Noriu pasidalint vienu paprastu receptuku iš Kalėdinio žurnaliuko "Taste of Home. Holiday". Ilgai masčiau, į kurią temą jį patalpint, ir kažkaip labiausiai man jis įsipaišo į "Saldžiuosius patiekalus"
Prancūziškas skrebučių apkepas
(12 porcijų)
1 kepalėlis (10 oz arba 290 g) Prancūziško batono, supjaustyto į 2,5 cm (1 inch) skersmens kubelius,
8 kiaušiniai,
3 puodeliai pieno,
4 a.š. cukraus,
1 a.š. vanilės ekstrakto,
3/4 a.š. druskos (nebūtina).
Pabarstymui:
2 V.Š. sviesto,
3 V.Š. cukraus,
2 a.š. cinamono.
Klevų sirupas (nebūtinas).
Į riebalais išteptą kepimo indą (33 cm x 23 cm arba 13 inch x 9 inch) sudėkite batono kubelius. Dubenyje suplakite kiaušinius, pieną, cukrų, vanilę ir druską. Užpilkite ant batono. Uždenkite ir laikykite šaldytuve 8 val. arba per naktį.
Išimkite iš šaldytuvo 30 min. prieš kepimą. Uždėkite ant viršaus sviesto gabalėlius. Atskirame inde sumaišykite cukrų ir cinamoną, apibarstykite ant apkepo viršaus.
Uždenkite ir kepkite iki 180 C (350 F) įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. arba iki tol, kol peilis įsmeigtas į apkepo centrą ir ištrauktas lauk būna švarus. Išėmę palikite 5 min.
Patiekite su klevų sirupu.
P.S. Aš dariau iš pusės porcijos. Ir turėjau benusibaigiančią savo keptą Ciabatta, bet ji čia irgi puikiai tiko. Valgėm su kažkuo panašiu į klevų sirupą ir su šviežiom avietėm. Skanu ir mažai darbo... Šį vakarą vėl jį pasiruošiu tingiam šeštadienio rytui
QUOTE(Liusii @ 2009 10 15, 18:51)
Kodel pas tave gavosi varske apacioje , as irgi ji kepiau tai varske man gavosi virsuje tikrai vertas demesio pyragas, ar patiko tavo seimynai, As ji kepsiu dar ir dar ir dar
Papildyta:
Man gavosi va toks
QUOTE(mamkaa @ 2009 09 26, 07:08)
QUOTE(aguonele @ 2009 10 12, 20:15)
Moliugu pyragas
aguonele, o moliuga tarkuoti burokine tarka ar kaip?
QUOTE(skyler @ 2009 10 17, 14:30)
aguonele, o moliuga tarkuoti burokine tarka ar kaip?
smulkesne nei burokine
QUOTE(Liusii @ 2009 10 15, 20:51)
Šokoladinis varškės pyragas is receptu gaminkime su IKI
Jums reikės:
500 g grūdėtos varškės
Jums reikės:
500 g grūdėtos varškės
Merginos, o jūs tikrai čia dedat grūdėtąją varškę paprasta čia netinka
Labai skanus purus apelsinu pyragas
120 g minksto sviesto
100 g cukraus
2 kiausiniu
60 g maltu migdolu
60 g miltu
17 g (1pak.)kepimo milteliu
1 apelsino sulciu bei zieveles
>sviesta issukti gerai su cukrumi.Imusti kiausinius ir gerai issukti.toliau imaisyti visus kitus ingridientus.
>deti tesla i tarte kepimo forma su isimama apacia, nes kitaip bus sunku isimti.
>kepti 180° ~20-30min.
negaliu atsivalgyti sio nuostabaus pyrago
120 g minksto sviesto
100 g cukraus
2 kiausiniu
60 g maltu migdolu
60 g miltu
17 g (1pak.)kepimo milteliu
1 apelsino sulciu bei zieveles
>sviesta issukti gerai su cukrumi.Imusti kiausinius ir gerai issukti.toliau imaisyti visus kitus ingridientus.
>deti tesla i tarte kepimo forma su isimama apacia, nes kitaip bus sunku isimti.
