aguonėle, mmmmmmmm koks pyragas
QUOTE(Olesta @ 2009 10 25, 14:41)
ką tik išsikepiau šituos lakštus pagal šitą receptą, ką galiu pasakyti, kad produktai dedasi tie patys, bet skonis visai skirtingas, lakšteliai gavosi švelniai karamelinio skonio ir gražiai rudi vat man truputį klausimas, man gavosi 5 lakštai po 26 cm ir dar šiek tiek trupinukams, bet ar 300 g grietinės ne per mažai aš planuoju pertepti kaip ir įarastą Cipciuko medutį, nes man čia to kremo nebent vienam lakštų tarpui pertepti tokio kiekio..... tešla tikrai kaitinant pakeičia spalvą, bet norint ją iškočioti, teko dasidėti nepilnai dvi stiklines miltų
Olesta, nereikėjo tau miltų daugiau dėt
dabar būsi išvedus naujo karamelinio medučio receptą, o vdrug pasiteisins
čia ir esmė, kad blynai tokie a'le plikyti gaunas, jausmas lyg lengvai guminiai, atrodo lyg ir drėgni, bet nesausi. Aš irgi jį šiandien kepiau, neištvėriau
buvau gi prižadėjus merginoms recepto vertimą - tai nusprendžiau savo kailiu išmėgint, kas čia per stebuklas
Taip tas žodis "raskatat" verčia suabejoti kaip daryt. Aš miltų papildomai nedėjau
kiek skaičiau rusaičių komentarų apie šį tortą tai visos lakštelius išlygina formoje tiesiog su šlapia ranka
tai ir aš taip dariau kiek tepėsi su šaukštu tepiau po to šlapia ranka išlyginau, nu ir visai nieko - tikrai įveikiama
Dar kilo viena idėja (ko nei viena rusaitė nebandė, bent jau aš nemačiau) kaži jei kept iš ataušusios tešlos, ji tuomet sustandėja (gal netgi šaldytuve palaikyt nepamaišytų). Aš pabandžiau tešlos likutį, kai tešla jau buvo ataušusi ir sustandėjusi, paimti miltuotomis rankomis (bet neįminkant miltų!!!) ir iškept trupiniams blynuką - tai kepimo popierių pamiltavau gausiau (nes kitaip lips, be to iškepusį bus problematiška nukrapštyt nuo popieriaus
) na ir tešlos paviršių ir kočėlą pamiltuodama nesunkiai iškočiojau
GAL BŪT ŠITAIP IR REIKIA DARYT
blynas kepdamas stipriai pučiasi ir pūslėjasi
bet jo dydis liko toks pat kaip ir prieš kepimą
Iškepęs - subliūkšta ir gaunas normaliausias lakštelis
esant reikalui galima ir paslėgt būtų. Tiesa jei jau taip kept - tai nereik tešlos kočiot iki laikraščio plonumo, nes struktūra labai įdomi viduj - stiiiiiiiipriai akyta ir korėta, jei per plonai iškočiosi - pats blynas bus vietom skylėtas
tad kočiot reiktų plonai, bet nepermatomai
Bet šlapia ranka išlyginti blynai man labiau patiko va čia tas mano eksperimentas ir įrodymas, kad įmanoma ir iškočiot
Dėl grietinės - kadangi kepiau iš dviejų normų, gavosi 14 lakštelių 24 cm, man pertepimui suėjo 900 g grietinės (gal reikėjo ploniau tept
) Dabar bręsta, ryt ragausim - tada parašysiu kaip skonis, įdėsiu receptą ir proceso fotoreportažą -
laukit...