QUOTE(Vilnoja @ 2009 10 16, 17:50)
kazkada jau klausiau..ale niekas nepadejo..
...del ukininko pazymejimo ir zemes.
Jei dabar as "isklausau" kursu UP gauti, bet mano mamos zeme tada ji turi but mano patrneris ar kaip?
Ir dar... doh.gif jei dabar turim 85a ZU, vienoj vietoj, bet kai gausim nuosavybe 2.5ha ZU kitoj vietoj, galim dabar issiimti UP? ir veikla "perklet" kitur ir ten kur sodyba?..
tikiuosi aiskiai parasiau.. blush2.gif
...del ukininko pazymejimo ir zemes.
Jei dabar as "isklausau" kursu UP gauti, bet mano mamos zeme tada ji turi but mano patrneris ar kaip?
Ir dar... doh.gif jei dabar turim 85a ZU, vienoj vietoj, bet kai gausim nuosavybe 2.5ha ZU kitoj vietoj, galim dabar issiimti UP? ir veikla "perklet" kitur ir ten kur sodyba?..
tai tegu jūsų mama ūkininko pažymėjimą darosi. Gal jai jau virš 50 metų, tokiu atveju net kursų nereikia pirkti. O jei vistiek jūs norite tapt ūkininke, tai susiraskit žmogų, kuriam virš 50 metų, kuris laiko ar kažkada laikė karvę, kiaulę, kažką yra deklaravę per savo gyvenimą,jam net nereikia pažymejimo turėti. ir su tokiu žmogum, savivaldybės žemės ūkio skyriuj , galėsit pasirašyt partnerystės sutartį. Bet tokiu atveju jūs turit turėt žemės savo vardu. Įregistruoti ūkį gali tik tas kurio vardu yra žemelė.
Papildyta:
QUOTE(Vilnoja @ 2009 10 16, 17:50)
jei dabar turim 85a ZU, vienoj vietoj, bet kai gausim nuosavybe 2.5ha ZU kitoj vietoj, galim dabar issiimti UP? ir veikla "perklet" kitur ir ten kur sodyba?..
na, nelabai aiškiai
Ūkininko pažymėjimas dar ne veikla. Veikla bus, kai ir ūkį įregistruosi, o kad jį įregistruotum, reikalingas ūkininko pažymėjimas. Su pažymėjimu, gali ūkį įregistruot, išregistruot, kitur įregistruot ir t.t. Jei dar žemės neturi savo vardu, tai ne visur ūkininko pažymėjimą duoda, Mastaičiuose tik žinau, bet ten paskaitos 2 mėnesius kasdien ir 600lt tas malonumas, yra lengvesnių būdų jam gauti.
Tikiuosi to klausei sekmės