Na Srove, Tortas be pavadinimo arba naujai pakrikstytas "Sroves tortas" yra . As pirma kart savo gyvenima dariau torta. Ryzausi, nes maziui vieneri ir norejosi kazkaip nustebint baliaunykus Tai va - iskepiau. Aisku kiekis toks, kad valgom savaite Ale gavosi superinis. Aciu uz receptuka
QUOTE(Renatina @ 2009 09 24, 07:42)
Lindau i ta tema, lindau. Bet kad ju ten be galo be krasto daug yra, tai visu fiziskai nesugejau perskaityt O cia kreipiausi nes ten patarima - pasiulyma perskaiciau kad paprastus tortus cia geriau rodyt, o ten tik labai jau super duper
QUOTE(daividija @ 2009 09 24, 09:04)
Del saldainiu mases patarti nieko negaliu,nesu jos dariusi,o su sita dengiu tortus visada,nemanau,kad turetu istizti,tik nekociok labai plonai,o jei virsaus neaptepsi,tau bus nelygus baltinuku virsus,taigi geriau aptepk.is sito aicingo gali padaryti apykakle,tau ji truputi apdzius ir laikysis,tik kai uzdesi,paremk kuo nors,kad igautu forma,nes sukris.
Aciu aciu aciu
QUOTE(Olesta @ 2009 09 24, 11:14)
1. gera bet kokia masė, lengviausia, skaniausia ir dar kokia ten -iausia tai šokoladinė maršmelow saldainių masė...
2. sviestinis kremas tepamas laaaaaabai plonai, taigi jo nepajusi valgant tortą, o norint dengti masėmis, tortą būtina apdengti sviestiniu kremu, plonai tai panašiai 1-2 mmnu iki pusės jei jau labai nelygumai kažkur centimetro ir dengiam. Tik Meian masė nebijo grietinėlės, bet ir jinai turi būti apstingusi. Medučiui pirmiausiai leisk subręsti ir tik paskui denk, kad bręsdamas nesuplėšytų masės...
3. Kalnierių daryti reikėtų iš pastiliažo, o į jį įpylusi aliejaus, padengtum ir marškinius, o masė tokia, kad stačią bet ką padarysi sėkmės
2. sviestinis kremas tepamas laaaaaabai plonai, taigi jo nepajusi valgant tortą, o norint dengti masėmis, tortą būtina apdengti sviestiniu kremu, plonai tai panašiai 1-2 mmnu iki pusės jei jau labai nelygumai kažkur centimetro ir dengiam. Tik Meian masė nebijo grietinėlės, bet ir jinai turi būti apstingusi. Medučiui pirmiausiai leisk subręsti ir tik paskui denk, kad bręsdamas nesuplėšytų masės...
3. Kalnierių daryti reikėtų iš pastiliažo, o į jį įpylusi aliejaus, padengtum ir marškinius, o masė tokia, kad stačią bet ką padarysi sėkmės
torta planuoju kept penktadieni, o puost sestadieni Aciu del sviestinio kremo, reiks bandyt , ziuresiu kaip gausis
Rafaelo svajone
Pabandziau spalvint,nuosirdus aciu Spanguolia,grietinele puost bandziau pirma karta,deja nepavyko,perplakiau,vaziuosiu pas Olesta pamokelem,o skonis man labai saldu,bet as kai suvalkiete,tai nors daug nesusivalgo Vaikai ragavo tik ta dali kur riuzava,o vyras pareiske,kad medutis daug skaniau,tai va visumoj patiko man sis tortas,
Pabandziau spalvint,nuosirdus aciu Spanguolia,grietinele puost bandziau pirma karta,deja nepavyko,perplakiau,vaziuosiu pas Olesta pamokelem,o skonis man labai saldu,bet as kai suvalkiete,tai nors daug nesusivalgo Vaikai ragavo tik ta dali kur riuzava,o vyras pareiske,kad medutis daug skaniau,tai va visumoj patiko man sis tortas,
kepiau ir as ta torta rafaelo,saldus man labai,man medutis labiau patiko
Kepiau sokoladini pyraga su varske
receptas is "IKI receptai". kepiau is puses normos, pabandymui ir tikrai skanus, kita karta kepsiu is visos normos.
