Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

2serzas: nesibalamutik su KPP/DP rengimu ir KPP 2007-2013 programa Jaunuju ukininku isikurimas. Tai nedaug ka bendro turintys dielai.
4u.gif

P.S gal jau LT randiesi?
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2010 05 07, 19:24)
P.S gal jau LT randiesi?

Spjoviau as i ta LT!!! galvoju ka su tuo zemes sklypu padarius kad uz dyka neatiduodi, o tai maniske "parduodam ir psio"!!! as galvoju Kp padaryt, elektra atvest, aptvarkyti ir tada bandyti surasti mokesciu nesuzlugdyta pilieti doh.gif
Bet kai teks apsilankyti tuose krastuose tai prasinesiu, apziuresim kokias pelkes, paezeraes ir t.t. tu ten turi ir kas per ukis, gal neisvysi is kiemo jei pasirodysiu su pintine, ne tuscia lotuliukas.gif nors ir nebenoriu i lt, bet ukio reikalu nemetu ax.gif planuoju kaip cia ukininku patapt blush2.gif prangu blin doh.gif
Atsakyti
Sveiki, senokai besilankiau cia. Kazkaip uzsalo viskas kolkas. Ponai savivaldybeje geodeziniu neatiduoda. KP nedaro be geodeziniu - lyg ir galima butu bet kazko bijo. Mat juos galas palauksim, vistiek nedega.
serzas, kaip jumi su PSD neprisikabino ar mokat po tuos 24lt kaip ukininkas? Cia po tu visu skandalu kazkaip atsipuciau kad man tik 24lt o ne 72 ir dar su delspinigiais kokiais pripaisytais. Cia kuria tai diena kelis kart skambinom keliese i VMI ir kiek vis klausiam apie tuos draudimus tiek skirtingai aiskina... parodija ten su jais doh.gif
Dar gaunasi kad kaip ir vercia atgaline data deklaruoti gyvenamaja vieta. Tarkim esi uzsienyje ir nori susituokti Kauno rotusej. Esi kaunietis bet deklaravai kad vieta kitur. Viskas akligatvis.... tuokis ambasadoj blink.gif

Nukrypau nuo temos. Kazi galvoju uz krumu apipjaustyma pamiskeje negausim mes velniu kad perincius paukscius 'isgasdinom' ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2010 05 10, 07:31)
Sveiki, senokai besilankiau cia. Kazkaip uzsalo viskas kolkas. Ponai savivaldybeje geodeziniu neatiduoda. KP nedaro be geodeziniu - lyg ir galima butu bet kazko bijo. Mat juos galas palauksim, vistiek nedega.
serzas, kaip jumi su PSD neprisikabino ar mokat po tuos 24lt kaip ukininkas? Cia po tu visu skandalu kazkaip atsipuciau kad man tik 24lt o ne 72 ir dar su delspinigiais kokiais pripaisytais. Cia kuria tai diena kelis kart skambinom keliese i VMI ir kiek vis klausiam apie tuos draudimus tiek skirtingai aiskina...  parodija ten su jais  doh.gif 
Dar gaunasi kad kaip ir vercia atgaline data deklaruoti gyvenamaja vieta. Tarkim esi uzsienyje ir nori susituokti Kauno rotusej. Esi kaunietis bet deklaravai kad vieta kitur. Viskas akligatvis....  tuokis ambasadoj  blink.gif 

Nukrypau nuo temos. Kazi galvoju uz krumu apipjaustyma pamiskeje negausim mes velniu kad perincius paukscius 'isgasdinom' ?  ax.gif

Mes dar tiek nebuvom pazenge, kad ukininkais tapti. dar vis geodeziniu neatiduoda, tai kam skubeti registruoti uki? Bet dabar kazka svaigsta jog reiks sveikatos draudima moketi ir zmonems gyvenantiems uzsienyje doh.gif apsurdu apsurdas!!! cia einu pas daktara, moku 60euru uz vizita, perku vaistus uz savas lesas, uz ligonines vizita 100eu uz nakty 75eu lygtais, savanoriskai moku uz sveikts ir givybes draudima, tai kokio velnio dar LT turiu moketi, jei as ten nevaziuoju net atostogauti, dazniau i berlyna pas mama nuvaziuoju, nei i LT, o jei grytu, tai einu pas stomatologa ir kitus daktarus privaciai ir moku pinigus, nes poliklinikoi reiktu laukti 3men eilei doh.gif nu ir kur ju protas?! Tegul sugalvoja jog reikia moketi kiekvienai europos sajungos valstybei, o vdrug tu atvaziuosi i italija pasigyditi?
As jau irgi nukrypau blush2.gif bet kad nervina!!!

O krumus kirsti galima, net gi ir privaloma, berods g.gif krumus kirsti dalinai galima net ir paezerese.
Atsakyti
4u.gif Griztu ir as pas Jumi smile.gif i buri. Simtas metu visiems smile.gif
Jap...su tais geodeziniais, kazkokia "mistika" doh.gif ...mes irgi laukiams i VLN rajono jau daugiau nei metai..pasukau kuria diena jau piktai - m....mykciojo, kad "eile" matai gi...uzsitese... blink.gif tai vat, ir paskirties keitimas stovi...o tada ir visa "grandinele" susidaro kuri stovi. Nepakeitus paskirties, nera ka pradet su ukininkavimu...ech..

pasiskundziau blush2.gif

Norejau Jusu paklausti, gal kas netycia girdejote apie parama- konpensacja ukininkams, besistatancius elektros jegaines? kirba mintis toki "agregata" pasistatyt, nes RST "uzgiedojo" nenormalius pinigelius..kad gali ir noras "atsokti" nuo sodybeles.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilnoja @ 2010 05 11, 13:15)
Norejau Jusu paklausti, gal kas netycia girdejote apie parama- konpensacja ukininkams, besistatancius elektros jegaines? kirba mintis toki "agregata" pasistatyt, nes RST "uzgiedojo" nenormalius pinigelius..kad gali ir noras "atsokti" nuo sodybeles.. rolleyes.gif

