QUOTE(meduolytee @ 2009 09 15, 21:51)
receptuka ir nuotraukyte prasom nesti cia
Sviestiniai sausainiai su džemu
Reikia:
* 113 g. kambario temp. sviesto
* 70 g. cukraus pudros
* 1/4 a. šaukštelio druskos
* 1 a. šaukštelio vanilės ekstrakto
* 175 g. miltų
* aviečių - mėlynių džemo (pasirinktinai)
Sviestą išsukti su cukraus pudra, druska bei vanilės ekstraktu iki purios masės. Galima išsukti mikseriu arba mediniu šaukštu. Aš sukau rankomis. Kai išgaunam purią masę sukant po truputį supilam persijotus miltus. Suminkome masę ir iš jos atgnybus gabalėlį tešlos formuojame apie 2,5 cm. kamuoliukus. Juos šiek tiek suplojame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 180°C temp. orkaitėje apie 10 min. po to išimame, padarome viduryje įdubimą, įdedame džemo ir vėl kepame apie 5 min. kol gražiai pagels. Atvėsiname ant grotelių.
Levandiniai - citrininiai sausainėliai
Reikia:
* 14 v. šaukštų (210 g.) kambario temp. sviesto
* 3/4 stiklinės cukraus pudros
* 1 kiaušinio trynio
* 1 v. šaukšto džiovintų levandų žiedelių arba 1/2 v. šaukšto šviežių žiedelių
* 1 citrinos žievelės
* 1,5 stiklinės miltų
* 3 v. šaukštai bulvių krakmolo
* žiupsnelio druskos
Dubenėlyje sviestą išsukti su cukraus pudra, įmušti kiaušinio trynį, suberti levandos žiedelius, tarkuotą citrinos žievelę bei žiubsnelį druskos, sukant palaipsniui suberti persijotus miltus bei krakmolą. Suminkyti tešlą į 3-5 cm. skersmens dešrą, padalinti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 2 val. (tešla gali stovėti šaldytuve iki 3 dienų). Atvėsusią tešlą supjaustyti apie 5 mm. storio griežinėliais, sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepti 170 °C temp. apie 12-15 min. Išimti ir atvėsinti ant grotelių.
Rekomenduoju!
daugiau nuotrauku bei mano ispudziau, kurie sausaineliai skanesni mano bloge