Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(varnikė @ 2010 10 06, 14:15)
Labuka  4u.gif
Jau seniai pas jus ir besilankiau. Gal kas pamena biggrin.gif paskutinį karta bandžiau ūkininko sodybą įsirengti, bet išaiškėjo, kad 3 hektarai močiutės pievos iš tikrūjų yra miškas, o miške net pavėsines statytis negalima schmoll.gif
Tad tą žemelę palikom ramybėje, tegul palaukia geresnių laikų. Gal koks dėdė į seimą išeis ir paskirtį pakeist padės... o gal įstatymai pasikeis į gera. Rankų nenuleidom, įsigijom ūkio paskirties žemės kitoj vietoj, visai kitam krašte. Jau įregistravom ūkį ir KPP salygų sąvadą šiandien parsivežiau. Dabar reikia firmą rasti, kuri parengtų mums KPP. Kažkur pamenu mačiau sąrašą architektų, kurie turi tam įgaliojimus. Gal kas galėtų padėt jį vėl surasti jei toks yra  ax.gif

Tikri patrijotai thumbup.gif traukia prie zemes nors tu ka lotuliukas.gif Sveikinu su geru startu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 10 06, 16:19)
Tikri patrijotai  thumbup.gif traukia prie zemes nors tu ka  lotuliukas.gif Sveikinu su geru startu  thumbup.gif

Na tai kad norisi savą kampą turėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 10 06, 19:31)
Na tai kad norisi savą kampą turėti  biggrin.gif

Joks cia jau nebe kampas, erdve kaip reikiant. Vat butas tai tikrai kad kampas, na ir sodo sklypeli dar kampu galima pavadinti lyginant su sodyba thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 10 06, 23:07)
Joks cia jau nebe kampas, erdve kaip reikiant. Vat butas tai tikrai kad kampas, na ir sodo sklypeli dar kampu galima pavadinti lyginant su sodyba  thumbup.gif

Nu tas mūsų laukas kaip ir įspraustas į kampą tarp upės ir miško blush2.gif tai man jis kaip ir kampas, nors pripažįstu, nemažas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti

Pasiskambinau vienam architektui del geodeziniu ir KPP, tai jau rytoj gali atvažiuoti į mūsų žemelę apsidairyti. Tik liepė riboženklius susikalti, su kaimynais suderinti. O mūsų sklypas toks šleivas kreivas, reikia matininką pirma kviestis, kad suprastų kaip tai daryti. O vieni kaimynai vokiečiai, net ne Lietuvoj šiuo metu doh.gif
Nesuprantu, o tai tie geodesiniai, tai ne ribas tikslias nustato? Tai kam tie kuoliukai? Nepykit jei kvailas klausimas, tik neteko man su tuo anksciau susidurti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 07 spalio 2010 - 10:56
QUOTE(varnikė @ 2010 10 07, 12:56)
Pasiskambinau vienam architektui del geodeziniu ir KPP, tai jau rytoj gali atvažiuoti į mūsų žemelę apsidairyti. Tik liepė riboženklius susikalti, su kaimynais suderinti. O mūsų sklypas toks šleivas kreivas, reikia matininką pirma kviestis, kad suprastų kaip tai daryti. O vieni kaimynai vokiečiai, net ne Lietuvoj šiuo metu  doh.gif
Nesuprantu, o tai tie geodesiniai, tai ne ribas tikslias nustato? Tai kam tie kuoliukai? Nepykit jei kvailas klausimas, tik neteko man su tuo anksciau susidurti  blush2.gif

Kuoliukai tam kad vizualiai matytum kur yra sklypo ribos. Geodezininkai nustato sklypo ribas ir pažymi jas, suderina su registru centru ir kaimyninių sklypų savininkais pas kuriuos nėra padaryti geodeziniai matavimai.
Ūkininko sodybos projekto rengimo pirmam etapui Kauno raj. geodeziniai matavimai nėra būtini, tačiau jų bei topo nuotraukos reikės darant antrą etapą-pastatų išdėstymo planą sklype.
Atsakyti
QUOTE(manTau @ 2010 10 07, 14:48)
Kuoliukai tam kad vizualiai matytum kur yra sklypo ribos.

