Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(irisas @ 2009 10 10, 14:56)
jeigu jų melioracija, tai tegul man mokeščius moka  doh.gif arba išperka iš manęs tą sklypą  doh.gif Totalus marazmas

tu ziurek kad dar patiems nereiktu moketi uz tai kad jie irenge melioracijos irenginius jusu sklype doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilnoja @ 2009 10 10, 23:28)
g.gif hm..pas mus pvz.. tuoj paskaiciuosiu - 200m sklypo krastine ribojasi su melioracijos grioviu:blink: ...tai as daugiau nieko neveiksiu kaip tvarkysiu griovi biggrin.gif nes kitam laiko nebus :Daa... dar sian kaip pamatem - vienoj vietoj, aisku musu sklypo ribose, BEBRAI uztvanka pasidare!!!  huh.gif  na, cia dar su jais kariausim biggrin.gif bet dabar pvz vaizdelis to griovio yra - ohohoho... doh.gif  doh.gif  ne vieneriu metu reikia patvarkyt! ir ka - juk mes dar nuosavybes neturime - dar realiai ne musu sklypas-kodel netvarko valstybe? juk bebrai gali sugriauti visa mel griovio "prasminguma" g.gif  g.gif  g.gif  vanduo vos ne per krastus liejasi? kur dabar musu tvakdariai???? pikta  gun_bandana.gif

tai dar gausit kokią baudą už bebrų "negerbimą" doh.gif doh.gif

QUOTE(serzas @ 2009 10 11, 01:54)
tu ziurek kad dar patiems nereiktu moketi uz tai kad jie irenge melioracijos irenginius jusu sklype doh.gif

tai kad jie įranginėjo kai manęs dar nebuvo net mintyje lotuliukas.gif gali jie tą melioraciją susirinkt, man reiks, aš ir pasidarysiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2009 10 11, 08:46)
tai kad jie įranginėjo kai manęs dar nebuvo net mintyje  lotuliukas.gif gali jie tą melioraciją susirinkt, man reiks, aš ir pasidarysiu  schmoll.gif

Melioracija vienam sklypui paprastai nedaroma, daroma vienu metu daug sklypu. jei jus sugadinsit melioracija, tai gali kaimynu sklypai patvinti

Atsakyti
Palikit jus ta melioracija ramybeje. Sugalvosit dar ukininkauti tai dekosit tai valstybei uz melioracija ir uz tai kad kaimynas ja sugadines tures sutvarkyti 4u.gif Gaila tik, kad ji daugumoje yra pasenusi ir nevisur padoriai veikia. O z.u.pask zemeje manau tik privalumas kad ji yra. Niekas cia negalvojo kad atsiras tokiu netikru ukininku, kurie namus augins ant tos zemes ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2009 10 12, 08:17)
Palikit jus ta melioracija ramybeje. Sugalvosit dar ukininkauti tai dekosit tai valstybei uz melioracija ir uz tai kad kaimynas ja sugadines tures sutvarkyti  4u.gif  Gaila tik, kad ji daugumoje yra pasenusi ir nevisur padoriai veikia. O z.u.pask zemeje manau tik privalumas kad ji yra. Niekas cia negalvojo kad atsiras tokiu netikru ukininku, kurie namus augins ant tos zemes  ax.gif  blush2.gif