Tešla
Margarinas - 250 g
Vanduo - 50 ml
Kakavos milteliai - 30 g
Kiaušinių baltymai - 4 vnt.
Kvietiniai miltai - 400 g
Cukrus - 370 g
Įdaras
Sviestas - 100 g
Varškė, 9 proc. riebumo - 500 g
Cukraus pudra - 250 g
Kiaušiniai - 4 vnt.
Vanilės esencija - 2 lašai
Varškę pertrinkite su sviestu ir cukraus pudra, įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės esencijos ir maišykite, kol masė taps vientisa, bet dar matysis varškės kruopelės. Į puodą dėkite margariną, pilkite vandenį ir šildykite nedidelėje kaitroje, kol margarinas ištirps.
Cukrų sumaišykite su kakava, berkite į skystą margariną ir maišykite, kol ištirps cukrus ir neliks gumulėlių. Palikite atvėsti.
Iki standžių putų išplakite keturių kiaušinių baltymus. Į ataušintą kakavos masę nuolat maišydami berkite miltus. Pabaigoje sudėkite plaktus baltymus ir tešlą gerai išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite į ją šokoladinę tešlą, sukrėskite varškės masę. Varškės sluoksnis turi būti kepimo formos centre, o iš kraštų šokoladinė tešla.
Statykite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 50- 60 minučių 180 laipsnių karščio orkaitėje.
receptas is "IKI receptai". kepiau is puses normos, pabandymui ir tikrai skanus, kita karta kepsiu is visos normos.
Tešla
Margarinas - 250 g
Vanduo - 50 ml
Kakavos milteliai - 30 g
Kiaušinių baltymai - 4 vnt.
Kvietiniai miltai - 400 g
Cukrus - 370 g
Įdaras
Sviestas - 100 g
Varškė, 9 proc. riebumo - 500 g
Cukraus pudra - 250 g
Kiaušiniai - 4 vnt.
Vanilės esencija - 2 lašai
Varškę pertrinkite su sviestu ir cukraus pudra, įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės esencijos ir maišykite, kol masė taps vientisa, bet dar matysis varškės kruopelės. Į puodą dėkite margariną, pilkite vandenį ir šildykite nedidelėje kaitroje, kol margarinas ištirps.
Cukrų sumaišykite su kakava, berkite į skystą margariną ir maišykite, kol ištirps cukrus ir neliks gumulėlių. Palikite atvėsti.
Iki standžių putų išplakite keturių kiaušinių baltymus. Į ataušintą kakavos masę nuolat maišydami berkite miltus. Pabaigoje sudėkite plaktus baltymus ir tešlą gerai išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite sviestu, supilkite į ją šokoladinę tešlą, sukrėskite varškės masę. Varškės sluoksnis turi būti kepimo formos centre, o iš kraštų šokoladinė tešla.
Statykite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 50- 60 minučių 180 laipsnių karščio orkaitėje.
Tortas "bounty".
Recepta radau rusaiciu forume ir labai apsidziaugiau,kad pabandziau ji iskepti,nors jis gal labiau panasu i pyraga negu i torta,bet apsivalgymas labai skani trapi tesla ir tas kremas skanus.Nu visumoj tikrai vertas demesio,ypac jei megstate kokosus
papuosimas nekoks,bet skirtas greitam suvalgymui,vaikai gelytes suvalge tikrai greitai,jos atlaike tik fotosesija
Tesla:
150g minksto sviesto,
1 trynys,
100g cukraus,
1 pakelis kepimo milteliu,
2v.s. kakavos,
1 stikline miltu.
Bounty:
6 baltymai,
1 stikline cukraus,
200g kokosu drozliu,
Kremui;
5 tryniai,
4v.s.be kaupo cukraus,
1 stikline pieno,
200g sviesto,
vanilino,konjako arba romo.
Glazura:
150g grietineels,
150g sokolado.
1.Torto forma isklojame kepimo popieriumi.
2.darome tesla:Inde sumaisome tryni,cukru ir minksta sviesta.Supilame miltus sumaisytus su kakava ir kepimo milteliais.Suminkome tesla.
3.I torto forma dedame 2/3 teslos,paskirstome,truputi uzkeliame krastyelius,likusia tesla ikisame i saldymo kamera.
