B.A. labai jau gaiviai atrodo, o spalvos kokios fainos
aš irgi atnešu tik nežinau kaip pavadinti
nes sudėjau ką turėjau ir gavosi ne Rafaelo svajonė, bet Karamelinė svajonė
o torto atsiradimo istorija tokia, kad vakar šaldytuve turėjau vieną indelį grietinėlės su šiandien besibaigiančiu galiojimo laiku, išpilti gaila, o kažko naujo pirkti pertepimui nei laiko nebuvo vakare vėlai, nei noro po kelionės, taigi apėjau visas spinteles ir štai ką gavau:
biskvitą kepiau Rafaelo svajonės torto, tik cukraus ir miltų pamažinau, taigi biskvitui ėmiau
5 XL kiaušinius
200 g cukraus
200 g miltų
vanilės kvapų aliejiniu pavidalu iš akies
kepimo miltelių 1,5 arb. šaukštelio
57 g aliejaus
kiaušinius išplakiau su cukrumi ir vanilės kvapais, plakdama įpyliau aliejaus, dar paplakiau, tada susijojau miltus ir gerai permaišiau šaukštu. Ėmiau didelę skardą, patepiau aliejumi, supyliau visą tešlą, kepiau 190 laipsnių temperatūroje 15 minučių....
ataušusį biskvitą supjausčiau į 4 dalis...
kremui išplakiau 450 g grietinėlės be nieko, į ją įdėjau kambario temperatūros Rududu indelį (nepilnas, koks šaukštas buvo nuimtas) ir šaukštu įmaišiau į grietinėlę, ten pat įpyliau apie 50 g kokoso drožlių, viską permaišiau....
sulaistymui ėmiau 2 citrinų sultis, apie 180-200 ml virinto vandens, 1 a.š. cukraus, sirupo viso nesupyliau, nes biskvitas buvo nepažįstamas, o būtų nepamaišę ir gausiau sulieti, bet ir taip labai skanu, kitą kartą drąsiai laistysiu daugiau...
torto surinkimas:
biskvitą sulaisčiau sirupu, pertepiau, grietinėlės-rududu kremu, uždėjau antrą biskvitą, užpyliau 100 g šokolado tirpinto ant garų vonelės su 4 šaukštais pieno kaip juodam miškui, vėl biskvitas, vėl laisčiau, vėl grietinėlės kremas, per naktį pastovėjau, ryte skaniausias tortas
bus kartojamas ne kartą
Daryk žmogui gera, tik nesitikėk, kad Tau bus atmokėta tuo pačiu...