matyt bijo ant saves imti, ant vyro jamt ramiau?
turiu ir salygu savada bet kaskodel man sako kad dar karta teks daryti tik nesuprantu kam cia du kartus ta paty daryti .isviso as nieko nesuprantu
QUOTE(liepziedziukas @ 2009 09 02, 13:56)
turiu ir salygu savada bet kaskodel man sako kad dar karta teks daryti tik nesuprantu kam cia du kartus ta paty daryti .isviso as nieko nesuprantu
ka daryti dar karta? salygu savada issiimti? jis man atrodo galioja 3metus. tai jei yra salygu savadas su juo eikit darytis kaimo pletros projekta.
Bus dar vienas salygu savadas reikalingas, jei bakuze noresit statyti... Nes vienos salygos KP, kitos paciam namui.
QUOTE(iewike @ 2009 09 02, 15:13)
Bus dar vienas salygu savadas reikalingas, jei bakuze noresit statyti... Nes vienos salygos KP, kitos paciam namui.
Na jo yra kaimo pletros projektavimo salygu savadas ir yra statybu salygu savadas, bet ji gausite tik po to kai pasidarysite KP projekta.
Ot Lietuviai smalsus Kol neissiklausines kas kur kaip del ko pas ka ir pan tai atsakymo negausiu matau Na tiek to, pati susizinosiu kaip nors
QUOTE(Levanda @ 2009 09 03, 09:47)
Ot Lietuviai smalsus Kol neissiklausines kas kur kaip del ko pas ka ir pan tai atsakymo negausiu matau Na tiek to, pati susizinosiu kaip nors
O tai kaip kitaip? lietuvis jug negali gyventi ramiai nezinodamas kas pas kaimyna garaze stovi ir kiek kainavo
Tikriausiai niekas nesusidure su tokia situacija tai nieko ir nepasakoja. O argi ukininko pazymeimui yra kazkoks galiojimo terminas ar pan? manau, kad ne, tai kam tada jo atsisakyti? jis manau kaip koks vairuotojo pazymejimas, nors masinos ir neturi, jo atsisakyti niekas nereikalauja ir atimti teisiu parduodant masina nebando, tai ir sita pazymejima gali pasilikti, tiesiog busi ukininke neturinti kur ukininkauti
2Levanda:
ATS: Nereikia.
ATS: Nereikia.
Va - now we talking
Butent tai ir norejau suzinoti tiesiai sviesiai O tai sakau nesamone atsisakai po to vel issiimti reiktu... vienas vargas butu
Butent tai ir norejau suzinoti tiesiai sviesiai O tai sakau nesamone atsisakai po to vel issiimti reiktu... vienas vargas butu
kaip faina, kad toliau tęsiam temą turiu klausimėlį, nesusijusį su statybom, bet kadangi temos pavadinimas "Ūkininkai ir jiems prijaučiantys" tai drąsiai rėžiu neužligo turėčiau iš plikbajorio patapti normaliu ūkininku su žeme taigi klausimas:
kažkur buvau radęs info, kad pas ūkininką gali dirbti pagalbininkas pagal normalią darbo sutartį su normaliu atlyginimu ir visais mokesčiais, arba pagal atsiskaitymą natūra, t.y. galiu su pagalbininku atsiskaityti bulvėmis, ridikėliais ar dar kokiu užaugintu biesu... domina antras variantas - atsiskaitymas natūra... ar tokiu atveju turėsiu valstybei kokius tai mokesčius mokėt? na žinoma ne N kilogramų nuo 100 kilogramų užaginto derliaus... kam man to reikia? tiesiog ieškau būdų kaip pagelbėti žmonos senelei... ji savo darže augina visokiausias daržoves, gėles ir veža jas į turgų, o turgui pasakyta taip - jeigu prekiaujama ūkininko pažymėjimą turinčio žmogaus prekėmis (t.y. pats ūkininkas arba pagalbininkas), tai duodamos geriausios prekyvietės, o kitiems prekeiviams - kur lieka vieta, ten ir stovėk...
tai va, apiforminčiau senelę kaip pagalbininkę su kuria atsiskaitau natūra ir gerai, tegu sau prekiauja normalioj vietoj nieko negainiojama, tik įdomu ar nereiks man pačiam jokių mokesčių mokėt...
kažkur buvau radęs info, kad pas ūkininką gali dirbti pagalbininkas pagal normalią darbo sutartį su normaliu atlyginimu ir visais mokesčiais, arba pagal atsiskaitymą natūra, t.y. galiu su pagalbininku atsiskaityti bulvėmis, ridikėliais ar dar kokiu užaugintu biesu... domina antras variantas - atsiskaitymas natūra... ar tokiu atveju turėsiu valstybei kokius tai mokesčius mokėt? na žinoma ne N kilogramų nuo 100 kilogramų užaginto derliaus... kam man to reikia? tiesiog ieškau būdų kaip pagelbėti žmonos senelei... ji savo darže augina visokiausias daržoves, gėles ir veža jas į turgų, o turgui pasakyta taip - jeigu prekiaujama ūkininko pažymėjimą turinčio žmogaus prekėmis (t.y. pats ūkininkas arba pagalbininkas), tai duodamos geriausios prekyvietės, o kitiems prekeiviams - kur lieka vieta, ten ir stovėk...
tai va, apiforminčiau senelę kaip pagalbininkę su kuria atsiskaitau natūra ir gerai, tegu sau prekiauja normalioj vietoj nieko negainiojama, tik įdomu ar nereiks man pačiam jokių mokesčių mokėt...
Senolę apiformink kaip partnerę, kuri defacto tokia ir yra.
Jokių mokesčių nereix.
Jokių mokesčių nereix.
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 09 05, 11:02)
Senolę apiformink kaip partnerę, kuri defacto tokia ir yra.
Jokių mokesčių nereix.
Jokių mokesčių nereix.
aga, jei neklystu čia reiks eiti į seniūniją? juk nieks netikrins, kad mano žemėje tik daugybė krūmų auga ir nušienauta žolė ?