Greipfrutų salotos su tunu
1 greipfrutas,
100 g tuno,
1 virtas kiaušinis,
kelios alyvuogės,
žalumynai.
Nulupame greipfrutą, supjaustome griežinėliais. Ant griežinėlių dedame tuną, šalia- supjaustytą kiaušinį. Puošiame alyvuogėmis, žalumynais, pomidoro skiltele.
Vištienos vėrinukai su apelsinais
500 g vištienos krūtinėlių,
3-4 apelsinai,
200-300 g šaltai rūkytos šoninės,
6 šaukštai aliejaus,
druskos,
pipirų, imbiero.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pamarinuokite maždaug 5 val. šaldytuve. Marinatui aliejų sumaišykite su apelsino sultimis, įberkite druskos, imbiero ir pipirų. Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis. Ant medinių pagaliukų verkite paeiliui apelsino skilteles, į volelį suvyniotą šoninę ir vištienos gabaliukus. Kepkite kepsnelius grilyje ant grotelių.
500 g vištienos krūtinėlių,
3-4 apelsinai,
200-300 g šaltai rūkytos šoninės,
6 šaukštai aliejaus,
druskos,
pipirų, imbiero.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pamarinuokite maždaug 5 val. šaldytuve. Marinatui aliejų sumaišykite su apelsino sultimis, įberkite druskos, imbiero ir pipirų. Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis. Ant medinių pagaliukų verkite paeiliui apelsino skilteles, į volelį suvyniotą šoninę ir vištienos gabaliukus. Kepkite kepsnelius grilyje ant grotelių.
Duona, kepta su sūriu
500 g duonos (mažesnis kepalėlis),
100 g sviesto,
100 g fermentinio sūrio,
1 šaukštas brendžio,
1 šaukštas sukapotų svogūnų laiškų,
kajeno pipirų.
Duoną įpjauti 2 cm storio įpjovomis (bet neperpjauti iki galo).
Sviestą ištrinti su sūriu, svogūnų laiškais, pipirais ir brendžiu iki vientisos masės.
Kiekvieną riekelę (įpjovą) aptepti mase iš abiejų pusių, duoną suvynioti į foliją. Kepti grilyje kartkartėmis vartant, kol duona bus karšta, o sūris išsilydys (10-15 min.). Puikiai tinka su kepta jautiena.
500 g duonos (mažesnis kepalėlis),
100 g sviesto,
100 g fermentinio sūrio,
1 šaukštas brendžio,
1 šaukštas sukapotų svogūnų laiškų,
kajeno pipirų.
Duoną įpjauti 2 cm storio įpjovomis (bet neperpjauti iki galo).
Sviestą ištrinti su sūriu, svogūnų laiškais, pipirais ir brendžiu iki vientisos masės.
Kiekvieną riekelę (įpjovą) aptepti mase iš abiejų pusių, duoną suvynioti į foliją. Kepti grilyje kartkartėmis vartant, kol duona bus karšta, o sūris išsilydys (10-15 min.). Puikiai tinka su kepta jautiena.
Sveiki,
mano receptai be nuotraukų, nes jų neturiu.
Saliamis su grybais:
nedidelis svogūnas, aš dedu prieskonius su svogūnais;
150g. grybų
šaukštas sviesto
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis džiovintų čiobrelių, aš jų neturiu, tai ir nededu
druskos, pipirų
10 didelių griežinėlių saliamio dešros.
Svogūną supjaustyti smulkiai kubeliais, keptuvėje ištirpinti sviestą, pakepinti svogūnus, grybus, įdėti grietinę, įberti čiobrelius, pagardinti druska ir pipirais.
Išmaišyti ir keletą minučių maišant patroįkiti.
Šilto grybo įdaro dėti ant dešros, perlenkti per pusę ir persmeigti mediniais pagaliukais, dantų krapštukais.
Aš darau siek tiek kitaip negu pagal receptą, dedu siek tiek daugiau grietinės, ir dedu miltų, kad įdaras būtų tirštesnis.
Kumpis su rikotos sūriu:
kelios skiltelės česnako;
125 g. rikotos sūrio;
2 šaukšteliai citrinos sulčių;
žiupsnelis česnakinės druskos;
10 griežinėlių rūkito kumpio;
bazilikos lapelių
Česnaką nulupti, nuplauti ir sukapoti.
Sūrį sudėti į dubenį, suberti česnaką ir išmaišyti.
Supilti citrinos sultis, įberti druskos, išmaišyti.
Po šaukštą sūrio dėti ant kumpio, išlyginti ir susukti ritinėlius.
Papuošti bazilikų lapeliais.
mano receptai be nuotraukų, nes jų neturiu.
