Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(varnikė @ 2009 09 24, 15:18)
bet ar galės jis su ta saliarka važiuoti, juk ūkininkas tai ne jis bus

Gales, jug stambus ukininkai nevairuoja visu savo turimu agregatu, bet i juos pila saliarka zalia ax.gif Pazystamo uosviene turejo zemes tai jisai pirkdavo saliarka vietoj jos ir pildavo i savo technika, tik ta kad galetu pirkti i degaline vezdavsi igaliavima.

QUOTE(iewike @ 2009 09 24, 16:37)
tai jei ir jis ukininkas bus, i lengvaja masina negalima pilti.... Tik i kombaina.

Galima pilti ir i lengvaja masina, bet tik viena, tipo ja reikia uzrasyti jog ji naudojama ukio reikalams ir birbeni papigiam. nors gali buti daug kas ir pasikeite, bet pries kokius 5 metus buvo taip.
Atsakyti
o tai kur ja reikia uzrasyti, kad naudoji ukio reikalams?
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2009 09 24, 20:19)
o tai kur ja reikia uzrasyti, kad naudoji ukio reikalams?

Nezinau ax.gif gal yra kazkokie inventorizacijos zurnalai, o gal reikia kazkur vaziuoti g.gif na reiktu klausti kieno nors kas turi kombaina ar traktoriu, kur jie uzraso juos kad galetu naudoti zalia dyzeli, nors traktoriui gal uztenka to kad jis ukininko vardu g.gif
Atsakyti
Užsirašiau į kursus Ūkininko Kauno Kolegijoj, Mastaičiuose. Jie prasidės spalio pradžioj, truks 2 mėnesius, kainuos 580lt. Klausiau dėl eksterno (buvau girdėjus, kad su aukštuoju galima ir eksternu) bet sakė, kad tokiu būdu jau nerengia. Gal čia tik pas juos taip? g.gif
Jei atsiras dar norinčių į šiuos kursus, galit skambinti tel.837561191
O dėl to kuro aš suprantu taip, kai registruosiu ūkį savivaldybėj Žemės ūkio skyriuj, prašyme nurodysiu savo vyrą, kaip bendradalininką ir jis tokiu atveju galės ir kuru naudotis. Gal ir transporto priemonę galėsim nurodyti prie to pačio. Paprotinkit mane jei ne taip suprantu...
Skambinau į rajono savivaldybę dėl šitų visų reikalų, galvojau gal ir dėl ūkininko kursų paaiškins, ar galima eksternu laikyti, bet ten niekas neatsiliepia jau kelios dienos. Pabandžiau dar skambinti į bendrą nr. Tai atsiliepė mero priimamasis biggrin.gif papasakojau, kad niekas tais nr. neatsiliepia, tai pažadėjo padaryt tvarką iki pirmadienio. Gal reikia važiuoti į vietą, gal ten žmonių labai daug būna ir negali atsiliepti g.gif na susidariau tokį įspūdį, kad į viešą įstaigą prisiskambinti tai labai didelė problema doh.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 09 25, 09:30)
Užsirašiau į kursus Ūkininko Kauno Kolegijoj, Mastaičiuose. Jie prasidės spalio pradžioj, truks 2 mėnesius, kainuos 580lt. Klausiau dėl eksterno (buvau girdėjus, kad su aukštuoju galima ir eksternu) bet sakė, kad tokiu būdu jau nerengia. Gal čia tik pas juos taip? g.gif
Jei atsiras dar norinčių į šiuos kursus, galit skambinti tel.837561191
O dėl to kuro aš suprantu taip, kai registruosiu ūkį savivaldybėj Žemės ūkio skyriuj, prašyme nurodysiu savo vyrą, kaip bendradalininką ir jis tokiu atveju galės ir kuru naudotis. Gal ir transporto priemonę galėsim nurodyti prie to pačio. Paprotinkit mane jei ne taip suprantu...
Skambinau į rajono savivaldybę dėl šitų visų reikalų, galvojau gal ir dėl ūkininko kursų paaiškins, ar galima eksternu laikyti, bet ten niekas neatsiliepia jau kelios dienos. Pabandžiau dar skambinti į bendrą nr. Tai atsiliepė mero priimamasis biggrin.gif papasakojau, kad niekas tais nr. neatsiliepia, tai pažadėjo padaryt tvarką iki pirmadienio. Gal reikia važiuoti į vietą, gal ten žmonių labai daug būna ir negali atsiliepti  g.gif na susidariau tokį įspūdį, kad į viešą įstaigą prisiskambinti tai labai didelė problema  doh.gif

