Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 49

Merginos, esu pradedanti sodininke ir labai reikia Jusu patarimo. Mano pasodinti medziu labai nurudavo - sako, kad rudys puola. Nupurskeme rekomenduotu tirpalu keleta kartu, bet ryskaus efekto nera. Ruduoja viskas - forzicija, obelis, serbentai, net hortenzija. Nebeismanau ka daryti, labai norisi isnaikinti ta bjaurybe.

Ir dar Balkanine pusis pradejo geltonuoti, pasodinta pavasari, visa vasara puikiai zaliavo, uglius didziulius isleido, o dabar jau geltoni spygliai patapo Sakau, gal zemeje ko truksta ar ko per daug, kad tokie dalykai vyksta.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 08 29, 00:35)
as turiu pilnavidure is Knifofijos isigijusi - negaliu pasakyti, kad auginu blush2.gif nes nuo geguzes muges vis dar  vazonelyje
Jolaxus berods minejo, kad antraisiais metais po pasodinimo graziai eme bujoti.
O pati Knifofija yra dejusi nuotrauka, kaip graziai kalistegija vyniojasi ant tinklines tvoros wub.gif

Ačiū , kreipsiuosi į Knifofiją mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(asara1 @ 2009 08 29, 09:04)
Merginos, esu pradedanti sodininke ir labai reikia Jusu patarimo. Mano pasodinti medziu labai nurudavo - sako, kad rudys puola. Nupurskeme rekomenduotu tirpalu keleta kartu, bet ryskaus efekto nera. Ruduoja viskas - forzicija, obelis, serbentai, net hortenzija. Nebeismanau ka daryti, labai norisi isnaikinti ta bjaurybe.
Ir dar Balkanine pusis pradejo geltonuoti, pasodinta pavasari, visa vasara puikiai zaliavo, uglius didziulius isleido, o dabar jau geltoni spygliai patapo Sakau, gal zemeje ko truksta ar ko per daug, kad tokie dalykai vyksta.

O vyriškos lyties augintiniai negalėjo "pasidarbuoti"? blink.gif
Atsakyti
Aš taip pat noriu pasitarti dėl rudavimo:

user posted image

Ši pušaitė jau 2 metai pas mus. Prieš kokius 2 mėn. parudo šonas. Bet taip sutapo, kad tomis dienomis bandėm naikinti kirstuką su dūmų šaške - jis pridaręs daug olų tam gėlyne... Tai galvojau, kad nudegė arba nuo dūmų, arba šaknys nudegė... Bet taip keistai - prie pat šakelės spygliai žali. Pagalvojau, kad vėjas užnešė dūmų ir nusvilo. Dar galvojau, kad koks katinėlis pasidarbavo g.gif

Bet šiandien ravėjau, praskleidžiau šakas - o ten visi spygliai, kurie viduje - rudi...

user posted image

Čia normalu ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 08 29, 11:52)

user posted image

Ši pušaitė jau 2 metai pas mus. Prieš kokius 2 mėn. parudo šonas. Bet taip sutapo, kad tomis dienomis bandėm naikinti kirstuką su dūmų šaške - jis pridaręs daug olų tam gėlyne... Tai galvojau, kad nudegė arba nuo dūmų, arba šaknys nudegė... Bet taip keistai - prie pat šakelės spygliai žali. Pagalvojau, kad vėjas užnešė dūmų ir nusvilo. Dar galvojau, kad koks katinėlis pasidarbavo  g.gif

Bet šiandien ravėjau, praskleidžiau šakas - o ten visi spygliai, kurie viduje - rudi...

user posted image

Čia normalu ar ne?

