Įkraunama...
Įkraunama...

Krūtinės ląstos deformacijos

sveikos,va radau jusu temele ir niekada nemaniau kad tai svarbu bet pas mano vyra yra idubusi krutines lasta.Na ir atrodo stiprus vyras nieko jam nera...
Atsakyti
nieko tokio, kad atsikisusi. gyventi tai netrukdo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 28 spalio 2010 - 18:21
QUOTE(dianute4 @ 2010 03 28, 11:42)
sveikutes mano suneliui idubusi krutines lasta gal kam buvo tokia problema parasykit kokia tai operacija ar sudetinga nes mum reikes operuoti.busiu dekinga smile.gif

Esu vaikysteje turejus net dvi operacijas del krutines lastos deformacijos. Todel manau, privalau cia parasyti smile.gif Pas gera, garsu gydytoja. Pirma- nepavyko, todel buvo daryta antra, nes po pirmos atrode klaikiai, tikrai blogiau nei buvo.O antra neaisku. (Del antros taip manau as biggrin.gif ), nes gydytojai savo kaltes nepripazins aisku niekada smile.gif Ir ka nors apkaltinti del ne visai tokio rezultato yra sunku ir nesinori. g.gif Krutine idubus buvo paveldeta. Tie kas neoperuoti - nieko. Dabar, manau, blogiau negu buvo. Sveikatos poziuriu, gal ir estetiniu, nei jokiu operaciju nebutu buve. Nedarykit siu operaciju tik del estetiniu priezasciu. Jeigu isvaizdai nelabai trukdo. Operacijos sunkios. Praktiskai dabar gyventi man sunkiau nei buvo be jokiu operaciju, del savo ar gydytoju "indelio". Gal tiesiog tokia karma. biggrin.gif Operacijos sudetingos. Jei dabar nemaiso sveikatai, tik kyla klausimas kad ateity gali maisyti, kam operuotis. Jei sirdies, plauciu nespaudzia. Nes po antros operacijos man kazkas eme trukdyti kvepavimui. Ir estetiniu poziuriu nemanau, kad yra geriau. Paskui lieka negrazus randas. O buvo - duobele, kas moterims - uzaugus krutims, o vyrams uzaugus raumenims nelabai jau ir matosi esant suaugus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 28 spalio 2010 - 18:39
atsikišusi krūtinė netrukdo gyventi jei tai nedidelės deformacijos. bet kai jos didėja su amžiumi, vaikai įsivaro kompleksų. kalbu nes mano vaikui taip buvo. Po operacijos nebijo nusivilkti marškinėlių ir vaikščiodamas nesikūprina. O konsultuojantis buvo pasakyta, kad tai nebūtina operacija. Yra ir finansinė pusė. Tokios deformacijos gyvenimo kokybei netrukdo, todėl jos yra korekcinės operacijos. Vaikams jos nemokamos. jeigu tokias operacijas sumanytų darytis asmuo sulaukęs 18 metų, jam reiktų ploti už tai pinigus. esu tai girdejusi dar prieš sūnaus operaciją.
Atsakyti
QUOTE(seretide @ 2010 10 28, 22:42)
jeigu tokias operacijas sumanytų darytis asmuo sulaukęs 18 metų, jam reiktų ploti už tai pinigus. esu tai girdejusi dar prieš sūnaus operaciją.

idomu g.gif bet tai galetu buti dar viena antis, kad skatintu, skubintu motinas operuoti. juk tai gydytoju duona. deja, man ne taip graziai ir sekmingai buvo, kaip jusu vaikui 4u.gif ne taip graziai pataise.(tik mano buvo ilinkusi) ir t.t. man atrodo, kad atsikisusi krutine mazesnis blogis nei ilinkusi. kaip buvo man. pazystu vaikina uzsienieti su atsikisusia krutine. jam gyventi netrukdo tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 29 spalio 2010 - 12:13
Nemanau, kad tai dėl to, jog tai gydytojų duona. Jiems darbo tikrai netrūksta. kiekvieno atvejis skirtingas. jei iškilimas neryškus, tai nieko. bet jei jis didelis ir su laiku vis didėja, tai kito kelio nėra. o apie mano sūnaus atvejį, tai dabar lyg ir nieko, bet toliau visko gali būti. būna, kad ir įdumba. manyčiau, čia jau ir nuo vaiko paties priklauso, nuo jo laikysenos. primenu, kad nesikūprintų sėdėdamas.
Atsakyti
QUOTE(seretide @ 2010 10 29, 17:59)
Nemanau, kad tai dėl to, jog tai gydytojų duona.

O as vis apie tai pamastau blush2.gif Nes uz kiekviena operacija (kas nustatys ji buvo labiau reikalinga ar ne) istaigai, o taip pat ir gydytojams is ligoniu kasu yra skiriami nemazi pingeliai. Jiems aisku geriau, kad kuo daugiau visokiu operaciju darytu.
Bet nebutinai g.gif Keista, kad ir laikysena kazkaip pataise. Juk ji daugiau palaikanciu raumenu dalykas, ir stuburo g.gif Smagu, kad jums viskas pavyko. Ar krutine dabar visai dali, nera jokiu nelygumu kauluose nedailiu, randas graziai sugijo? Tikiuosi, kad taip. Aukit sveiki. 4u.gif
Idubimas ar iskilimas krutinkaulyje nuo blogos laikysenos tikrai neatsiras. Daznai tai perduodama is kartos i karta. (Sako, dar buna rachito pasekme. Bet man tokiu zmoniu neteko sutikti.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 29 spalio 2010 - 17:25
QUOTE(mėnulis @ 2010 10 29, 18:19)
O as vis apie tai pamastau  blush2.gif Nes uz kiekviena operacija (kas nustatys ji buvo labiau reikalinga ar ne) istaigai, o taip pat ir gydytojams is ligoniu kasu yra skiriami nemazi pingeliai.  Jiems aisku geriau, kad kuo daugiau visokiu operaciju darytu.