Man tai RST ir padejo galutini taska, nesistatyti sodybos.
Yra parama mazo galingumo jegainems, bet tas mazas galingumas ne toks ir mazas, o ir pardavineti tos elektros negalesi. tai pasistatyti galinga jegaine ir netureti kur deti elektros, variantas ne koks. kad leistu tikrai nedidele jegaine statyti su parama, tai ne tokia didele investicija butu, o ir zemes reik turet ne mazai, kad kazkokiu atstumu vejo jegaine butu nuo kaimynu.
Atsakyti
hm... va kaip tik pries kelias minutes gavau atsakyma is vienos firmos, kai uzklausiau ka galetu pasiulyti ( pas mus 2.50 ha)

"Geriau darytis galingesni ivada ir is karto planuoti isirengti su tinklais sujungta saules jegaine. Ilgainiui bent pinigus susigrazinsit. Jeigu kokiu nors sonu pritaptumete prie ukininku ar kaimo gyventoju, yra galimybe iki 60% investiciju susigrazinti per nacionaline mokejimo agentura. Veikia bent 8 programos remiancios ukininkus ir kaimo gyventojus jiems isirengiant atsinaujinanciu energijos saltiniu elektrines.

Gal po kiek laiko pavyks pramusti didesne supirkimo kaina ir mazom vejo jegainem. Tada galima galvoti ir apie su tinklais sujungta vejo jegaine. Dabartine vejo energijos supirkimo kaina 0,3Lt/kWh tinka tik megavatiniu jeqainiu parkams pajuryje. Mazos vejo jegaines pasmerktos neatsipirkimui. Nebent jums atsitiktu stebuklas ir kokia studentu ar kiniska pigiena tarnautu ilgai. "

na..bet ir kaina, 15kW Proven. 15m bokštas, 9kW inverteris, 48kWh baterija. Jėgainės našumas ~30000kWh/m - 269802Lt...tai paskaiciuojant..per kiek metu atsipirktu ir neparduodant...
mes db name mokam apie 10000 i metus..RST tam..o cia per 26 metus issimoki pilna suma ir...dar jei gauni parama -60%..tai jau kaina krenta iki 108000...tai.. jau 10metuku.. eina sau...verta pamastyt.. g.gif
Atsakyti
sveikuciai,as vel nesuprantu ,kokio dar cia reikia ukininko sodybos vietos parinkimo???? g.gif tai negi as negaliu pati pasirinkti kur man nama statyti???ir dar kainuoja uz tokia nesamone 2000lt blink.gif man atrodo man pinigai baigsis kol as popierius susitvarkysiu mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(liepziedziukas @ 2010 05 20, 18:55)
sveikuciai,as vel nesuprantu ,kokio dar cia reikia ukininko sodybos vietos parinkimo???? g.gif tai negi as negaliu  pati pasirinkti kur man nama statyti???ir dar kainuoja uz tokia nesamone 2000lt blink.gif man atrodo man pinigai baigsis kol as popierius susitvarkysiu mega_shok.gif

Tai jus patys ir pasirenkat kur bus ta sodyba. tiesiog zemes ukio paskirties zemeje, nedarant detaliuju planu ir nekeiciant zemes paskiries, reikia daryti kaimo pletros projekta, kuriuo parenkama sodybos teritorija, kurioje bus visi jusu planuojami statiniai.
Jei manot jog detalusis gausis pigiau, greiciau ir geriau tai darykit ji, bet as asmeniskai nematau jokio pliuso detaliuosiuose planuose, nebent parduoti planuojate ta sklya.
Atsakyti
QUOTE(liepziedziukas @ 2010 05 20, 20:55)
sveikuciai,as vel nesuprantu ,kokio dar cia reikia ukininko sodybos vietos parinkimo???? g.gif tai negi as negaliu  pati pasirinkti kur man nama statyti???ir dar kainuoja uz tokia nesamone 2000lt blink.gif man atrodo man pinigai baigsis kol as popierius susitvarkysiu mega_shok.gif

Tai pasirinkti jus galit, ale vis tiek turesit sumoketi matininkams uz tai, kad jie nubraizys visas ribas, kur jus pasirinkot sodybos vieta doh.gif Pacios brezinuku niekas nepriima ir netvirtina, nebent esat matininke 4u.gif
Man jau tiek kainavo popieriai:
1500 geodeziniai
1500 matininkui uz sodybos suformavima
4000 architektui uz projekta sodybos(pastatu)

Dar laukia projektas elektrai-????lt.
Projektas greziniui-????lt.
Kanalizacijai, idomu, reik projekto?

Iki statybos statybos, kaip matot, man dar toli doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 05 21, 15:10)

Dar laukia projektas elektrai-????lt.
Projektas greziniui-????lt.
Kanalizacijai, idomu, reik projekto?

Iki statybos statybos, kaip matot, man dar toli doh.gif

Situos visus projektus galima daryti kartu su namo projektu ir gauti bendra statybu leidima viskam. Kainuos manau tikrai pigiau.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 05 21, 17:37)
Situos visus projektus galima daryti kartu su namo projektu ir gauti bendra statybu leidima viskam. Kainuos manau tikrai pigiau.

Kokia šiuo metu kaina namo projekto plius leidimo statyboms(į kurį įeina visi projektai komunikacijų).Kiek dabar architektas ima už kvadratą projektuojamo namo?
Atsakyti