Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(bonda @ 2009 09 04, 09:13)
kad zinok nebefotkinu va siuo metu -realiai pajuryje ir tai vos kelis kadrus dariau ne vaiko unsure.gif o vaika fotkiju gi tik sau -nestovi ji vietoj, o su tokia nepaseda, kur ne sekundes nepasedi-tai nekas ir gaunas unsure.gif  doh.gif o dar fotikas mane nervint pradejo baisiai cool.gif

Zinok viskas pas tave nuo aguonu prasidejo wub.gif O del vaiko,tai manau,kad ne su musu fotikais juos reikia gaudyti.Sakai nervina tave?As tai net i rankas neimu,na gal kai prades lyti,bandysiu ND daryti,jei noras nedings unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 09 03, 18:28)
Senbuvem nera ko pykti,bet mes niekaip nepriversim daryti tai ko nesinori.Mes bandem kazka daryti taip kaip pas mus buvo,ta prasme,pamoka ir konkursinis ND i ta tema,bet kazkaip nepasitvirtino,labai mazas aktyvumas.Tai isvada tokia,kad nereikia niekam pamoku.Cia senbuves ne prie ko ax.gif

Vat ir man labai gaila,kad (pamenu tikrai pasiūlymų buvo ir ne vienas kaip daugiau išmokti ir plačiau įsigilinti į fotografiją) dauguma darom darom ir pšš tyla.
Senbuves turėjau omenyje ne vien nuo pareitos temos likusias, bet ir čia atėjusias nuo daugmaž pradžių. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 09 04, 09:27)
Zinok viskas pas tave nuo aguonu prasidejo wub.gif O del vaiko,tai  manau,kad ne su musu fotikais juos reikia gaudyti.Sakai nervina tave?As tai net i rankas neimu,na gal kai prades lyti,bandysiu ND daryti,jei noras nedings unsure.gif

ai, tai aguonos mano geriausi wub.gif gyvenime kadrai blush2.gif blush2.gif
imu as vauika papyskint blush2.gif biggrin.gif
ai, as va dienom trumpejant is vis i depresija pulsiu unsure.gif nes mano fotikas su blogu apsvietimu, o ypac namie -tai geriau ne nebandyt verysad.gif doh.gif
Atsakyti
Aciu uz komentarus mano fotkem 4u.gif

bonda, kur butu galima pamatyti tavo aguonas?
Atsakyti
QUOTE(Kūlverstukas @ 2009 09 04, 09:39)
bonda, kur butu galima pamatyti tavo aguonas?

cia ir cia ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 03, 23:13)

smile.gif as ne viena kart esu klaususi ar nieko neerzina, kad keliu tiek foto ar gal norisi daugiau erdves, kazko kito, dar plepalu temoje esu klausus.. visos tylejo arba sake nene, viskas ok smile.gif tai db pasirodo blogai? Truksta informacijos, issamesniu komentaru, nesuprantu... ? Vnz.. kazkokia nesamone gaunasi smile.gif

Nea, nu Zitka, tu čia ne į temą visai.Mano postas visai nebuvo asmeninis ar kam konkrečiai adresuotas. Skaityti reik atidžiau ir mažiau matyt ko nėra liezuvis.gif bebe.gif

Trūksta to, dėl ko ši tema ir sukurta:mokintis.Juk yra tiek daug dalykų, kuriuos pravartu žinoti net toms, kurios nesiims jokios komercijos iš fotografijos: kompozicija, šviesa, apšvietimas, fonai ir t.t. ir pan.
Tiesa, nemažiai čia esančių su mažais vaikais gal ir nėra galimybės greitų tempų vystyti, bet juk ir namų sąlygmis daug prisigalvoti galima:pvz objekto fotografavimas juodame/ baltame fone, su viena lempa, su keliom, prie natūralaus.
Na vien žo..
Zitka, kad keli savo foto viskas ok, geri kadrai verčia pasitempti ir ieškoti.... Relax, viskas čia ok ok.gif
Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2009 09 04, 09:43)

Man tavo aguonos yra pvz kaip jas reikia nuftografuoti.Na pasaka tiesiog.... Buvau pamiršusi, kokios tai nuostabios gėlės, kol tu jų vėl neparodei...
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 09 04, 09:43)

wub.gif
Atsakyti
Bonda, atsimenu išsižiojau kai tavo aguonas pamačiau, galvojau nusipirkai veidrodį biggrin.gif gerai pavarei taip ir toliau varyk biggrin.gif žinau kaip sunku, kai padarai gerą kadrą, o paskui jį seka ne tokie geri...labai sunku būna...bet būna visaip...svarbiausia jausti malonumą ir neprarasti meilės fotografijai smile.gif
Atsakyti
labas rytas!!!

bonda, labai fainos aguonos!!! .. ir dar - labai fainus pavadinumus sugalvoji savo foto..as taip nesugebu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 03, 23:13)
... tik va fotografuojantiem zmonem duodu tik mano galva geriausiai vykusias smile.gif

bereikalo wink.gif
musu vestuviu fotografas, davede mane iki asaru. Nes sudejo i albuma savo nuoziura vykusius kadrus , kai pamaciau - swoon.gif nepatiko ziauriai, galvojau "o kur tas? kur anas?.". Verkiau tol, kol neikisau galva i CD. Nes ten pilna buvo kadru su drauge, su mama , su vaiku, tikrai fainu, linksmu, gal techniskai nelabai, bet jos pilnos emociju, prisiminumu... Todel is CD dar papildomai isrikau virs 100 foto ir pasidariau savaji, vestuviu albuma biggrin.gif o jis i albuma idejo nei vienos su mama unsure.gif ir tik viena su liudininkais doh.gif

Tei va.... Aciu jam kad jis neistryne jo manymu nevikusiu kadru biggrin.gif

Labas merginos, skaitau jus pastoviai. bet tyliu, nes dabar vyskta musis tarp musu ir TopoCentro del mano nikoniuko garantijos. Bet cia kita istorija irnesakyk.gif
Atsakyti
dekui ax.gif wub.gif
QUOTE(Ievosius @ 2009 09 04, 09:47)
Man tavo aguonos yra pvz kaip jas reikia nuftografuoti.Na pasaka tiesiog.... Buvau pamiršusi, kokios tai nuostabios gėlės, kol tu jų vėl neparodei...

as tai turbut tik jas nufotkinus galutinai isitikinau teisingos sviesos galia bigsmile.gif mirksiukas.gif ir reiksme fotografijoje mirksiukas.gif

QUOTE(Stiklinė @ 2009 09 04, 10:06)
Bonda, atsimenu išsižiojau kai tavo aguonas pamačiau, galvojau nusipirkai veidrodį  biggrin.gif  gerai pavarei taip ir toliau varyk  biggrin.gif  žinau kaip sunku, kai padarai gerą kadrą, o paskui jį seka ne tokie geri...labai sunku būna...bet būna visaip...svarbiausia jausti malonumą  ir neprarasti meilės fotografijai   smile.gif

na, man pastaruoju metu sunku daugiausia del fotiko blush2.gif

QUOTE(antajo @ 2009 09 04, 10:14)
labas rytas!!!

ir dar - labai fainus pavadinumus sugalvoji savo foto..as taip nesugebu  4u.gif

sakai? o man atrodo, kad su ajis labai vargstu doh.gif lotuliukas.gif
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 09 04, 10:28)
nes dabar vyskta musis tarp musu ir TopoCentro del mano nikoniuko garantijos. Bet cia kita istorija irnesakyk.gif

kas dabar nutiko? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 04 rugsėjo 2009 - 10:35
QUOTE(bonda @ 2009 09 04, 10:34)
kas dabar nutiko? unsure.gif

uraktas uzstrigo, ar kaip ten isireiksti...aj vien zo. Stresuoju del to dry.gif
Bet siaip vel pratinuosi prie senos muilines, atsiprasiau jos (dziaugiuosi , kad nepardaviau uz 100 litu biggrin.gif ) Ir zinai ka pastebejau, kai fotikinau su d40 laukiau stebuklo is kiekvieno suvio, bet deja taip nebudavo. O dabar is olympusiuko nieko nelaukiu, ir kaip buna geeeeeeeera kai pamatau gerus idomius, kadrus thumbup.gif Cia tik apie gamta kalbu, apie miaaaaana, nes kaip bebutu jau fokuso tikslumas pas ji nekoks cool.gif
Atsakyti