Sveikutės,
kepiau tą Bounty Tik... nei kremas, nei glaistas man nesustingo Bet nepatikėsit, toks skanus bendras kremas gavosi, kad aš net ir džiaugiuosi, kad nesustingo
Ryt vėl bandysiu, žiūrėsim, kas gausis
O jau tas moliūginis Gal ryt palekt džiovintų vaisių nusipirkti Nes net keista - imbiero gabaliukų tai turiu
QUOTE(Renatukx @ 2009 10 31, 16:12)
Kepu ir as daba Buonty torciuka.... Be didele beda forma tortui per maza, ven baltymu sluosksnis ir jau pilna, bijau kad per krastus nepabegtu o kue dar kremas.... beje del kremo, kur ta stikline pieno deti? su sviestu maisyti?
trynius,cukru ir piena virti,kol sutirstes,kaip kefyras.
Krema vistiek tepsi jau atsalus pyragui,ir be to jo daug nera,viskas bus gerai,tik gal ilgiau pakepk,nes storesnis bus.
Morkų pyragas
Ingridientai:
* 300g miltų
* 2 a.š. ciamono
* 1 a.š. kepimo miltelių
* ½ a.š. sodos
* 200g minkšto rudojo cukraus
* 4 kiaušiniai
* 250ml aliejaus
* 1 apelsino žievelė,
* 1 cirinos žievelė
* 200g morkų, smulkiai tarkuotų
* 150g lazdyno riešutų (aš naudojau pekano), susmulkintų
* 227g skardinė ananasų gabaliukų , gerai nuvarvintų ir sukapotų (pasirinktinai)
Kremui:
* 125g kambario temperatūros sviesto
* 50g cukraus pudros
* 250g tepamo vaškės sūrelio
1. Orkaitę įkaitinam 150C . Miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir sodą sumaišome, įdedam cukrų. Kiaušinius išplakam su aliejumi ir citrusų žievelėmis, idedam morkas, viską išmaišom ir pilam į miltų masę. Sudedam riešutus su anansais. Verčiam tešlą į kepimo indą ir kepam apie 1val. 20min.
2. Kremui simaišome kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra, sudedam temapą varškės sūrelį.
Šaltinis: Good Food Carrot cake
Ingridientai:
* 300g miltų
* 2 a.š. ciamono
* 1 a.š. kepimo miltelių
* ½ a.š. sodos
* 200g minkšto rudojo cukraus
* 4 kiaušiniai
* 250ml aliejaus
* 1 apelsino žievelė,
* 1 cirinos žievelė
* 200g morkų, smulkiai tarkuotų
* 150g lazdyno riešutų (aš naudojau pekano), susmulkintų
* 227g skardinė ananasų gabaliukų , gerai nuvarvintų ir sukapotų (pasirinktinai)
Kremui:
* 125g kambario temperatūros sviesto
* 50g cukraus pudros
* 250g tepamo vaškės sūrelio
1. Orkaitę įkaitinam 150C . Miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir sodą sumaišome, įdedam cukrų. Kiaušinius išplakam su aliejumi ir citrusų žievelėmis, idedam morkas, viską išmaišom ir pilam į miltų masę. Sudedam riešutus su anansais. Verčiam tešlą į kepimo indą ir kepam apie 1val. 20min.
2. Kremui simaišome kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra, sudedam temapą varškės sūrelį.
Šaltinis: Good Food Carrot cake
QUOTE(Renatukx @ 2009 10 31, 18:14)
Aciu uz atsakuma...bet as jau trynius tik su cukrum kaitinau, jei daba piena dapilsiu ir vel pakaitnsiu nesugandinsiu...
As visiskai zalia tokiose dalykose, tai atsiprasau uz kvailus atsakymus...
Papildyta:
tai cia iseina kaip svestinis kremas?
As visiskai zalia tokiose dalykose, tai atsiprasau uz kvailus atsakymus...
Papildyta:
tai cia iseina kaip svestinis kremas?
taip,sviestinis,bet labai svelnaus skonio.
QUOTE(dosa @ 2009 10 31, 19:54)
Kaip skaniai atrodo ir skamba Sakyk, koki tepama sureli naudojai?
QUOTE(Vaiiva @ 2009 10 31, 20:36)
Kaip skaniai atrodo ir skamba Sakyk, koki tepama sureli naudojai?
Aš naudojau Philadelphia cream cheese, štai tokį
Aciu labai Traukiu i sarasiuko prieki
Prisikaiciau sitas temeles ir isdrisau iskepti Rafaelo svajone ir Juodaji miska Man Rafaelo svajone truputuka per saldi, o vat Juodasis miskas pats tas. Kadangi esu tortu kepimuose jei ne darzelinuke, tai pirmoke, tai su puosyba man sunkiai
Amerikietiškas sūrio pyragas (Cheesecakas)
Labai norėjau to tikrojo, kur paragavus skonį atsimeni net sapne - saldaus, riebaus, nuodėmingo. Pusdienį knisaus po receptus, dar kelias dienas ruošiausi gamybai ir padariau. Gavos labai skanus. Tiesa, patingėjau daryt pagindą, jį nusipirkau paruoštą. Gaminau pagal šį receptą, nuorodą į jį radau Supermamos puslapiuose prie "Cheesecake" temos. Tiesa, man gavosi dvigubai per daug sūrio masės, mat pagrindas buvo mažas (nors dariau iš pusės normos). Tad kitą kartą gaminčiau arba viską pagal receptą, arba mažinčiau sūrio masės kiekį keturgubai. Labai tingiu verst viską, tad išversiu tik esmę.
