Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

Varnike, ar galetum kiek placiau paaiskinti apie jungtines veiklos partnerystes sutarties sudarymp prasme/ esme ir t.t.? blush2.gif
Na, pas mus situacija tokia: as, sesuo ir tetis esame vieno z.u. paskirties sklypo savininkai (bendrasavininkai). Tetis turi ukininko pazymejima ir, man atrodo, gauna ismokas is ES (uz ka konkreciai - tiksliai nzn).
Ta zemes sklypa perspektyvoje galvojame issidalinti i atskirus.
Mes su vyru man priklausancioje dalyje norime pasistatyti sodyba (nedideli vasarnami). AR gerai mastau, kad mano vyras galetu su mano Teciu pasirasyti jungtines veiklos partnerystes sutarti ir taip jam bus lengviau gauti ukininko pazymejima? O tada jau ir sodybos statybu leidimus bus galima gauti?....

QUOTE(varnikė @ 2009 09 30, 12:23)
ar yra čia pas mus niekur nedirbančių ūkininkų. kaip tuomet su mokesčiais valstybei? Girdėjau, kad apie 1000lt per metus reikia i sodrą sumokėti. Gal darbo birža nuo jų išgelbėtų  g.gif
Papildyta:
Turiu padėkot forumiečiui Kindziuliui, kad išgelbėjo nuo nereikalingų išlaidų už ūkininko pažymėjimą. Sukau sukau galvą, kaip man reiktų tą pažymėjimą gauti, Kaune šiais metais organizuoja tik Mastaičiuose, čia negalima išsilaikyti externu, 2 menesius turėčiau kasdien ten važinėt ir sėdėt paskaitose. Jau buvau nusprendus į Aukštadvarį važiuoti eksternu laikytis. Bet pasirodo yra daug paprastesnis būdas bigsmile.gif pasirašyti jungtinės veiklos partnerystės sutartį su jau esančiu ūkininku. tad apsiginklavus įstatymais šiandien bėgau į Kauno r. savivaldybę. Iš pradžių galvojau, kad į partnerius imsiu labai stambų ūkininką uošvį  biggrin.gif  bet man paaiškino, kad tokiu atveju uošvis netektų visų lengvatų kurui ir t.t. nes reiktų mane padaryti pagrindiniu partneriu. Tad su savivaldybės darbuotoja archyvuose atkasėm, kad mano močiutė prieš keturis metus buvo karvę įregistravus, kadangi jai jau gerokai daugiau nei 50metų, pažymėjimo jai jau nereikia, tad sudarysiu sutartį su ja. Davė sutartį, liepė užpildyt, mums su močiute pasirašyt, ir su žemelės dokumentais abiejų pasais man tą sutartį pristatyt. Jos net nereikės į Kauną vežtis.

Atsakyti
QUOTE(Bytaute @ 2009 09 30, 14:56)
Varnike, ar galetum kiek placiau paaiskinti apie jungtines veiklos partnerystes sutarties sudarymp prasme/ esme ir t.t.?  blush2.gif
Na, pas mus situacija tokia: as, sesuo ir tetis esame vieno z.u. paskirties sklypo savininkai (bendrasavininkai). Tetis turi ukininko pazymejima ir, man atrodo, gauna ismokas is ES (uz ka konkreciai - tiksliai nzn).
Ta zemes sklypa perspektyvoje galvojame issidalinti i atskirus.
Mes su vyru man priklausancioje dalyje norime pasistatyti sodyba (nedideli vasarnami). AR gerai mastau, kad mano vyras galetu su mano Teciu pasirasyti jungtines veiklos partnerystes sutarti ir taip jam bus lengviau gauti ukininko pazymejima? O tada jau ir sodybos statybu leidimus bus galima gauti?....

Man aiškino, kad tas asmuo su kuriuo sudarysi sutartį neteks visų privilegijų, dotacijų kurui ir t.t. nes mane jis automatiškai padaro pagrindiniu partneriu. Jūsų atveju tėtis netektų tos paramos iš ES. Nors man tai čia truputį absurdiškai skamba, pačioj sutarty niekur neparašyta, kad aš tampu pagrindine partnere, viskas per pusę. Ai painus reikalas iki negalėjimo doh.gif Patariu pirma išsidalint tas žemeles, kad jūsų sklypas būtų visai atskirai nuo sesers ir tėčio, nes jei sugalvos sesuo statytis, tai jau negalės tokiu atveju du namai vienam sklype. O tik po to registruotis ūkį. Pasiieškosi kokia močiutę, nebūtinai giminę ir su ja sudarysi sutartį.
Atsakyti
Sveiki visi, matau nestovi reikalai vietoje pas jumis.

O pas mus stovi. Pradejom keliaut po visokias institucijas (priminsiu - norejom atkurti sodyba kadaise buvusia). Tai zemelapiai kaip tycia dinge visokie ir pan. Tai ka susiveikem archyvo israsa, kad tenais buvo namas ir tvartas. Ir dar sena projektu zemelapi kazkoki, kur pazymeta sodybos teritorija.

