taip, soda gesinama actu, sakysim šaukštelis sodos 2-3 a.š. acto 9 %...visada taip gesinu... nebent parašyta, kad grietinėje, jogurte, arba citrinos sultyse...
RiMami, laukiu labai Tavo fotoreportažo, vadinasi su tešla viskas ok buvo, kol aš neusžsiciklinau ant raskatat, vat tas mane suklaidino, o tešla gaunasi tikrai kaip ir rašai tokia šaukštu ir ranka lyginama, nu labai įdomus plikyto medučio variantas....
bet duodu 100%, kad aš ne ką prastesnį karamelinį medutį tada išradau, nes lakštelių skonis ir jų spalva tai gryni tamsūs karameliniai, aš paragausiu suteptą ir žiūrėsiu, kuris man labiau patiks
Nekeptas varskes tortas
Reikia:
apie 250 g. sausainių
50 g. sviesto
500 kg. kreminio varškės sūrelio
1/2 stiklinės cukraus (pagal skonį)
1 pokelio mėgstamos želė (dėjau vyšnių)
3 šaukštelių želatinos (man gerai nesustingo, patarčiau dėti daugiau)
saujelės aviečių bei šilauogių
Sausainius (gali būti Selga ar Gaidelis) sutrupinti ir užpilti išlydytų sviestu (čia man iškilo problemų, nes tokio kiekio sviesto pasirodė per maža, tai aš dar žele uzpyliau, kad sausainiai sustingtų, kitaip jie man būtų išbyrėję). Viską gerai išmaišyti ir iškloti kepimo formą (dugną ištiesti kepimo popieriumi), gerai prispaudžiant, kad neliktų tarpelių. Varškės sūrelį išmaišyti su cukrumi (aš dėjau cukraus pudros ir kondensuoto pieno ipyliau, nes man pasirodė kad to kremo gausis per mažai dar citrinos ispaudžiau). Želatiną užpilti karštu vandeniu, išmaišyti, kad neliktų grūdelių ir palaipsniui maišant supilti į varškės sūrelio masę. Varškės sūrelis turi būti kambario temp., jei bus peršaltas želatina sušoks į grūdelius. Paruoštą masę supilti ant sausainių padėti į šaldytuvą 3-4 val. kad sustingtų varškės masė. Kai masė sustingus galime pasiruošti želė (taip, kaip ant pokelio parašyta), ant viršaus pabarstyti uogų ir kai želė šiek tiek pravės užpilti ant torto. Dėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings. O sustingus pjauti ir skanauti. Būvo tikrai skanu ir gaivu.
KOKS GROŽIS ŠAUNUOLĖ, MATAI KAIP VISKAS PAVYKO, EINA SAU KAIP SKANIAI ATRODO, KOPIJUOJU RECEPTUKĄ, MANIŠKIAI KAD IR NEMĖGSTA ŽELIUKŲ, BET AŠ AR MAMAYTEI KADA NORS, AR KAŽKAIP PROGĄ IŠSITAIKYSIU KOKIAI ŠVENTEI TOKĮ GAIVĖSĮ KAD IR KALĖDOMS
QUOTE(Olesta @ 2009 10 26, 09:28)
KOKS GROŽIS ŠAUNUOLĖ, MATAI KAIP VISKAS PAVYKO, EINA SAU KAIP SKANIAI ATRODO, KOPIJUOJU RECEPTUKĄ, MANIŠKIAI KAD IR NEMĖGSTA ŽELIUKŲ, BET AŠ AR MAMAYTEI KADA NORS, AR KAŽKAIP PROGĄ IŠSITAIKYSIU KOKIAI ŠVENTEI TOKĮ GAIVĖSĮ KAD IR KALĖDOMS
ačiū pavyko nes labai paprastas, želatiną tirpdyt reikejo karštame vandenyje, tai viską iš akies dariau ir visai puikiai išejo
DAIVIDIJA, aciu uz recepta "Bounty", zinok - PASAKA ! Ir tiems kas pasirodo nemegsta kokoso begalo patiko Nu tikrai super, toks neeilinis, visi tokie atsibode, sitas toks - UUH
Tik kaip visada argi gali man gautis viskas kaip per sviesta? gi kaskas man nesigavo su kremu tuom, kaitinau kaitinau karstam puode idejus inda su tais tryniais ir kitkuom ten ismaisius, bet jis kasko man nelabai norejo tirsteti.... Zodziu, gavosi apyskystis ir plonas ( labai plonas, mazai to kremo ten buvo ant torto) nes nuvarvedavo kremo sluoknis, bet uzteko, tarp kita ko, labai skanus tas sokoladinis glajus ( ganasas ), zodziu, tikrai viskas super !!! bet toks dar sakyciau gan sunkokas, taip suvalgai gabaliuka normalu ir taip jau antro nelabai besinori ( nu tik akys nori )
Dar akrta aciu
Beje,gal galetum pakomentuoti, kodel man neisejo su tuom kremu, arba bent apytiksliai pasakyti kiek daug maz tu kaitinai ji???