Pagrindui:
1 3/4 puodelio sausaini trupinių
3 V.Š. cukraus
žiubsnelis druskos
4 V.Š. tirpinto nesaldyto sviesto
Sūrio masei:
0,900 kg kreminio sūrio (naudojau Philadelphia kreminį sūrį, maišiau originalų su sumažinto riebumo)
1 1/3 puodelio cukraus
1/2 a.š. druskos
2 a.š. vanilės ekstrakto
4 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
1 1/3 puodelio grietinėlės plakimui (naudojau pačią riebiausią, kokią galėjau rast)
Parašysiu tik pačio kreminio sūrio gamybą:
1. Sudėti į dubenį kreminį sūrį ir plakti jį apie 4 min.
2. Neišjungiant mikserio, suberkite cukrų ir druską (aš jos nedėjau visai) ir dar plakite 4 minutes, kol gausis labai vientisa kreminė masė.
3. Supilkite vanilę.
4. Įmuškite po vieną kiaušinius. Po kiekvieno plakite po minutę.
5. Galiausiai sumažinkite mikserio apsukas iki minimumo ir supilkite grietinėlę.
Formą su paruoštais trupiniais apvyniokite folija, galit ir keliais sluoksniais. Dėkite į didesnę kepimo formąGautą masę supilkite ant pagrindo, o į tą kitą (didesnę) formą pripilkite verdančio vandens, bent iki pusės kad apsemptų pyrago formą. Dėkite į 170 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 1,5 val. Praverkite orkaitės dureles ir palikite ten iškeptą pyragą dar valandai. Vėliau atsargiai išimkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 val., o geriausia - per naktį.
P.S. Niekad anksčiau sūrio kremo pyrago nekepdavau garuose, bet šį kartą tam ryžaus, gal todėl gavos toks skanus. Kai verčiau, pastebėjau, kad labai sumaišiau kiekius - ėmiau pusę tik pačio sūrio masės, o visa kita ėmiau pilnai pagal receptą. Nepaisant to, tikrai skanu. Tik be proto saldu
Labai norėjau to tikrojo, kur paragavus skonį atsimeni net sapne - saldaus, riebaus, nuodėmingo. Pusdienį knisaus po receptus, dar kelias dienas ruošiausi gamybai ir padariau. Gavos labai skanus. Tiesa, patingėjau daryt pagindą, jį nusipirkau paruoštą. Gaminau pagal šį receptą, nuorodą į jį radau Supermamos puslapiuose prie "Cheesecake" temos. Tiesa, man gavosi dvigubai per daug sūrio masės, mat pagrindas buvo mažas (nors dariau iš pusės normos). Tad kitą kartą gaminčiau arba viską pagal receptą, arba mažinčiau sūrio masės kiekį keturgubai. Labai tingiu verst viską, tad išversiu tik esmę.
Pagrindui:
1 3/4 puodelio sausaini trupinių
3 V.Š. cukraus
žiubsnelis druskos
4 V.Š. tirpinto nesaldyto sviesto
Sūrio masei:
0,900 kg kreminio sūrio (naudojau Philadelphia kreminį sūrį, maišiau originalų su sumažinto riebumo)
1 1/3 puodelio cukraus
1/2 a.š. druskos
2 a.š. vanilės ekstrakto
4 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
1 1/3 puodelio grietinėlės plakimui (naudojau pačią riebiausią, kokią galėjau rast)
Parašysiu tik pačio kreminio sūrio gamybą:
1. Sudėti į dubenį kreminį sūrį ir plakti jį apie 4 min.
2. Neišjungiant mikserio, suberkite cukrų ir druską (aš jos nedėjau visai) ir dar plakite 4 minutes, kol gausis labai vientisa kreminė masė.
3. Supilkite vanilę.
4. Įmuškite po vieną kiaušinius. Po kiekvieno plakite po minutę.
5. Galiausiai sumažinkite mikserio apsukas iki minimumo ir supilkite grietinėlę.
Formą su paruoštais trupiniais apvyniokite folija, galit ir keliais sluoksniais. Dėkite į didesnę kepimo formąGautą masę supilkite ant pagrindo, o į tą kitą (didesnę) formą pripilkite verdančio vandens, bent iki pusės kad apsemptų pyrago formą. Dėkite į 170 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 1,5 val. Praverkite orkaitės dureles ir palikite ten iškeptą pyragą dar valandai. Vėliau atsargiai išimkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 val., o geriausia - per naktį.
P.S. Niekad anksčiau sūrio kremo pyrago nekepdavau garuose, bet šį kartą tam ryžaus, gal todėl gavos toks skanus. Kai verčiau, pastebėjau, kad labai sumaišiau kiekius - ėmiau pusę tik pačio sūrio masės, o visa kita ėmiau pilnai pagal receptą. Nepaisant to, tikrai skanu. Tik be proto saldu
QUOTE(Schino @ 2009 08 29, 14:25)
Rudenį pasitinkant su obuolių pyragu, bei kitais gardumynais.
Toliau tęsiam diskusijas, gaminame, padedame vienos kitoms, patariame ir be abejo dalinamės receptais !
* Mergaitės, kaip jau žinote, recepai su nuotraukytėm
Sekmės virtuvėje !
Toliau tęsiam diskusijas, gaminame, padedame vienos kitoms, patariame ir be abejo dalinamės receptais !
* Mergaitės, kaip jau žinote, recepai su nuotraukytėm
Sekmės virtuvėje !
gal zinote kaip iskepti toki pyraga aciu