Nulekem i savivaldybe su tais popieriais, sakom kaip nors. O pasirodo niekaip. Mum pasake, kad turi buti pamatai. Ir net esant tiem pamatam tai dar reiktu ant ju keliu plytu. Sako ne pats lengviausias(ir pigiausias) budas, sako eikit geriau kaimo pletros projekta daryt. Na dar ten priprasokojo, kad reiktu per visokius teismus ir pan ir mum jau atsoko fantazija su sodybos atkurimu. Ir dar kai netoliese draustinis tai gamtos apsauga gali kliuti.

Nezinau kaip kitiem pavyko, bet mum neiseina.

Tai vat anksciau KP buvo galima pasidaryti per 4 men. Dabar jau pavirto i metus. Be geodeziniu nei zingsnio, nei salygu neduoda be ju. Tad pradedam viska nuo pradziu ir ieskosim kas mum geodezinius darys verysad.gif
O jau kaip baisu rinktis kas KP darys tai isvis... doh.gif O gal kas nori rekomenduot kas kaune KP daro?
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2009 10 01, 13:14)

Na matau, Levanda, kad tikrai jums nesiseka doh.gif O kokiu sąlygų jums neduoda? Kaimo plėtros projektui ar statybom jau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2009 10 01, 11:14)
Be geodeziniu nei zingsnio, nei salygu neduoda be ju. Tad pradedam viska nuo pradziu ir ieskosim kas mum geodezinius darys  verysad.gif
O jau kaip baisu rinktis kas KP darys tai isvis...  doh.gif  O gal kas nori rekomenduot kas kaune KP daro?

Su tais geo tai tikra nesamone, tapo kaip privalomas dalykas! prasytu topo tai suprasciau, pagal ja geriau matosi esama situacija sklype. nors gal bijo, kad neisduotu salygu sklypui kurio dalis gali buti ir kaimynu, pvz. jei blogai padaryti preliminarus matavimai g.gif pastatysit pagal salygas nama 3m nuo kaimyno, o kai kaimynas pasidarys geo paaiskes jog puse namo ant j sklypo lotuliukas.gif
Man geo ir topo dare kaunieciai, jau rasiau jog greit susisuko. topo per 2d., geo per nepilna men., bet KP jie nedaro schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 10 01, 11:44)
Na matau, Levanda, kad tikrai jums nesiseka doh.gif O kokiu sąlygų jums neduoda? Kaimo plėtros projektui ar statybom jau g.gif

Kaip ten sako nepamenu tiksliai, bet kuo daugiau pastangu tuo geresni rezultatai. Ranku nenuleidziam ir keliaujam toliau smile.gif O salygu tai isvis jokiu neduoda, nors konkreciai tai KP salygu.

QUOTE(serzas @ 2009 10 01, 13:02)
Su tais geo tai tikra nesamone, tapo kaip privalomas dalykas! prasytu topo tai suprasciau, pagal ja geriau matosi esama situacija sklype. nors gal bijo, kad neisduotu salygu sklypui kurio dalis gali buti ir kaimynu, pvz. jei blogai padaryti preliminarus matavimai  g.gif pastatysit pagal salygas nama 3m nuo kaimyno, o kai kaimynas pasidarys geo paaiskes jog puse namo ant j sklypo  lotuliukas.gif
Man geo ir topo dare kaunieciai, jau rasiau jog greit susisuko. topo per 2d., geo per nepilna men., bet KP jie nedaro  schmoll.gif

Man tai kas bjauriasia sitame reikiale, tai kad reikia viso ploto daryti matavimus. Tai gerai kad kokiu 10ha nepirkome, o tai kai detu 10tuks tai noras dingtu. Arba tektu pirma dar zeme atidalint. Su 2 ha dar kaip nors, ir tai jau skauda unsure.gif

Papildyta:
Va prisirinkau sarasiuka kas daro ir geodezinius ir KP. Tai reiks suskambinti kas pigiau ir greiciau. O po to prasysim kad pradziai tik geodezinius darytu. Jei patiks kaip geodezinius darys tuomet tures garbes ir musu KP daryti biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
Levanda tai atejote vel i pradini taska unsure.gif
Po savo patirties, galiu pasakyti kad geodeziniai labai reikalingi. mano sklypas buvo su pleminariais matavimais, tai atlikus tiksliuosius truko aru (daba nebepamenu, tingiu i dok ziureti. berods 4). taigi neduok D troba savo sumastysi statyti toje vietoje (nu aisku tikimybe maza kad is viso hektaro buciau issirinkus butent ta vieta, nors ka gali zinot).
Atsakyti
Sveiki,mano istorija su KP kolkas tokia:prasyma salygoms issiimti parasiau sausio pr.,salygas turejau vasario pab.,projekta ruosti pradejo liepa,nes kol nesusitvarkiau su miskininkais(vieta,kur zadu statyti pagal juos buvo miske doh.gif ),niekas neapsieme.Rugsejo pabaigoje KP uzregistruotas pas gamtosaugininkus(KRAAD) tikrinimui.Tikrinimo pradzios liepe laukti menesiuka.Laukiu.Sklypas patenka i vandens telkinio apsaugos zona,o statyti noriu arciau nei 100m nuo kranto,tai mastau mastau.gif ,kad krize greiciau pasibaigti gali,negu pabaigsiu reikalus su valdininkais.Kazkas teisingai pastebejo,kad Lietuva valdo ne prezidentas,ne vyriausybe,ne bankai ar dar kas nors,o jonelis is 305 kabineto,tai jisai sprendzia ka zmogus turi daryti.
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2009 10 01, 16:06)
Man tai kas bjauriasia sitame reikiale, tai  kad reikia viso ploto daryti matavimus. Tai gerai kad kokiu 10ha nepirkome, o tai kai detu 10tuks tai noras dingtu. Arba tektu pirma dar zeme atidalint. Su 2 ha dar kaip nors, ir tai jau skauda  unsure.gif

