Labai paprasta tačiau labai skanu- kepti duonos gabaliukai aptepti meksikietiškomis tuno salotomis (pirktinėmis)
Papildyta:
krepseliai idaryti tokiu įdaru ;tunas+tarkuotas sūris+tarkuotas kiaušinis+majonezas+konservuoti zirneliai
labai skanu
Papildyta:
krepseliai idaryti tokiu įdaru ;tunas+tarkuotas sūris+tarkuotas kiaušinis+majonezas+konservuoti zirneliai
labai skanu
QUOTE(LIAN @ 2006 09 17, 20:29)
Labai paprasta tačiau labai skanu- kepti duonos gabaliukai aptepti meksikietiškomis tuno salotomis (pirktinėmis)
Papildyta:
krepseliai idaryti tokiu įdaru ;tunas+tarkuotas sūris+tarkuotas kiaušinis+majonezas+konservuoti zirneliai
labai skanu
Papildyta:
krepseliai idaryti tokiu įdaru ;tunas+tarkuotas sūris+tarkuotas kiaušinis+majonezas+konservuoti zirneliai
labai skanu
kaip skaniai atrodo
QUOTE(Scarlett @ 2005 10 09, 20:03)
Pomidorai idaryti varske ir zalumynais
Jums prireiks: 1 kg vidutinio dydzio prinokusiu pomidoru
400g varskes
2-ju skilteliu cesnako
2-ju saukstu alyvuogiu aliejaus
druskos
maltu kajano pipiru
sviezio baziliko
Gaminimas: Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite virsuneles, atsargiai isimkite minkstima. Varske sumaisykite su alyvuogiu aliejum, smulkintu cesnaku, smulkiai supjaustytu baziliku.Paskaninkite druska ir kajano pipirais. I paruostus pomidorus dekite varskes. Patiekalas lengvai gaminamas, tinka vegetarams.
QUOTE(kregzde @ 2006 09 05, 21:42)
Merginos, kas čia per pipirai? Žiūrėjau šiandien parduotuvėje ir nemačiau tokių Gal jie kaip nors kitaip vadinasi, ar ką? HELP, noriu išbandyti šį receptuką šeštadienį
kankintis tikrai nereikia, jei neradote tų prieskonių, aš jau ne pirmus metus dariau tokį patiekaliuką, tik...
Pomidorus nuplauti, nupjauti viršūnėles, išimti minkštimą. Varškė sutrinti pvz., šakute, sumaišyti su sutarkuotų sūriu ,smulkintu česnaku ir majonezu (majonezo nedaug dėti, kad nebūtų skysta košė). Į paruoštus pomidorus dėkite arbatiniu šauktu paruoštą varškę. O gaunasi lygiai, kaip ant paveikslėlio. Skanaus
Jeigu liks taip paruošta varškė, jį galima dėti ant pakepintos duonos. Irgi labai skanu
Kadangi dabar pas mus labai išpopuliarėjo avinžirniai, siūlau pasigaminti humusą: 600g virtų avinžirnių, 100ml alyvų aliejaus (iš tikrųjų reikėtų tahini tyrės, bet kažin, ar jos pas mus yra. Kas norės ypatingai autentiško humuso, gali patys pasigaminti tahini tiesiog sumaldami kepintas sezamo sėklas), 150 ml šviežiai išspaustų citrinos sulčių, 2 susmulkintos česnako skiltelės, druska, pipirai, vanduo. Papuošimui reikės smulkintų migdolų ir petražolių.
Sudėkite visus produktus į smulkintuvą ir sumalkite, įpildami šiek tiek vandens, kol susidarys vientisa košė. Pagardinkite druska ir pipirais. Valgykite šaltą ir laikykite šaldytuve. Paprastai Rytuose humusas valgomas su duonos paplotėliais, tačiau galima valgyti ir su salotomis, vištiena, tepti ant duonos vietoje sviesto.
Sudėkite visus produktus į smulkintuvą ir sumalkite, įpildami šiek tiek vandens, kol susidarys vientisa košė. Pagardinkite druska ir pipirais. Valgykite šaltą ir laikykite šaldytuve. Paprastai Rytuose humusas valgomas su duonos paplotėliais, tačiau galima valgyti ir su salotomis, vištiena, tepti ant duonos vietoje sviesto.
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 06 17, 11:10)
Kadangi dabar pas mus labai išpopuliarėjo avinžirniai, siūlau pasigaminti humusą: 600g virtų avinžirnių, 100ml alyvų aliejaus (iš tikrųjų reikėtų tahini tyrės, bet kažin, ar jos pas mus yra. Kas norės ypatingai autentiško humuso, gali patys pasigaminti tahini tiesiog sumaldami kepintas sezamo sėklas), 150 ml šviežiai išspaustų citrinos sulčių, 2 susmulkintos česnako skiltelės, druska, pipirai, vanduo. Papuošimui reikės smulkintų migdolų ir petražolių.
Sudėkite visus produktus į smulkintuvą ir sumalkite, įpildami šiek tiek vandens, kol susidarys vientisa košė. Pagardinkite druska ir pipirais. Valgykite šaltą ir laikykite šaldytuve. Paprastai Rytuose humusas valgomas su duonos paplotėliais, tačiau galima valgyti ir su salotomis, vištiena, tepti ant duonos vietoje sviesto.
