Parodysiu ir savo kelis šaltus užkandžius
"Zuikis"
Zuikiui reikės maltos mėsos paruoštos kaip kotletams.
Puse mėsos masės išdėliojame ant folijos, per vidurį dedame virtą morką, šalia morkos pailgai išdėliojame ketvirtadaliais supjaustytą virtą kiaušinį, pridedame fermentinio sūrio gabaliukų, priberiame konservuotų žirnelių, ant viršaus dedame likusią maltą mėsą. Užlopijame taip, kad neliktų skylučių, susukame į foliją, ir kepame apie 1 val. 200 C orkaitėje. Skanaus
"Įdaryti kiaušiniai"
Įdaras: ant sviestuko kepti grybai su smulkiai pjaustytais svogūniukais ir tarkuota morka, prieskoniai, baigiant kepti įpilti grietinėlės.
Virtus kiaušinius perpjauti pusiau, išimti trynius (juos galima sudėti į paruoštą grybų masę). Sudėti įdarą į kiaušinius, papuošti konservuotais žirneliais.
Įdaras gaunasi štai toks
P.S. Jis puikiai tinka kaip padažas prie įvairių mėsos/ bulvių/ makaronų patiekalų
jau zuikio grazumas
tikrai zuikis labai labai grazus, o ir skanus turetu buti
QUOTE(6663 @ 2008 01 27, 17:00)
jau zuikio grazumas
QUOTE(Lalaa @ 2008 01 27, 19:01)
tikrai zuikis labai labai grazus, o ir skanus turetu buti
Ačiū Tikrai, kad skanus buvo Greitai išnyko nuo stalo
Reiks zuiki pabandyti taip padaryti labai jau skaniai atrodo
zuikis tikrai ispudingai atrodo, taip ir norisi paragauti
tiek gardumynų prisižiūrėjau reiks ką nors pasigamint
mano patiekalas yra,,kalmarų žiedai"tik nuotraukos šiuo metu neturiu
kalmarus aš perku jau išvalytus išvyrtus sutvarkytus,šaldytus.atitirpinu.tada supjaustau griežinėliais tik būtinai iš papilvės ištraukit ,,virbus".pasidarau tešlą kaip blynam tik nesaldžia mirkau joje žiedelius ir kepu karštuose riebaluose kol pagels
padažas žiedeliams:1š pomodorų padažo,3š. majonezo ir sutarkuoto česnako priklausomai kokio aštrumo norit(aš dedu pusę galvutės -visos) viską sumaišom ir viskas
dar labai skanu kalmarus supjausčius gabaliukais kaip baltai mišrainei sumaišyt su krapais smulkintais ir majonezu
netikėtiem svečiam labai skanu: žirnelius ir kukurūzus sumaišyt su pusę cibulės galvos smulkintos ir majonezu
arba: kiaušinius virtus ir smulkintus sumaišyt su marinuotais ar raugyntais agurkėliais smulkintais ,įdėt majonezo-labai skani užkanda gaunas ir nebrangi
mano patiekalas yra,,kalmarų žiedai"tik nuotraukos šiuo metu neturiu
kalmarus aš perku jau išvalytus išvyrtus sutvarkytus,šaldytus.atitirpinu.tada supjaustau griežinėliais tik būtinai iš papilvės ištraukit ,,virbus".pasidarau tešlą kaip blynam tik nesaldžia mirkau joje žiedelius ir kepu karštuose riebaluose kol pagels
padažas žiedeliams:1š pomodorų padažo,3š. majonezo ir sutarkuoto česnako priklausomai kokio aštrumo norit(aš dedu pusę galvutės -visos) viską sumaišom ir viskas
dar labai skanu kalmarus supjausčius gabaliukais kaip baltai mišrainei sumaišyt su krapais smulkintais ir majonezu
netikėtiem svečiam labai skanu: žirnelius ir kukurūzus sumaišyt su pusę cibulės galvos smulkintos ir majonezu
arba: kiaušinius virtus ir smulkintus sumaišyt su marinuotais ar raugyntais agurkėliais smulkintais ,įdėt majonezo-labai skani užkanda gaunas ir nebrangi
greitas uzkandis prie alaus
(suris, pomidorai, zalumynai, cesnakas, majonezas, cypsai)
(suris, pomidorai, zalumynai, cesnakas, majonezas, cypsai)
QUOTE(Mama_Tania @ 2008 01 29, 10:18)
greitas uzkandis prie alaus
(suris, pomidorai, zalumynai, cesnakas, majonezas, cypsai)
(suris, pomidorai, zalumynai, cesnakas, majonezas, cypsai)
suris koks fermentinis?
QUOTE(kisule @ 2008 01 29, 13:04)
suris koks fermentinis?
taip, as su fermentiniu dariau (o vietoj cesnako - krabu lazdelius dejau , o cypsai - tipo Preangls, nezinau kaip rasosi )
QUOTE(Mama_Tania @ 2008 01 29, 10:18)
greitas uzkandis prie alaus
(suris, pomidorai, zalumynai, cesnakas, majonezas, cypsai)
(suris, pomidorai, zalumynai, cesnakas, majonezas, cypsai)
geras.. net nesugalvociau taip... reiks isbandyti
Mama Tania, greit šitą patiekalą valgyt reikia, ane bent aš kai su čipsais darau, pasileidžia jie gražiai