Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

taip, soda gesinama actu, sakysim šaukštelis sodos 2-3 a.š. acto 9 %...visada taip gesinu... nebent parašyta, kad grietinėje, jogurte, arba citrinos sultyse...

RiMami, laukiu labai Tavo fotoreportažo, vadinasi su tešla viskas ok buvo, kol aš neusžsiciklinau ant „raskatat“, vat tas mane suklaidino, o tešla gaunasi tikrai kaip ir rašai tokia šaukštu ir ranka lyginama, nu labai įdomus plikyto medučio variantas....
bet duodu 100%, kad aš ne ką prastesnį karamelinį medutį tada išradau, nes lakštelių skonis ir jų spalva tai gryni tamsūs karameliniai, aš paragausiu suteptą ir žiūrėsiu, kuris man labiau patiks bigsmile.gif
Atsakyti
user posted image
Nekeptas varskes tortas
Reikia:
• apie 250 g. sausainių
• 50 g. sviesto
• 500 kg. kreminio varškės sūrelio
• 1/2 stiklinės cukraus (pagal skonį)
• 1 pokelio mėgstamos želė (dėjau vyšnių)
• 3 šaukštelių želatinos (man gerai nesustingo, patarčiau dėti daugiau)
• saujelės aviečių bei šilauogių
Sausainius (gali būti Selga ar Gaidelis) sutrupinti ir užpilti išlydytų sviestu (čia man iškilo problemų, nes tokio kiekio sviesto pasirodė per maža, tai aš dar žele uzpyliau, kad sausainiai sustingtų, kitaip jie man būtų išbyrėję). Viską gerai išmaišyti ir iškloti kepimo formą (dugną ištiesti kepimo popieriumi), gerai prispaudžiant, kad neliktų tarpelių. Varškės sūrelį išmaišyti su cukrumi (aš dėjau cukraus pudros ir kondensuoto pieno ipyliau, nes man pasirodė kad to kremo gausis per mažai dar citrinos ispaudžiau). Želatiną užpilti karštu vandeniu, išmaišyti, kad neliktų grūdelių ir palaipsniui maišant supilti į varškės sūrelio masę. Varškės sūrelis turi būti kambario temp., jei bus peršaltas želatina sušoks į grūdelius. Paruoštą masę supilti ant sausainių – padėti į šaldytuvą 3-4 val. kad sustingtų varškės masė. Kai masė sustingus galime pasiruošti želė (taip, kaip ant pokelio parašyta), ant viršaus pabarstyti uogų ir kai želė šiek tiek pravės užpilti ant torto. Dėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings. O sustingus pjauti ir skanauti. Būvo tikrai skanu ir gaivu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sineja: 26 spalio 2009 - 08:25
KOKS GROŽIS wub.gif ŠAUNUOLĖ, MATAI KAIP VISKAS PAVYKO, EINA SAU KAIP SKANIAI ATRODO, KOPIJUOJU RECEPTUKĄ, MANIŠKIAI KAD IR NEMĖGSTA ŽELIUKŲ, BET AŠ AR MAMAYTEI KADA NORS, AR KAŽKAIP PROGĄ IŠSITAIKYSIU KOKIAI ŠVENTEI TOKĮ GAIVĖSĮ KAD IR KALĖDOMS wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 26, 09:28)
KOKS GROŽIS  wub.gif  ŠAUNUOLĖ, MATAI KAIP VISKAS PAVYKO, EINA SAU KAIP SKANIAI ATRODO, KOPIJUOJU RECEPTUKĄ, MANIŠKIAI KAD IR NEMĖGSTA ŽELIUKŲ, BET AŠ AR MAMAYTEI KADA NORS, AR KAŽKAIP PROGĄ IŠSITAIKYSIU KOKIAI ŠVENTEI TOKĮ GAIVĖSĮ KAD IR KALĖDOMS  wub.gif


