Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(ūkio bitė @ 2009 09 21, 17:40)
2bytautė:

Kur kursus baigti nėra jokio skirtūmo, reikia tik ūkį registruoti toje savivaldybėje, kur žadate sodybą kurti.

Kas dėl sklypo dydžio : nemažiau 50a Asmeninės nuosavybės teise.

Kas dėl kursų: klauskite vilnietiškų ūkininkaičių.
smile.gif

2memfis:
Niex nebus su nuoma- yra aiški nuostata dėl nuosavybės, išdėsčiau Bytautei.

supratau, jau nete irgi radau apie nuosavybę sad.gif kažkada klausiau, bet atsakymo neberandu - ar galima pasiėmus dvynukų projektą forminti, kad čia viena sodyba? apie 300 kvadratu per du broliukus g.gif ar žiūri koks namo projektas, kai išduoda statybų leidimą? o jeigu pats architektas parašytų, kad čia ne du, o vienas namas? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 09 21, 15:40)
nemažiau 50a Asmeninės nuosavybės teise.

Kazkur buvau isskaites jog zeme gali buti ir isnuomota tiknuomos terminas turi buti ilgas ir kazkaip zemes savininkas turi parasyti kazkoki sutikima jog sutinka, kad jo zemeje butu kazkas tai statoma. bet gal jau viskas pasikeite? g.gif neimanoma su tais istatym pakeitimais suspeti doh.gif
Atsakyti
[quote=ūkio bitė,2009 09 21, 17:40]
2bytautė:

Kur kursus baigti nėra jokio skirtūmo, reikia tik ūkį registruoti toje savivaldybėje, kur žadate sodybą kurti.
Kas dėl sklypo dydžio : nemažiau 50a Asmeninės nuosavybės teise.
Kas dėl kursų: klauskite vilnietiškų ūkininkaičių.
smile.gif

Aciu! O jei man priklauso 50a, taciau sklype, kuris dar priklauso mano teciui ir sesei? Ar butina tuos sklypus atskirti/ atidalinti i atskirus vienetus?
g.gif
Atsakyti
[Aciu! O jei man priklauso 50a, taciau sklype, kuris dar priklauso mano teciui ir sesei? Ar butina tuos sklypus atskirti/ atidalinti i atskirus vienetus?
g.gif
[/quote]

Man atrodo jog nebutina jeigu tame bendrame sklype nera iki siol jokios sodybos g.gif jeigu po to dar kazkas nores ten statyti tai jau reiks atidalinti
Atsakyti
[quote=Bytaute,2009 09 22, 11:11]
[quote=ūkio bitė,2009 09 21, 17:40]
2bytautė:

Aciu! O jei man priklauso 50a, taciau sklype, kuris dar priklauso mano teciui ir sesei? Ar butina tuos sklypus atskirti/ atidalinti i atskirus vienetus?
g.gif
[/quote]

Nebutina, bet turi tureti notarini patvirtinima, kad bendrasavininkiai nepriestarauja tavo statiniui-o tai reiskai, kad jau jie negales statyti, kai patys uzsimanys, nes viename sklype gali buti tik viena suformuota sodyba.
Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2009 09 21, 23:19)
Kazkur buvau isskaites jog zeme gali buti ir isnuomota tiknuomos terminas turi buti ilgas ir kazkaip zemes savininkas turi parasyti kazkoki sutikima jog sutinka, kad jo zemeje butu kazkas tai statoma. bet gal jau viskas pasikeite?  g.gif neimanoma su tais istatym pakeitimais suspeti  doh.gif

Na as neradau tokio parasymo, nes kalbama apie nuosavybes forma- o nuoma, tai tikrai ne nuosavybe.
Papildyta:
QUOTE(memfisss @ 2009 09 20, 21:24)
hmmm, dar kartelį keliu temą dėl savo būsimo namo ir brolio "tvarto"  lotuliukas.gif  tokia idėja atėjo į galvą: bendras močiutės sklypas - 7.4 ha, iš jų aš būsiu apiformintas kaip bendrasivininkas 65 arams (gal iki 70 arų pritempsim). ir kaip ūkininks statausi ūkininko sodybą.... o jeigu bandyti taip žaisti: forminamės tą 65 arų sklypą su broliu per pusę kaip bendrasavininkai, t.y. po 32.5 arų ir dar iš močiutės išsinuomojam po 18 arų ir kuriam du atskirus ūkius? g.gif

