nėra buvę lygiausia gražiausias biskvitas, padalinai tešlą per pusę, ar visą susipylei, gal per karšta
QUOTE(meduolytee @ 2009 09 28, 10:23)
Uzseivintas
Vat kiek Daividijos bandziau receptu - visada pavykdavo Aciu uz issamius ir tikslius receptukus
Vat kiek Daividijos bandziau receptu - visada pavykdavo Aciu uz issamius ir tikslius receptukus
Aciu tau Tik,kad as daznai,t.y. beveik visada ka nors pamirstu parasyt Bet smagu,kad nepykstat
QUOTE(Olesta @ 2009 09 28, 13:15)
nėra buvę lygiausia gražiausias biskvitas, padalinai tešlą per pusę, ar visą susipylei, gal per karšta
kepiau is dvieju normu, tesla per puse dalinau, 180 laipsniu na bet viskas ne taip blogai, kazkaip ta kepure ant galo susmego biski tik pakilus, visumoj gerai viskas gavosi nu bet man visada kazkaip per vidury kepure iskyla ka bekepciau, gal orkaite kaip nors ne taip veikia
gal kas gali pasakyti, ar ''rafaelo svajonei''(sroves) reikia pastoveti kazkiek,ar galima valgyti po poros valandu? nes snikers torta darau pora dienu pries valgyma, tada buna labai skanus.
Butinai palaikykit Rafaello svajone bent parai. Tegul isigeria kremukas. Is savo patirties pasakysiu - ryte sutepiau, vakare prapjoviau, tai buvo toks dar nestabilus, neisigeres , bet kita diena niam niam niam labai skanus
Daividija, ruosiuos pabandyt Tavo tortuka (Bounty). Idomu, kiek gramu yra kepimo milteliu tam pakely? As turiu tik skarbonkem kepimo miltelius - tai ar cia koks geras a.s. ar daugiau dedasi?
QUOTE(RiMami @ 2009 09 27, 11:42)
mamkaa, pyragas gavosi vat šitą pyragiuką ir aš nusižiūrėjau išsikept bet sakyk kaip su tais kepimo milteliais, tu jų dėjai į tešlą ar ne per teliką kai rodė tai tiiiiiiiiiikrai jų dėjo (net pasižymėjau ), bet kiek nepasakė o recepte duotam iš vis jie nenurodyti Ir kaip manai, kokio dydžio formoj kept reikėtų pilną porciją
as tos laidos per telika nemaciau, tai tikrai nezina udejo tu kepimo milteliu ar ne. tik kompe pamaciau recepta ir nusprendnziau isbandyti, o kepimo milteliu nedejau, nes taip sumasciau, kad visa kelimo darba atlieka kiausiniu baltymai
mano kepimo forma 23 cm, ta ji gavosi pilna auksto pyrago is puses normos
laba ryta... turiu toki klausima, pirma syki noriu daryti tiramisu, ir galvoju ar vietoj masakarpones tiktu ricotos suris, nes nei vieno nei kito niekada nebandziau, nezinau kas per daiktai jie nes akcija ant ricotos buvo, galvoju pabandysiu...
Šokoladinė suflė
Ingredientai:
100 g šokolado
0,5 stiklinės pieno
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai miltų
2 šaukštai margarino
0,5 šaukštelio vanilinės esencijos
taukų formai ištepti
druskos
Kaip gaminti?
Margariną išlydyti, įberti miltų, gerai išmaišyti, nuolat maišant 1-2 min. šildyti. Šokoladą susmulkinti gabalais, sudėti į indelį, įpilti 3 šaukštus pieno ir šildyti maišant ant mažos ugnies, kol šokoladas ištirps. Supilti likusį pieną, išmaišyti, užvirinti ir palaipsniui pilti į indą su sviestu ir miltais. Masę šildyti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol sutirštės ir atšoks nuo indo kraštų. Suberti cukrų ir vanilinę esenciją, užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Sumušti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltymų. Trynius po vieną mesti į šokolado masę, nuolat ją maišant. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos iki labai standžių putų. Jas atsargiai, bet rūpestingai išmaišyti su šokolado mase. Išteptą taukais atsparų karščiui indą užpildyti mase iki pusės aukščio. Tučtuojau įdėti į labai karštą orkaitę ir nepridengus kepti apie 30 min.
Žurnalas "Paragaukite"
Man labai patiko. Labai skanu buvo su vaniliniais ledais. Tiesa, vietoj margarino dejau sviesta.
Ingredientai:
100 g šokolado
0,5 stiklinės pieno
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai miltų
2 šaukštai margarino
0,5 šaukštelio vanilinės esencijos
taukų formai ištepti
druskos
Kaip gaminti?
Margariną išlydyti, įberti miltų, gerai išmaišyti, nuolat maišant 1-2 min. šildyti. Šokoladą susmulkinti gabalais, sudėti į indelį, įpilti 3 šaukštus pieno ir šildyti maišant ant mažos ugnies, kol šokoladas ištirps. Supilti likusį pieną, išmaišyti, užvirinti ir palaipsniui pilti į indą su sviestu ir miltais. Masę šildyti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol sutirštės ir atšoks nuo indo kraštų. Suberti cukrų ir vanilinę esenciją, užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Sumušti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltymų. Trynius po vieną mesti į šokolado masę, nuolat ją maišant. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos iki labai standžių putų. Jas atsargiai, bet rūpestingai išmaišyti su šokolado mase. Išteptą taukais atsparų karščiui indą užpildyti mase iki pusės aukščio. Tučtuojau įdėti į labai karštą orkaitę ir nepridengus kepti apie 30 min.
Žurnalas "Paragaukite"
Man labai patiko. Labai skanu buvo su vaniliniais ledais. Tiesa, vietoj margarino dejau sviesta.
Jamu viena prie kavos
QUOTE(Katu @ 2009 09 29, 01:44)
Daividija, ruosiuos pabandyt Tavo tortuka (Bounty). Idomu, kiek gramu yra kepimo milteliu tam pakely? As turiu tik skarbonkem kepimo miltelius - tai ar cia koks geras a.s. ar daugiau dedasi?
Kadangi as pati niekada nezinau kiek gramu pokeliuose,bet jau seniai darau taip,jei reikia pakelio-1,5 saukstuko,tokio be kaupo,ir visada gerai buna