ačiū 4u.gif pavyko nes labai paprastas, želatiną tirpdyt reikejo karštame vandenyje, tai viską iš akies dariau ir visai puikiai išejo thumbup.gif
Atsakyti
DAIVIDIJA, aciu uz recepta "Bounty", zinok - PASAKA ! bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Ir tiems kas pasirodo nemegsta kokoso begalo patiko lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nu tikrai super, toks neeilinis, visi tokie atsibode, sitas toks - UUH biggrin.gif
Tik kaip visada lotuliukas.gif argi gali man gautis viskas kaip per sviesta? biggrin.gif gi kaskas man nesigavo su kremu tuom, kaitinau kaitinau karstam puode idejus inda su tais tryniais ir kitkuom ten ismaisius, bet jis kasko man nelabai norejo tirsteti.... Zodziu, gavosi apyskystis ir plonas ( labai plonas, mazai to kremo ten buvo ant torto) nes nuvarvedavo kremo sluoknis, bet uzteko, tarp kita ko, labai skanus tas sokoladinis glajus ( ganasas ), zodziu, tikrai viskas super !!! yahoo.gif bet toks dar sakyciau gan sunkokas, taip suvalgai gabaliuka normalu ir taip jau antro nelabai besinori ( nu tik akys nori lotuliukas.gif )
Dar akrta aciu smile.gif
Beje,gal galetum pakomentuoti, kodel man neisejo su tuom kremu, arba bent apytiksliai pasakyti kiek daug maz tu kaitinai ji??? unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Schino: 26 spalio 2009 - 08:55
QUOTE(kavute @ 2009 10 26, 02:47)
Merginos, gal patarsit ką daryti su plakamąja grietinėle? Vyrą išsiunčiau į parduotuvę, kad nupirktų grietinėlės gaminimui, o jis man partysė tą plakamąją, o mes jos nemėgstam nei su žele nei vienos, nesugalvoj kur ją sunaudot būtų galima  doh.gif

taigi zinute auksciau idejau pyraga kuris ir kepamas is tokios grietineles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Schino @ 2009 10 26, 06:55)
DAIVIDIJA, aciu uz recepta "Bounty", zinok - PASAKA !  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  Ir tiems kas pasirodo nemegsta kokoso begalo patiko  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Nu tikrai super, toks neeilinis, visi tokie atsibode, sitas toks - UUH biggrin.gif
Tik kaip visada  lotuliukas.gif  argi gali man gautis viskas kaip per sviesta? biggrin.gif gi kaskas man nesigavo su kremu tuom, kaitinau kaitinau karstam puode idejus inda su tais tryniais ir kitkuom ten ismaisius, bet jis kasko man nelabai norejo tirsteti.... Zodziu, gavosi apyskystis ir plonas ( labai plonas, mazai to kremo ten buvo ant torto) nes nuvarvedavo kremo sluoknis, bet uzteko, tarp kita ko, labai skanus tas sokoladinis glajus ( ganasas ), zodziu, tikrai viskas super !!!  yahoo.gif  bet toks dar sakyciau gan sunkokas, taip suvalgai gabaliuka normalu ir taip jau antro nelabai besinori ( nu tik akys nori  lotuliukas.gif  )
Dar akrta aciu  smile.gif
Beje,gal galetum pakomentuoti, kodel man neisejo su tuom kremu, arba bent apytiksliai pasakyti kiek daug maz tu kaitinai ji???  unsure.gif  unsure.gif

thumbup.gif Dziaugiuosi,kad patiko,jis is tikruju toks sunkokas,bet skanus.

kas del kremo,ar tu kaitinai tik karstam vandeny,ar ta vandeni irgi virinai?Nes jei idejai i karsta vandeni ir jis nesilo,tai nebuvo kaip jam ir tirstet.
As kaitinu tiesiog puode,ant letos ugnies ir nuolat maisydama,nes linkes svilti,geriausia plakti kokia sluotele,apie 5-7min.Ten recepte ir buvo parasyta-geriausia karstam vandeni,jei nepasitikite savim ir galite prisvilinti lotuliukas.gif As jau nepirma toki krema darau,tai kaitinu puode.Jis sutirsteja,bet ne iki tiek,kad butu kaip tirsta grietine,nes kai isideda sviestas ir atsala,pasidaro lengvai tepamas.
Atsakyti
Trapus sausainukai su uogiene

Labai patiko Nerytes bloge rasti sausainukai, tad isbandziau ir as ta grozi smile.gif

