QUOTE(mėnulis @ 2010 10 28, 19:29)
Esu vaikysteje turejus net dvi operacijas del krutines lastos deformacijos. Todel manau, privalau cia parasyti
Pas gera, garsu gydytoja.
Kaip ir mėnulis, galiu pasigirti šiuo defektu. Turėjau operaciją vaikystėje ir, turbūt, pas tą patį garsų chirurgą ant visos Lietuvėlės, nes tuo metu jis tik vienas praktikavosi šioje srityje ir buvo išsigelbėjimas nežiniukėms mamoms. Operuoti tėvai ryžosi, nes gąsdino tas defektas, bijojosi ateityje galimų pasekmių - kvėpavimo sutrikimų, širdies darbo sutrikimų dėl per mažos vietos šiems organams. Operavo taip: pjovė krūtinės ląstą nepjaudami per krūtis, operacijos pabaigoje įdėjo metalinį strypą, kad prilaikytų dumbančią krūtinę ir neleistų daugiau dubti. O po to - reanimacija, ilgas sveikimas po operacijos, fiziniai pratimai, praktiškai visa antra klasė mokantis namie, po metų - metalinio strypo išėmimas, vėl atsigavimas po operacijos, tiesa, lengvesnės. Ir kas gero dabar? Krūtinės ląsta vis tiek įdubusi (fiziniai pratimai buvo daromi, sportuojama buvo, dėvimi Cosmodisko tipo diržai, namie išvis pragaras dėl griežto auklėjimo sėdint tiesiai ir t.t.), kvėpuot netrukdo, širdies darbo netrukdo, nors įduba gili. Krūtinę sudarkė dėl operacijos, pjūvis vienoje pusėje eina tiesiai per krūtį, nepataikė/neapskaičiavo, todėl akivaizdžiai sutrukdė normaliam išsivystimui
Bet nėra taip baisu. Krūtinė dengia šiek tiek įdubą, vyrą susiradau ir nė motais jam
Tikrai neverta dėl estetinių sumetimų daryt, nes mažai šansų, kad pavyks, o randas tikrai nepuoš. Kai darė operaciją, daug mačiau vaikų, kuriems pakartotinai darė operaciją - nepavyko, nedavė teigiamo rezultato. Labai sunkiai sekėsi atsigauti vyresniems vaikams, kuriems virš 12 metų, kaulai, atseit, jau labiau suaugę, sunkiau pasiduoda operacijai.. Nesenai buvau apsilankiusi pas savo tą gydytoją, kuris operavo mane, pasirodyt norėjau. Apžiūrėjo, pakraipė galvą ir sakė gyvent kaip gyvenus
Klausiau, kodėl taip čia man, jei niekas iš giminaičių nėra tuo sirgę, tai sakė, kad GALI būti, jog taip atsitinka dėl kažkokios infekcijos motinai nešiojant kūdikėlį...Nesiplėtė, aš nesigilinau, vistiek nieko nepakeisiu. Bet neėmiau ir kaip už gryną pinigą. Mamytės, nepanikuokit ir neskubėkit su operacijomis