Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(tarzaniuke @ 2009 09 02, 22:37)
ir tema skaityt buvo idomiau ir naudingiau man kai buvo daromi ND ir grieztai kontroliuojama, nes dabar tai laisvam stiliuj taip mokymasis vyksta...
na bet gal ir nusisneku....  4u.gif

Va dabar supratau,ka nori pasakyti mirksiukas.gif Del to grieztumo tai velnias zino,ar visiems patiks.O ir jis yra reikalingas tam,kad zmones noredami rimciau uziimti fotografija,zinotu kas yra kas.Del Fotki.com,tai jeigu ten nedalyvauja niekas,kodel manai,kad cia dalyvaus?Man ten lengviau skaityti komentrus ten,nei cia versti priplepetus 5 lapus ir tiketis,kad kazkas tavo foto pakomentavo.Ne visi turi laiko.As asmeniskai,sededama sitose temose,dalyvaudama konkursuose supratau,kad svarbiausia nuotraukoje yra emocija,vat ir galvoju,ar ymanoma to ismokti...turbut,kad ne verysad.gif
Papildyta:
Zitlali,pirma ir antra man labai wub.gif Zinai ,sita mergaite kazkodel man spalvota geriausiai ziurisi.Jau Flickre pamacius kazkaip taip pagalvojau ax.gif Arba emocijos taip idomiai suzaidzia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 03, 00:37)
keli is siandien

user posted image

Va šita man superinė ir nuotaika, ir visa kita. Įdomu kaip spalvota atrodytų wub.gif
Norėčiau savo tokio tipo nuotraukos biggrin.gif Na reiks autoportretą bandyt padaryt biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif, mažu nors dalelytę pavyks pakopijuoti.

Pritariu išsakytom nuomonėm dėl namų darbų - tikrai nereikalingi papildomi, jei yra noro ir galimybių tu ieškai informacijos ir tobulėji toliau. Jei to noro ir galimybių nelabai yra tai ir trypčioji vietoje. Tiesiog reikia eit bandyt, nustatinėt, žaisti su fotoaparatu kol jį perprasi. Sunku žinau, man pačiai laiko nėra sad.gif... Vis tai tas tai anas... o taip norisi anksti atsikelti ir nukakti pafotkinti saulėtekį sad.gif, o dar ir wb balanso dirbtiniame apšvietime neatsiskaičius sad.gif....
Taip pat reikia suprasti ir toliau pažengusius, jie ir taip nieko negauna, kad mums patarimus dalina. Aišku nėra sunku parašyti, bet kiekvieną savaitę jiems sugalvoti naujus ND, tai jau būtų per didelis krūvis manau. Nes jos pačios darbų į valias turi. Liktumėm vėl tik pradinukės...

Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 09 03, 00:26)
Zitlali,pirma ir antra man labai wub.gif Zinai ,sita mergaite kazkodel man spalvota geriausiai ziurisi.Jau Flickre pamacius kazkaip taip pagalvojau ax.gif Arba emocijos taip idomiai suzaidzia bigsmile.gif

Mano galva, kad spalvota foto turi buti be bardako (as apie spalvu jovala), tada ziurisi, o jei prasideda margumynas tai man nlb.. ax.gif tad manau ne vien i modeli reik kreipt demesi kas jam tinka, o ziet visuma ax.gif

user posted image
Atsakyti
gerai mergytes, nebesigilinam..... paliekam viska taip kaip yra 4u.gif

einu pati mokytis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 03, 07:07)
Mano galva, kad spalvota foto turi buti be bardako (as apie spalvu jovala), tada ziurisi, o jei prasideda margumynas tai man nlb..  ax.gif tad manau ne vien i modeli reik kreipt demesi kas jam tinka, o ziet visuma  ax.gif

O kokį čia foną naudojai? Ar čia siena tokia? man tik kliūva prie pėdos pasikeitusi fono spalva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklinė: 03 rugsėjo 2009 - 07:24
QUOTE(Stiklinė @ 2009 09 03, 08:24)
O kokį čia foną naudojai? Ar čia siena tokia? man tik kliūva prie pėdos pasikeitusi fono spalva.

ne fonas smile.gif del pedos tai niekaip jau kitaip neina pas mane namie, vietos ner ir kai po kojom dar du vaikai malasi doh.gif siaip tai ner kad i akis kristu pasikeitimas smile.gif ten prie kojos sofa prasideda,fonas-siena smile.gif aciu uz pastaba

Tiesa, sienos spalva yra i ryzuma smile.gif taip apsisviecia nuo naturalaus apsvietimo, cia neuzdariau iki galo uzuolaidu ir per plysi taip susisviete smile.gif kadangi studijiniu lempu sviesa yra balta, tai naturalaus apsvietimo seseliai gaunasi labai melyni smile.gif bandziau kazka daryti kai daro apsvieciant atskirai fona ir modeli, na, gan ekstremaliom salygom vakar viskas vyko smile.gif o atskirai fona galima sviestis su prozektorium ar specialiu studijiniu ji nukabinus ir susvietus (tik kad butu siauras apsvietimo spindulys reiktu linze naudoti, bet aisku nebutinai) apacioj padejus ir galima kad spalva butu ne sienos ar fono, tai ant prozektoriaus lempos uzklijuoti (yra spec) (arba per atstuma koki spalvota audini) lipduka ar pan smile.gif tik aisku modelis turi buti per nemenka atstuma smile.gif visa info Kelbio knygoj radau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 03 rugsėjo 2009 - 07:51
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 02, 22:37)

