Įkraunama...
Įkraunama...

Ūkininkai ir jiems prijaučiantys

QUOTE(serzas @ 2009 10 07, 00:18)
Nu gal pries koki menesiuka ar du atidave bylas  g.gif
As tai sakyciau jog durnina  ax.gif Tie architektai pinigus ima tik uz parasa, o kad taip neatrodytu, tai viska sukomplikuoja ir vaidina vargsus darbininkus  doh.gif Tikiuosi cia architektai neuzsuka, nes ir vel prades akis draskyti, jog nezisivaizduoju kiek kainuoja visokios programos ir t.t. Nusiperka zmones kartotinius projektus, panori kokia siena perstumti kitur, tai architektas 3men trina viena linija plane ir brezia kitoj vietoj  doh.gif kur logika? Konstruktoriai dar skaiciuoja kazka, o ka skaiciuoti architektui? viska daro kompiuterines programos. nors dazniausiai copy paste, skiriasi tik patalpu isdestymas, kuriam nubraizyti reikia ~1val. Neikertu, kodel tie KPP tokie brangus ir tiek ilgai uztrunka? ten gi 5min. darbas, o jei projekto autorius nesa KP patvirtinimui, tai jam manau nereikia ten sedeti ir laukti kelis men kol patvirtins?! O gryztant prie ukio reikalu tai yra tik du salygu savadai, tai: 1. Kaimo pletros zemetvarkos projekto salygu savadas pagal kuri nustatoma sodybos vietove, siame projekte nera nurodytos vietos kur kas stoves, namas, garazas, tvartas, siltnamis ar dar kazkoks kitas statinys gali stoveti bet kur neperziangus KPP nurodytu ribu.
2. Statybu salygu savadas, pagal kuri projektuojami statiniai, suprojektavus statini, nama, tvarta ir pan., turi buti nurodoma tiksli jo vieta sklype, taip pat auksciai, uzstatymo plotai, jei statoma kokiam draustini tai reikia nurodyti netgi namo spalvas.
Ir viskas, zinai kur sodybos teritorija, zinai kur namo vieta, tai jeigu ir reikia dar kazkokiu salygu tai nebent baldu vietai parinkti  lotuliukas.gif
Nebent jus ukio leidima vadinate ukio iregistravima kai gauni ukininko pazymejima.
Salygas naujai sodybai su pastatais nuzymetais breziniuose vadinate KP projekta, bet jame pastatu nuzymeti tikrai nereikia.
Savadas gyvenamajam namui ir ukiniam vadinate statybu salygu savada

Truputį pakomentussiu smile.gif mūsų namo, ūkinio viskas suprojektuota, konstukcinės dalys yra, ir projektas nekartotinis (lygtais lotuliukas.gif ) Visas vargas būtent prie savivaldybės ir apskrities doh.gif Pinigų papildomai mokėt nesiruošiam, kokią sumą sutarėm ir daugiau nė lito cool.gif dabar mūsų stadija ta, kad turim leidimą ūkininko sodybai formuot.
beje, dar mūsų architektai pražiopsojo, kad ūkinis arčiau nei 15 m nuo melioracijos griovio doh.gif mum per visą sklypą dingsta apie 11 arų doh.gif ir kas man turėtų tą žolę šienaut ir griovį prižiūrėt?
QUOTE(Vilnoja @ 2009 10 07, 15:04)
doh.gif  jei ku... Jusu pasiklausius kaip viska keicia... kol gausim nuosavybe tikrai prireiks dar ir makteus daryt... doh.gif  doh.gif  kur kas kaip ir kokio dydzio.. vat ir palengvino  blink.gif  visokias salygas..nervas ima.. verysad.gif  viskas..sia savaite reik vaziuoti suzinoti kas kaip..