4.gaminame bounty.baltymus isplakti iki putu,po truputi berti cukru ir plakti,kol baltymai taps standus,kaip morengams.Pabaigoj supilti kokosus irsaukstu ismaisyti.
5.baltymu mase uzkreciame ant teslos ir kisame i ikaitinta 180C orkaite valandai.
6.Istraukiame is orkaites ir paliekame atvesti.
7.gaminame krema:trynius,cukru ir pirna isplakti ir kaitinti vandens voneleje,kol sutirstes,taps kefyro tirstumo.
Atvesiname iki kambario temperaturos.
8.Minksta sviesta issukame iki purumo,po to dedame po sauksta tryniu kremo ir vis plakame,kol bus sudeta vias kremas,ideda vaniles,konjako arba romo(duoda labai gera skoni).
9.Kremu aptepame jau atvesusi pyraga ir dedame saldytuvan,kad kremas sustingtu,po to aptepame glajumi.galite gaminte savo megiama,as dariau ganasa,ir buvo labai skanu.
10.Grietinele uzviriname,suberiame sokolada ir maisome,kol sokoladas istirps,kai atsals,juo aptepame torta.geriausia palaikyti per nakti,bet pas mus nesulaukia,prapjovem vakare,buvo laaaabai skanu
Recepta radau rusaiciu forume ir labai apsidziaugiau,kad pabandziau ji iskepti,nors jis gal labiau panasu i pyraga negu i torta,bet apsivalgymas labai skani trapi tesla ir tas kremas skanus.Nu visumoj tikrai vertas demesio,ypac jei megstate kokosus
papuosimas nekoks,bet skirtas greitam suvalgymui,vaikai gelytes suvalge tikrai greitai,jos atlaike tik fotosesija
Tesla:
150g minksto sviesto,
1 trynys,
100g cukraus,
1 pakelis kepimo milteliu,
2v.s. kakavos,
1 stikline miltu.
Bounty:
6 baltymai,
1 stikline cukraus,
200g kokosu drozliu,
Kremui;
5 tryniai,
4v.s.be kaupo cukraus,
1 stikline pieno,
200g sviesto,
vanilino,konjako arba romo.
Glazura:
150g grietineels,
150g sokolado.
1.Torto forma isklojame kepimo popieriumi.
2.darome tesla:Inde sumaisome tryni,cukru ir minksta sviesta.Supilame miltus sumaisytus su kakava ir kepimo milteliais.Suminkome tesla.
3.I torto forma dedame 2/3 teslos,paskirstome,truputi uzkeliame krastyelius,likusia tesla ikisame i saldymo kamera.
4.gaminame bounty.baltymus isplakti iki putu,po truputi berti cukru ir plakti,kol baltymai taps standus,kaip morengams.Pabaigoj supilti kokosus irsaukstu ismaisyti.
5.baltymu mase uzkreciame ant teslos ir kisame i ikaitinta 180C orkaite valandai.
6.Istraukiame is orkaites ir paliekame atvesti.
7.gaminame krema:trynius,cukru ir pirna isplakti ir kaitinti vandens voneleje,kol sutirstes,taps kefyro tirstumo.
Atvesiname iki kambario temperaturos.
8.Minksta sviesta issukame iki purumo,po to dedame po sauksta tryniu kremo ir vis plakame,kol bus sudeta vias kremas,ideda vaniles,konjako arba romo(duoda labai gera skoni).
9.Kremu aptepame jau atvesusi pyraga ir dedame saldytuvan,kad kremas sustingtu,po to aptepame glajumi.galite gaminte savo megiama,as dariau ganasa,ir buvo labai skanu.
10.Grietinele uzviriname,suberiame sokolada ir maisome,kol sokoladas istirps,kai atsals,juo aptepame torta.geriausia palaikyti per nakti,bet pas mus nesulaukia,prapjovem vakare,buvo laaaabai skanu
Kopijuoju daividijos Bounty į savo archyvą, turėtų būt labai skanu
Tik klausimas, kada ir kur dėti likusią 1/3 tešlos, kur kameroj?
Tik klausimas, kada ir kur dėti likusią 1/3 tešlos, kur kameroj?