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 10 07, 09:56)
Pasiskambinau vienam architektui del geodeziniu ir KPP, tai jau rytoj gali atvažiuoti į mūsų žemelę apsidairyti. Tik liepė riboženklius susikalti, su kaimynais suderinti. O mūsų sklypas toks šleivas kreivas, reikia matininką pirma kviestis, kad suprastų kaip tai daryti. O vieni kaimynai vokiečiai, net ne Lietuvoj šiuo metu  doh.gif
Nesuprantu, o tai tie geodesiniai, tai ne ribas tikslias nustato? Tai kam tie kuoliukai? Nepykit jei kvailas klausimas, tik neteko man su tuo anksciau susidurti  blush2.gif

Architektai geodeziniu matavimu nedaro, juos atlieka geodezininkai, KPP irgi nevisai architektu darbas g.gif Ribozenklius reikia kalti tik tada kai jau nustato tikslias ribas ir surenka kaimynu parasus, sukalsit anksciau, o jei per koki metra reiks paslinkti? negi rausit lauk? Geodezininkai privalo rupintis kuolu sukalimais ir kaimynu parasais, nedarykit to uz jus, nes nezinodami istatymu ir visos tvarkos suvargsit ieskodami tu vokieciu ar ju adresu, tegul geodezininkai gauna adresus ir siuncia registruotus laiskus.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 10 07, 15:57)

Ačiū Seržai už atsakymą thumbup.gif nu aš taip ir maniau kad čia kažkas ne taip. Juk jis pats turi tas ribas nustatyti, tai kam man atskirai dar matininka samdyti, kad jis maždaug tuos kuolus sukaltų, o geodezininkas atvažiavęs juos vistiek pagal save patrauks.
Jau norėjau rytoj skambint vienai matininkei, kad tuos kuolus sukaltų, tai jaučiu dar jai būtų tekę šimtuką kitą paklot doh.gif ir kaip viską, žmogau, reikia žinoti biggrin.gif
Atsakyti
Ieskau tikru ukininku bendravimui, pasidalinimui sunkumais, dziaugsmais, rupesciais 4u.gif
http://www.supermama...howtopic=649570
Esu pagal popierius ukininke, iki siol zemes nedirbau, bet noreciau pradeti ja dirbti. Statausi ukininko sodyba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2010 10 07, 20:55)
Ačiū Seržai už atsakymą  thumbup.gif nu aš taip ir maniau kad čia kažkas ne taip. Juk jis pats turi tas ribas nustatyti, tai kam man atskirai dar matininka samdyti, kad jis maždaug tuos kuolus sukaltų, o geodezininkas atvažiavęs juos vistiek pagal save patrauks.
Jau norėjau rytoj skambint vienai matininkei, kad tuos kuolus sukaltų, tai jaučiu dar jai būtų tekę šimtuką kitą paklot  doh.gif ir kaip viską, žmogau, reikia žinoti biggrin.gif

Na ne visai taip yra, kaip cia pasakoja SERZAS.

Pirmiausia turi buti Preliminariu matavimu planas ir ribų pazenklinimo aktas su kaimynu parasais. Del sunaikintu ribozenkliu atkurimo teikia kreiptis i auksciau pamineto Prel.plano autoriu (dazniausiu atveju tai buna vietinis kadastrines vietoves matininkas).
4u.gif

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 10 11, 17:01)
Ieskau tikru ukininku bendravimui, pasidalinimui sunkumais, dziaugsmais, rupesciais 4u.gif
http://www.supermama...howtopic=649570
Esu pagal popierius ukininke, iki siol zemes nedirbau, bet noreciau pradeti ja dirbti. Statausi ukininko sodyba 4u.gif

Pakol ES remia LT zemes uki, gali bandyti laime, mazu ir pasisex g.gif
Atsakyti
vistik teko tuos kuolus susikalti, matininko nereikėjo kviestis, patys su linijuotėm po laukus lakstem visą savaitgalį biggrin.gif kai sukalėm, pasikvietėm kaimynus, tie įvertino mūsų darbą ir palinksėjo galvytėmis. Geodezininkas padarys planelį ir tada siųs visiems kaimynams kad tie parašiukus sudėtų.
O jau krūmynų pas mus žemelėj, ojoj doh.gif ir kaip juos reiks išnaikinti? Ten tik keletą meteliu pievos nenaudojamos pabuvo ir viskas apėjo tais brūzgais. Sakėm ant kito pavasario reikia ožkų krūvą įsigyti, tos nuės gal per sezoną biggrin.gif
Atsakyti