o kad būtų ten taip lengva viską išsiaiškinti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
man vis dar patinka anekdotas: kabinete tryse - vienas dirba. Kas? įjungtas ventiliatorius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2009 10 07, 14:46)
man vis dar patinka anekdotas: kabinete tryse - vienas dirba. Kas? įjungtas ventiliatorius  doh.gif

thumbup.gif thumbup.gif kad VLN raj savivaldybej tikrai taip yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2009 10 07, 13:46)
Truputį pakomentussiu smile.gif mūsų namo, ūkinio viskas suprojektuota, konstukcinės dalys yra, ir projektas nekartotinis (lygtais  lotuliukas.gif ) Visas vargas būtent prie savivaldybės ir apskrities  doh.gif Pinigų papildomai mokėt nesiruošiam, kokią sumą sutarėm ir daugiau nė lito  cool.gif dabar mūsų stadija ta, kad turim leidimą ūkininko sodybai formuot.

Tai jus uzsaket statiniu projektus dar nezinodami ar isvis ten galesite statytis? g.gif o jei kas pakis koja tfu tfu tfu tai kaip tada su mokejimu architektui? kaip suprantu jums vienas architektas viska daro nuo a iki z? idomu ir kiek toks malonumas kainuna? ax.gif g.gif

beje, dar mūsų architektai pražiopsojo, kad ūkinis arčiau nei 15 m nuo melioracijos griovio  doh.gif mum per visą sklypą dingsta apie 11 arų  doh.gif ir kas man turėtų tą žolę šienaut ir griovį prižiūrėt?

Sito tai neikirtau g.gif ka gali architektas padaryti, kad dingtu zeme ir dar tiek daug doh.gif geodezininkai ir tie sitiek nenupjauna, o kaip archi gali?

kabinete tryse - vienas dirba. Kas? įjungtas ventiliatorius  doh.gif

clap_1.gif gathering.gif drinks_cheers.gif hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serzas: 07 spalio 2009 - 23:46
QUOTE(serzas @ 2009 10 07, 12:45)
Cia ka rimtai? kas tuos kvadraciukus pazymi? architektas ar KPP rengejas? koks tikslas? taigi tiksli statinio vieta nurodoma prasant statybu leidimo, kam dabar dar apytiksle vieta? Nu blyn reik greiciau viska tvarkytis, o tai sugalvos, kad reikia sodybos maketa padaryti masteliu 1:100  doh.gif

Visiskai rimatai. Kvadraciukus pazymi KPP rengejas (papildomai moketi nereikia). Visa fignia sugalvota tam kad, viskas ilgiau truktu ir tiems kurie "nenusipelne geriau gyventi" fantazija su visokiomis statybomis atsoktu. Beje, jei KPP nepazymes kokios pirties ar darzines tai veliau norit toki pastata statyti vel reikes papildomai rengti antro etapo KPP.
Atsakyti
Stai padavem vakar prasyma naujom salygom isduoti. Kazkaip mano ausim keistai nuskambejo, arba tikrai krize. Sako po 2 sav gali jau paskambinti arba patys pasiskambinkit, turetu jau buti panasiu laiku blink.gif Na paziuresim ar tikrai smile.gif

Paduodant prasyma prasisukom dar be geodeziniu, nors pirma kart sake, kad reikia. Dabar tiesiog pagrumojo pirstu ir sako - niekur nedingsit. Tai sakau kaip kiti projektuotojai mum sako, kad galima be geodeziniu daryt? Atsakymas - negalima, nes ant ju braizo projekta ir niekur kitur.
Tad dabar ieskosim geodezininko smile.gif
O ir is saraso vieni atkrinta, pagrindiniai, su kuriais sakem tarsimes. Nes jie aiskino mum kad galima apsiseiti be geodeziniu kaimo vietovem doh.gif

Eisiu kogero ziuret sarasus skelbiamus kam patvirtimo jau KP ir ziuresiu kas tuos KP dare. Bandysiu pagal tai ivertinti ju patirti ir gal taip issirinkti ax.gif

QUOTE(Rokanonas @ 2009 10 08, 07:38)

Man atrodo, kad mes pazistami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Levanda @ 2009 10 08, 09:44)

