Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

QUOTE(jediara @ 2009 08 30, 23:31)
Ar dažnai rusyje ją laistai?

Kai prisimenu blush2.gif nes labai nemegstu ziema i rusi vaiksciot, ten vesu taip. O siaip tai gana retas tas laistymas gaunasi, nes vesumoj zeme islieka pakankamai ilga laika dregna. gal i menesi koki pora kartu. Bijau skaiciu rasyt, nes rusys rusiui nelygus.

QUOTE(vida777 @ 2009 08 31, 08:53)
Tina, prasau neignoruoti mano klausimu  biggrin.gif .

unsure.gif ku? kas? kada? tikrai neignoruoju, griztu atgal... gi zinai, kad as pastoviai vandenio (horoskopa turiu omeny) busenoj lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 08 30, 08:36)
o astilbe aukstauge, kokio aukscio uzauga ir kokia veisle?

Astilbe 'Gloria Purpurea'

Va cia apie ja visa info ir dydis: http://www.degroot-i...products_id=672
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 31 rugpjūčio 2009 - 08:24
QUOTE(Tina* @ 2009 08 31, 08:27)
Va cia apie ja visa info ir dydis: http://www.degroot-i...products_id=672

kadangi cia nesugebejau perskaityt nei zodziu, nei skaiciu ax.gif , ejau kitais keliais...

Jau nebezinau ar cia as durna, ar internetas fool.gif . Sitoje nuorodoje augimo vieta - visiska saule ?
http://www.shootgard...gloria-purpurea

sioje - visiskas pavesis ?
http://www.degroot-i...products_id=672

As nusipirkau Astilbe chinensis var. taquetii ir vietoj rasomu 100 cm, maniske viso labo pasieke gal kokius 30. Gal ten 10 metu ugis parasytas biggrin.gif :

http://www.dkimages..../902/695756.JPG
Atsakyti
Kazkur kitur skaiciau jog kai kurios astilbes augtu ir sauleje, bet grazesnes, savo astilbiskuma parodancios, buna vistik pavesyje. Sauleje reiketu daug laistyti.
Papildyta:
May tolerate full sun in cool summer regions.

http://www.perennial...?item=1.087.960
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 08 31, 08:53)
Kad jau pasirodei akiratyje, tai prisipazinsiu viesai meileje  wub.gif . Ziuriu visas fotkes archyve ir negaliu akiu atitraukt nuo tavo takeliu ir tvenkinelio (buvusio  ax.gif  )... ir nuo kepsnines, ir nuo bergeniju gyvatvores... ech . Grazu, nes paprasta (cia paaiskinu, kad nepradetum kuklintis ir teisintis  lotuliukas.gif ).

ax.gif nugis malonu, kad pėdsaką palikau ax.gif
atvirai pasakius, tai jaučiuosi šiek tiek išsikvėpusi su kiemo grožių kūrimu... matyt atėjo laikas padaryt pauzę su kažkokios idilės ieškojimais ir leisti tai idilei fomuotis spontaniškai, kol vėl įkvėpimas pagaus unsure.gif gal ir jaunėlis mažumėlę "kaltas", nes užmojai atsiranda platūs, o kai čia ir dabar negali įvykdyti, tai ir išsikvepi... blush2.gif
atseit truputuką paverkšlenau, bet nekreipkit dėmesio, laikui atėjus grįš veiksmas ir į mano kiemą cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 31 rugpjūčio 2009 - 11:37
QUOTE(Tina* @ 2009 08 31, 11:07)
Kazkur kitur skaiciau jog kai kurios astilbes augtu ir sauleje...

kai kurios taip, bet cia gi ta pati doh.gif .

QUOTE(jolaxus @ 2009 08 31, 11:36)
atseit truputuką paverkšlenau, bet nekreipkit dėmesio, laikui atėjus grįš veiksmas ir į mano kiemą cool.gif

jo jo gamtoje juk egzistuoja ir potvyniai ir atoslugiai biggrin.gif ... ir nera reikalo parsistengti ar kazka per prievarta (is reikalo) daryti irnesakyk.gif .
Atsakyti
Man tai issikvepimas i kiekvieno sezono pabaiga ateina, bet pavasari tiesiog negaliu nusedet, kaip laukan traukia.
Atsakyti
QUOTE(shanet @ 2009 08 30, 23:51)
....nepasakysiu,bo esu labai nepavyzdinga sodininke blush2.gif .Nusipirkau patikusi kvietkeli,pasejau,isauginau,pakuotes ismetau,o po to susizgrimbu,kad nieko apie ji nebe zinau doh.gif  lotuliukas.gif .Jau kelintas kart taip doh.gif .

