Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(varnikė @ 2009 10 28, 20:30)
Geodeziniai ten dar nedaryti, yra tik planas tas paprastas,  ten šiaip visur miškai aplinkui, tokia laukymė vidury miško. Dėl to ten ir paskirtis miško, nors ten visą gyvenimą močiutė daržus turėjo ir karves ganė. Gal tikrai dar bandyt skųsti tą planą  g.gif  tik kur?

nesuprantu vistiek unsure.gif kazkokiam plane raso jog misko paskirties zeme, bet pas jus ant dokumentu raso ukio paskirties zeme ir vis tiek pagal bendraji plana skaitosi miskas ir viskas?! taigi jei geodezininkas parasys jog tai ZU paskirties zeme kokios problemos statybai? g.gif
jeigu as turiu 10ha ZU sklypa mieste ir bendrajame plane rasoma jog ten yra namu valda, taip iseina mano sklypas NV? kaip gali kazkas uz mane keisti zemes paskirti?
Turiu drauga is mazeikiu, jis gyvena priemiestyje ir netoli namo turi 3ha ZU sklypa, tai jis laukia, kada perkels mazeikiu miesto riba ir ten bus galima keisti paskirti is ZU i NV, be jokiu detaliuju planu ir pan., bet jei nenores tai niekas neprivers (labai daug agenturu verziasi ta sklypa is jo nupirkti)
nors logiskai pagalvojus ner lietuvoi teisybes! gyvenu milijonieriu rajone tai dabar ir as skaitausi milijonierium?! visi mano kaimynai airiai, bet as vistiek Lietuvis, nors lietuvos valdininkai turbut sugalvotu koki kitoki termina lotuliukas.gif
Pasaulije tiek daug neteisybes, bet neteisybe esanti lietuvoje mane siutina labiausiai! norisi referatus ir interpretacijas rasyti!

poster_offtopic.gif kam aktualu globalinis atsilimas ir zemes likimas tai rekomenduoju parsisiusti dokumentini filma "Namai" "Home" ziurejau 2 kartus, vis rankos nusvyra, o draugo mergaite 8metu vos neapsiverke (na jinai tokia zalioji, geriete. maitina vilniaus katukus lotuliukas.gif). Vaikam ziauriai aktualu
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 10 28, 19:19)
Sklypas vienas, yra išskirta miško hektaras ir ūkio paskirties 3 hektarai, bet pagrindinė paskirtis nurodyta miško.

Man labiau pasiseke,nes pagrindine zemes paskirtis - zemes ukio,nors sklype dalis misko ir dalis pievu.Pasigirsiu:gamtosaugininkai pasirase KP projekta thumbup.gif.Buvo siokiu tokiu sunkumu,bet issiaiskinom,kad visdelto sklypas randasi kaime,taigi galesiu statyti arciau nei 100m nuo tvenkinio kranto.Tiesa,KP dabar guli apskrityje,bet ten turetu viskas praeiti sklandziai,nes buvo tokios kalbos,kad jei gamtosaugininkai patvirtins,tai ir apskritis nesikabines.
Atsakyti
Na man su apskritim visi reikalai gan sklandziai praejo (tfu tfu), bet turejau paskambinti ir priminti apie save rolleyes.gif . tada gan greitai viska sutvarke.
Siaip visiems reikia skambinti po kokios savaites kai priduodi kokius popierius, nes tada bent popierius istraukia ir paziuri, kitaip guli pacioj kruvos apacioj ir ilgai tenka laukti.
Na o mes jau pagaliau jau visus popierius ir leidimus surinkom, tai neuzilgo nesim i komisija blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1PuPa: 29 spalio 2009 - 13:04
Vakar su tėte pakalbėjau, sakė, kad toje žemelėj anksčiau buvo sodyba, net pamatų liekanas galima rasti. Apsidžiaugiau, pradėjau mintį regzti, kad sodybos atstatymą darysiuosi. Šiandien paguglinau, bet pasirodo, kad miško paskirties žemėje net toks dalykas neįmanomas verysad.gif doh.gif Tai ką man dabar daryt su tuo dirvonuojančiu lauku? Visai stogas važiuoja. Gal be leidimų kažką statytis. Bent pirtelę kokią...
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 10 30, 10:02)
Vakar su tėte pakalbėjau, sakė, kad toje žemelėj anksčiau buvo sodyba, net pamatų liekanas galima rasti. Apsidžiaugiau, pradėjau mintį regzti, kad sodybos atstatymą darysiuosi. Šiandien paguglinau, bet pasirodo, kad miško paskirties žemėje net toks dalykas neįmanomas  verysad.gif  doh.gif Tai ką man dabar daryt su tuo dirvonuojančiu lauku? Visai stogas važiuoja. Gal be leidimų kažką statytis. Bent pirtelę kokią...

