Sveikos,as vel su tortuku,imesiu tik gabaliuka,bet galiu pasakyt-skonis dieviskas
mano pilvukas dziaugesi ji valgydamas.
Neapsakomai skanus biskvitas,purus,tirpsta burnoj,o kremai...Na,zodziu,labai dziaugiuosi,kad ji suradau ir isbandziau.
taigi,
Tortas su mangu kremu ir sokoladiniu-karameliniu musuBiskvitas:
9 kiausiniu tryniai,
120g cukraus,
4 kiausiniu baltymai,
25g cukraus,
50g kakavos milteliu,
68g miltu,
45 g istirpinto ir pravesinto sviesto.
Ikaitinti orkaite 185C.Istepti riebalais ir istiesti kepimo popieriumi torto forma(30Cm).
Persijoti miltus su kakava ir padeti i sali.
Isplakti kiausiniu trynius su 120g cukraus iki baltumo ir standumo,nepatingeti ir plakti,kol tryniai tikrai taps balti.
Isplakti baltymus iki standumo,letai suberti 25g cukraus ir plakti kol mase taps standi,kaip morengams.
1/3 baltymu sudeti i tryniu mase,is leto ismaisyti metaliniu saukstu,sudeti miltus su kakava,ismaisyti atsargiai,tada supilti likusius baltymus,viska ismaisyti ir supilti i paruosta forma.Kepti 10-12min.
Atsaldyti.
Sulaistymui100ml vandens uzvirinti ideti cukraus pagal skoni ir ipliti romo.Atsaldyti.
Mango musui:
2 kiausiniu tryniai,
65g cukraus,
50ml vandens,
4g zelatinos,
300g mangu piure,
175g grietineles.
Uzmerkti zelatina su dviem saukstais vandens.
Grietinele isplakti iki standumo ir padeti i saldytuva.
Cukru ir vandeni supilti i maza puoda ant vidutines ugnies,uzdengti ir virti,kol cukrus istirps.Atidengti puoda ir virti sirupa,kol pasieks 238c,cia kaip beze darymui.
kai sirupas bus gatavas,istirpinti zelatina.
Trynius isplakti ir is leto plakant pilti karsta sirupa(tikrai trynius ne baltymus!),toliau supilti zelatina ir plakti,kol mase patrigubes ir taps tirsta.
Supilti mangu tyre,ismaisyti ir imaisyti isplakta grietinele.
Sokoladinis karamelinis musas:
150 g cukraus,
45 ml vandens,
42 g sviesto,(kambario temperaturos)
340 ml grietineles(atskirti-250 plakimui,90 uzkaitinimui)
255 g pienisko sokolado.
vandens voneleje istirpinti sokolada.Padeti sonan.
Uzkaitinti 90ml grietineles ir padeti siltai,kol isvirs cukraus sirupas.
Cukru ir vandeni uzkaisti ant vidutines ugnies ir virti,kol taps grazios auksines splavos,sudeti sviesta,tik atsargiai,sviestas ims spragseti,supilti karsta grietineles ir maisyti,kol viskas istirps ir bus karamele.
Supilti karamele i sokolada,ismaisyti kol taps lygi vientisa mase.
Atvesinti iki kambario temperaturos ir sudeti isplakta grietinele.
Torto surinkimas:
Biskvita perpjauti per puse.
Viena biskvita deti torto forma nuimamais krastais,sulieti sirupu,uzpilti mangu musa,padeti i saldytuva,kad apstingtu,tada uzpilti sokoladini karamelini musa ir uzdengti likusiu biskvitu,ji sulaistyti.
As niekuom nepuosiau,man ten jau visko pakanka.
I mangu musa dejau daugiau zelatinos,nes pasirode,kad bus skystoka ir neklydau,tai drasiai galite ideti ir 8 g.del viso pikto.