Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(Vilnoja @ 2009 10 16, 17:50)
kazkada jau klausiau..ale niekas nepadejo..
...del ukininko pazymejimo ir zemes.
Jei dabar as "isklausau" kursu UP gauti, bet mano mamos zeme tada ji turi but mano patrneris ar kaip?
Ir dar... doh.gif jei dabar turim 85a ZU, vienoj vietoj, bet kai gausim nuosavybe 2.5ha ZU kitoj vietoj, galim dabar issiimti UP? ir veikla "perklet" kitur ir ten kur sodyba?..
tikiuosi aiskiai parasiau.. blush2.gif

tai tegu jūsų mama ūkininko pažymėjimą darosi. Gal jai jau virš 50 metų, tokiu atveju net kursų nereikia pirkti. O jei vistiek jūs norite tapt ūkininke, tai susiraskit žmogų, kuriam virš 50 metų, kuris laiko ar kažkada laikė karvę, kiaulę, kažką yra deklaravę per savo gyvenimą,jam net nereikia pažymejimo turėti. ir su tokiu žmogum, savivaldybės žemės ūkio skyriuj , galėsit pasirašyt partnerystės sutartį. Bet tokiu atveju jūs turit turėt žemės savo vardu. Įregistruoti ūkį gali tik tas kurio vardu yra žemelė.

Papildyta:
jei dabar turim 85a ZU, vienoj vietoj, bet kai gausim nuosavybe 2.5ha ZU kitoj vietoj, galim dabar issiimti UP? ir veikla "perklet" kitur ir ten kur sodyba?..

na, nelabai aiškiai ax.gif
Ūkininko pažymėjimas dar ne veikla. Veikla bus, kai ir ūkį įregistruosi, o kad jį įregistruotum, reikalingas ūkininko pažymėjimas. Su pažymėjimu, gali ūkį įregistruot, išregistruot, kitur įregistruot ir t.t. Jei dar žemės neturi savo vardu, tai ne visur ūkininko pažymėjimą duoda, Mastaičiuose tik žinau, bet ten paskaitos 2 mėnesius kasdien ir 600lt tas malonumas, yra lengvesnių būdų jam gauti.
Tikiuosi to klausei smile.gif sekmės 4u.gif
Atsakyti
kazkada jau klausiau..ale niekas nepadejo..
...del ukininko pazymejimo ir zemes.
Jei dabar as "isklausau" kursu UP gauti, bet mano mamos zeme tada ji turi but mano patrneris ar kaip?
Ir dar... doh.gif jei dabar turim 85a ZU, vienoj vietoj, bet kai gausim nuosavybe 2.5ha ZU kitoj vietoj, galim dabar issiimti UP? ir veikla "perklet" kitur ir ten kur sodyba?..

mama gali parašyti pas notarą leidimą naudotis savo žeme, tada jūs man rodos galėtumėt gauti ūkininko pažymėjimą. jeigu statysit ant 85 arų, tai 2,5 nėbūtina turėt, nes ūkis ir sodyba turi būti viename sklype. pas buvo 2*25 arus, tai negalėjom nieko daryt, tik paskirtį keist. Pažymėjimą išsiimt galima tik tada kai sudaroma nuomos, panaudos sutartis, arba turima nuosava žemė. Dėl partnerio nelabai kągaliu pasakyt smile.gif o pas mamą ant to 85 arų sklypo yra sodyba? jeigu yra, tai jūs antros negalėsit statyt, o jeigu nėra, tai gal ir galima partnerystę padaryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2009 10 17, 16:04)
mama gali parašyti pas notarą leidimą naudotis savo žeme, tada jūs man rodos galėtumėt gauti ūkininko pažymėjimą. jeigu statysit ant 85 arų, tai 2,5 nėbūtina turėt, nes ūkis ir sodyba turi būti viename sklype. pas buvo 2*25 arus, tai negalėjom nieko daryt, tik paskirtį keist. Pažymėjimą išsiimt galima tik tada kai sudaroma nuomos, panaudos sutartis, arba turima nuosava žemė. Dėl partnerio nelabai kągaliu pasakyt smile.gif o pas mamą ant to 85 arų sklypo yra sodyba? jeigu yra, tai jūs antros negalėsit statyt, o jeigu nėra, tai gal ir galima partnerystę padaryt  g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 10 16, 11:50)
Nesidomėjot tie kurie be darbo esat, girdėjau, kad reikia mokesčius sodrai mokėt jei nedirbi, panašiai, kaip su individualios veiklos pažymejimais, kad ir jokių pajamų negauni, mokėt mokestį reikia už soc draudimą ar ką tais? Ar čia man neteisingai aiškino giminaičiai?

As anksciau skandala cia keliau, bet man niekas aiskiai ir nepasake nieko. Esu gavus is mokesciu inspekcijos laiska, kad man paskirta darbuotoja ir kad su ja susisiekciau. Tuo metu negalejau, dabar nesenai dar lietuvoj tai sakau gal ryt ir uzleksiu pas ja paklausyt ka ji man akis i aki pasakys. Nors kai mama buvau nusiuntus tai sake - turiu moket.
Atsakyti
Aciu KINZIULI ir SERZAI uz patarimus 4u.gif .Tikrai labai supykom ir pasakem kad isregistruosim uki arba parduosim zeme.Tai issigando uosviai ir pasiule moket kiekviena menesi pinigelius.Matyt nenori jie tos zemes ant kito vaiko rasyt,gal nepasitiki.Tai kolkas ziuresim kaip seksis,nes jei tik karta nesumokes,tai ir isregistruosim ta ju uki.Jeigu jiems negaila nei sunaus nei anuko,tai ir mums ju negaila.
Dar labai domina tas mokestis sodrai kai ukininkas yra bedarbis,idomu ar tai tiesa g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Elzevyra @ 2009 10 18, 19:43)
Dar labai domina tas mokestis sodrai kai ukininkas yra bedarbis,idomu ar tai tiesa g.gif .