keli is siandien

o man va prieisngai nei inesais pasirode, kad sitas modelis j/b labiau ziuris biggrin.gif net vakar flikre norejau ta parasyt biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tarzaniuke @ 2009 09)
einu pati mokytis  biggrin.gif

koks avataras biggrin.gif mus mus tarzaniuke db lotuliukas.gif

user posted image

kur visos naujokes musu g.gif

Jurgituk laukiu auto bigsmile.gif man labai patinka autoportretai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 03 rugsėjo 2009 - 07:54
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 03, 08:44)

kur visos naujokes musu  g.gif

Čia ax.gif Grožisi jūsų menais liežuvius iškorę thumbup.gif
Kol fotikas namo parsiras, skaitau Kelbio knygą (ačiū Will 4u.gif ) Taip pat šiandien atnešė Kevin Ames knygą "Moterų fotografavimo menas". Studijuosiu photoshop'ą smile.gif Jei pavyks, savaitgalį bandysiu namų darbus daryti.
Deja, dar nieko neatsiskaičiau - po darbo jau tingisi blush2.gif
Atsakyti
As labai tingiu skaityti knygas... blush2.gif man greiciau rasti info inete, perziureti kuo daugiau galeriju ir viska bandyti praktiskai arba isiprasyti konsultacijai pas pazengusius (cia bendrai, ne sm)... kazkaip net nei karto nesu perskaicius saziningai fotiko instrukcijos doh.gif va vieninteles knygas kurias skaitau nes prireikia techniniu ziniu tai kelbio blush2.gif ir viskas... jei skaityciau tikriausiai sparciau tobuleciau g.gif bet neturiu kantrybes... va db ko man truksta tai ivairiapusiskumo, ale cia nzn jau kaip is kur semtis... g.gif noriu ir taip ir anaip, bet gaunasi taip pat biggrin.gif cia gal jau kazkoks braizas matosi? ar tiesiog neismanymas ir ziniu trukumas? nezinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 03 rugsėjo 2009 - 08:26
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 02, 21:37)
Del ND tai toki dalykai yra ieskomi temos pirmame psl kur kruva nuorodu, kad ir pradziamoksliu blog'e  4u.gif arba klaust galima visad cia  ax.gif

user posted image

Na, tu kaip visada puikiai bigsmile.gif o sitoj mergina panasi i Cheryl Cole, pirmas kelias sekundes galvojau is kur tu ja gavai tongue.gif blush2.gif
Man irgi spalvota geriau ziurisi 4u.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 09 02, 22:26)
Va dabar supratau,ka nori pasakyti mirksiukas.gif Del to grieztumo tai velnias zino,ar visiems patiks.O ir jis yra reikalingas tam,kad zmones noredami rimciau uziimti fotografija,zinotu kas yra kas.Del Fotki.com,tai jeigu ten nedalyvauja niekas,kodel manai,kad cia dalyvaus?Man ten lengviau skaityti komentrus ten,nei cia versti priplepetus 5 lapus ir tiketis,kad kazkas tavo foto pakomentavo.Ne visi turi laiko.As asmeniskai,sededama sitose temose,dalyvaudama konkursuose supratau,kad svarbiausia nuotraukoje yra emocija,vat ir galvoju,ar ymanoma to ismokti...turbut,kad ne verysad.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 09 03, 06:44)

rolleyes.gif bigsmile.gif tik tas pirstas nepatinka blush2.gif

Tarzaniuke, sveikinu su pirkiniu 4u.gif manau, kad savaites temu sugrazinimas butu gerai, net jei pats neprisiverti padaryti ko, bent kazka suzinai is kitu ax.gif

As dabar ta "Understanding Exposure" skaitau, tai ISO apibudino kaip bitutes-kuo daugiau, tuo greiciau sviesa sunesa ant juosteles/jutiklio, tik pasiziurek ar triuksmai nelenda, nes apie 500D kai skaiciau atsiliepimus, tai buvo parasyta, kad labiau triuksmai lenda nei kituose g.gif

Stiklines mopsai, Belges portretukai is paskutiniu patiko 4u.gif
o nepatiko labai daug istrintu nuotrauku, isredaguotu zinuciu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 03, 08:31)
visa info Kelbio knygoj radau tongue.gif

Turiu iš aš kažkokią knygą, ten sudėti pavyzdukai kaip galima apišviesti modelį ir t.t. ir pan., bet kai neturiu lempų studijinių net neskaitau apie tai rimčiau biggrin.gif tiesa, noras yra visai kokias dvi lempečkas įsigyt, bet kol kas negaliu sau to leisti...gal kadanors...labai jau norisi išgauti visiškai baltą foną, ko padaryt be lempų neįmanoma.

QUOTE(Zitlali @ 2009 09 03, 09:10)
As labai tingiu skaityti knygas... 

Man buvo tas noras atėjęs su pirma naujokų grupe...kai visi čia labai entuziastingi buvo biggrin.gif o ir prieš tai skaitydavau fotografijos skyrelį ilgai, be teorijos...tai supratau kad vistiek kažkoks pamatas turi būt. Na bet dabar vėl jaučiuos kaip naujokė visiška su nauju fotiku biggrin.gif O tavo stiprioji pusė yra portretai, manau turi tai tobulinti, o ne graužtis ir blaškytis smile.gif
Atsakyti