QUOTE(G.Jurgita @ 2009 09 26, 11:18)
Kopijuoju daividijos Bounty į savo archyvą, turėtų būt labai skanu
Tik klausimas, kada ir kur dėti likusią 1/3 tešlos, kur kameroj?
Tik klausimas, kada ir kur dėti likusią 1/3 tešlos, kur kameroj?
Ups persiprasau,eilini karta nedarasiau,dievazi man gydytis reikia
ta tesla is kameros uztarkuojam ant baltymu su kokosu ir tada jau kepam.
QUOTE(daividija @ 2009 09 26, 15:19)
Ups persiprasau,eilini karta nedarasiau,dievazi man gydytis reikia
ta tesla is kameros uztarkuojam ant baltymu su kokosu ir tada jau kepam.
ta tesla is kameros uztarkuojam ant baltymu su kokosu ir tada jau kepam.
Dabar tvarka O gydytis dar gal nereikia
kepiau Srove torta - sokoladinis biskvitas super, o baltasis biskvitas man per kietas, kita karta deciau per puse maziau miltu.. beje jis kaniausias buvo tik trecioje dienoje ( gabaliuka buvau uzsislepus)
Kadangi labai atsirado nemažai susidomėjusių svočios torto sudėtimi, tai rašau, bet nežinau kokio pavadinimo, gal tiesiog vaisinis tortas receptuką davė Asseni
Grietinininiams biskvitams:
1 kiaušinis
3/4 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
200 g grietinės
1 a.š. sodos
kiaušinį išplakti su cukrumi, sodą nugesinti grietinėje ir supilti į plakinį, dar paplakti ir pabaigoj susijoti miltus , lėtai išplakti, į skardą tiesti kepimo popierių, kepti 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių... man asmeniškai labai skanu, kai įlašinu vanilės ekstrakto....
pertepimui: Jūsų mėgiami vaisiai (žali, konservuoti) ir grietinėlė (1,5 indelio pertepimui ir kažkur 300 g puošimui jei puošiame ja). Dideliam indeliui grietinėlės dedu 60-80 g cukraus priklausomai nuo vaisių rūgštumo ar saldumo, truputėlį citrinos rūgštelės....
torto surinkimas: biskvitas, vaisiai, grietinėlė, biskvitas, vaisiai, grietinėlė, taip kol sutepu 4 biskvitus iš vienos normos gaunasi 1,5 kg tortukas
paprasta, bet greita ir skanu, pakankamai gaivu:
atsiprašau bet pjūvį turiu tik nepuošto torto
iš vienos normos tešlos gaunasi 4 biskvito sluoksniai 18 cm skersmens . Kepu per du kartus, tiksliau turiu dvi skardeles ir kepu jose per pusę padalinusi tešlą
Grietinininiams biskvitams:
1 kiaušinis
3/4 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
200 g grietinės
1 a.š. sodos
kiaušinį išplakti su cukrumi, sodą nugesinti grietinėje ir supilti į plakinį, dar paplakti ir pabaigoj susijoti miltus , lėtai išplakti, į skardą tiesti kepimo popierių, kepti 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių... man asmeniškai labai skanu, kai įlašinu vanilės ekstrakto....
pertepimui: Jūsų mėgiami vaisiai (žali, konservuoti) ir grietinėlė (1,5 indelio pertepimui ir kažkur 300 g puošimui jei puošiame ja). Dideliam indeliui grietinėlės dedu 60-80 g cukraus priklausomai nuo vaisių rūgštumo ar saldumo, truputėlį citrinos rūgštelės....
torto surinkimas: biskvitas, vaisiai, grietinėlė, biskvitas, vaisiai, grietinėlė, taip kol sutepu 4 biskvitus iš vienos normos gaunasi 1,5 kg tortukas
paprasta, bet greita ir skanu, pakankamai gaivu:
atsiprašau bet pjūvį turiu tik nepuošto torto
iš vienos normos tešlos gaunasi 4 biskvito sluoksniai 18 cm skersmens . Kepu per du kartus, tiksliau turiu dvi skardeles ir kepu jose per pusę padalinusi tešlą
Nesuprantu, kada as pasivysiu visus kepinius iskept, nes vis dedat ir dedat skanestus... dabar i sarasa ideti jau sekantys Sroves ir daividijos tortai...