Tai kad kiti raso jog tie kursai trunka tik pora savaiciu g.gif
Manau jeigu jau tas mano pazystamas uosvienes vardu pirko saliarka ir naudojo i savo traktoriu, kombaina ir masina tai sutuoktinis tikrai gales! tik saliarkos kiekis yra ribojamas. jo duodamas kiekis priklauso nuo turimu hektaru skaiciaus. jei tik 50a teturesit ant kuriu stoves sodyba tai neuzteks nei mopiedui tos saliarkos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 09 25, 15:57)
jei tik 50a teturesit ant kuriu stoves sodyba tai neuzteks nei mopiedui tos saliarkos  lotuliukas.gif

Na, gali tiek nesijuokti. žemelės pakankamai yra, užteks ir lengvai ir sunkvežimiui smoke.gif
Atsakyti
jo, 25 litrai i metus uz 1 ha:)
Atsakyti
Apie Saliarką:

Užtenka ūkio registravimo pažymėjimą lengvojoje A/M vežiotis (nu da ir pora dydelių mūtarkų bardačioke nepakenktų) , o sutuoktinis(ė) gali būti ūkininko Partneris (kaip jam ir privalu būti pagal Vedybų įžadus).
biggrin.gif
Atsakyti
o kas tos mutarkos?smile.gif
O jei vyro masina, o ukininko pazymejimas mano, tai ka, vyrui ji veziotis?
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iewike: 25 rugsėjo 2009 - 21:27
QUOTE(iewike @ 2009 09 25, 16:21)

Nu blin koks sudas! ka su tiek veikti?
arba sumazino doze arba cia kazkas ne taip nes tas mano pazystamas tikrai nera stambus ukininkas (nieko pardavimui neaugina , o laiko tik kokias 5 karves ir kelias kiaules), bet saliarka veza ir veza g.gif ir man i golfuka ipildavo.
Papildyta:
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 09 25, 17:00)
Apie Saliarką:

Užtenka ūkio registravimo pažymėjimą lengvojoje A/M vežiotis (nu da ir pora dydelių mūtarkų bardačioke nepakenktų) , o sutuoktinis(ė) gali būti ūkininko Partneris (kaip jam ir privalu būti pagal Vedybų įžadus).
biggrin.gif

Nu jo ir as nesupratau kas tos mutarkos lotuliukas.gif gal verzles? thumbup.gif tai taip gaunasi jog uztenka tureti ukininko pazymejima ir gali deginti dyzeliuka papigiam? g.gif buciau zinojes, budamas studentas, palanga buciau lankes kozna savaitgali thumbup.gif o tai laukdavau kol koks biznesmenas grys is soviecko su pigesne salerka doh.gif

P.S. nors man keistai atrodo jog uztenka ukininko pazymejimo ir gali varyti su lengvala masina. tai kam tada pasakyta jog gali buti tik vienas automobilis ukio reikalams i kuri gali pilti zymeta dyzeli? g.gif isikisu i kisene pazymejima ir vairuoju ka tik noriu thumbup.gif nors cia Lietuva! cia hektara sudo tiesiai gali apeiti, jei tik rimtiems veikejams tai naudinga doh.gif istikro paemus tai koks cia skirtumas su kokia masina as vaziuosiu vistiek tiek pat kuro sudeginsiu. tas pats kaip ir su draudimu: koks skirtumas kad as turiu 5 masinas? jug vienu metu as galiu vairuoti tik viena! tai kam penki draudimai? doh.gif uzsieni i tai ziuri visai kitaip, bet uzsieni ir lietus lyja kitaip
cia jau pyktis kalba nebe as ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serzas: 25 rugsėjo 2009 - 23:21
Mūtarka kaimiškai yra veržlė.laikas jau ūkininkams būtų žinoti.

Kas dėl LT "tvarkos" su žalia saliarka sutinku, normalioje ES šalyje ūkininkas NEGALI turėti lengvos A/M su dyzeliniu varikliu.....
Čia jau aišku tykras Lietuvis pasakytų: a kodėl ūkininkas negali važiuoti su uošvės A/M?

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2009 09 25, 18:21)

kiek žinau, tai už 1 ha 120l per metus atseikėja valstybė
Atsakyti