Kas is to? per didelis noras statyti pas jus lotuliukas.gif paskus kas, ar siaip uzmatis ir pasibaigs visu pirciu statyba doh.gif O jus su geodezininkais kalbejot? gal jie jums parasytu ant dokumentu jog pagrindine zemes paskirtis ZU, o ne misko ir gal kazkas iseis? prasysit salygu savado, pateiksit geodezinius kur parasyta zemes ukio paskirties sklypas + topografine kur matoma jog tai tikrai ne miskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 10 30, 16:56)
Kas is to? per didelis noras statyti pas jus  lotuliukas.gif paskus kas, ar siaip uzmatis ir pasibaigs visu pirciu statyba  doh.gif O jus su geodezininkais kalbejot? gal jie jums parasytu ant dokumentu jog pagrindine zemes paskirtis ZU, o ne misko ir gal kazkas iseis? prasysit salygu savado, pateiksit geodezinius kur parasyta zemes ukio paskirties sklypas + topografine kur matoma jog tai tikrai ne miskas  g.gif

Tai ir dabartiniuose dokumentuose parašyta, kad ten dirbama žemė, pievos ir miškas viename, bet pagrindinė paskirtis miško, nereikia nei geodezinių daryti, viskas aiškiai parašyta. Valstybinis miškotvarkos institutas nusprendė, kad ten žemės nederlingos, geriausia tinkamos mišku užsodinti, taip ir įrašė.
O kas paklaus žemės savininko nuomonės? g.gif Taip išeina, kad neturiu į tą žemę jokių teisių. Vakar žemėtvarkoj klausiau, ar negalima kokios išimties padaryti. Juk dabar tie laukai neprižiūrimi, apaugę, melioracija visa užaugus, drėgna, dar po kelių metų ten pelkė bus, tai moteriškė tik rankom plot pradėjo, juk to ir siekiama tokiais draudimais, pelkės krūmai irgi reikalingi. Nu bet aš tų pelkių tai nenoriu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 10 30, 15:43)
Tai ir dabartiniuose dokumentuose parašyta, kad ten dirbama žemė, pievos ir miškas viename, bet pagrindinė paskirtis miško, nereikia nei geodezinių daryti, viskas aiškiai parašyta. Valstybinis miškotvarkos institutas nusprendė, kad ten žemės nederlingos, geriausia tinkamos mišku užsodinti, taip ir įrašė.
O kas paklaus žemės savininko nuomonės? g.gif Taip išeina, kad neturiu į tą žemę jokių teisių. Vakar žemėtvarkoj klausiau, ar negalima kokios išimties padaryti. Juk dabar tie laukai neprižiūrimi, apaugę, melioracija visa užaugus, drėgna, dar po kelių metų ten pelkė bus, tai moteriškė tik rankom plot pradėjo, juk to ir siekiama tokiais draudimais, pelkės krūmai irgi reikalingi. Nu bet aš tų pelkių tai nenoriu  doh.gif

tai as nesuprantu cia jusu dokumentuose irasyta kad pagrindine paskirtis Misko ar kazkur kitur? pvz bendrajame rajono plane? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serzas: 30 spalio 2009 - 17:42
QUOTE(varnikė @ 2009 10 30, 10:02)
Vakar su tėte pakalbėjau, sakė, kad toje žemelėj anksčiau buvo sodyba, net pamatų liekanas galima rasti. Apsidžiaugiau, pradėjau mintį regzti, kad sodybos atstatymą darysiuosi. Šiandien paguglinau, bet pasirodo, kad miško paskirties žemėje net toks dalykas neįmanomas  verysad.gif  doh.gif Tai ką man dabar daryt su tuo dirvonuojančiu lauku? Visai stogas važiuoja. Gal be leidimų kažką statytis. Bent pirtelę kokią...

Neisivaizduoju kaip jum tokioj situacijoj ka galima butu padaryt. Jei turetumet koki brazauska drauga tai galvos nesuktumet.

Siaip realiai situacija tokia, kad miskuose jokios statybos neleistinos ir norint net pavesine pastatyti reikia rengti projekteli ir klausti palaiminimo.
Siaip skaiciau kelis straipsnius kad nori pakeisti istatyma del statybu miskuose. Bet cia jau taip du metai. Kol tai bus realiai gali ir 20 praeiti.
Nemanau kad kas jums labai daug forume patartu. Klauskit savo rajono architekto, gal ka patars.

Kitu atveju uzsodint ta likusia zeme misku ir gauti ismokas is ES uz misko auginima. Na aisku ir variantas uzsiimt ukininkavimu unsure.gif
Atsakyti
Sveiki, gal gait man padeti? 4u.gif
Turiu 1,5ha zemes ukio paskirties zemes. Kazkada gavau ukininko pazymejima, bet nieko su zeme nedariau, ar man to pazymejimo neateme per ta laika? blush2.gif
Kitas klausimas, noreciau statyti namuka, nedideli,tiesiog sodybele, na koki 50kv, ar man leis? Kas bus reikalinga? Kokie dokumentai(be visu ten projektu ir leidimu)?
Atsakyti
Uzbegau parasyti kaip mums einasi su ukio isregistravimu.Kadangi uosviai persigalvojo ir pinigeliu jau moket nenori,tai uki teks isregistruoti.Tai va.nukeliavo vyras i mokesciu inspekcija,pasieme pazyma kad nieko jiems neskolingas,po to nukeliavo i vilniaus rajono savivaldybe,i kazkoki ten zemetvarkos skyriu atiduoti jiems ta pazyma ir atsisakyti ukininkavomo.O kai viska sutvarkys,nes ta pazyma i darbo birza.Gal kam pravers blush2.gif
Atsakyti
Sveiki,

Turiu klausimėlį: turime kaime 1,5 ha ŽŪ paskirties sklypa. Rajono plane numatyta padaryti namų valdą. Ar šiuo atveju keičiant žemės paskirtį vis tiek reiktų keisti su detaliuoju planu?
Planuoju išsiimti ūkininko pažymėjimą, tokiu būdu sodybai parinkti vietą būtų gerokai pigiau nei daryti detalųjį planą. Kiek maždaug laiko visa procedūra užtrunka tampant ūkininku iki kol gauni leidimą statybąi lyginant su statybos leidimo gavimu rengiant detalųjį planą. Mano paskaičiavimai su detaliuoju planu iki galo užtruktume ne mažiau metų, o kaip yra su ūkininko leidimu, gal ne tik pigiau bet ir trumpiau?

Atsakyti
QUOTE(Astro @ 2009 11 09, 12:30)
Sveiki,

Turiu klausimėlį: turime kaime 1,5 ha ŽŪ paskirties sklypa. Rajono plane numatyta padaryti namų valdą. Ar šiuo atveju keičiant žemės paskirtį vis tiek reiktų keisti su detaliuoju planu?
Planuoju išsiimti ūkininko pažymėjimą, tokiu būdu sodybai parinkti vietą būtų gerokai pigiau nei daryti detalųjį planą. Kiek maždaug laiko visa procedūra užtrunka tampant ūkininku iki kol gauni leidimą statybąi lyginant su statybos leidimo gavimu rengiant detalųjį planą. Mano paskaičiavimai su detaliuoju planu iki galo užtruktume ne mažiau metų, o kaip yra su ūkininko leidimu, gal ne tik pigiau bet ir trumpiau?

Nepamenu kuris is siu ukininku rase kad viska nuo A iki Z susitvarke per puse metu. kiek trunka su detaliuoju nzn, bet manau kad tikrai ilgiau. sekmes dalykas. viskas priklauso kiek kur kas uztruks. tarkim geodezininkas gali temti guma kokius 3men., zemetvarka vel kiek nores tiek vilkins, nepatiks kas teks gaudyti geodezininka kad viska taisytu, KPP rengejas irgi gali vilkinti viska, visi patvirtinimai projektu vel nezinia kiek uztruks, salygu savadus privalo isduoti per 20d.d. o buna kad gauna po 2menesiu, architektai irgi ne sventieji, gal padarys per men., o gal per 6men unsure.gif
Taip kad puse metu cia jau rekordas tikriausiai lotuliukas.gif ir gali testis iki begalybes. su detaliuoju irgi tikriausiai tas pats g.gif kazkas cia anksciau lyg ir keikesi del tu detaliuju rengimo g.gif
O jei keisit zemes paskirti tai teks ja ir sudalinti i daugiau sklypu, nes manau jog uz 1.5ha NV sklypa teks nemazai zemes mokesciu susimoketi g.gif
Atsakyti