Sveikos
Kadangi sergu ir sedziu namie, tai nusprendziau parasyti
.
Taigi,
1. Kepiau praeitoje savaiteje varskes apkepa ( pagal biski kitoki recepta nei visada kepdavau ). RECEPTAS:
http://sigitosvirtuv...apkepas-26.html .
Recepte parasyta deti 4 v.s. cukraus, dejau beveik 5,5 v.s. ir tai nebuvo persaldu, kita karta deciau gal kokius 7
, bet istikruju, receptas liuksiskas !!!
2. Dar savaiteje praeitoje kepiau "Obuoliu pyraga su manu krupomis"
pagal sita recepta:
QUOTE(Gardee @ 2009 08 31, 15:20)
kepiau ir aš obuolių pyragą
labai lengvutį
receptą radau
Panelės žurnale:
10 obuolių (užtenka ir kokių 7-8)
2 stiklinės manų kruopų
2 stiklinės miltų
2 stiklinės cukraus (aš dėjau vieną su trupučiu - tai visiškai pakako)
200g sviesto (tinka ir margarinas)
gaminti laaabai paprasta: obuoliukus skiltelėmis supjaustyt. sumaišyti miltus, cukrų, manų kruopas (aš dar dedu vanilinio cukraus).
tada paimti kepimo formą, apdengti folija ir pabarstyti miltų/manų/cukraus mase. ant viršaus obuoliai, poto vėl miltų masė, vėl obuoliai ir pabaigoj dar ta miltų masė. ant viršaus išdėlioti obuolių skilteles ir sviestą sutrupint ir irgi išdėlioti. tiesa, dar barsiau ant viršaus cinamono
kepiau 40-45min, 190 laipsnių orkaitėj
gaunasi tikrai skanus ir nereikia nei kiaušinių, nei pieno ar vandens.
dar tiesa čia dėjau slyvų šiek tiek
Is tikruju pyragas gavosi skanus, tik biski jau su norma tai apsizioplinau
kaip nepagalvojau, kad gausis tiek daug, tai teko kept is 2 kartu, nu bet nieko
3. Dar praeitoje savaiteje kepiau sausainiukus
Pagal sita recepta:
http://forelle.bloga...namonu-226.html
Mano nuotrauka:
Ir kaip sakoma: paprastumas genialume !
Labai skanus ir greitai paruosiami
Ir 4. Siandiena isbandziau keksiukus (pirma karta) pagal sita recepta:
QUOTE(Katu @ 2009 09 23, 22:03)
Savo ribotų galimybių virtuvėj pabandžiau iškept keksiukus. Radau receptą kažkokioj knygoj iš operos "Išlikime liekni". Juose nėra riebalų, mažai cukraus ir nesideda kiaušinių tryniai (tipo, cholesterolio bomba). Keksiukai, kurių sudėtyje yra sviesto, aliejaus, man kur kas skanesni, bet ir šituos valgyt galima
Jie gavosi tokie truputį "guminiai", vakar sunkiai atsiplėšė nuo popierėlių, bet šiandien kažkaip paskanėjo. MB juos pašildžiau mikrobangėj, perpjoviau pusiau ir uždėjau gabalėlį sviesto. Sakė, kad skanu...
Cinamoniniai-rasinų keksiukai
(Jumbo Cinnamon-Raisin Muffins)
1 1/2 puodelio rupaus malimo miltų arba nebalintų miltų
1/2 puodelio nebalintų miltų
1/2 puodelio rudojo cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1/2 a.š. druskos
1/4 a.š. valgomosios sodos
1/2 a.š. muskato riešuto miltelių
3/4 puodelio razinų
2 didelių kiaušinių baltymai
1 puodelis neriebaus natūralaus ar vanilės skonio jogurto
1 V.Š. klevų sirupo
1 a.š. vanilės ekstrakto
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruoškite keksiukų formeles (receptas nurodytas šešiems dideliems keksiukams).
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, druską, sodą, muskato riešutą. Įmaišykite razinas.
Mažesniame dubenyje išplakite kiaušinio baltymus iki stangrumo. Įdėkite jogurtą, klevų sirupą, vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.
Supilkite kiaušinių masę į miltų mišinį ir išmaišykite atsargiai, kad neliktų sausų miltų gumulėlių.
Supilkite tešlą į keksiukų formas ir kepkite 35 min. Jei darysite 12 standartinių keksiukų, kepimo laiką sumažinkite iki 25 min.
P.S. Aš neturėjau muskato riešuto, tad apsiėjau be jo. Kiaušinius dėjau su tryniais, nes buvo gaila išmest
Tešla gavosi man labai kieta, tad dadėjau daugiau jogurto, jį naudojau vanilininį. Miltus visus dėjau paprastus, nes kitokių neturėjau, gal už tad ir tešla gavosi minkoma. Dariau 12 keksiukų ir kepiau apie 30 min.
Na, keksiukai gavosi skanus, taciau as juos biski kitaip pavadinciau
Ale "Duoniniai - cinamoniniai - razinu keksiukai" istikruju ir man labai patiko, kad nera jokio sviesto ir panasiai
seip tikrai skanus
Ir dar norejau paklausti, merginos, kur perkate keksiuku popierines formeles ir kokias?
Man draugas rado kaskur tokias -
bet kaskaip sunkiai tie popiereliai atsilupa
gal kokias geresnes perkate?