Sveikutes. Partempiu ir as skanesto
Nezinau, gal jau kas rase toki
SNIKERSINIS pyragas
Nuotraukoj nieko ipatingo, bet skonis kaip tikro snikerso. Laaaabai skani kilokaloriju bomba
Skonis ir struktura primena chalva. Pyragas yra kietas. Sausainiu deti reikia nedaugiau nei kokiu 260 g
Receptukas cia:
Jums reikės
100 g
juodojo šokolado
100 g
baltojo šokolado
4 šaukštai
kokoso drožlių
1 ind
kondensuoto pieno su cukrumi
100 g
riešutų sviesto
280 g
selgos migdolinių sausainių
Paruošimas
Jeigu neturi riešutų sviesto, galima kavamale sumalti 100g žemės riešutų (prieš malant juos paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje) ir sumaišyti su 50 g. tirpinto sviesto, galutinis pyrago rezultatas gaunasi toks pat
kokoso drožlių irgi galite nedėti, jei neturite po ranka.
O gaminam taip. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupėję) ir sumaišykite su riešutų sviestu. Aš dar mėgstu į sausainių masę įpilti porą šaukštų brendžio ar romo. Galutinis rezultatas šiame etapape būna gana birus, tame viskas gerai, nes pyragui drėgmės suteiks kondensuotas pienas.
Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, antraip po visko turėsite gražaus darbelio). Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite kokoso drožles ir mažais gabalėliais susmulkintą šokoladą. Kepkite 20-25 minutes - kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai, o tada jau supjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio