Sakykit, o torta "Pasaka" kokio dydzio formelej rekomenduojama kepti?
Sveikos puikių skanumynų kepėjos,
Susigundžiau ir aš ta "Rafealo svajone...", o bet... tačiau net neįsivaizduoju kas tas per daiktas grietinėlės standiklis... gal kas galit paaiškinti kaip jis atrodo...
Ir dar kaip man kaip "superinei" konditerei paaiškinkit kaip tos grietinėlės neperplakt o jau skaičiau, kad kažkam ir taip nutiko...
Susigundžiau ir aš ta "Rafealo svajone...", o bet... tačiau net neįsivaizduoju kas tas per daiktas grietinėlės standiklis... gal kas galit paaiškinti kaip jis atrodo...
Ir dar kaip man kaip "superinei" konditerei paaiškinkit kaip tos grietinėlės neperplakt o jau skaičiau, kad kažkam ir taip nutiko...
QUOTE(leliukass @ 2009 10 04, 17:44)
Sveikos puikių skanumynų kepėjos,
Grietineles standiklis - tokie milteliai, kuriuos reikia ideti i grietinele pries plakant.. Geriausias yra Dr. Oetker. Atrodo vat taip:
Tik uzrasyta "grietineles standiklis" ir buna pirkti beveik visose parduotuvese
QUOTE(lialytia @ 2009 10 04, 18:11)
Grietineles standiklis - tokie milteliai, kuriuos reikia ideti i grietinele pries plakant.. Geriausias yra Dr. Oetker. Atrodo vat taip:
Tik uzrasyta "grietineles standiklis" ir buna pirkti beveik visose parduotuvese
Tik uzrasyta "grietineles standiklis" ir buna pirkti beveik visose parduotuvese
Ant instrukcijos parasyta, kad ji ideti i grietineles plakimo pabaiga
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 04, 15:20)
Sakykit, o torta "Pasaka" kokio dydzio formelej rekomenduojama kepti?
As kepiau 26 cm formoje. Dariau 4 normas. Siandien jis man skaniausias Reiskia, reiketu anksciau sutepti. Man kazkaip daug biskvito gavosi. Sakyciau reiketu daugiau pertepimo. Sudejau apie 700 gr separuotos varskes, man jos konsistencija primena grietine ir as ja labai megstu. Tiesa, i kelis sluoksnius dejau rabarbaru tyres, skonis geras, bet reikia storesnio sluoksnio
QUOTE(laurindre @ 2009 10 04, 18:50)
As kepiau 26 cm formoje. Dariau 4 normas. Siandien jis man skaniausias Reiskia, reiketu anksciau sutepti. Man kazkaip daug biskvito gavosi. Sakyciau reiketu daugiau pertepimo. Sudejau apie 700 gr separuotos varskes, man jos konsistencija primena grietine ir as ja labai megstu. Tiesa, i kelis sluoksnius dejau rabarbaru tyres, skonis geras, bet reikia storesnio sluoksnio
Labai aciu
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 04, 18:41)
Ant instrukcijos parasyta, kad ji ideti i grietineles plakimo pabaiga
Net nebezinau.... gal ir taip
[quote=Vaidullka,2009 10 02, 10:53]
Rolando šokoladinis pyragas
Iš Rasiuko virtuvės
* 4 kiaušiniai,
* 1 stiklinė cukraus,
* 200g sviesto,
* 6 šaukštų miltų,
* 2-3 šaukštai kakavos,
* 1 arbatinį šaukštelį sodos,
* poros šaukštų grietinės.
Glajus:
* 1 plytelė juodo šokolado,
* trupučio sviesto,
* šlakelio pieno.
Taigi suplakam kiaušinius ir cukrų. Sudedam miltus, sviestą, gerai išplakam. Tuomet sudedam kakavą, ir gesintą sodą su grietine (grietinėje išmaišome sodą), gerai išmaišome. Dedame į kepimo indą. Pašauname į įkaitintą 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 35 min. Pasiruošiame glajų: ištirpiname šokoladą ,sudedame sviestą ir pieną. Užpilame ant pyrago.
labai skaniai atrodo pyragas norejau paklausti, o sviesta istirpinta dedat i tesla ar ne?