Tik kaip visada argi gali man gautis viskas kaip per sviesta? gi kaskas man nesigavo su kremu tuom, kaitinau kaitinau karstam puode idejus inda su tais tryniais ir kitkuom ten ismaisius, bet jis kasko man nelabai norejo tirsteti.... Zodziu, gavosi apyskystis ir plonas ( labai plonas, mazai to kremo ten buvo ant torto) nes nuvarvedavo kremo sluoknis, bet uzteko, tarp kita ko, labai skanus tas sokoladinis glajus ( ganasas ), zodziu, tikrai viskas super !!! bet toks dar sakyciau gan sunkokas, taip suvalgai gabaliuka normalu ir taip jau antro nelabai besinori ( nu tik akys nori )
Dar akrta aciu
Beje,gal galetum pakomentuoti, kodel man neisejo su tuom kremu, arba bent apytiksliai pasakyti kiek daug maz tu kaitinai ji???
QUOTE(kavute @ 2009 10 26, 02:47)
Merginos, gal patarsit ką daryti su plakamąja grietinėle? Vyrą išsiunčiau į parduotuvę, kad nupirktų grietinėlės gaminimui, o jis man partysė tą plakamąją, o mes jos nemėgstam nei su žele nei vienos, nesugalvoj kur ją sunaudot būtų galima
taigi zinute auksciau idejau pyraga kuris ir kepamas is tokios grietineles
QUOTE(Schino @ 2009 10 26, 06:55)
DAIVIDIJA, aciu uz recepta "Bounty", zinok - PASAKA ! Ir tiems kas pasirodo nemegsta kokoso begalo patiko Nu tikrai super, toks neeilinis, visi tokie atsibode, sitas toks - UUH
Tik kaip visada argi gali man gautis viskas kaip per sviesta? gi kaskas man nesigavo su kremu tuom, kaitinau kaitinau karstam puode idejus inda su tais tryniais ir kitkuom ten ismaisius, bet jis kasko man nelabai norejo tirsteti.... Zodziu, gavosi apyskystis ir plonas ( labai plonas, mazai to kremo ten buvo ant torto) nes nuvarvedavo kremo sluoknis, bet uzteko, tarp kita ko, labai skanus tas sokoladinis glajus ( ganasas ), zodziu, tikrai viskas super !!! bet toks dar sakyciau gan sunkokas, taip suvalgai gabaliuka normalu ir taip jau antro nelabai besinori ( nu tik akys nori )
Dar akrta aciu
Beje,gal galetum pakomentuoti, kodel man neisejo su tuom kremu, arba bent apytiksliai pasakyti kiek daug maz tu kaitinai ji???