Sudėkite visus produktus į smulkintuvą ir sumalkite, įpildami šiek tiek vandens, kol susidarys vientisa košė. Pagardinkite druska ir pipirais. Valgykite šaltą ir laikykite šaldytuve. Paprastai Rytuose humusas valgomas su duonos paplotėliais, tačiau galima valgyti ir su salotomis, vištiena, tepti ant duonos vietoje sviesto.
skanu?
QUOTE(Lakūdra @ 2007 06 17, 13:11)
Nugi pagal skonį. Vieniems labai, kitiems- veu
Na mes savaitgalį atšokom popierines vestuves:)
pasidalinsiu kulinariniu zaidimu rezultatais
vyras seniai svajojo apie Mėsos tortą
Nelabai matosi, bet
Idėjų sėmiausi iš http://kuking.net/my...&...asc&start=0
pasidalinsiu kulinariniu zaidimu rezultatais
vyras seniai svajojo apie Mėsos tortą
Nelabai matosi, bet
Idėjų sėmiausi iš http://kuking.net/my...&...asc&start=0
QUOTE(LIAN @ 2007 07 23, 15:53)
Na mes savaitgalį atšokom popierines vestuves:)
pasidalinsiu kulinariniu zaidimu rezultatais
pasidalinsiu kulinariniu zaidimu rezultatais
šakes kaip atrodo gal gal lietuviškai pasakyt kaip darei
QUOTE(calykusu @ 2007 07 23, 12:59)
šakes kaip atrodo gal gal lietuviškai pasakyt kaip darei
Na šiam reikalui reikia:
duonos- minkštos- kadangi mano vyras juodos nevalgo tai pirkau balta duoną "Goją"- ji ypač minkšta
tepamo surelio- to tokio varškinio su prieskoniais (kaip Ramos) ir to tokio tepamo surelio
majonezo
agurkeliu- puikiai tinka ir marinuoti-tik ne rauginti- arba sviezi
desrytes, kumpelio- pagal skoni (as pirkau ta tokia berods virtas kumpis ir kur maximoj buna is kart supjaustytas itin plonais griezineliais)
suris- cia irgi labai saunu kai buna lapeliais tais tokiais supjausytas (kaip "Dvaro")
maistinės plėvelės
Sultinio (iš kubelio puikiai tinka)
Forma Tinka torto forma arba kitas indas- reikia bandyti isivaizduoti kokios formos gausis Jūsų toras iškračius iš pasirinktos formos....
Procesas:
Pasirinktą indą reikia iškloti maistine plėvele. tada nupjaustyti duonos plutelę ir riekelė prie riekelės iškloti dugną. susidariusius tarpelius taip pat užpildyti duonos gabaliukais. paruoštą pagrinda sulaistyti paruoštu sultiniu iš kubelio
Tepamą varškytę su prieskoniais sumaišyti su keliais šauktais majonezo ir ištepti pagrindą. Tada iškolti dešryte/kumpeliu, padėlioti itin plonai pjaustytų agurkėlių ir viską užkloti sūriu. Vėl išdėlioti duonytę, sulaistyti ją sultiniu, aptepti varškyte ir tt kaip ir pirmam sluoksnyje.
Tokių sluoksnių galima daryti kiek patinka. Pas mane gavosi tik 2 pertepimai, nes forma buvo žemoka
Paskutinį duonytės sluksnį taip pat sulaistyti sultiniu. tada užkloti sandariai maistine plėvele, paslėgti ir 2 val laikyti šaldytuve. Iš šaldytuvo "išversti" į lėkštę, aptepti tepamu sūreliu (taip pat sumaišytu su majonezu) ir puošti kaip fantazija leidžia... šonams labai gerai tarkuotas sūris, visus puošimo nesklandumus puikiai paslepia petražolės, o į tą tepamą sūrelį ką nors "įtupdžius" (taip kaip ta kumpelio tūtelė pas mane)- labai gerai laikosi- prilimpa.
Aš kai padariau pati tortuką formoje man iki formos kraštų liko apie 0,5 cm- buvo keblu paslėgti. Tai mes uždėjome rankšluostuką- pats tortas gi plėvele apklotas- ir tada dėjome pjaustymo lentelę kad spaustų tolygiai tą rankšluostuką o ant lentelės jau svorius- stiklainį 3 ltr su skysčiu
Super efektingai atrodo, visiems neįprasta, įdomu....
Labai skanu- iš principo tai aišku sumuštinis didelis, bet kadangi sultinys sudrėkina duonytę tai toks labai šaunus skonis gavosi.
Tikrai orginalus patiekalas užkandžiams nepriklausomai nuo to kokie žmonės susirenka
Sėkmės
Čia toks paprastas užkandis:
didelis avokadas, per pusė, išimt vidų ir supjaustyt smulkiai, krevetės, virtas kiaušinis, krapai ir majonezas ( aš dariau su Hellmans).
didelis avokadas, per pusė, išimt vidų ir supjaustyt smulkiai, krevetės, virtas kiaušinis, krapai ir majonezas ( aš dariau su Hellmans).
QUOTE(Elena @ 2007 07 25, 09:56)
Čia toks paprastas užkandis:
didelis avokadas, per pusė, išimt vidų ir supjaustyt smulkiai, krevetės, virtas kiaušinis, krapai ir majonezas ( aš dariau su Hellmans).
didelis avokadas, per pusė, išimt vidų ir supjaustyt smulkiai, krevetės, virtas kiaušinis, krapai ir majonezas ( aš dariau su Hellmans).
graziai atrodo, o ne perdaug avokado kai valgai? neuzmusa kitu ingridientu skonio?