QUOTE(Pelede @ 2010 04 22, 08:20)
Sveikos
ir aš prisijungiu prie šios temos. Pas mus situacija tokia: dvi šeimos norime pirkti jau nusižiūrėtą 67 arų ž.ū. paskirties sklypą. Iš pradžių galvojome apie paskirties pakeitimą, bet toje vietovėje dar nėra to kaimo specialiojo plano ar kažkaip panašiai. Savivaldybėje man pasiūlė daryti pagal ūkininko pažymėjimą, bet aš sakau, kad mes ten norime statyti du gyvenamuosius namus. Vakar pasikalbėjau su vienu žmogumi. Jis papasakojo, kad jis netoliese vienas kito turėjo du ž.ū. paskirties sklypus. Ir, nors vienas nesiekė 50 arų, bet kitą sklypą taip pat kartu priskaičiavo ir tada labai lengvai galėjo statytis su ūkininko pažymėjimu. Gal kas galėtų patarti, ar kur šalia nusipirkus ar išsinuomojus papildomai žemės, kad jau būtų virš 100 arų, galima būtų tvarkyti dvi ūkininko sodybas? Ką manote?
Turi buti 50a vienas sklypas. senesnese temose rase kazkas, kad norejo vienam sklype troba statyti, o kitam ukiniuus pastatus, tai neleido. ukininko sodyba turi buti viename sklype. bet jei sklypai vienas salia kito, tai galite daryti prijungimo projekta, bet tada vistiek reiketu darytis ir padalinimo projekta, kad gautusi du sklypai po 50a.
O tai detaluji plana darant reikia dar ir kokio tai specialiojo plano?
man atrodo jog detaluji plana galima daryti kur nori ir juo keisti paskirti, dalinti i dalis t.t. ir pan