Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Sveikos 4u.gif

Esu naujoke pyragu kepime, taciau visad seku sia temute ir jau isbandziau pora skaniu tortuku bigsmile.gif Planuose jau yra ir Daividijos Bounty rolleyes.gif

Turiu klausimuka blush2.gif Kaip jus gesinat soda su actu, tai pilat paskui su visu actu i tesla ar acta nuvarvinant blush2.gif Labai atsiprasau uz toki ziopla klausima, bet jau kaip minejau esu naujoke sioje srityje blush2.gif
QUOTE(RiMami @ 2009 10 26, 02:05)
Aš irgi jį šiandien kepiau, neištvėriau  tongue.gif buvau gi prižadėjus merginoms recepto vertimą - tai nusprendžiau savo kailiu išmėgint, kas čia per stebuklas  biggrin.gif 

Labai laukiu tortuko iverinimo ir detalaus aprasymo bigsmile.gif Kadangi mazes gimtadienio proga kaip tik zadejau kept meduti,taciau vilioja ir sis tortuko variantas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sonata25 @ 2009 10 26, 15:30)
Sveiki  4u.gif , ruosiuos kepti si torciuka, tik va kazkaip pasimeciau kur ta likusi 1/3 teslos eina...? Ar ja reikia uztarkuoti ant baltymu mases?  ax.gif
Aciu



Mergaites, ar as viai ziopla, bet tikrai neradau recepte ka daryt su likusia tesla doh.gif Patarkit, juk jusu dauguma jau kepet sita skanesta... 4u.gif
P.S. As apie Daividijos "Bounty".... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sonata25: 26 spalio 2009 - 16:16
QUOTE(sonata25 @ 2009 10 26, 12:30)
Sveiki  4u.gif , ruosiuos kepti si torciuka, tik va kazkaip pasimeciau kur ta likusi 1/3 teslos eina...? Ar ja reikia uztarkuoti ant baltymu mases?  ax.gif
Aciu

ja reikia uztarkuot ant kokosu mases,recepte pamirsau parasyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 10 26, 11:12)
thumbup.gif Dziaugiuosi,kad patiko,jis is tikruju toks sunkokas,bet skanus.

kas del kremo,ar tu kaitinai tik karstam vandeny,ar ta vandeni irgi virinai?Nes jei idejai i karsta vandeni ir jis nesilo,tai nebuvo kaip jam ir tirstet.
As kaitinu tiesiog puode,ant letos ugnies ir nuolat maisydama,nes linkes svilti,geriausia plakti kokia sluotele,apie 5-7min.Ten recepte ir buvo parasyta-geriausia karstam vandeni,jei nepasitikite savim ir galite prisvilinti lotuliukas.gif As jau nepirma toki krema darau,tai kaitinu puode.Jis sutirsteja,bet ne iki tiek,kad butu kaip tirsta grietine,nes kai isideda sviestas ir atsala,pasidaro lengvai tepamas.


Kaitinau kaitinau, jis idetas visad buvo puode ir vire tam puode vanduo, o indas jame buvo, as gal 15 min taip kaitinau tai nivelnia netirstejo schmoll.gif ,o kai praveso ir sumaisiau su sviestu tai daug maz buvo kaip kefyras, tik tada... g.gif g.gif Nebent tik puse tos mases supilt reikejo i sviesta, nes kai puse supylus buvau tai lyg buvo gerai g.gif g.gif Nu kita kart iskart puode virsiu bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Schino @ 2009 10 26, 16:42)
Kaitinau kaitinau, jis idetas visad buvo puode ir vire tam puode vanduo, o indas jame buvo, as gal 15 min taip kaitinau tai nivelnia netirstejo  schmoll.gif  ,o kai praveso ir sumaisiau su sviestu tai daug maz buvo kaip kefyras, tik tada...  g.gif  g.gif Nebent tik puse tos mases supilt reikejo i sviesta, nes kai puse supylus buvau tai lyg buvo gerai  g.gif  g.gif Nu kita kart iskart puode virsiu  bigsmile.gif  4u.gif

Bet kai pastovejo saldytuve-sustingo??
na panasu,kad jis tau gavosi,tik skysta aptepei ir nubego,bet kai jis pastovi saldytuve,sviestas pradeda stingt ir sustingsta.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 10 26, 20:12)
Bet kai pastovejo saldytuve-sustingo??
na panasu,kad jis tau gavosi,tik skysta aptepei ir nubego,bet kai jis pastovi saldytuve,sviestas pradeda stingt ir sustingsta.


