QUOTE(vijana @ 2009 05 15, 14:22)
Tai jums taip nuo gimimo? Aš manau gal kokią mankštą reik ar plaukimu užsiimti,bet mažyliui 6mėn tai dar sudėtingiau,neįsivaizduoju. Na gal kas ką ir patars, nemanau kad mūsų vaikai vieninteliai
patikėkit tikrai ne. aš jau užsiėmiau domėjimusi kokį ketvirtą mėnesį. Mums pradžioje buvo viskas gerai, na va nuo trečio mėnesio pediatrė pastebėjo mažą įdubimą. Aš net nenutuokiau kas tai. o tada ir prasidėjo - chirurgai vietiniai, chirurgai kmu, kineziterapeutai, internetas ir t.t. daugeliu atveju tai paveldima (iš kur pas mus net nenutuokiu), bet būna, kad tai ir augimo sutrikimas (tiesiog kažkas per greitai auga ir šonkaliai nepaspėja ar pan.) Viskas priklauso nuo įdubimo dydžio-gylio. jei jis gilus, trukdo veiklai - tai daroma chirurginė operacija. kiek teko domėtis jau taikoma naujovišką operaciją, kai nepjauna krūtinės ląstos, o per šoną įdeda metalinę plokštelę, kuri atstato įdubą. ta plokštelė būna nuo metų iki 4. vėliau ją išima ir tiek. Sunkiausia būna pirmas savaites, bet sakoma, kad vaikai greitai atsistato, pripranta prie tų plokštelių. po mėnesio manau grįžtama prie normalios, net sportinės veiklos, tik su tam tikrais apribojimais (Kaune atliekama aie 10-15 tokių operacijų kasmet). na, o jei įdubimas nėra gilus, netrukdo širdžiai, kvėpavimui - tai operacijos nereikia. Pasportuos vyrukas, raumenukų užsiaugins ir bus viskas gerai. tiek, kad atstatyti mankštom jau niekaip, tik raumenimis užmaskuoti šiek tiek. Tačiau pas tuos vyrus ir būna šiek tiek padubę per vidurį. Na sekmės Jums. Aš tai va auginu ir net nežinau kaip kas bus. Būtų malonu, kad praneštumėte kaip Jums sekasi , nes nežinau kas ateityje mūsų laukia.