Papildyta:
Va prisirinkau sarasiuka kas daro ir geodezinius ir KP. Tai reiks suskambinti kas pigiau ir greiciau. O po to prasysim kad pradziai tik geodezinius darytu. Jei patiks kaip geodezinius darys tuomet tures garbes ir musu KP daryti  biggrin.gif

Na 2ha topo kaina manau ne daug skirsis nuo mano 1.71ha
jei darysit geo ir tik po to topo, tai manau bus brangiau. iskarto uzsakai paketa paslaugu ir padaro pigiau vienu vaziavimu. tik tiek, kad pas jus salia sklypo draustinis, tai geriau gauti salygas ir bus matyti ar isviso prireiks tos topo
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 10 03, 23:23)
Na 2ha topo kaina manau ne daug skirsis nuo mano 1.71ha
jei darysit geo ir tik po to topo, tai manau bus brangiau. iskarto uzsakai paketa paslaugu ir padaro pigiau vienu vaziavimu. tik tiek, kad pas jus salia sklypo draustinis, tai geriau gauti salygas ir bus matyti ar isviso prireiks tos topo

Taip butu pigiau, tik neskubam mes dar su topo... kaip nors jau ten.

Atsakyti
Tai stai penktadieni skambinau ieskojau kas uz kiek ir kaip daro. Veiksmas Kaune. Plotas 2ha

Sakau idesiu savo tyrinejimu ataskaita, gal kam prireiks.

Issirinkau is saraso kas daro ir geodezinius ir KP. Nekreipiau demesio i visokiam indv. im. ir pan. Ziurejau tik uab, ir dar ziurejau kad turetu savo www. Zodziu kad atrodytu rimta firma, o ne zmogelis kuriam reikia papildomu pajamu ir kuris neskubetu man tvarkyti visko. Be to tokie zmogeliai ir patirties gali mazokai turet.

Tai issirinkau stai ka:

Viriga
Nepatiko, nors ir pigiausiai KP pasiule. Praeita kart norejau pas juos darytis tai siule dovaneliu pirkti ir pan. Be to susitikus ir kaina pakilo KP. Labai nepatiko pokalbis telefonu. Neaiskiai snekejo tai nesuprantant galima pagalvot kad KP per menesi jie padarytu.
KP 1000lt
Geo 600lt

Hidroprojektas
Isbraukiau, nes su geodeziniais isgasdino. Sako gali trukti ilgiau nei KP, nes savivaldybej dok guli. Kitur irgi buvo uzsimine panasiai, bet is snekos ispesiau atsakyma:' nezinau, gal dabar jau ir ne taip ilgai'. Isvada - mazai tokio darbo atlieka ir mazai jis jiem rupi.
KP 2500
Geo 500

Dagrame
Uoj kokie branginykai! Net nenoriu daugiau komenntuoti smile.gif
KP 3000 +pvm
Geo 1000 +pvm

Inventora
Galvojau nepaleis manes, kai paskambinau. Ispasakojo visokiu istoriju ir pan. Gal ir gerai kas nesigaudo visame procese. Bet as jai kartoju - zinau visa eiga, zinau kaip kas ir pan. O ji vistiek savo.... Galiausiai ir kaina tikrai solidi ir ne musu kisenei.
KP 2000+pvm
Geo 800+pvm

NT gidas
Patiko, kogero eisim pabendraut placiau su jais. Snekejo konkreciai ir taupe mano tel saskaita biggrin.gif 4u.gif Kainors tikrai normalios ir dar uzsimine, kad susitikus dar kogero nuleistu.
KP 1500
Geo 800

Geodezininkai
Patiko. Vienas faktas geras, kad netoli musu namu tai daznai uzvaziuotume paziuret eiga, kitas faktas kainos tokios puse velnio... KP brangokas, bet manau susitiksim paziuresim ka sakys. Be to geo pasiule pigiausiai, tai gal tik ta pas juos darysim... nenusprendem dar. unsure.gif
KP apie 2500
Geo 500

Kaip ir viskas, tikiuosi kam nors pravers mano rastai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2009 10 05, 08:45)

o as maniau, kad pigiai geodezinius pasidariau 1300 doh.gif
Atsakyti