Atrodo,tikrai butu logiska isvada,bet,deja,realybe yra kitokia.Ligoninei nuostolingiausi yra tie skyrai,kurie atlieka daug ir sudetingu operaciju.Ligoniu kasos geriausiai apmoka visokia smulkme,o rimtos operacijos,reikalaujancios daug lesu,ikainotos niekingai menkai.Todel,kai svarstot galimybe operuotis ar ne,i sita aspekta kreipkit maziau demesio.Ligu ir ligoniu ,bent jau didesnems ligoninems,tikrai netruksta.
Atsakyti
taip. trumpalaikis gydymas apmokamas geriau nei ilgiau trunkantis. pati esu medikė. žinau šituos dalykus. kai reikėjo apsispręsti, dėl to nė mintis nekilo, jog gydymo įstaiga taip uždarbiauja. nežinantiems kitaip atrodo. o ar operuotis ar ne ir kada tai daryti, tai gydytojas pasakė, jog tai mūsų reikalas ką pasirinksime. reikėjo tik pasakyti savo apsisprendimą. minčių buvo visokių. mamai atiduoti vaiką operuoti be galo sunku ir baisu. bet kai pamačiau suaugusių žmonių foto su tokiom deformacijom, tai man ir vaikui dvejonių liko mažiau. o vaikas operacijos laiką pasirinko pats.
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2010 10 29, 18:19)
O as vis apie tai pamastau  blush2.gif Nes uz kiekviena operacija (kas nustatys ji buvo labiau reikalinga ar ne) istaigai, o taip pat ir gydytojams is ligoniu kasu yra skiriami nemazi pingeliai.  Jiems aisku geriau, kad kuo daugiau visokiu operaciju darytu.
Bet nebutinai  g.gif Keista, kad ir laikysena kazkaip pataise. Juk ji daugiau palaikanciu raumenu dalykas, ir stuburo  g.gif  Smagu, kad jums viskas pavyko. Ar krutine dabar visai dali, nera jokiu nelygumu kauluose nedailiu, randas graziai sugijo? Tikiuosi, kad taip. Aukit sveiki. 4u.gif
Idubimas ar iskilimas krutinkaulyje nuo blogos laikysenos tikrai neatsiras. Daznai tai perduodama is kartos i karta. (Sako, dar buna rachito pasekme. Bet man tokiu zmoniu neteko sutikti.)

Ačiū už palinkėjimą. 4u.gif
"Keista, kad ir laikysena kazkaip pataise. "
Jis kūprinosi, nes atsikišimas matėsi ir per marškinėlius. buvo klausimų, kas čia yra. tai vaikas vengdamas, kad pasimatys atsikišimas, nešiojo gerokai plačius marškinėlius ir stengdavosi kad nesimatytų iš po jų. o atsikišusi krūtinė jam buvo įgimta. kol vaikas mažas, tai nesimato. juolab kad jis mažas buvo storuliukas. kai pradėjo tįsti aukštyn, tada ir pasimatė ir su laiku vis ryškėjo defektas.
bet čia tik mūsų atvejis. o kiekvieno jis bus vis kitoks.
Atsakyti
QUOTE(seretide @ 2010 11 01, 21:52)
taip. trumpalaikis gydymas apmokamas geriau nei ilgiau trunkantis. pati esu medikė. žinau šituos dalykus. kai reikėjo apsispręsti, dėl to nė mintis nekilo, jog gydymo įstaiga taip uždarbiauja. nežinantiems kitaip atrodo. o ar operuotis ar ne ir kada tai daryti, tai  gydytojas pasakė, jog tai mūsų reikalas ką pasirinksime. reikėjo tik pasakyti savo apsisprendimą. minčių buvo visokių. mamai atiduoti vaiką operuoti be galo sunku ir baisu. bet kai pamačiau suaugusių žmonių foto su tokiom deformacijom, tai man ir vaikui dvejonių liko mažiau. o vaikas operacijos laiką pasirinko pats.
Papildyta:

Ačiū už palinkėjimą.  4u.gif
"Keista, kad ir laikysena kazkaip pataise. "
Jis kūprinosi, nes atsikišimas matėsi ir per marškinėlius. buvo klausimų, kas čia yra. tai vaikas vengdamas, kad pasimatys atsikišimas, nešiojo gerokai plačius marškinėlius ir stengdavosi kad nesimatytų iš po jų. o atsikišusi krūtinė jam buvo įgimta. kol vaikas mažas, tai nesimato. juolab kad jis mažas buvo storuliukas. kai pradėjo tįsti aukštyn, tada ir pasimatė ir su laiku vis ryškėjo defektas.
bet čia tik mūsų atvejis. o kiekvieno jis bus vis  kitoks.

Jei taip, tada taip, jusu atveju matyt buvo zymi deformacija 4u.gif
Atsakyti
sveikos, ar metuku vaikui gali idubi krutines lasta? unsure.gif
Atsakyti
ar metuku vaikui gali idubti krutines lasta ?
Atsakyti