Koks skirtumas tikras ukininkas, ne tikras? plotas vistiek prarandamas + dar buni ipareigotas viska priziureti, o kaimynas uz tavo sklypo, turi ne ka prastesne melioracija, tik prie jo sklypo nera griovo ir jis nepraranda naudingo ploto. Jei kaimynas sugadins melioracija, o tavo sklypas salia melioracijos griovio, t.y. paskutinis, tada tau jokio skirtumo, kentes tu sklypu kaimynai kurie yra uz sklypo kuriame sugadinta melioracija. ir isvis koks cia dziaugsmas, kad kazkam nepasiseka ir leidzia pinigus? doh.gif g.gif Syki sudauziau pasiskolinta masina, tai savininke taip dziaugesi, kad as ja turejau suremontuoti doh.gif sake cia gimtadienio dovana jai gun_bandana.gif lyg ta masina po avarijos pasidare geresne doh.gif net pinigu nenorejo imti uz masina, pasake restouruoti ir viskas ot lietuviai, randa kur pasidziaugti unsure.gif
O del neveikianciu melioracijos irengimu rode laida per TV, tai ten kalbejo jog galima jungtis sklypu savininkams i kooperatyvus ir prasyti europos paramos melioracijai tvarkyti, gal dar kazkokia daly dengia valstybe, bet vel gi jei bent vienas sklypo savininkas pasirodys esas tikras lietuvis doh.gif tada jokios paramos nebus. schmoll.gif
Atsakyti
Sveiki,atejau patarimo.Pries pora metu vyro patevis isejo i ukininko pensija ir perrase ant jo savo uki,vyras turi ukininko paz.Parama mokejo vyro vardu,bet kadangi mes net negyvenam tam ukyje,tai ir atidavinejom tuos pinigus vyro tevams.O dabar iskilo tokia problema,kad vyras liko be darbo,istojo i darbo birza ir jam nemoka bedarbio pasalpos,nes jis ukininkas ir gauna parama,nors mes is tos paramos ne lito negaunam.tai vat,kaip jam dabar to ukininko pazymejimo atsisakyt?Nes prasem jo tevu kad ta uki perrasytu ant kito vaiko,bet jiems gi pinigeliu gaila uz tu popieriu tvarkymus moket doh.gif .
Nelabai as tuose reikaluose suprantu,todel negaliu aiskiai parasyt,na bet gal kas suprasit ir galesit padet.
Atsakyti
labas vakarelis, tiek prikalbejot, nebzinau ka ir kometuoti ax.gif
Elzevyra, parasysiu savo situacija, kuria siandien tvarkiau. isejau is darbo, norejau stoti i darbo birza, taciau paaiskejo lygiai tas pats kaip ir jusu vyrui. taigi nulekiau i Zemes ukio skyriu (kuris man isdave ukininko pazymejima), pasakiau kame problemos, paprasiau patarimo ka daryti. taigi isregistruosiu as savo uki, nes visus dokumentus jau susitvarkiau, statybos leidimus visus gavau, o jau ir namas stovi. tai va, kol nerasiu darbo taip ir bus, nebebusiu ukininke. o kai reiks priduoti nama, vel iregistruosiu uki. cia man taip patare. bet cia manoji situacija, ir nenoriu cia jokiu diskusiju, kaip kas ir kada. nes visada ka parasau, tai bunu nesuprasta didziuju miestu atstovu ukininku cool.gif
jums patariu patiems imtis iniciatyvos ir susitvarkyti, juk pasalpa bus didesne negu jus investuosit i perasyma dokumentu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzevyra @ 2009 10 15, 16:22)
Sveiki,atejau patarimo.Pries pora metu vyro patevis isejo i ukininko pensija ir perrase ant jo savo uki,vyras turi ukininko paz.Parama mokejo vyro vardu,bet kadangi mes net negyvenam tam ukyje,tai ir atidavinejom tuos pinigus vyro tevams.O dabar iskilo tokia problema,kad vyras liko be darbo,istojo i darbo birza ir jam nemoka bedarbio pasalpos,nes jis ukininkas ir gauna parama,nors mes is tos paramos ne lito negaunam.tai vat,kaip jam dabar to ukininko pazymejimo atsisakyt?Nes prasem jo tevu kad ta uki perrasytu ant kito vaiko,bet jiems gi pinigeliu gaila uz tu popieriu tvarkymus moket doh.gif .
Nelabai as tuose reikaluose suprantu,todel negaliu aiskiai parasyt,na bet gal kas suprasit ir galesit padet.