>kepti 180° ~20-30min.
negaliu atsivalgyti sio nuostabaus pyrago
Sveikutės, kadangi ruduo - obuolių metas, siūlau išsikeptį puikų, lengvą ir neriebų "Rudeninį obuolių apkepą".
Patiks visiems, kas mėgsta obuolius...
Reikės:
200g miltų
200g manų kruopų
200g grietinės
100g cukraus
100g sviesto
1 šaukštelis sodos
Obuoliai pagal norą
Cinamono
Visus produktus, išskyrus sviestą, sukrėsti į indą, (sodą nugesinti grietinėje). Gerai išminkyti. Tešla išlipinti skardą (riebalais netepti). Burokine tarka, pagal norą, pritarkuoti luptų obuolių (kuo daugiau, tuo skaniau) Juos tolygiai išskirstyti ant tešlos. Ant viršaus pabarstyti cinamono ir burokine tarka užtarkuot sviestą. Šįsyk aš į tešlą dėjau šiek tiek kakavos. Kepti apie 30-40min. 160laipsn. įkaitintoj orkaitėj. Šis pyragas idealiai tinka su ledais, nors tobulas ir vienas, skanaus
Patiks visiems, kas mėgsta obuolius...
Reikės:
200g miltų
200g manų kruopų
200g grietinės
100g cukraus
100g sviesto
1 šaukštelis sodos
Obuoliai pagal norą
Cinamono
Visus produktus, išskyrus sviestą, sukrėsti į indą, (sodą nugesinti grietinėje). Gerai išminkyti. Tešla išlipinti skardą (riebalais netepti). Burokine tarka, pagal norą, pritarkuoti luptų obuolių (kuo daugiau, tuo skaniau) Juos tolygiai išskirstyti ant tešlos. Ant viršaus pabarstyti cinamono ir burokine tarka užtarkuot sviestą. Šįsyk aš į tešlą dėjau šiek tiek kakavos. Kepti apie 30-40min. 160laipsn. įkaitintoj orkaitėj. Šis pyragas idealiai tinka su ledais, nors tobulas ir vienas, skanaus
Bananine svajone
biskvitams:
5 kiausiniai
5 saukstai karsto vandens
150gr. cukraus
100gr. miltu
Baltymus su trupuciu druskos, 50gr. cukraus isplakti iki standumo. kiausinio trynius plakti, kol suputos, tada toliau plakant pilti karsta vandeni , kol dar labiau suputos, tuomet suberti likusi cukru ir plakti, kol mase taps puri ir sviesi.Abi mases sumaisyti, isijoti po truputi miltus, atsargiai, bet gerai ismaisyti.Padalinti lygiai per puse.Iviena dali deti 25 gr. kukruzu krakmolo, i kita 25 gr. kakavos.Ikaitinti orkaite iki 200 temp. ir kepti apie 15-20 min..
Rudam pertepimui:
250gr. maskarpones surio
150gr.sokoladinio pudingo
75gr. pienisko sokolado
25gr. kakavos
150gr. grietineles
Cukraus, rugsteles pagal skoni
Grieitnele isplakti iki standumo, maskarpone sumaisyti su tirpintu atvesintu sokoladu, isijoti kakava ir imaisyti pudinga, paskui sujungti su grietinele.
Baltam pertepimui
4 bananai, isilgai perpjauti
2 saukstai zelatinos(su nedid. kaupu)
300gr. vanilinio pudingo (isvirto atausinto maisant, kad nesusidarytu plevele)
400gr. grietineles.
Citrinos rugsteles, cukrus pagal skoni.
Grietinele isplakti iki standumo, zelatina istirpinti nedid kiekyje vandens, pakaitinti, kol istirps, kai truputi praves, greitai maisant supilti i atvesusi pudinga, sumaisyta su grietinele.
I forma deti balta biskvita, truputi sulieti su parugstintu vandeniu, deti balto kremo apie cm., sudeti vienas prie kito bananus, ant virsaus vel to pacio kremo, kol apsems pilnai bananus, deti ruda biskvita, vel sulieti, tepti rudo kremo, vel balta biskvita, balta krema, vel ruda ir krema.Mano skoniui labai skanus
biskvitams:
5 kiausiniai
5 saukstai karsto vandens
150gr. cukraus
100gr. miltu
Baltymus su trupuciu druskos, 50gr. cukraus isplakti iki standumo. kiausinio trynius plakti, kol suputos, tada toliau plakant pilti karsta vandeni , kol dar labiau suputos, tuomet suberti likusi cukru ir plakti, kol mase taps puri ir sviesi.Abi mases sumaisyti, isijoti po truputi miltus, atsargiai, bet gerai ismaisyti.Padalinti lygiai per puse.Iviena dali deti 25 gr. kukruzu krakmolo, i kita 25 gr. kakavos.Ikaitinti orkaite iki 200 temp. ir kepti apie 15-20 min..
