Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Sakykit, o torta "Pasaka" kokio dydzio formelej rekomenduojama kepti? rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos puikių skanumynų kepėjos,

Susigundžiau ir aš ta "Rafealo svajone...", o bet... tačiau blush2.gif net neįsivaizduoju kas tas per daiktas grietinėlės standiklis... gal kas galit paaiškinti kaip jis atrodo...
Ir dar kaip man kaip "superinei" konditerei paaiškinkit kaip tos grietinėlės neperplakt blush2.gif g.gif o jau skaičiau, kad kažkam ir taip nutiko...
Atsakyti
QUOTE(leliukass @ 2009 10 04, 17:44)
Sveikos puikių skanumynų kepėjos,

Grietineles standiklis - tokie milteliai, kuriuos reikia ideti i grietinele pries plakant.. Geriausias yra Dr. Oetker. Atrodo vat taip:
user posted image
Tik uzrasyta "grietineles standiklis" ir buna pirkti beveik visose parduotuvese mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lialytia @ 2009 10 04, 18:11)
Grietineles standiklis -  tokie milteliai, kuriuos reikia ideti i grietinele pries plakant.. Geriausias yra Dr. Oetker. Atrodo vat taip:
user posted image
Tik uzrasyta "grietineles standiklis" ir buna pirkti beveik visose parduotuvese  mirksiukas.gif


Ant instrukcijos parasyta, kad ji ideti i grietineles plakimo pabaiga g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 04, 15:20)
Sakykit, o torta "Pasaka" kokio dydzio formelej rekomenduojama kepti?  rolleyes.gif

As kepiau 26 cm formoje. Dariau 4 normas. Siandien jis man skaniausias thumbup.gif Reiskia, reiketu anksciau sutepti. Man kazkaip daug biskvito gavosi. Sakyciau reiketu daugiau pertepimo. Sudejau apie 700 gr separuotos varskes, man jos konsistencija primena grietine ir as ja labai megstu. Tiesa, i kelis sluoksnius dejau rabarbaru tyres, skonis geras, bet reikia storesnio sluoksnio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 04 spalio 2009 - 17:50
QUOTE(laurindre @ 2009 10 04, 18:50)
As kepiau 26 cm formoje. Dariau 4 normas. Siandien jis man skaniausias thumbup.gif Reiskia, reiketu anksciau sutepti. Man kazkaip daug biskvito gavosi. Sakyciau reiketu daugiau pertepimo. Sudejau apie 700 gr separuotos varskes, man jos konsistencija primena grietine ir as ja labai megstu. Tiesa, i kelis sluoksnius dejau rabarbaru tyres, skonis geras, bet reikia storesnio sluoksnio g.gif


Labai aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 04, 18:41)
Ant instrukcijos parasyta, kad ji ideti i grietineles plakimo pabaiga  g.gif

ax.gif Net nebezinau.... gal ir taip blush2.gif
Atsakyti
[quote=Vaidullka,2009 10 02, 10:53]
Rolando šokoladinis pyragas

Iš Rasiuko virtuvės

* 4 kiaušiniai,
* 1 stiklinė cukraus,
* 200g sviesto,
* 6 šaukštų miltų,
* 2-3 šaukštai kakavos,
* 1 arbatinį šaukštelį sodos,
* poros šaukštų grietinės.

Glajus:

* 1 plytelė juodo šokolado,
* trupučio sviesto,
* šlakelio pieno.
Taigi suplakam kiaušinius ir cukrų. Sudedam miltus, sviestą, gerai išplakam. Tuomet sudedam kakavą, ir gesintą sodą su grietine (grietinėje išmaišome sodą), gerai išmaišome. Dedame į kepimo indą. Pašauname į įkaitintą 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 35 min. Pasiruošiame glajų: ištirpiname šokoladą ,sudedame sviestą ir pieną. Užpilame ant pyrago.

labai skaniai atrodo pyragas smile.gif norejau paklausti, o sviesta istirpinta dedat i tesla ar ne? 4u.gif
Atsakyti
Taip, istirpinta 4u.gif
Atsakyti
Pas mane vakar gavosi toks greitai desertas,nes šeima reikalavo saldaus lotuliukas.gif
Sutrupinau du pakelius sausainių,įdėjau minkšto sviesto maždaug pusė pakelio ir gerai viską išmaišiau.Imame nuimamą formą ir ant dugno ir kraštu gerai prispausdami dėliojame sausainių masę. Dedame į šaldytuvą kad sustingtų.
Želatinos porą šaukštų užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame kad išbrinktų.Turėjau savo gamybos ricottą (receptas iš čia : http://zaidimuaikste...ta-ricotta.html ).Suplakiau su cukrumi.Indą su želatiną dedame į puodą su vandeniu ir statome ant ugnies.Maišome kol ištirps želatiną.Ją supilame į sūrio masę ir gerai išmaišome.Sudedame ant sausainių ir paliekame šaldytuve 4u.gif


user posted image
Atsakyti
Elena, tortukas thumbup.gif
Reiks būtinai išbandyt, kurią dieną, bus proga ir naminę rikotą pasidaryt 4u.gif
Atsakyti
labukas,noreciau pasikonsultuot biggrin.gif

Tešlai
1 puodelis (225 g) minkšto kambario temperatūros sviesto
1 a. š. vanilinio cukraus
1 puodelis (120 g) cukraus pudros
1 2/3 puodelio (230 g) miltų
1/4 puodelio (30 g) kakavos miltelių
1/2 a. š. malto cinamono


jei vietoj kakavos ideciau tirpinto sokolado?? g.gif negerai bus?? g.gif
HELP,HELP,HELP 4u.gif
Atsakyti