Rolando šokoladinis pyragas
Iš Rasiuko virtuvės
* 4 kiaušiniai,
* 1 stiklinė cukraus,
* 200g sviesto,
* 6 šaukštų miltų,
* 2-3 šaukštai kakavos,
* 1 arbatinį šaukštelį sodos,
* poros šaukštų grietinės.
Glajus:
* 1 plytelė juodo šokolado,
* trupučio sviesto,
* šlakelio pieno.
Taigi suplakam kiaušinius ir cukrų. Sudedam miltus, sviestą, gerai išplakam. Tuomet sudedam kakavą, ir gesintą sodą su grietine (grietinėje išmaišome sodą), gerai išmaišome. Dedame į kepimo indą. Pašauname į įkaitintą 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame 35 min. Pasiruošiame glajų: ištirpiname šokoladą ,sudedame sviestą ir pieną. Užpilame ant pyrago.
labai skaniai atrodo pyragas norejau paklausti, o sviesta istirpinta dedat i tesla ar ne?
Taip, istirpinta
Pas mane vakar gavosi toks greitai desertas,nes šeima reikalavo saldaus
Sutrupinau du pakelius sausainių,įdėjau minkšto sviesto maždaug pusė pakelio ir gerai viską išmaišiau.Imame nuimamą formą ir ant dugno ir kraštu gerai prispausdami dėliojame sausainių masę. Dedame į šaldytuvą kad sustingtų.
Želatinos porą šaukštų užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame kad išbrinktų.Turėjau savo gamybos ricottą (receptas iš čia : http://zaidimuaikste...ta-ricotta.html ).Suplakiau su cukrumi.Indą su želatiną dedame į puodą su vandeniu ir statome ant ugnies.Maišome kol ištirps želatiną.Ją supilame į sūrio masę ir gerai išmaišome.Sudedame ant sausainių ir paliekame šaldytuve
Sutrupinau du pakelius sausainių,įdėjau minkšto sviesto maždaug pusė pakelio ir gerai viską išmaišiau.Imame nuimamą formą ir ant dugno ir kraštu gerai prispausdami dėliojame sausainių masę. Dedame į šaldytuvą kad sustingtų.
Želatinos porą šaukštų užpilame virintu šaltu vandeniu ir paliekame kad išbrinktų.Turėjau savo gamybos ricottą (receptas iš čia : http://zaidimuaikste...ta-ricotta.html ).Suplakiau su cukrumi.Indą su želatiną dedame į puodą su vandeniu ir statome ant ugnies.Maišome kol ištirps želatiną.Ją supilame į sūrio masę ir gerai išmaišome.Sudedame ant sausainių ir paliekame šaldytuve
Elena, tortukas
Reiks būtinai išbandyt, kurią dieną, bus proga ir naminę rikotą pasidaryt
Reiks būtinai išbandyt, kurią dieną, bus proga ir naminę rikotą pasidaryt
labukas,noreciau pasikonsultuot
Tešlai
1 puodelis (225 g) minkšto kambario temperatūros sviesto
1 a. š. vanilinio cukraus
1 puodelis (120 g) cukraus pudros
1 2/3 puodelio (230 g) miltų
1/4 puodelio (30 g) kakavos miltelių
1/2 a. š. malto cinamono
jei vietoj kakavos ideciau tirpinto sokolado?? negerai bus??
HELP,HELP,HELP
Tešlai
1 puodelis (225 g) minkšto kambario temperatūros sviesto
1 a. š. vanilinio cukraus
1 puodelis (120 g) cukraus pudros
1 2/3 puodelio (230 g) miltų
1/4 puodelio (30 g) kakavos miltelių
1/2 a. š. malto cinamono
jei vietoj kakavos ideciau tirpinto sokolado?? negerai bus??
HELP,HELP,HELP