Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zitlali @ 2009 08 27, 10:58)
reflektorius auksinis arba sidabrinis, nu toj tevo klausiu, aciu smile.gif

paziurek kelbio 2 daly mirksiukas.gif gal as ne taip suprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 27, 09:02)
Rasytce siaip gerai, tik roziu krumo mano galva per daug smile.gif labai kampe tuomet atrodo mergaite

akis su glamuro actionu is coffeeshop

As dabar susirgau akiu blizginimo liga blush2.gif Irgi su sarpu arba cofee shop actionas spec akims yra (jau pramokau su actionais pazaist, aciu Ievosiui uz pamokas 4u.gif wub.gif ).

Melodi, man ND gerai.

Gaure- prasom, junkis drasiau, mes ne piktos, nesikandziojam mirksiukas.gif

Dabar techninis klausimas del fokuso. As visad fotkinu ant rankinio fokuso (nes automatas fokusuoja beleka), ir pvz kai fotkinat judancius zmones (vaikai lakastantys pvz), kaip jus ta fokusa nusistatinejat? Vis bandot pacios nustatyt fokusa ant vaiko ar tiesiog centriniu fokusu, o paskui karpot? Nes pvz jei as noriu kad vaikas butu desiniau , tai ant centrinio nelabai iseis taip padaryti.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 27, 10:14)
Taigi kadruok smile.gif nors zinoma kaip nori...  4u.gif

nespeju su ja kadruot doh.gif ten sekundes dalies klausimas, spesiu arba nea

QUOTE(Melodi @ 2009 08 27, 10:21)
Rasyt, nu bet jau tavo mazes grozis wub.gif Cia OT, aisku, visi vaikai grazus, nu bet taviske kazkaip ypatingai blush2.gif Man ta tavo fotke kur "ligoniuke" iki siol akyse stovi, kazkaip labai tada vargse ta ligoniuke pasirode wub.gif

Del paskutines, tai roziu krumas man tamsokas ir jo per daug 4u.gif

As dabar gal durna klausima uzduosiu, bet jus kai fotkinat ant M rezimo, tuos visus parametrus pasirenkat taip kad expozicija nuline butu ar pagal apsvietima, pvz jei vakaras tai kad didesne per zingsni pvz g.gif

aciu aciu smile.gif

del tamsumo jau esu gavus ne viena pastaba, kita kart bandysiu sviesesni kadra pateikt smile.gif

as supratau apie ka kalbi - darau kad ant nulines butu, nors buna kad pabandau ir pastumdyt smile.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 08 27, 11:01)
Dabar techninis klausimas del fokuso. As visad fotkinu ant rankinio fokuso (nes automatas fokusuoja beleka), ir pvz kai fotkinat judancius zmones (vaikai lakastantys pvz), kaip jus ta fokusa nusistatinejat? Vis bandot pacios nustatyt fokusa ant vaiko ar tiesiog centriniu fokusu, o paskui karpot? Nes pvz jei as noriu kad vaikas butu desiniau , tai ant centrinio nelabai iseis taip padaryti.

na judanciu tai niekaip ir nesptum ant rankinio sufokusuot wink.gif siuo metu jau kaitalioju fokuso taskus, nes maza diafragma, reikia tikslumo, jau kadravimas cia niekaip netinka, keli cm i sona ir labanakt fokusui.

jei statiskas vaikas, tai gali kadruot ir su centriniu tasku - sufokusuoji ant vaiko ir fotika pakreipi laikant pusiau nuspaudus uzrakta kairiau, tuomet vaikas bus desiniau, o fokusas liks ant vaiko wink.gif bet sakau, tik ne su maza ryskumo zona taip galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 08 27, 11:32)
nespeju su ja kadruot doh.gif ten sekundes dalies klausimas, spesiu arba nea

as apie fotoshopa smile.gif

pas man visad centrinis...
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 08 27, 10:32)

na judanciu tai niekaip ir nesptum ant rankinio sufokusuot wink.gif siuo metu jau kaitalioju fokuso taskus, nes maza diafragma, reikia tikslumo, jau kadravimas cia niekaip netinka, keli cm i sona ir labanakt fokusui.