Man atrodo, kad mes pazistami  biggrin.gif

Man irgi taip atrodo smile.gif Mums irgi savada isdave per 2 savaites. Ilgiausiai viskas kaip visada zemetvarkos skyriuje trunka. Pavyzdziui geodeziniu tvirtinimui jie dabar 650 suskaupe turi. Tai iskart pazadejo kad greitai nebus. Visa laime, kad KPP darymui tai kad geodeziniai iki galo nepatavirtinti netrukdo. Svarbu kad registru centro anspaudukas butu (kad ivesta i laikinaja registru centro duombaze).
Atsakyti
Sveiki, neesu ukininke, bet siek tiek dirbu sioje srityje, o siuo metu rasau mokslini tiriamaji darba. Todel ir kreipiuosi i jus, kurie galetu skirti keleta minuciu ir atsakyti i keliolika klausimu, pateiktu anketoje. Labai prasyciau tu, kurie esate pasinaudoje ES parama investiciniams projektams igyvendinti, nepriklausomai nuo to ar sekmingai ar ne, parasyti man i az.
Is anksto didelis ACIU ir sorry, kad isiterpiau i jusu eteri
:
mirksiukas:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Austute: 08 spalio 2009 - 12:15
QUOTE(Rokanonas @ 2009 10 08, 07:38)
Visiskai rimatai. Kvadraciukus pazymi KPP rengejas (papildomai moketi nereikia). Visa fignia sugalvota tam kad, viskas ilgiau truktu ir tiems kurie "nenusipelne geriau gyventi" fantazija su visokiomis statybomis atsoktu. Beje, jei KPP nepazymes kokios pirties ar darzines tai veliau norit toki pastata statyti vel reikes papildomai rengti antro etapo KPP.

Tai kam pirmas etapas bereikalingas? iskarto pazymi kvadraciukais kur kas bus ir ramu. taip iseina jog pirmas etapas kai numatoma sodybos teritorija lieka beprasmisku dalyku.
O tai kai patvirtina KPP tik tada paiso tuos kvadraciukus ir vel tvirtina? g.gif
Atsakyti
Sveiki brangieji ūkininkai, planuoju ir aš tokia tapti, dabar visai žaliūkė tad turiu klausimų nuo pradžių pradžios:
1 .Turiu ž.ū. paskirties plotą kurį noriu padalinti į 2 dalis, sau pasilikti pusę - dėl šito jau užklausiau sklypo padalinimo temoj, laukiu atsakymo smile.gif
2. Kai gausiu ūkininko pažymėjimą, ką daryt toliau?? Norim pasistatyt namuką. Kiek tai trunka ir kokios maždaug kainelės popierizmų?
notworthy.gif dėkinga iš anksto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kapitana: 08 spalio 2009 - 13:25
QUOTE(serzas @ 2009 10 08, 00:40)
Tai jus uzsaket statiniu projektus dar nezinodami ar isvis ten galesite statytis?  g.gif o jei kas pakis koja tfu tfu tfu tai kaip tada su mokejimu architektui? kaip suprantu jums vienas architektas viska daro nuo a iki z? idomu ir kiek toks malonumas kainuna?  ax.gif  g.gif
Sito tai neikirtau  g.gif ka gali architektas padaryti, kad dingtu zeme ir dar tiek daug  doh.gif  geodezininkai ir tie sitiek nenupjauna, o kaip archi gali?
clap_1.gif  gathering.gif  drinks_cheers.gif  hihihi.gif