Saliamis su grybais:
nedidelis svogūnas, aš dedu prieskonius su svogūnais;
150g. grybų
šaukštas sviesto
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis džiovintų čiobrelių, aš jų neturiu, tai ir nededu
druskos, pipirų
10 didelių griežinėlių saliamio dešros.
Svogūną supjaustyti smulkiai kubeliais, keptuvėje ištirpinti sviestą, pakepinti svogūnus, grybus, įdėti grietinę, įberti čiobrelius, pagardinti druska ir pipirais.
Išmaišyti ir keletą minučių maišant patroįkiti.
Šilto grybo įdaro dėti ant dešros, perlenkti per pusę ir persmeigti mediniais pagaliukais, dantų krapštukais.
Aš darau siek tiek kitaip negu pagal receptą, dedu siek tiek daugiau grietinės, ir dedu miltų, kad įdaras būtų tirštesnis.
Kumpis su rikotos sūriu:
kelios skiltelės česnako;
125 g. rikotos sūrio;
2 šaukšteliai citrinos sulčių;
žiupsnelis česnakinės druskos;
10 griežinėlių rūkito kumpio;
bazilikos lapelių
Česnaką nulupti, nuplauti ir sukapoti.
Sūrį sudėti į dubenį, suberti česnaką ir išmaišyti.
Supilti citrinos sultis, įberti druskos, išmaišyti.
Po šaukštą sūrio dėti ant kumpio, išlyginti ir susukti ritinėlius.
Papuošti bazilikų lapeliais.
Hestija-duok receptus silkutės
QUOTE(zalia @ 2006 06 13, 16:38)
duok receptus silkutės
Mielai.
I. Su pupelėmis- kepinti svogūnai+ pom.padažas+ kons.pupelės+ prieskoniai (labai nedaug).
II. Su svogūnais- svogūnai, "nugesinti" actuotu vandeniu+ svogūnų laiškai+ šlakelis alijaus, prieskoniai (labai nedaug)
kartais užtenka tik gražiai sudėlioti paprastus užkandžius
Taip, taip
dar trumpai pridursiu apie tuos trikampius sumuštinukus. Gana greitai pagaminami ir gana greitai suvalgomi
Forminės baltos duonos riekes reikia supjaustyti per pusę arba į keturias dalis (kaip labiau patinka). Plonai aptepti sviestu ir uždėti ploną citrinos griežinėlį. Silkių filė supjaustyti išilgai "šniūreliais" ir juos sunerti į "mazgelius". Tuos "magelius" dėti ant citrinos griežinėlių. Į duburėlius galima dėti po alyvuogę. Labai gražiai ir spalvingai atrodo žaliosios įdarytos pvz., raudonu ankštiniu pipiru (paprika). Neblogai atrodo ir papuošta juodosiomis alyvuogėmis arba auksiniais mažais marinuotais svogūnėliais.
Tai fa, skanaus
dar trumpai pridursiu apie tuos trikampius sumuštinukus. Gana greitai pagaminami ir gana greitai suvalgomi
Forminės baltos duonos riekes reikia supjaustyti per pusę arba į keturias dalis (kaip labiau patinka). Plonai aptepti sviestu ir uždėti ploną citrinos griežinėlį. Silkių filė supjaustyti išilgai "šniūreliais" ir juos sunerti į "mazgelius". Tuos "magelius" dėti ant citrinos griežinėlių. Į duburėlius galima dėti po alyvuogę. Labai gražiai ir spalvingai atrodo žaliosios įdarytos pvz., raudonu ankštiniu pipiru (paprika). Neblogai atrodo ir papuošta juodosiomis alyvuogėmis arba auksiniais mažais marinuotais svogūnėliais.
Tai fa, skanaus
QUOTE(Shirshe @ 2006 02 10, 01:04)
Norint pagaminti reikes:
1. mazdaug 1/2 stiklines vegetos,
2. 1/2 stiklines cukraus,
3. 1 stikline aliejaus,
4. 4 sasyskos
Sasyskas sudedame i keptuve, uzpilame aliejumi, apibarstome karts nuo karto vegeta ir cukrmi. Ismesti nevalgius, nes viduriavimas garantuotas
Mano Maziaus receptas
1. mazdaug 1/2 stiklines vegetos,
2. 1/2 stiklines cukraus,
3. 1 stikline aliejaus,
4. 4 sasyskos
Sasyskas sudedame i keptuve, uzpilame aliejumi, apibarstome karts nuo karto vegeta ir cukrmi. Ismesti nevalgius, nes viduriavimas garantuotas
Mano Maziaus receptas
kažko man po balių ,labai jau neapetitnai atrodo