Rudam pertepimui:
250gr. maskarpones surio
150gr.sokoladinio pudingo
75gr. pienisko sokolado
25gr. kakavos
150gr. grietineles
Cukraus, rugsteles pagal skoni
Grieitnele isplakti iki standumo, maskarpone sumaisyti su tirpintu atvesintu sokoladu, isijoti kakava ir imaisyti pudinga, paskui sujungti su grietinele.
Baltam pertepimui
4 bananai, isilgai perpjauti
2 saukstai zelatinos(su nedid. kaupu)
300gr. vanilinio pudingo (isvirto atausinto maisant, kad nesusidarytu plevele)
400gr. grietineles.
Citrinos rugsteles, cukrus pagal skoni.
Grietinele isplakti iki standumo, zelatina istirpinti nedid kiekyje vandens, pakaitinti, kol istirps, kai truputi praves, greitai maisant supilti i atvesusi pudinga, sumaisyta su grietinele.
I forma deti balta biskvita, truputi sulieti su parugstintu vandeniu, deti balto kremo apie cm., sudeti vienas prie kito bananus, ant virsaus vel to pacio kremo, kol apsems pilnai bananus, deti ruda biskvita, vel sulieti, tepti rudo kremo, vel balta biskvita, balta krema, vel ruda ir krema.Mano skoniui labai skanus
kiek skaniu pyragu ir tortu Saunuoles mergaites
Sveikutes
As su klausimeliu pas jus.Noriu pabandyt padaryt tortuka rafaelo svajone,bet nera pas mus pirkti standiklio,turiu tik zelatino is LT atsivezus,tai kaip man zelatina ideti?Ji reik istirpinti vandeny,o paskui supilti i grietinele?
O sulaistymo skyscio reik apie puse litro o citrinu tik pora tai reiskias kad dapilti vandens?
Aciu
As su klausimeliu pas jus.Noriu pabandyt padaryt tortuka rafaelo svajone,bet nera pas mus pirkti standiklio,turiu tik zelatino is LT atsivezus,tai kaip man zelatina ideti?Ji reik istirpinti vandeny,o paskui supilti i grietinele?
O sulaistymo skyscio reik apie puse litro o citrinu tik pora tai reiskias kad dapilti vandens?
Aciu
QUOTE(munli @ 2009 10 19, 09:29)
Sveikutes
As su klausimeliu pas jus.Noriu pabandyt padaryt tortuka rafaelo svajone,bet nera pas mus pirkti standiklio,turiu tik zelatino is LT atsivezus,tai kaip man zelatina ideti?Ji reik istirpinti vandeny,o paskui supilti i grietinele?
O sulaistymo skyscio reik apie puse litro o citrinu tik pora tai reiskias kad dapilti vandens?
Aciu
As su klausimeliu pas jus.Noriu pabandyt padaryt tortuka rafaelo svajone,bet nera pas mus pirkti standiklio,turiu tik zelatino is LT atsivezus,tai kaip man zelatina ideti?Ji reik istirpinti vandeny,o paskui supilti i grietinele?
O sulaistymo skyscio reik apie puse litro o citrinu tik pora tai reiskias kad dapilti vandens?
Aciu
jeigu grietinėlė gerai standžiai išsiplaka,, tai nereikia ir standiklio, nei želatinos, du kartus dariau ir nedėjau
QUOTE(Olesta @ 2009 10 19, 10:37)
jeigu grietinėlė gerai standžiai išsiplaka,, tai nereikia ir standiklio, nei želatinos, du kartus dariau ir nedėjau
Aciu bandysiu tada isplakti grietinele pirmiausia ir ziuresim kokia ji gausis.
O kaip su tuo sulaistymo skysciu??