Mum viską daro vieni, tai visas malonumas kainuos 7600 doh.gif
nu, jei negalėsim statyt tai tada nežinau lotuliukas.gif doh.gif na, nėra ten draustinis ar kokia nors ypatinga vieta. žodžiu, tada eisiu su šakėm kažkur doh.gif lotuliukas.gif
o kad žemė dingsta, tai kažin ar architektai, ar savivaldybė. kai darė geodezinius, tai mūsų žemę skaičiavo nuo griovio vidurio, o dabar 15 m nuo griovio šlaito doh.gif užpisa
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2009 10 08, 14:06)
Mum viską daro vieni, tai visas malonumas kainuos 7600  doh.gif
nu, jei negalėsim statyt tai tada nežinau  lotuliukas.gif  doh.gif na, nėra ten draustinis ar kokia nors ypatinga vieta. žodžiu, tada eisiu su šakėm kažkur  doh.gif  lotuliukas.gif
o kad žemė dingsta, tai kažin ar architektai, ar savivaldybė. kai darė geodezinius, tai mūsų žemę skaičiavo nuo griovio vidurio, o dabar 15 m nuo griovio šlaito  doh.gif užpisa

tai sakyciau pigu g.gif ar geodeziniai ir topo ieina? kiti vien uz namo projekta sumoka daug daugiau. projektuotoja kuri mane konsultavo pasake kaina apie 15000 uz namo projekta + benzas ant vazinejimo i kita rajona. ji man sake neskubeti su topo, pirma gauti salygas ir tada matysiu ar kur nors prie pano sklypo nesiruosia uzsiveisti retas bebras ar nygstanti zole lotuliukas.gif

Tai tu turi omeni jog zeme tavo tik tu ten negali nieko statyti? raudona zona? 15m nuo melioracijos?
Na tokiu atveju niekur nedingsta ta zeme. galesit darza ar soda pasidaryti. jei kalbeti apie mano sklypa tada is 171a man lieka apie 36a., na bet nama pasistatyti uztenka ir 2aru. kitoje zemeje statyti negalima, bet ir nereikia, o pasodinti vaismedziu, vaiskrumiu ar bulviu niekas nedraudzia
Papildyta:
QUOTE(Kapitana @ 2009 10 08, 12:24)
Sveiki brangieji ūkininkai, planuoju ir aš tokia tapti, dabar visai žaliūkė tad turiu klausimų nuo pradžių pradžios:
1 .Turiu ž.ū. paskirties plotą kurį noriu padalinti į 2 dalis, sau pasilikti pusę - dėl šito jau užklausiau sklypo padalinimo temoj, laukiu atsakymo smile.gif
2. Kai gausiu ūkininko pažymėjimą, ką daryt toliau?? Norim pasistatyt namuką. Kiek tai trunka ir kokios maždaug kainelės popierizmų?
notworthy.gif dėkinga iš anksto

Vat toks mazdaug tau butu planelis (apie viska placiai isdiskutuota ankstesnese ukininku temose)

Geodeziniai matavimai
Padalinimo projektas
Geodeziniai matavimai atskirtiems sklypams
Topografinė nuotrauka
Ukininko pažymėjimas
Ukio įregistravimas
Kaimo pletros žemėtvarkos projekto sąlygu savadas
Kaimo pletros žemėtvarkos projektas
Kaimo pletros projekte numatyti apytiksle statiniu vieta (cia nauja dabar dar diskutuojama ir neaisku doh.gif )
Statinio projektavimo sąlygų sąvadas
Geologiniai grunto tyrimai
Pastatų projektavimas
Statybų leidimas
Elektra
Statybos
Gerbuvis
Pastatų pridavimas
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 10 08, 13:20)
Tai kam pirmas etapas bereikalingas? iskarto pazymi kvadraciukais kur kas bus ir ramu. taip iseina jog pirmas etapas kai numatoma sodybos teritorija lieka beprasmisku dalyku.
O tai kai patvirtina KPP tik tada paiso tuos kvadraciukus ir vel tvirtina?  g.gif

Man tu dvieju etapu esmes suvokti nepavyko smile.gif Det valdininkai esme mato - pirmas etapas sodybos teritorija, antras - sodybos pastatai. Pirmas etapas tvirtinamas ir paskelbiamas internete savyvaldybes puslapyje. Paskui tie pastatai pazymimi tame paciame plane (aisku logiska butu pazymeti iskarto) ir vel ta pati procedura - urbanistikos parasas, raad parasas, zemetvarkos parasas, apskrities parasas ir sav. direktoriaus isakymas.
Atsakyti