Tik kaip visada argi gali man gautis viskas kaip per sviesta? gi kaskas man nesigavo su kremu tuom, kaitinau kaitinau karstam puode idejus inda su tais tryniais ir kitkuom ten ismaisius, bet jis kasko man nelabai norejo tirsteti.... Zodziu, gavosi apyskystis ir plonas ( labai plonas, mazai to kremo ten buvo ant torto) nes nuvarvedavo kremo sluoknis, bet uzteko, tarp kita ko, labai skanus tas sokoladinis glajus ( ganasas ), zodziu, tikrai viskas super !!! bet toks dar sakyciau gan sunkokas, taip suvalgai gabaliuka normalu ir taip jau antro nelabai besinori ( nu tik akys nori )
Dar akrta aciu
Beje,gal galetum pakomentuoti, kodel man neisejo su tuom kremu, arba bent apytiksliai pasakyti kiek daug maz tu kaitinai ji???
Dziaugiuosi,kad patiko,jis is tikruju toks sunkokas,bet skanus.
kas del kremo,ar tu kaitinai tik karstam vandeny,ar ta vandeni irgi virinai?Nes jei idejai i karsta vandeni ir jis nesilo,tai nebuvo kaip jam ir tirstet.
As kaitinu tiesiog puode,ant letos ugnies ir nuolat maisydama,nes linkes svilti,geriausia plakti kokia sluotele,apie 5-7min.Ten recepte ir buvo parasyta-geriausia karstam vandeni,jei nepasitikite savim ir galite prisvilinti As jau nepirma toki krema darau,tai kaitinu puode.Jis sutirsteja,bet ne iki tiek,kad butu kaip tirsta grietine,nes kai isideda sviestas ir atsala,pasidaro lengvai tepamas.
Trapus sausainukai su uogiene
Labai patiko Nerytes bloge rasti sausainukai, tad isbandziau ir as ta grozi
1,5 stiklinės miltų
150 gr. sviesto
8 a. š. cukraus
2 v. š. pieno
uogienės arba džemo
Sviestą sutarkuoti tarka, sumaišyti su cukrumi, supilti pieną. Po truputį berti persijotus miltus ir minkyti tešlą. Tešlą 1 valandai įdėti į šaldytuvą. Po valandos ištraukiame tešlą iš šaldytuvo, stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame. Imame 2 skirtingų dydžių formeles. Su didesne išspaudžiame dvi vienodas figūrėles, ir vienos viduriuke išspaudžiame mažesnę figūrėlę. Sausainukus dedame ant kepimo popieriaus ir kepame apie 10-15 min. 175 C orkaitėje (kol gražiai pagels). Atvėsusių sausainukų apatinę dalį patepame tirštesne mėgstama uogiene ir uždedame kitą puselę su išspaustu viduriuku.
P.S. Daugiau info mano bloge
Labai patiko Nerytes bloge rasti sausainukai, tad isbandziau ir as ta grozi
1,5 stiklinės miltų
150 gr. sviesto
8 a. š. cukraus
2 v. š. pieno
uogienės arba džemo
Sviestą sutarkuoti tarka, sumaišyti su cukrumi, supilti pieną. Po truputį berti persijotus miltus ir minkyti tešlą. Tešlą 1 valandai įdėti į šaldytuvą. Po valandos ištraukiame tešlą iš šaldytuvo, stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame. Imame 2 skirtingų dydžių formeles. Su didesne išspaudžiame dvi vienodas figūrėles, ir vienos viduriuke išspaudžiame mažesnę figūrėlę. Sausainukus dedame ant kepimo popieriaus ir kepame apie 10-15 min. 175 C orkaitėje (kol gražiai pagels). Atvėsusių sausainukų apatinę dalį patepame tirštesne mėgstama uogiene ir uždedame kitą puselę su išspaustu viduriuku.