jei statiskas vaikas, tai gali kadruot ir su centriniu tasku - sufokusuoji ant vaiko ir fotika pakreipi laikant pusiau nuspaudus uzrakta kairiau, tuomet vaikas bus desiniau, o fokusas liks ant vaiko wink.gif bet sakau, tik ne su maza ryskumo zona taip galima smile.gif

az dazniausiai fotkinu ant min f iki 5. (Cia jau maza skaitosi ane?). O jei noriu du vaikus (nesusiglaudusius, o per kad ir nedideli atstuma) sufokusuoti, reikia padidint ryskumo zona (kokia idomu yra optimaliausia?) ir kur man fokusa nukreipti? I viena is ju, tada abu susifokusuoja? Nes man toki atveju vienas vistiek isplaukia, gal per mazas f buna?

O tas kaitaliojimas tai kaip cia skaitosi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 27 rugpjūčio 2009 - 10:39
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 27, 10:12)
Sveika Gaure  4u.gif junkis drasiau, padesim kuo galesim  mirksiukas.gif

aciuks.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 08 27, 10:13)

sveika pasijungus ir nieko nebijok - svarbiausia bandyk, kad negerai mes psakysim ir patarsim smile.gif koks aparatas pas pacia?  smile.gif

Kol kas Konica Minolta, bet artimiausioje ateityje bus veidrodukas mirksiukas.gif

Merginos, iš kur tokių gražių vaikų turit? Simonas nerealaus grožio, Rasytces mergytė taip pat wub.gif
Maniškė, tiesa ir gi labai graži, bet jau suaugusi mirksiukas.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 08 27, 11:01)

Gaure- prasom, junkis drasiau, mes ne piktos, nesikandziojam  mirksiukas.gif

aciuks.gif

Jungsiuosi būtinai smile.gif Ačiū, už tokį šiltą priėmimą
Atsakyti
Pas mane buvo centrinis fokusas uzstatytas, bet va ta pati problema kaip pas Citra gaunas, jei pvz vaikas, tai tada jis gaunas centre, o su pc nevisda iseina iskadruot kaip noris, tai vakar perstaciau kad butu galima kaitaliot taskus, bandysiu, gal geriau gausis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2009 08 27, 12:28)
Pas mane buvo centrinis fokusas uzstatytas, bet va ta pati problema kaip pas Citra gaunas, jei pvz vaikas, tai tada jis gaunas centre, o su pc nevisda iseina iskadruot kaip noris, tai vakar perstaciau kad butu galima kaitaliot taskus, bandysiu, gal geriau gausis g.gif

Taigi gali sufokusuoti ir perkadruoti pries fotografuodamas 4u.gif Esme fokusuojant gi yra atstumas nuo objektyvo, kuriame tu nori matyti objektus ryskiausiai smile.gif Centrinis fokusavimas reiskia, kad ta atstuma objektyvas parinks pagal centre esanti objekta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*Citra* @ 2009 08 27, 11:37)
gal per mazas f buna?

Butent, reikia didesnio f tada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 26, 21:00)
Bonda, tai ryskios akys ne vien tik kokybiskos foto deka smile.gif plius apsvietima ziek, kad blizgetu jos o ir pridek su ps spindesio smile.gif aj, as nebesuku sau galvos del to pridetinio foto grazinimo (ar nugrazinimo), darau kaip man atrodo grazu, kartais pripiesiu su ps kartais visai nieko nedarau tik j/b verciu... cia tai nzn kodel taip gavosi paskutineje... siaip cia mano atspindys veidrodyje priesais langa.. tai gal suzaide sviesa  g.gif

zianu, kad ir sviesa..bet deja -retokai buna kazkas pan pas mane mirksiukas.gif aisku, su ps ir as jau ismokau tas akis padailint thumbup.gif patinka blush2.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 08 26, 21:24)

