2Astro:
Bele kokiu atveju paskirtis yra keičiama rengiant Det.planą.
Tamstos atveju atidalinčiau 50 a ir statyčiau ūkininko sodybą, o likusiems rengčiau DP.
Kas dėl 1metų- tai pats Optimistiškiausias scenarijus, tiek DP, tiek KPP atveju.
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 11 02, 12:29)
Sveiki, gal gait man padeti?
Turiu 1,5ha zemes ukio paskirties zemes. Kazkada gavau ukininko pazymejima, bet nieko su zeme nedariau, ar man to pazymejimo neateme per ta laika?
Kitas klausimas, noreciau statyti namuka, nedideli,tiesiog sodybele, na koki 50kv, ar man leis? Kas bus reikalinga? Kokie dokumentai(be visu ten projektu ir leidimu)?
Turiu 1,5ha zemes ukio paskirties zemes. Kazkada gavau ukininko pazymejima, bet nieko su zeme nedariau, ar man to pazymejimo neateme per ta laika?
Kitas klausimas, noreciau statyti namuka, nedideli,tiesiog sodybele, na koki 50kv, ar man leis? Kas bus reikalinga? Kokie dokumentai(be visu ten projektu ir leidimu)?
Na manau cia jusu reikalas darote jus toje savo zemeje ka nors ar ne ir manau pazymejimo jums uz tai niekas negali atimti.
Na kas del namelio statymo manau kad jums vis tiek reikes darytis KPP, tiktais jums statybos leidimo berots nereikes, nes statant nama iki 80kv liktais nereikia. Siap tai pasiskambinkit i savivaldybes statybos leidimu skyriu, viska jums turetu susakyti. Sekmes.
2tools:
Geras iššifravimas.
Geras iššifravimas.
O kokios įmonės daro KPP? Gal kas žinote kokią Mažeikių raj.?
Musu lietuvele yra toks siurbelynas , todel baisiai sudetinga ka nors pradeti, pradeti statyba, pradeti versla ir t.t. Jei tik sumastai ka nors daryti, turiu omeny ka nors legalaus, tai tuoj pat uzpuola pulkai siurbeliu ir gerokai nuleidzia tau krauja . Kas pikciausia kad tos visos siurbeles istatymiskai yra legalios ir legaliai siurbia. Siurbelynus dazniausiai isteigia aukstus postus uzimanciu valdininku arba istatymdariu draugeliai arba giminaiciai. Tokie dalykeliai kaip KPP, visokios ekspertizes ant tu ekspertiziu dar ekspertizes, visokio plauko neaiskus leidimai, pridavimai, visa tai kainuoja kosmonautiskas sumeles. Jei pats su tuom nebuciau susidures nebuciau net patikejes. Nenorejau isgasdinti planuojanciu kaska statytis, bet patikekit reikes daug pinigeliu siurbelems pamaitinti .
QUOTE(tools @ 2009 11 11, 19:42)
Musu lietuvele yra toks siurbelynas , todel baisiai sudetinga ka nors pradeti, pradeti statyba, pradeti versla ir t.t. Jei tik sumastai ka nors daryti, turiu omeny ka nors legalaus, tai tuoj pat uzpuola pulkai siurbeliu ir gerokai nuleidzia tau krauja . Kas pikciausia kad tos visos siurbeles istatymiskai yra legalios ir legaliai siurbia. Siurbelynus dazniausiai isteigia aukstus postus uzimanciu valdininku arba istatymdariu draugeliai arba giminaiciai. Tokie dalykeliai kaip KPP, visokios ekspertizes ant tu ekspertiziu dar ekspertizes, visokio plauko neaiskus leidimai, pridavimai, visa tai kainuoja kosmonautiskas sumeles. Jei pats su tuom nebuciau susidures nebuciau net patikejes. Nenorejau isgasdinti planuojanciu kaska statytis, bet patikekit reikes daug pinigeliu siurbelems pamaitinti .
Va va,ir as buciau nepatikejes,kad tokiu nesamoniu esama,kol nebuvau susidures pats.