Kaip tik siandien buvau VMI. Stai ka suzinojau:

- Bedarbiam, kurie nepriklauso draudziamuju grupei (pvz ne dieninio skyriaus studentai, neturi mazameciu vaiku ir pan) reikia moketi mokesti sodrai.

- Si karta jau pasake kiek man reikia moketi, neliepe eiti i visokias savivaldybes susizinoti kiek pas mane yra ekonominio dydzio vienetu(EDV). Tai pagal mano situacija, kai nevykdau jokios veiklos, nedeklaruoju paseliu ir pan yra iki 2 EDV ir tai reiskia, kad man moketi reikia 24lt uz menesi, ir turiu susimoketi jau nuo s.m. sausio 1d. i metus gaunasi apie 290lt.

- Mokant si mokesti zmogus yra draudziamas 2000(su kazkiek) Lt i metus

- tokioj situacijoj kaip mano - kuomet as nemokejau sio mokescio... turiu dabar 3 men saziningai moketi ir tik tuomet isigalios mano draudimas. Tarkim jei dabar susergu tai pati uz save ir moku, nesvarbu, kad sumokejau draudima nuo sausio menesio.

---------------

Kita tema :
Zemes mokestis, kuri reikia sumoketi iki lapkricio 2d.

Svieziem ukininkam zemes mokescio nereikia moketi, nes taikoma lengvata (3 metus). Yra kazkoks istatymas. Tai man irgi papasakojo VMI.

Tiek naujienu is manes 4u.gif
Atsakyti
kažin mažametis vaikas iki 3-jų metų skaitosi ar iki daugiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2009 10 19, 08:28)
- tokioj situacijoj kaip mano - kuomet as nemokejau sio mokescio... turiu dabar 3 men saziningai moketi ir tik tuomet isigalios mano draudimas. Tarkim jei dabar susergu tai pati uz save ir moku, nesvarbu, kad sumokejau draudima nuo sausio menesio.

Padare masinom privalomaji draudima dabar dar ir sveikatai doh.gif Kokia nesamone moketi uz atgalini laikotarpi doh.gif praeita menesi arba uzvakar as jug nesirgsiu tai kam man tas sveikatos draudimas?! o dar tie 3menesiai! jau taip vos ne uz metus bereikalingai sumoki ir dar tenka moketi 3 menesius uz kuriuos nieko negausi! dabar isivaizduokit as gryztu is airijos, ilipes i trulika musu 2 bilietelius 1 uz siandien kitas uz vakar, nors vakar buvo sekmadienis ir visa diena sedejau namie doh.gif po to visa kelione dar musu bilietelius 3menesiams i prieki nors rytoj isskrendu atgal i airija, o kai grysiu vel i lt tai tada saziningai kiekvienos keliones metu musiu bilietuka doh.gif Gerai kad dar keleivinis transportas yra ne valstybinis, o tai ivestu menesini mokesti tiems kas nesinaudoja jais doh.gif
SuperMama darosi baisiau nei TV zinios, kuriu jau senokai nebeziuriu nes nervus gadina, geru ziniu visai nera ax.gif
Dar pagalvojau kazin kaip yra jeigu as turiu privatu sveikatos-givybes draudima? vistiek papildomai reikia ir valstybinio? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serzas: 19 spalio 2009 - 13:10
Sveiki,
Serzai, nesinervink tu taip mirksiukas.gif
QUOTE(varnikė @ 2009 10 19, 10:54)
kažin mažametis vaikas iki 3-jų metų skaitosi ar iki daugiau  g.gif

Bijau nusisneketi, bet kazkas man sake jog sitie mokesciai negalioja iki vaikui sueina 8 metai. kazkas sake...info netikrinau, kazkaip neprireike ax.gif
Atsakyti
4u.gif Dekui Jums uz atsakymus wink.gif
Na, mamai yra virs 50m..ale jokiu karviu ar kazko pan (ukine veikla) nera uzsiiminejus..tai nzn kaip cia bus. Teks placiau viska susizinot.Aisku, butu paprasciau, jos zeme, jai pazymejimas - tik ji neturi kada lankyt tongue.gif
Ant 85a nera sodybos, bet cia statytis nenorim g.gif nes cia 85a yra galimybe paverst i namu valda ir tadu paruot blush2.gif kad butu lesu statytis ant 2,5ha wink.gif kitap - nera lituku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilnoja @ 2009 10 20, 00:33)
4u.gif  Dekui Jums uz atsakymus wink.gif
Na, mamai yra virs 50m..ale jokiu karviu ar kazko pan (ukine veikla) nera uzsiiminejus..tai nzn kaip cia bus. Teks placiau viska susizinot.Aisku, butu paprasciau, jos zeme, jai pazymejimas - tik ji neturi kada lankyt tongue.gif
Ant 85a nera sodybos, bet cia statytis nenorim g.gif  nes cia 85a yra galimybe paverst i namu valda ir tadu paruot  blush2.gif  kad butu lesu statytis ant 2,5ha wink.gif kitap - nera lituku ax.gif

tai ir nesukit galvos, prasykit kad jum dovanotu mama sklypa ar bendrasavininku teisemis, ar dalinkites, arba dar gali duot pasinaudot smile.gif alia nuoma. Ir kai turesit is registro pazyma galesit imti ukininko pazymejima smile.gif
Atsakyti
2vilnoja, iris: nuoma netinka- reikia asmeninės arba bendrosios dalinės nuosavybės. Vat taip. smartass.gif
Atsakyti