Nu kazkaip nieko nesupratau. Gi bendras 7,4 zemes ukio paskirtis, kiek supratau norima ukininko sodyba kurti, ar ne. Jeigu ukininko, tai kam isrezti tie 0,65 g.gif
Atsakyti
Sveiki,reikia pagalbos ,vilniaus rajone mama turi zemes ukio paskirties,turi ukininko pazymejima ,turi savadas,projekta ir statybos leidima,dabar nori padaryti tos zemes dovanojima man ir atsisakyti ukininko pazymejimo.Klausimas toks ar liks galioti tie visi projektai ir statybos leidimai,jei zeme bus uzrasyta ant manes,as ukininko pazymejimo neturiu,o mama nori jo atsisakyti?Busiu labai dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
2bytaute:
Nesu garantuotas dėl nuosavybės formos, spėtina, kad tiktų ir bedradalinė nuosavybė (nereikia dalinti). Kas dėl notariško sutikimo- taip, reikės.
2memfis:
A kuom dabar braliukams dviejų galų troba netinka? Būtinai dvynukai?
smile.gif
Papildyta:
2grazute:
biesam to pažymėjimo atsisakyti? Tegu stalčiuj kirmyja...

Kas dėl galiojimų- viskas išliks, tik Leidimą ant savo dūšios turėsite persirašyti. O čia ir gali iškilti lyšni kabliukai dėl ŪP neturėjimo.
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 09 22, 15:53)
Nu kazkaip nieko nesupratau. Gi bendras 7,4 zemes ukio paskirtis, kiek supratau norima ukininko sodyba kurti, ar ne. Jeigu ukininko, tai kam isrezti tie 0,65 g.gif

65 arai - tai dalis kuri priklausytų mano mamai pagal palikimą nuo močiutės, tai būtent tiek nuosavybės teise močiutė dovanos man (arba parduos, nžn kaip mažiau rūpesčių dėl popierizmo) ir nuosavybės teise turimame sklype kursiu ūkininko sodybą, o brolis statysis ūkinį pastatą, arba statysim namą su dviem galais arba dar kokį biesą...
ir dar sužinojau - nesvarbu kiek padovanotų, ar 100 arų (t.y. po 50 ir man ir broliui), vistiek kol netskirtume sklypų iš bendro 7.4 ha tol negalėtume abu būti ūkininkais. o atsiskirti sklypus vėl pinigus kainuoja... o iš giminių nė cento neištręši... tau reikia tu ir kišk pinigus... net už geodeziją ir toponuotrauką patys mokėjome, nors tvarkingi dokumentai visiems reikalingi...
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Netrukus ir mes prie jūsų prisidėsim. Vakar pagaliau pasirašėm visas sutartis, močiutė žemelės dovanojo. už savaitės jau turėsiu nuosavybės dokumentus. Sekantis žingsnis ūkininko pažymėjimas. Iš pradžių galvojau aš jį darytis, bet atkasiau, kad duoda kuro ūkininkams "žalio" biggrin.gif o mano vyrui jis labai praverstų, bet tokiu atveju jis turi būti ūkininkas. Tai dabar klausimas, ar jis gali gaut pažymėjimą, jei žemė aprašyta mano vardu?
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 09 23, 17:57)
Sveiki  4u.gif
Netrukus ir mes prie jūsų prisidėsim. Vakar pagaliau pasirašėm visas sutartis, močiutė žemelės dovanojo. už savaitės jau turėsiu nuosavybės dokumentus. Sekantis žingsnis ūkininko pažymėjimas. Iš pradžių galvojau aš jį darytis, bet atkasiau, kad duoda kuro ūkininkams "žalio" biggrin.gif o mano vyrui jis labai praverstų, bet tokiu atveju jis turi būti ūkininkas. Tai dabar klausimas, ar jis gali gaut pažymėjimą, jei žemė aprašyta mano vardu?

O koks skirtumas kas ta saliarka gaus? vistiek i ta pati traktoriu pilsit.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 09 23, 23:27)
O koks skirtumas kas ta saliarka gaus? vistiek i ta pati traktoriu pilsit.

bet ar galės jis su ta saliarka važiuoti, juk ūkininkas tai ne jis bus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 24 rugsėjo 2009 - 16:18
tai jei ir jis ukininkas bus, i lengvaja masina negalima pilti.... Tik i kombaina.
Atsakyti