ot zarazos! zmogus visa gyvenima moka mokescius, o kai jam sunkmetis tai nieko negauna, nes turi kazkoki nelemta pazymejima doh.gif idomu kiek moka tos paramos, jog jie nusprende, kad to yra per akis, kad isgyventu ir nemoka bedarbio pasalpos? g.gif
Ziauru toi lietuvoi!
Bet uosvei jusu irgi pagerinti! tegul sunus badauja, svarbu, kad mes sutaupysim kapeika doh.gif pasakykit, kad atsisakote ukio ir ji perleidziate kokiam kitam kaimo ukininkui, taip kaip ir jie jums perleido, kaip jie jums taip ir jus jiems, pamatysit, per diena visus dokumentus sutvarkys thumbup.gif arba tiesiog atsisakykit ukininkavimo, tada nebegaus uosvei ismoku, o vyras gaus pasalpa. jei jiems nerupite jus, tai kodel jie jums turi rupeti!? nes dabar sedeti be pinigu tam, kad uosvei geriau gyventu yra tas pats kaip duoti 3lt zmogui, persovusiam tau koja, uz sovini doh.gif kad tik niekas kitas nenubednetu schmoll.gif nenori pinigu leisti ant popieriu tvarkyma tai tegul jums moka tiek kiek galetumete gauti is darbo birzos.
Kaip tevai gali buti tokie zulikai?! kur pasisuksi vien zarazos! unsure.gif savanaudiskumui ribu nera!
O kai papraset uki perrasyti kito vaiko vardu ar nesupyko dar? doh.gif gal sugalvos nesikalbeti!
Pamenu draugui paskolinau pinigu ir po gan ilgo laiko kai man ju prireike (ziauriai reikejo) jo paprasiau, (zinojau, jog alga gavo) pradejo mykti, kad i juros svente nori vaziuoti, stiprintuva su kolonelemis nori pirkti ir t.t. jam sventes galvoj, o as gal valgyt neturiu ka. galima pagalvoti, kad paskolinti prasau doh.gif pas jus lygiai tas pats iseina
Susinervinau nejuokais! verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 10 15, 21:15)

Na, išliejot širdį matau biggrin.gif
man labai panaši situacija, tik spėjau įregistruoti ūkį ir sugalvojau biržoj įsiregistruoti, kol nevėlu dar pinigėlių gauti, nes tuoj pusantrų metų praeis kaip nedirbu, o kai praeis, tai jau neužteks man pradirbto laiko bedarbio pašalpai gauti. Pasirodo negaliu doh.gif baisiulinė ūkininkė esu. Nesidomėjot tie kurie be darbo esat, girdėjau, kad reikia mokesčius sodrai mokėt jei nedirbi, panašiai, kaip su individualios veiklos pažymejimais, kad ir jokių pajamų negauni, mokėt mokestį reikia už soc draudimą ar ką tais? Ar čia man neteisingai aiškino giminaičiai?
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2009 10 16, 11:50)
Nesidomėjot tie kurie be darbo esat, girdėjau, kad reikia mokesčius sodrai mokėt jei nedirbi, panašiai, kaip su individualios veiklos pažymejimais, kad ir jokių pajamų negauni, mokėt mokestį reikia už soc draudimą ar ką tais? Ar čia man neteisingai aiškino giminaičiai?

Manau jog jei is ukio nera jokio pelno tada moketi nereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 10 16, 15:00)
Manau jog jei is ukio nera jokio pelno tada moketi nereikia  g.gif

Logiškai mąstant tai taip. Bet kiek esu susidūrus tai dažnai įstatymai su logika prasilenkia doh.gif
Atsakyti
kazkada jau klausiau..ale niekas nepadejo..
...del ukininko pazymejimo ir zemes.
Jei dabar as "isklausau" kursu UP gauti, bet mano mamos zeme tada ji turi but mano patrneris ar kaip?
Ir dar... doh.gif jei dabar turim 85a ZU, vienoj vietoj, bet kai gausim nuosavybe 2.5ha ZU kitoj vietoj, galim dabar issiimti UP? ir veikla "perklet" kitur ir ten kur sodyba?..
tikiuosi aiskiai parasiau.. blush2.gif
Atsakyti