bandziau klausti kitoje temoje, bet niekas neatsiliepe
gal kam teko susidurti su leidimais zemes kasimo darbams, kol dar neturejot statybu leidimo? g.gif cia vienoi svetainei radau jog jeigu po zeme nera isvedziotu jokiu komunikaciju ir jeigu kasimo darbai neperzengia nuosavybes teise priklausancio sklypo ribos tai leidimas kasimo darbams nereikalingas g.gif kur kazin butu galima rasti istatyma kuriame butu tokie dalykai aprasyti? g.gif
Ir dar gal kas kirtote medzius savo sklype dar iki statybu leidimo? ar prasete tam kokio nors leidimo? 4u.gif
gal kam teko susidurti su leidimais zemes kasimo darbams, kol dar neturejot statybu leidimo? g.gif cia vienoi svetainei radau jog jeigu po zeme nera isvedziotu jokiu komunikaciju ir jeigu kasimo darbai neperzengia nuosavybes teise priklausancio sklypo ribos tai leidimas kasimo darbams nereikalingas g.gif kur kazin butu galima rasti istatyma kuriame butu tokie dalykai aprasyti? g.gif
Ir dar gal kas kirtote medzius savo sklype dar iki statybu leidimo? ar prasete tam kokio nors leidimo? 4u.gif
Na...vyras dare dar leidimo neturedamas zemes kasimo darbus, zemes ukio paskirties zemeje... Ko gero daug kas priklauso nuo apribojimu ir...kaimynu, kurie gali ...na visko buna ...
QUOTE(serzas @ 2009 11 20, 15:29)
bandziau klausti kitoje temoje, bet niekas neatsiliepe
Na va, mes jau siandien gavom leidima
Dokumentus pradejom tvarkytis nuo kovo menesio man atrodo, tai gan ilgai viskas ejo.
Tiesa, pasakysiu del ko ne praejom pirma karta komisijojo (gal kam pravers): dabar praso tiksliai nurodyti kokia veikla vykdysit savo zemeje, praso net parodyti. Be to reikejo ir visa apzeldinima sugalvoti. Ir antras punktas buvo: paprase padidinti ukini pastata, nors musiskis ir taip ne toks ir mazas buvo.
Tai va, jeigu kam reikes kokiu kontaktu, rasykit i a.z, padesiu kuo galesiu .
Dokumentus pradejom tvarkytis nuo kovo menesio man atrodo, tai gan ilgai viskas ejo.
Tiesa, pasakysiu del ko ne praejom pirma karta komisijojo (gal kam pravers): dabar praso tiksliai nurodyti kokia veikla vykdysit savo zemeje, praso net parodyti. Be to reikejo ir visa apzeldinima sugalvoti. Ir antras punktas buvo: paprase padidinti ukini pastata, nors musiskis ir taip ne toks ir mazas buvo.
QUOTE(Bytaute @ 2009 11 20, 13:38)
Na...vyras dare dar leidimo neturedamas zemes kasimo darbus, zemes ukio paskirties zemeje... Ko gero daug kas priklauso nuo apribojimu ir...kaimynu, kurie gali ...na visko buna ...
Na kad kaimynai gali ir nori, ir daro, ir tuom didziuojasi tai cia viskas ir taip aisku, bet man nesinori to malonumo jiems suteikti taigi arba laukti statybu leidimo arba gauti leidima kasimo darbams, bet tas sakinys internete kur rasoma jog leidimas nereikalingas (nes pas mus jokiu komunikaciju nera) taip ir gundo siusti buldozeri i sklypa
o del saugotinu medziu kirtimo ne misko zemeje tai draugas minejo jog galima kirsti medzius iki 15cm tai pasidomejau ir vat ka radau
17. Saugotinų medžių ir krūmų, augančių ne miškų ūkio paskirties žemėje, kriterijus nustato ir pagal juos saugotiniems priskiria Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos teikimu (toliau Aplinkos ministerija). Medžiai ir krūmai, augantys Utenos rajono teritorijoje, ne miškų ūkio paskirties žemėje, priskiriami saugotiniems, jei:
17.8. Auga valstybinėje ir privačioje žemėje kaime ir deklaruotuose laukuose: beržai, eglės ir pušys, didesnio kaip 20 centimetrų skersmens (1,3 metro aukštyje), išskyrus augančius privačiose namų valdose ir mėgėjiškų sodų teritorijų individualiuose sodo sklypuose.
Na pas mane berzai plonesni nei 20cm skersmens tai vadinasi jie nera priskiriami saugotiniems, bet jeigu as juos nukirsiu ir kai prasysiu statybu leidimo jie man suks galva del zeldiniu kurie maisosi statyboms tai kaip as jiems irodysiu jog jie buvo plonesni nei 20cm ir as juos iskirtau?
Papildyta:
QUOTE(1PuPa @ 2009 11 20, 14:20)
Na va, mes jau siandien gavom leidima
kaip jie gali liepti padidinti pastatus? kas jei jus neturit is ko statyti didesnio? kaip suprasti reikia parodyti kokia veikla uzsiimsi? ka ten rodyt? ir del apzeldinimo, tai cia planeli daryti ar kaip? kazkaip viskas cia sudinai skamba tai nepatiks kazkam kad noriu lazdyna pasisodinti tai ir leidimo neduos?