Daividija, bek i Kalediniu kepiniu tema, ten tau klausima as esu uzdavusi apie egle smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 10 26, 19:12)
ja reikia uztarkuot ant kokosu mases,recepte pamirsau parasyt blush2.gif


Aciu labai, badysiu gaminti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 26, 18:16)
Daividija, bek i Kalediniu kepiniu tema, ten tau klausima as esu uzdavusi apie egle smile.gif

varau,tik pirma ta tema reikia susirast doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fioneta @ 2009 10 26, 17:01)
Labai laukiu tortuko iverinimo  ir detalaus aprasymo  bigsmile.gif  Kadangi mazes gimtadienio proga kaip tik zadejau kept meduti,taciau vilioja ir sis tortuko  variantas  rolleyes.gif


Tos, kurios laukiat torto "Ambasadorių medutis" recepto - jį patalpinau tortų temoje čia mirksiukas.gif
Atsakyti
Vakar ledus gaminau....dabar galvoju iš kur receptas doh.gif Lyg tai Oliverio...

Reiks:
- kondensuoto pieno skardinės;

- mėgstamų vaisių arba uogų tyrės - 300 ml

- 250 ml grietinėles 32%

Su blenderiu paruošiame uogų arba vaisių tyrę.

Sumaišome ją su sutirštintu pienu.Siūlau ragauti...kam nepatinka saldūs ledai, pieno galima dėti mažiau...

Viską įdėti į dubenėlį ir į šaldiklį ir 30 minučių - tegul mūsų mišinys sutirštėja.
Suplakame grietinėlę iki kremo konsistencijos. Sumaišome su mišiniu iš šaldiklio, kad būtų vienalytė masė...
Galima aišku bandyti valgyti lotuliukas.gif Bet siūlau dar pašaldyti...
Supilkite jį į gana plokščia dėžė (ledų sluoksnis ne daugiau kaip 3 cm), uždarykite ir vėl įdėti į šaldiklį kokioms 2-3 valandoms...


user posted image
Atsakyti
QUOTE(Schino @ 2009 10 26, 08:55)
DAIVIDIJA, aciu uz recepta "Bounty", zinok - PASAKA !  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  Ir tiems kas pasirodo nemegsta kokoso begalo patiko  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Nu tikrai super, toks neeilinis, visi tokie atsibode, sitas toks - UUH biggrin.gif
Tik kaip visada  lotuliukas.gif  argi gali man gautis viskas kaip per sviesta? biggrin.gif gi kaskas man nesigavo su kremu tuom, kaitinau kaitinau karstam puode idejus inda su tais tryniais ir kitkuom ten ismaisius, bet jis kasko man nelabai norejo tirsteti.... Zodziu, gavosi apyskystis ir plonas ( labai plonas, mazai to kremo ten buvo ant torto) nes nuvarvedavo kremo sluoknis,


Aš irgi kepiau šitą gėrį ir maniškiai, šiaip nevalgantys kokoso, skanavo ir dar prašė biggrin.gif
O su kremu man irgi buvo panašiai, nelabai jis norėjo man tirštėti. Tačiau aš pabandžiau pirmiausiai jį atšaldyti šaldytuve labiau (porą valandų laikiau), kad sviestas pradėtų kietėt, ir tik tada tepiau ant kokosinio pagrindo. Va tada tai viskas buvo thumbup.gif

Dra ledus noriu pagirti. Visai jų dabar norėčiau, o jei dar šiek tiek pistacijų riešutukų būtų...tada jau griebčiau ir neatiduočiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shokoladka: 28 spalio 2009 - 14:03
Ateinu su Helovyno pyaragu, kaip priklauso iš jo didenybės moliūgo biggrin.gif
Receptukas ir virtuvės fėjos blogo 4u.gif

Moliūgo pyragas
user posted image

500 g. moliūgo
2 kiaušiniai
0,5 st. aliejaus
0,5 st. cukraus (naudojau rudąjį)
0,5 st. medaus
3 st. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
~10 gabaliukų kristalizuoto imbiero
1 v.š.imbiero miltelių
0,5 v.š. malto cinamono
1 a.š. malto cinamono pabarstymui
1 v.š. imbierinio cukraus (aš naudojau rudąjį)
1/4 a.š. malto kardamono
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
džiovintų vaisių pagal skonį ( aš dėjau razinas ir džiovintus abrikosus)
2 v.š. smulkintų migdolų
2 v.š. migdolų plokštelių pyrago viršaus apibarstymui

Burokine tarka tarkuotą moliūgą dedame i dubenį,mušame kiaušinius,pilame aliejų,cukrų,medų, į miltus įmaišome kepimo miltelius, cinamona, kardamoną, gvazdinelius,smulkintą imbierą ir atsargiai viską išmaišome.
Leidžiame 10 minučių tešlai pastovėti,pribręsti,tada suverčiame pusę jos į tefloninę skardą, kuri ištepta šiek tiek aliejaus,dedme smulkintus vaisius,migdolus smulkintus,užliejame likusia mase,išlyginame ir barstome cinamonu, cukrumi ir migdolų plokštelėmis.
Kepme orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros apie 50 minučių.


user posted image
Atsakyti