Misko uoga ,Šaunuolė tu , Balionėlis tau
Tik glavoju iš kur dbr gauti aviečių ir žemuogių
O aš nesu kepėjėle didelė , bet paskutiniu metu labai ,,pasinešiau'' ant to , tai ir vakar ir šiandien kepiau sausainius savo broliukui
Tai vat pirmieji sudėtingesni ir reikalauja daug produktų ir darbo nemažai prie jų , bet gaunasi labai didelis kiekis pavadinau juos ,,Karališkais sausainiais''
Jie labai saldūs, tai tinka TIK labai dideliems smaližiams
Receptas Sausainiai su šokoladu
400g miltų
7g keipimo miltelių (maždaug 1 arbatinis šaukštelis)
žiupsnis druskos
225g sviesto
260g smulkaus cukraus
170g rudojo cukraus
3 kiaušinių
400g šokolado gabaliukų
Persijokite miltus į indą, suberkite druską bei kepimo miltelius.Sviestą, smulkų bei rudąjį cukrų sudėkite į kitą indą ir plakite, kol pasidarys puri masė. Per kelis kartus į sviesto masę supilkite kiaušinius, kiekvieną kartą pilant gerai išmaišykite, kol susidarys vientisa masė. Į šią išplaktą masę supilkite likusius produktus: persijotus miltus, druską, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Supilkite šokolado gabaliukus ir atsargiai sumaišykite. Padalinkite tešlą į 75g porcijas ir išdėliokite jas ant kepimo popieriaus. Aš prieš sverdamas tešlą palaikiau ją šaldytuve, kad kiek sustandėtų, bet to daryti nebūtina, galite paprasčiausiai kabinti šaukštu ir krėsti ant skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite sausainius įkaitusioje orkaitėje, kol sausainių kraštai paruduos, maždaug 15-20 minučių. Neperkepkite sausainių, jie turėtų būti minkštoki, o ne sausi ir trapūs. Ištraukite sausainius iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Nepamirškite , kad kaip dedate sausainius reikia juos dėti toliau vienas nuo kitos nes jie labai pliačiasi
Aš juos dar iki pusės pirkiau į karštą šokoladą ir apibarsčiau pabarstais
Bet tai yra visiškai nebūtina
O kiti sausainukai labai primityvus, trbt visi juos kepate
Cukrinukai su cinamonu
Receptas iš čia
http://forelle.bloga...namonu-226.html