1,5 stiklinės miltų
150 gr. sviesto
8 a. š. cukraus
2 v. š. pieno
uogienės arba džemo

Sviestą sutarkuoti tarka, sumaišyti su cukrumi, supilti pieną. Po truputį berti persijotus miltus ir minkyti tešlą. Tešlą 1 valandai įdėti į šaldytuvą. Po valandos ištraukiame tešlą iš šaldytuvo, stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame. Imame 2 skirtingų dydžių formeles. Su didesne išspaudžiame dvi vienodas figūrėles, ir vienos viduriuke išspaudžiame mažesnę figūrėlę. Sausainukus dedame ant kepimo popieriaus ir kepame apie 10-15 min. 175 C orkaitėje (kol gražiai pagels). Atvėsusių sausainukų apatinę dalį patepame tirštesne mėgstama uogiene ir uždedame kitą puselę su išspaustu viduriuku.

user posted image

P.S. Daugiau info mano bloge smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 26 spalio 2009 - 11:26
Sveikutes
Kai ilindau i sias saldzias temas tai dabar negaliu atsitraukti blush2.gif Savaitgali isbandziau rafaelo svajone. Visiems labai patiko. Uosviene 3 gabalus suvalge ir pasake kad akys dar nori biggrin.gif Dengiau su saldainiu mase. Papuosimas isejo nelabai graziai, bet kaip pirmam kartui tai thumbup.gif

Dabar noriu isbandyti beze krema, tik nezinau is kiek baltymu ji reikia daryti kad padengciau 26 cm torta? Kazkaip man pati torta iskepti daug lengviau nei ji papuosti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(olga25 @ 2009 10 26, 11:33)
Sveikutes
Kai ilindau i sias saldzias temas tai dabar negaliu atsitraukti blush2.gif Savaitgali isbandziau rafaelo svajone. Visiems labai patiko. Uosviene 3 gabalus suvalge ir pasake kad akys dar nori biggrin.gif Dengiau su saldainiu mase. Papuosimas isejo nelabai graziai, bet kaip pirmam kartui tai  thumbup.gif 

Dabar noriu isbandyti beze krema, tik nezinau is kiek baltymu ji reikia daryti kad padengciau 26 cm torta? Kazkaip man pati torta iskepti daug lengviau nei ji papuosti doh.gif

ką tik medučiui sunaudojau 5 XL baltymus, na liko dar šis tas, praktiškai turėtų užtekti trijų, bet aš turbūt per didelius tarpus iki kraštų palikau, ir juos reikėjo užpildyti bezu, tai kokie 4 XL suėjo g.gif nu čia dar ir nuo raštelio aišku priklauso, ką darysi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 09 26, 13:58)
Tortas "bounty".
Recepta radau rusaiciu forume ir labai apsidziaugiau,kad pabandziau ji iskepti,nors jis gal labiau panasu i pyraga negu i torta,bet apsivalgymas essen.gif labai skani trapi tesla ir tas kremas skanus.Nu visumoj tikrai vertas demesio,ypac jei megstate kokosus wub.gif
user posted image
user posted image



Sveiki 4u.gif , ruosiuos kepti si torciuka, tik va kazkaip pasimeciau kur ta likusi 1/3 teslos eina...? Ar ja reikia uztarkuoti ant baltymu mases? ax.gif
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 26, 14:48)
ką tik medučiui sunaudojau 5 XL baltymus, na liko dar šis tas, praktiškai turėtų užtekti trijų, bet aš turbūt per didelius tarpus iki kraštų palikau, ir juos reikėjo užpildyti bezu, tai kokie 4 XL suėjo  g.gif nu čia dar ir nuo raštelio aišku priklauso, ką darysi  ax.gif


labai aciu. bandysiu. o rastas bus toks koks gausis lotuliukas.gif tiesiog maziaus gimtadieniui noriu pati padaryti torta tai ir noriu viska isbandyti ax.gif O dar toks kvailas klausimas o i beze galima paspalvinti kakava ar nelabai? Nors tikiuosi kad gausiu dazu. Per menesi noriu tapti profu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti