Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(alincikita @ 2010 06 02, 22:47)
aciu,aciu labai labai aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif

A ko cia dekoti uz toki patarima blink.gif

Tipo sukisi babkes i gyv.namo statyba ir galo po galais turi rezultata- Tvarta.
Idomu dar kur po to deklaruosi savo gyv.vieta.....

Manau kad situo atveju taikytina zemetvarkine procedura- esancios NV atidalinimas , po to ukininko sodybos statyba ZU paskirties sklype.
4u.gif

P.S Jei leidzia bendras sklypo plotas.

Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2010 06 14, 18:06)
Tipo sukisi babkes i gyv.namo statyba ir galo po galais turi rezultata- Tvarta.
Idomu dar kur po to deklaruosi savo gyv.vieta.....

A koks skirtumas-ar gyvenama vieta deklaruoti pas mama, adresu Menulio 1, ar sukisti papildomai 20000(minimum)popierizmui, kad gautum adresa Menulio 1A ir galetum isdidziai pasikabinti pasto dezute rolleyes.gif
Vienas minusas-negalima gauti paskolos ant tokio popierinio "tvarto" arba parduoti.
Atsakyti
O aš turiu tokį klausimą: jei ukininkas nusprestų parduoti savo žū sklypą jau su statybos leidimų, ar tas žmogus, kuris perka turės teisę statytis sodybą, ar turės derinti viską iš naujo?
Atsakyti
Sveiki visi ukininkai:) norejau pasiteirauti gal yra tokiu kurie statesi sodyba su ukininko pazymejimu Elektrenu sav. ar ilgai uztrukot kol gavot planavimo salygu savada ir ar ilgai tvirtino zemetvarkini projekta?
Atsakyti
4u.gif help.gif
Gal kartais galite man pagelbeti su popierizmu, man reik uzpildyti paraiska projektavimo salygoms parengti bei duomenis apie planuojama ukine veikla???? gal kas pilde ir turi pavyzdi frusty.gif Mano architektas jos nepildo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stella Maris: 13 liepos 2010 - 21:52
QUOTE(Stella Maris @ 2010 07 13, 22:51)
4u.gif  help.gif
Gal kartais galite man pagelbeti su popierizmu, man  reik uzpildyti paraiska projektavimo salygoms parengti bei duomenis apie planuojama ukine veikla???? gal kas pilde ir turi pavyzdi  frusty.gif Mano architektas jos nepildo  doh.gif

Sveiki,
kame konkrečiai klausimas Jums? neturite šablono, ar nežinote, ką rašyti?

Šablonus galėčiau atsiųsti, jeigu neturit, parašykit man į AŽ savo emailą (ir parašykite, kokioje savivaldybėje, nes skiriasi kai kur, ne visų ir turiu), o jei klausimas dėl teksto, tai prašyme salygoms nurodot, kad norite rengti žemėtvarkinį projektą ūkio sodybos vietos parinkimui. Planuojama ūkinė veikla - pvz. vaistažolių (uogų, vaismedžių ir pan.) auginimas (jeigu formuojate sodybą tam, kad ten tik gyventi, tai nurodykite veiklą, nereikalajaunčią SAZ - turiu galvoje ne naminių gyvulių auginimas ir pan.) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ARCHIGRUPĖ @ 2010 07 20, 08:12)
Sveiki,
kame konkrečiai klausimas Jums? neturite šablono, ar nežinote, ką rašyti?

Šablonus galėčiau atsiųsti, jeigu neturit, parašykit man į AŽ savo emailą (ir parašykite, kokioje savivaldybėje, nes skiriasi kai kur, ne visų ir turiu), o jei klausimas dėl teksto, tai prašyme salygoms nurodot, kad norite rengti žemėtvarkinį projektą ūkio sodybos vietos parinkimui. Planuojama ūkinė veikla - pvz. vaistažolių (uogų, vaismedžių ir pan.) auginimas (jeigu formuojate sodybą tam, kad ten tik gyventi, tai nurodykite veiklą, nereikalajaunčią SAZ - turiu galvoje ne naminių gyvulių auginimas ir pan.)  4u.gif

Aciu uz nora pagelbet wink.gif kadangi man jau vakar reikejo, tai pabandziau uzpildyt pati kiek sugebejau, o kiek ne uzejau pas pirma pasitaikiusia architekete mieste ir paprasiau pagalbos, ir dziaugiuosi kad radau malonia moteriske thumbup.gif
tikiuosi praeisiu su tomis paraiskomis, o jei ne tada kreipsiuosi vel pas jus 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Esu vienas iš tų aukų, kurie pradeda minti buožių kabinetus ir nutaisęs gailestingą mimiką bandau nereaguoti į pasipūtėlių susireikšminimus. Turiu ž. ū. paskites žemės daugiau nei 1 ha, geodezinius matavimus, ūkininko pažymėjimą ir dar melioracijos planą biggrin.gif Mintis būtų tokia. Gal viskas būtų papraščiau, jei ūkininko sodyba būtų su statiniu iki 80 kv.m smile.gif ? smile.gif Ka manot tautos išminčiai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Padejejas @ 2010 07 20, 19:46)
Sveiki,
Esu vienas iš tų aukų, kurie pradeda minti buožių kabinetus ir nutaisęs gailestingą mimiką bandau nereaguoti į pasipūtėlių susireikšminimus. Turiu ž. ū. paskites žemės daugiau nei 1 ha, geodezinius matavimus, ūkininko pažymėjimą ir dar melioracijos planą biggrin.gif Mintis būtų tokia. Gal viskas būtų papraščiau, jei ūkininko sodyba būtų su statiniu iki 80 kv.m smile.gif ? smile.gif Ka manot tautos išminčiai? smile.gif

Mano toks ir yra: 70kvadratu 4u.gif Parengtas projektas, nunestas i savivaldybe, ale ten atostogauja, tai dar neturiu vyr architekto parasu.

Bet jums pradzioj dar reikia suprojektuoti ukininko sodyba(t.y. vieta statiniams). Gali buti, kad nuo artimiausiu kaimynu esate nutoles per maziau nei 150 metru-tada neleidzia statyti schmoll.gif Stai ir piesia projektuotojai trajektorijas, kad nuo visu kaimynu nutoltumete per 150 metru 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 07 20, 18:51)
Bet jums pradzioj dar reikia suprojektuoti ukininko sodyba(t.y. vieta statiniams). Gali buti, kad nuo artimiausiu kaimynu esate nutoles per maziau nei 150 metru-tada neleidzia statyti schmoll.gif Stai ir piesia projektuotojai trajektorijas, kad nuo visu kaimynu nutoltumete per 150 metru

Nu tai ar ne deb.....zmas smile.gif ot saugiklis. Gal ir išlaužčiau atstumą, bet tada kažkaip nelogiškoj vietoj namas būtų. Ech....

Papildyta:

Beje kur tokie normatyvai išdėstyti?
Atsakyti
150 m NIEKUR nera.

Nebent cia kox gamtinis karkasas randasi....

Ką išminčiai smile.gif manote apie šauniojo ŽŪ ministerio KAZIO kėslus apmokestinti nenaudojamus ŽŪ paskirties sklypus?
Anie , pasirodo, vis dar tebesvaigsta, kad LT yra ŽŪ šalis doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2010 07 21, 17:58)
150 m NIEKUR nera.

Nebent cia kox gamtinis karkasas randasi....

Ką išminčiai smile.gif manote apie šauniojo ŽŪ ministerio KAZIO  kėslus apmokestinti nenaudojamus ŽŪ paskirties sklypus?
Anie , pasirodo, vis dar tebesvaigsta, kad LT yra ŽŪ šalis doh.gif  doh.gif  doh.gif

Cia jau prieme toki nesamoninga sprendima ar tik svarsto?
ir kur detumem sitiek runkeliu? visos pakeles zaliuotu biggrin.gif
O ka daryt tiems kas paveldejo kelis ha zemes ir noretu kazka sodinti tik neturi pinigu pradziai? is ko mokescius moketi uz biednuma?!
Atsakyti