Sitos spalvos jau turbut nelabai?

ne

QUOTE(Melodi @ 2009 08 26, 21:26)

Dovana....

man sitos spalvotos kazkodel noris g.gif

Papildyta:
QUOTE(Zana4 @ 2009 08 26, 22:21)

kur daugiau internete pasiskaityti kaip dirbti su ps, moku tik dantis pabalinti ir j/b versti ten  lotuliukas.gif  su action sunku man, zitlali - neradau nieko apie juos, net neisivaizduoju kaip ten su juo dorbti  doh.gif  o taip noreciau isbandyti  cool.gif

nu su actionais tai tikrai paprasta mirksiukas.gif mygtuka paspaudi ir beveik viskas mirksiukas.gif tik svarbu isidet, kur reikia juos mirksiukas.gif

QUOTE(giedress @ 2009 08 26, 23:06)
šiek tiek seku jūsų pokalbius, praktikuojuos nuo labai labai neseniai šio subtilaus meno. Bet kažkaip noriu paklausti. O jūs visas nuotraukas nufotkinę su PS dar jas apdirbinėjat stiprokai? Na nes aš visą gyvenimą (naivuolė) įsivaizdavau, kad reikia stengtis ir nufotografuoti taip, kad apdirbimo būtų kuo mažiau. Bet čia aš turbūt klystu? rolleyes.gif Na nes tada jau prasideda - kas geriau dirba su PS. O ne kas gražiau fotografuoja? blush2.gif

na, nekokybiskai nuotraukai net PS nepades cool.gif cool.gif o jei paryskini ar pablizgini akis, pasviesini, ar pakontrastini -tai nemanau, kad cia didelis foto apdirbimas skaitos..cia tik butinas cool.gif tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(ediper @ 2009 08 27, 08:34)

o kaip tu akis uzblizgini su PS?

yra tam coffe shop be glamuro actiono ir atskiras, kur vien akis paryskint, dar yra perfect portrete irgi mirksiukas.gif is ten pat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 08 27, 13:03)

yra tam coffe shop be glamuro actiono ir atskiras, kur vien akis paryskint, dar yra perfect portrete irgi mirksiukas.gif is ten pat 4u.gif

dekui 4u.gif paieskosiu,jei ka dar kreipsiuos smulkiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 08 27, 11:47)
Taigi gali sufokusuoti ir perkadruoti pries fotografuodamas  4u.gif Esme fokusuojant gi yra atstumas nuo objektyvo, kuriame tu nori matyti objektus ryskiausiai  smile.gif Centrinis fokusavimas reiskia, kad ta atstuma objektyvas parinks pagal centre esanti objekta  smile.gif
Papildyta:

Butent, reikia didesnio f tada  4u.gif

Tai taip, sita zinau, bet kai objektas staigiai keicia ir atstuma ir krypti tai ner kada perkadruot doh.gif paprastai ir nugrybauja tas fokusas tada.

Bonda,, jei nori imesiu tau spalvota vakare i kita vieta, cia nemeciau nes nelabai man ji, maike oranzine, ziedas bordo, labai marga blush2.gif
Atsakyti
Labas,

Labas naujokėms 4u.gif

Superinė Zitlali fotkė su užrašais thumbup.gif Gal tik norėtųsi, kad tie užrašai ant kūno neitų, nes viršuje jie kaip fone, o vėliau nusileidžia ant peties, tai kažkaip nelabai, kai kitur ant kūno nėra g.gif Bet šiaip nereali fotkė thumbup.gif

Pas mane , jaučiu, nėra centrinio fokuso, nebent taip vadinat patį centrą g.gif tai jo niekad nenaudoju, kad išvengčiau centravimo g.gif

Aš ryt pasiimu naujus akinius, tai vėl sėsiu prie fotkių, nes dabar nieko nematau, po to, kai savaitės pradžioje nuo mažio gavau į tarpuakį iš kompo pakrovėjo ph34r.gif
Atsakyti