Šokoladinis varškės pyragas is receptu gaminkime su IKI
Jums reikės:
250g margarine
5 šaukštų vandens
3 šaukštų kakavos
1,5 stiklinės cukraus
1pak. vanilinio cukraus
Vanilės aromato
1,5 stiklinės miltų
0,5 pak. kepimo miltelių
1 stiklinės cukraus pudros
100 g sviesto
500 g grūdėtos varškės
8 kiaušinių
Konservuotų vyšnaičių (gali būti ir iš naminio kompoto)
1. Šokoladas.
Į puodą įpilame 5 šaukštus vandens, įdedame margariną ir ant silpnos ugnies jį ištirpiname. Atskirame dubenyje išmaišome 1,5 stiklinės cukraus, 3 šaukštus kakavos ir 1 pakelį vanilinio cukraus. Tuomet visą sumaišytą turinį atsargiai pilame į ištirpintą margariną. Visą laiką maišome ir pakaitiname dar kokias 5 minutes ant silpnos ugnies, kad būtų vientisa masė. Po to nukeliame ir paliekame atvėsti. Atskiriame 4 kiaušinių baltymus ir trynius. Kai masė truputį atvėsta, supilame kiaušinių trynius ir gerai išmaišome. Galima įlašinti truputį vanilės aromato, pagal skonį. Turime nepakartojamai gardų šokoladą.
2. Šokoladinė tešla.
Apie ¾ (galima ir daugiau) išvirto šokolado supilame į didesnį dubenį. Į jį suberiame 1,5 stiklinės miltų, 0,5 pakelio kepimo miltelių. Viską išsukame iki vientisos masės. Tada suplakame 4 kiaušinių baltymus iki standžių putų ir sudedame į tešlą. Viską sumaišome. Taip gauname klampią šokoladinę tešlą. Tuomet, jei reikia, patepame skardą riebalais, pabarstome miltais, ir supilame tešlą į skardą.
3. Varškė.
500 g varškės sutriname su ištirpintu, bet ne skystu, sviestu. Suberiame 1 stiklinę cukraus pudros, įmušame 4 kiaušinius ir sumaišome. Jei kiaušiniai yra labai dideli, galima mušti tris. Skoniui pagerinti įlašiname truputį vanilės esencijos. Varškė turi būti su gumulėliais, sunki ir kietoka. Tuomet sukrečiame varškę į šokoladinę tešlą. Stengiamės ją paskleisti tolygiai. Varškė turi po truputį nuskęsti į pyrago apačią. 4. Pabaiga. Šauname pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepame 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje. Kai iškepa, varškė turėtų būti apačioje o viršus rudas. Jei viršuje matosi varškė, nieko tokio. Palaukiame, kol pyragas truputį atvės. Tada išimame iš skardos, pabarstome cukraus pudra ir apliejame likusiu šokoladu. Dekoruojame vyšiomis. Skanaus!