Gali but kad nudeginta,o siaip oranzine spalva paruduoja kai padaugini trasu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 08 28, 21:45)
Sveikos,

reikėtų dar vieno patarimo - po langais auga milžiniška kriaušė, prie jos siena, saulės mažokai... Žolė po ta kriauše nenori augti, nes pavėsis, saulės nedaug, o kai lyja, ir lietaus ne kas patenka... ką patartumėt apsodinti ant žemės, kad būtų žalia bet kuriuo metų laiku ... gal kokį palei žemę šliaužiantį kadagį ar pan? patarkit, kurie greit auga?  4u.gif  smile.gif o gal dar ką patartumėt?  smile.gif  4u.gif

Pagooglink "pavėsių augalai", gal kažkokį kiliminį augalą išsirinksi. Paparčiai visai nieko. Bet dar pasiskaityk ankstesnes temas, rasi daugiau apie pavėsinius. Juos greičiausiai laistyt kartais reikės, nes drėgmės gi visiem augalam reikia.
O dėl šliaužiančio kadagio ir kriaušės draugijos būk atsargi. Gali apkrėsti liga (nepamenu pavadinimo), berods tai grybas, nuo kurio ant lapų tokie ryži "spuogai" atsiranda. Nesu tikra, ką tai daro vaisiams (mūsiškė tai nebeveda), bet į lapus žiūrėti britku. Tas grybas žiemoja kadagiuose, o pavasarį vėl į kriaušę. Vienžo, sugadinsi kriaušę.
Gal dar žinovės papildys mane, gal ne viską tiksliai aprašiau, senokai domėjausi.
Ava radau straipsnį http://www.rojaussod...snis.php?id=249
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 29 rugpjūčio 2009 - 13:32
QUOTE(uogyte777 @ 2009 08 29, 01:33)
Tai yra margenis. Ziema lauke neperziemos.

Tai tikrai ne margenis, o hipoestė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 29 rugpjūčio 2009 - 14:15
QUOTE(toratora @ 2009 08 29, 13:14)
Gali but kad nudeginta,o siaip oranzine spalva paruduoja kai padaugini trasu smile.gif

Tai gyvens? blush2.gif Šiaip specialiai netręšiau, bet šalia auga rododendras, pieris ir erikos - tuos tai tręšiau periodiškai visą vasarą spec. trąšomis (gruntas nenekoks, pernai skurdo, tai šiemet tręšiau)...

Dar radau info, kad gali būti kažkokie parazitai. bandysiu tyrinėti spyglius g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spurga577: 29 rugpjūčio 2009 - 14:24
QUOTE(toratora @ 2009 08 29, 13:14)

Mano pusis panasiai atrodo, tik labiau i geltonuma spygliai. Nieko netreseme.
Kai musu kalnines puseliu virsunes buvo parudavusios vasara, kas vakara daugiau palaistydavome ir atsigavo. O kas dabar su sita balkanine nebeismanau.

Beje, gal kas del lapu rudavimo zinote koki efektyvu buda. Reikia medzius gelbeti. Slyva jau taip nurudavo, kad teko iskasti ir ismesti.
Atsakyti
Asara1, matau, kad mes likimo draugės ax.gif

Paskaityk čia: http://www.zeldyneli...?Naujiena&id=72 , gal rasi ką įdomaus
Atsakyti
užkrito ir niekaip neprisimenu kaip vadinasi parduotuvė visokių "dzingiliukų" į sodą (vazonai, vejo malūnėliai ir pan). seniau buvo Kauno urmo bazėj, o poto kažkur išsikėlė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 08 29, 12:52)

user posted image

Ši pušaitė jau 2 metai pas mus. Prieš kokius 2 mėn. parudo šonas. Bet taip sutapo, kad tomis dienomis bandėm naikinti kirstuką su dūmų šaške - jis pridaręs daug olų tam gėlyne... Tai galvojau, kad nudegė arba nuo dūmų, arba šaknys nudegė... Bet taip keistai - prie pat šakelės spygliai žali. Pagalvojau, kad vėjas užnešė dūmų ir nusvilo. Dar galvojau, kad koks katinėlis pasidarbavo  g.gif

user posted image

Čia normalu ar ne?

hi.gif
Na man tai panašu į nudegimą,bet tikrai nesu specas biggrin.gif .O jei šalia auga erikos ir jas tręšiat spec.trašom tai tos trąšos gali netikti.Erikų trąšos rūgština žemę.Bet jei čia nudegimas tai po metų kitų jau nebesimatys rudi spigliukai 4u.gif
Atsakyti