As tai radau zolej toki panasu plaukuota, tai iskasiau ir atskirai pasodinau, manau, gal toks pats

user posted image
Atsakyti
QUOTE(shanet @ 2009 08 30, 19:55)

Dar sitie "plaukai" patiko...draikosi vejo kedenami lotuliukas.gif ,tik niekaip nepamenu-ar daugiametis mastau.gif

user posted image

Labai gražūs "plaukai"...
man panašu į Stipa tenacissima g.gif jei tai tikrai ji, gali ir neperžiemot...

Papildyta:
QUOTE(Kristuks @ 2009 08 28, 22:45)
Sveikos,

reikėtų dar vieno patarimo - po langais auga milžiniška kriaušė, prie jos siena, saulės mažokai... Žolė po ta kriauše nenori augti, nes pavėsis, saulės nedaug, o kai lyja, ir lietaus ne kas patenka... ką patartumėt apsodinti ant žemės, kad būtų žalia bet kuriuo metų laiku ... gal kokį palei žemę šliaužiantį kadagį ar pan? patarkit, kurie greit auga?  4u.gif  smile.gif o gal dar ką patartumėt?  smile.gif  4u.gif

Festuca scoparia (žalias eraičinas)
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 08 31, 11:36)
atvirai pasakius, tai jaučiuosi šiek tiek išsikvėpusi su kiemo grožių kūrimu...

as tai jauciu mirtina butinybe pakeisti praejusio rudenio susodintus persiskus kilimus, nes pasibaigus ''vaiko prieziuros atostogoms'' paprasciausia nera kada ju priziureti doh.gif o nuolat netupint ten jie virsta kazi kuo...
raunu lauk viska lotuliukas.gif

si sezona augalynai kazko nedziugina, o va vazonines kompozicijos labai veza biggrin.gif

Vida777,
tavasis sidabrakrumis oranzinis [minejai berods kad rozinis turetu buti] - pagaliau parode ziedeliu pora thumbup.gif
ka tik persodinau i pora moliniu klasikiniu vazonu. auginsiu juose, ziemai ikasant i zeme. kas zino, gal ir zemelej vieta gera kada rasiu.
jie pas mane pavesyje buvo, uzgosti issikerojusios rasakilos, ir pasidare tokie kiliminiai sliauziantys... sakeles istyse...
anksti pavasari stipriai nugenesiu, ir bandysiu suformuoti normalius krumelius.

Olivija:
man panašu į Stipa tenacissima jei tai tikrai ji, gali ir neperžiemot...

pas mane neperziemojo [ašuotė kibioji berods]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 31 rugpjūčio 2009 - 14:30
QUOTE(rokoko @ 2009 08 31, 15:28)
pasibaigus ''vaiko prieziuros atostogoms'' paprasciausia nera kada ju priziureti doh.gif o nuolat netupint ten jie virsta kazi kuo...

pas mane tos atostogos dar tęsiasi, tačiau bamblys dar tokio amžiaus, kad reikia gerokai susidėlioti veiksmus, norint ir jo nenuskriausti, ir savo darbus maksimaliai nuveikti. Tik... maksimaliai panašu jau nesigauna, gerai jei pavyksta bent kiek optimaliai... unsure.gif
gal man irgi panašiai kaip Tinai* ir daugeliui kitų - sezonui baiginėjantis rankos svyra, o pavasarį vėl nagai niežtės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 08 28, 21:45)
Sveikos,

reikėtų dar vieno patarimo - po langais auga milžiniška kriaušė, prie jos siena, saulės mažokai... Žolė po ta kriauše nenori augti, nes pavėsis, saulės nedaug, o kai lyja, ir lietaus ne kas patenka... ką patartumėt apsodinti ant žemės, kad būtų žalia bet kuriuo metų laiku ... gal kokį palei žemę šliaužiantį kadagį ar pan? patarkit, kurie greit auga?  4u.gif  smile.gif o gal dar ką patartumėt?  smile.gif  4u.gif

taigi žieme pavesinis ir nereikalaujantis prieziuros, o dar ir zydi visai nieko.

Paleidai ir pamirsai,
Kai issiplecia
Žirklėm apkarpai
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 08 31, 15:28)
pas mane neperziemojo [ašuotė kibioji berods]

aš vieną buvau lauke palikus, kita žiemojo vazone įstiklintam balkone.
Tai vat ta antroji peržiemojo cool.gif
čia sausio nuotrauka
user posted image
Atsakyti