P.S. Daugiau info mano bloge
Sveikutes
Kai ilindau i sias saldzias temas tai dabar negaliu atsitraukti Savaitgali isbandziau rafaelo svajone. Visiems labai patiko. Uosviene 3 gabalus suvalge ir pasake kad akys dar nori Dengiau su saldainiu mase. Papuosimas isejo nelabai graziai, bet kaip pirmam kartui tai
Dabar noriu isbandyti beze krema, tik nezinau is kiek baltymu ji reikia daryti kad padengciau 26 cm torta? Kazkaip man pati torta iskepti daug lengviau nei ji papuosti
Kai ilindau i sias saldzias temas tai dabar negaliu atsitraukti Savaitgali isbandziau rafaelo svajone. Visiems labai patiko. Uosviene 3 gabalus suvalge ir pasake kad akys dar nori Dengiau su saldainiu mase. Papuosimas isejo nelabai graziai, bet kaip pirmam kartui tai
Dabar noriu isbandyti beze krema, tik nezinau is kiek baltymu ji reikia daryti kad padengciau 26 cm torta? Kazkaip man pati torta iskepti daug lengviau nei ji papuosti
QUOTE(olga25 @ 2009 10 26, 11:33)
Sveikutes
Kai ilindau i sias saldzias temas tai dabar negaliu atsitraukti Savaitgali isbandziau rafaelo svajone. Visiems labai patiko. Uosviene 3 gabalus suvalge ir pasake kad akys dar nori Dengiau su saldainiu mase. Papuosimas isejo nelabai graziai, bet kaip pirmam kartui tai
Dabar noriu isbandyti beze krema, tik nezinau is kiek baltymu ji reikia daryti kad padengciau 26 cm torta? Kazkaip man pati torta iskepti daug lengviau nei ji papuosti
Kai ilindau i sias saldzias temas tai dabar negaliu atsitraukti Savaitgali isbandziau rafaelo svajone. Visiems labai patiko. Uosviene 3 gabalus suvalge ir pasake kad akys dar nori Dengiau su saldainiu mase. Papuosimas isejo nelabai graziai, bet kaip pirmam kartui tai
Dabar noriu isbandyti beze krema, tik nezinau is kiek baltymu ji reikia daryti kad padengciau 26 cm torta? Kazkaip man pati torta iskepti daug lengviau nei ji papuosti
ką tik medučiui sunaudojau 5 XL baltymus, na liko dar šis tas, praktiškai turėtų užtekti trijų, bet aš turbūt per didelius tarpus iki kraštų palikau, ir juos reikėjo užpildyti bezu, tai kokie 4 XL suėjo nu čia dar ir nuo raštelio aišku priklauso, ką darysi
QUOTE(daividija @ 2009 09 26, 13:58)
Tortas "bounty".
Recepta radau rusaiciu forume ir labai apsidziaugiau,kad pabandziau ji iskepti,nors jis gal labiau panasu i pyraga negu i torta,bet apsivalgymas labai skani trapi tesla ir tas kremas skanus.Nu visumoj tikrai vertas demesio,ypac jei megstate kokosus
Recepta radau rusaiciu forume ir labai apsidziaugiau,kad pabandziau ji iskepti,nors jis gal labiau panasu i pyraga negu i torta,bet apsivalgymas labai skani trapi tesla ir tas kremas skanus.Nu visumoj tikrai vertas demesio,ypac jei megstate kokosus
Sveiki , ruosiuos kepti si torciuka, tik va kazkaip pasimeciau kur ta likusi 1/3 teslos eina...? Ar ja reikia uztarkuoti ant baltymu mases?
Aciu
QUOTE(Olesta @ 2009 10 26, 14:48)
ką tik medučiui sunaudojau 5 XL baltymus, na liko dar šis tas, praktiškai turėtų užtekti trijų, bet aš turbūt per didelius tarpus iki kraštų palikau, ir juos reikėjo užpildyti bezu, tai kokie 4 XL suėjo nu čia dar ir nuo raštelio aišku priklauso, ką darysi
labai aciu. bandysiu. o rastas bus toks koks gausis tiesiog maziaus gimtadieniui noriu pati padaryti torta tai ir noriu viska isbandyti O dar toks kvailas klausimas o i beze galima paspalvinti kakava ar nelabai? Nors tikiuosi kad gausiu dazu. Per menesi noriu tapti profu