)
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(**sea** @ 2009 11 04, 09:38)
Varskes spurgos ir vafliu asorti . Sveikutes as pirma karta jungiuos prie jusu saldaus stalo tikiuosi priimsit. Spurgos- 300g. varskes 4 kiausiniai , 3 v.s. cukraus(kas megsta saldziau tai daugiau) 8-10 v.s. miltu(priklauso nuo varskes ,jei ka dadeti dar 2 saukstus) 1 a.s. kepimo milteliu , truputi vanilininio cukraus , jei turiu itarkuoju citrinos zieveles. kiausinius isplaku iki purumo dedu cukru vel plaku, idedam varske , dar pamaisom , sudedu likusius produktus ismaisau, tesla turi buti ne skysta , kad galetume slapiomis rankomis daryti rutuliukas. Deti i ikaitusi alieju kepti kol apskrus. Vaflius istepiau majonesu apibarsciau vienus kepintais suditais riesutais , kitus kmynais , ir keleta pabandziau su porais. (cia daugiau prie alaus)
**sea**, dievinu spurgas. Iš šių propporcijų kiek maždaug spurgų gaunasi?
QUOTE(Agrefa @ 2009 11 04, 11:55)
**sea**, dievinu spurgas. Iš šių propporcijų kiek maždaug spurgų gaunasi?
cia nuotrakoj is 3 porciju plius 10 spurgyciu suejo namiskiams degustavimui(nes kepiau pirma karta)
QUOTE(**sea** @ 2009 11 04, 15:29)
cia nuotrakoj is 3 porciju plius 10 spurgyciu suejo namiskiams degustavimui(nes kepiau pirma karta)
SUpratau. Svarbiausia, nutaikyti tešlą, kad neliptų prie rankų-man gal tai yra sunkiausia .
QUOTE(Schino @ 2009 10 26, 16:42)
Kaitinau kaitinau, jis idetas visad buvo puode ir vire tam puode vanduo, o indas jame buvo, as gal 15 min taip kaitinau tai nivelnia netirstejo ,o kai praveso ir sumaisiau su sviestu tai daug maz buvo kaip kefyras, tik tada... Nebent tik puse tos mases supilt reikejo i sviesta, nes kai puse supylus buvau tai lyg buvo gerai Nu kita kart iskart puode virsiu
as irgi dariau Bounty... kaitinant irgi nesutirstejo man tas kremas,bet saldytuve viskas sukietejo...liuks gavosi,tik mano skoniui per saldus labai jau
QUOTE(Agrefa @ 2009 11 04, 13:30)
SUpratau. Svarbiausia, nutaikyti tešlą, kad neliptų prie rankų-man gal tai yra sunkiausia .
as slapinu rankas su vandeniu tada tesla nelimpa.